fftopic:
Επειδή εγώ δεν είμαι Τάκης και γερνάω, κι επειδή ξεχνάω εύκολα αφού "ου γαρ έρχεται μόνο" , ζητάω βοήθεια κοινού.
Μήπως θυμάστε ποιός ήταν αυτός που, πριν 6 περίπου χρόνια που άνοιξε η Apple Corner, με κορόϊδευε λέγοντας:
- Ο Μπάμπης άνοιξε καινούρια κατηγορία επειδή πήρε iMac;![]()
Γιατροι, οφθαλμιατροι, παιδοψυχολογοι, τι αποψη εχουν για το ποσο "σωστο" ειναι τα μωρα να ασχολουνται με tablet, κινητα, ηλεκτρονικα μπλιμπλικια γενικοτερα ?
Νομιζω το key point ειναι "με μέτρο" . Δεν μπορείς να αποφύγεις τελειως την εκθεση του σε "Χαζοκούτια", οποτε αντι τηλεορασης μπορει να του δωσεις κατι πιο δημιουργικο οπως εκπαιδευτικη εφαρμογη στο ipad.
Ισχύει αυτό. Απλα οι ιδιοι γονείς, τα παρατουσαν μπροστα απο την tv ολοι μερα παλιοτερα..H δικη μου αισθηση ειναι - εν πολλοις - πως καποιοι γονεις "ξεφορτωνονται" τα πιτσιρικια τους δινοντας τους ενα απο αυτα τα μαραφετια να απασχολουνται. Να απαλλασσεται, τροπον δεινα δλδ, ο γονιος απο καποιες υποχρεωσεις του...
Μπορει να κανω και λαθος βεβαια, αυτη την αισθηση εχω αποκομισει ομως
fftopic:
Επειδή εγώ δεν είμαι Τάκης και γερνάω, κι επειδή ξεχνάω εύκολα αφού "ου γαρ έρχεται μόνο" , ζητάω βοήθεια κοινού.
Μήπως θυμάστε ποιός ήταν αυτός που, πριν 6 περίπου χρόνια που άνοιξε η Apple Corner, με κορόϊδευε λέγοντας:
- Ο Μπάμπης άνοιξε καινούρια κατηγορία επειδή πήρε iMac;![]()
LOL, να ξερετε πως το οτι μπορουμε να σφαζόμαστε ελεύθερα εδω μέσα, οφείλεται στον κυρ. Μπάμπη!![]()
Νομιζω οτι απλα δεν εχεις παρει χαμπαρι του τι απιθανες εφαρμογες κυκλοφορουν στο app store απο εκπαιδευτικα προγραμματα ή παιχνίδια (σαν τα adventure της παιδικης σου ηλικίας) εως σοβαρες επαγγελματικες εφαρμογες. Το ζήτημα ειναι να "εξαφανίζεται" η τεχνολογια ωστε η εφαρμογη να επιτελεσει τον σκοπο της και προς τα εκει οδεύουμε (αν δεν ειμαστε ηδη)...
Μην νομιζεις πως επειδη εσυ χρησιμοποιεις το tablet σου για απλα πράγματα, πως δεν υπαρχουν άλλες σοβατοτερες εφαρμογές αυτου.
Και επειδη είμαι μπαμπάς, βλεπω πως η κορη μου χειριζεται ανετα το ipad απο 1μιση ετους, οταν εγω ετρωγα χωμα στην ηλικια της..
H δικη μου αισθηση ειναι - εν πολλοις - πως καποιοι γονεις "ξεφορτωνονται" τα πιτσιρικια τους δινοντας τους ενα απο αυτα τα μαραφετια να απασχολουνται. Να απαλλασσεται, τροπον δεινα δλδ, ο γονιος απο καποιες υποχρεωσεις του...
Μπορει να κανω και λαθος βεβαια, αυτη την αισθηση εχω αποκομισει ομως
Νομίζω ότι κάνετε λάθος...:ernaehrung004: το 1ο θέμα το είχα ανοίξει εγώ για mac mini μέσα στην κατηγορία htpc κ ρωτούσα αν μπορούσε να γίνει htpc --> http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/2833-htpc-Apple-Mac-Mini-Intel-Duo στις 27-9-2006. Κάπου εκεί ενδιάμεσα άνοιξε η νέα κατηγορία! Για αυτή την κατηγορία άλλωστε είχα γράψει το άρθρο "Η εμπειρία ενός switcher (από PC σε Mac)" στις 21-02-2007. Ο Μπάμπης άνοιξε στις 24-10-2006 το θέμα του, αφού όμως είχε ανοίξει ήδη η κατηγορία. :Banane0:
LOL, να ξερετε πως το οτι μπορουμε να σφαζόμαστε ελεύθερα εδω μέσα, οφείλεται στον κυρ. Μπάμπη!![]()
Ε, το ζητημα ειναι ότι η τεχνολογια δεν εξαφανιζεται Τακη αλλα τουναντίον, μένει μονο αυτή (ο χειρισμός δλδ και όχι η ουσία).
Οσον αφορά την ενημερωση μου απο εφαρμογές, games κλπ, επέτρεψε μου να σου πω ότι απλως δεν γνωρίζεις το επιπεδο της (ειδικα στα games δε νομίζω να έχεις αμφιβολία αν ασχολούμαι περισσότερο απο εσένα πχ - στο κομμάτι της ενημερωσης τουλαχιστον).
Ε, αυτό που λεω ειναι ότι και το χωματάκι καλο ειναι (και σε πολλες περιπτώσεις πολύ καλύτερο από την οποια εφαρμογή στο οποιο tab)....
Τεσπα, αν εσυ δεν βλεπεις οτι ολοι μας γινομαστε μέρα με τη μέρα αποκλειστικά και μόνο ''χειριστές / καταναλωτές'' και οχι δημιουργοί (κατι που ειναι απαραίτητο για κάθε υγιή ανθρωπο - ''δημιουργοί'' δεν ειμαι μονο οι επαγγελματίες Γιάννη...) και πόσο επικινδυνο ειναι αυτό ειδικά για τα παιδιά, απλώς βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα
Η συντριπτική πλειοψηφία αυτό ακριβώς κάνει (αλλα αυτό ειναι αλλο θεμα - το κανε και το κανει και με την TV, όπως ειπε ο Τακης).
Οτι μπορούμε, οφείλεται στον Μπαμπη (και στον Μιχαλη).
Στο ότι το κάνουμε, όχι να το παινευτώ, αλλά μου χρωστάτε πολλά, νομίζω.
![]()
![]()
![]()
Δεν μιλάω για το πρώτο θέμα και ποιός το άνοιξε.
Τότε που ήταν αρχή και διαμορφωνόταν το Avclub, σαν ΓΔ, είχα ζητήσει και ανοίχτηκε καινούρια κατηγορία Apple Corner. Έπεσε το κράξιμο της αρκούδας γιατί, όπως πίστευαν κάποιοι :tongue:, δεν χρειαζόταν, υπήρχε η HTPC.
Ποιός ασχολείται με Mac;![]()
Στο ότι το κάνουμε, όχι να το παινευτώ, αλλά μου χρωστάτε πολλά, νομίζω.
![]()
![]()
![]()
Τωρα που το σκέφτομαι, δεν ξερω εαν πρεπει να υμνώ η να βριζω τον Μπαμπη και εσένα, για το οτι εκει που εγραφα για προβολείς, κατάντησα να ασχολούμαι με κινητά και παντόφλες...![]()
Δεν με καταλαβαινεις μαλλον Τακη...
Αυτό λεω, ότι, όπως και στα PC, τα γραφικά ειναι super κλπ αλλά απο ουσία σπάνια βρισκεις πλεον κατι να σε κραταει.
Χρονια τώρα ψαχνω (κυριολεκτώ) ένα ''σοβαρό'' (με την έννοια να μου ταλαιπωρήσει λίγο το μυαλό - να με κανει να νοιωσω ότι δεν πεταξα το χρονο μου) game (και στο pc και στις κονσόλες και στο ipad) και όλο βλέπω ότι αυτά ειναι πραγματικά μηδαμινα.
Πχ το PS Vita. To 95% των games ειναι για wannabe επιληπτικά Ασιατάκια (και αισθητικά να το δεις) - κατι σαν τα icons του iOS 7
Και μετα βάζω και παίζω το monkey island στο iPad και το ευχαριστιέμαι και λέω ''κριμα τοσο hardware και τοση τεχνολογια να πηγαινει χαμένη''.
Τεσπα, παραπήγαμε OT...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.