Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Re: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

επειδη εγω ομως ειμαι ανωτερος ανθρωπος :p λεω να σου απαντησω.

1) εχει πολυ καλυτερης ποιοτητας πλαστικο, το λενε ολοι οσοι το πιασανε στα χερια τους, πολυ πιο στιβαρο, δε θυμιζει σε τιποτα τις "πλαστικουρες" !

2) Εχει μεγαλυτερη αναλυση οθονης και χρωματα που ειναι πολυ κοντα στο ιδανικο προτυπο sRGB και οχι cartoonistika

3) Τρεχει τη τελευταια εκδοση του ios και θα αναβθμιζεται για τουλαχιστον 3-4 χρονια

4) Τρεχει ενα λειτουργικο πολυ πιο σταθερο, ασφαλες , χωρις κολληματα και lag (ακομη και to S4 εχει απ αυτα)

5) Εχει πολυ καλυτερες εφαρμογες που στο Android ειναι απλως ανυπαρκτες ή κακοφτιαγμενες

6) Εχει 16 GB native RAM

7) Εχει το μηλαρακι πισω του και αρα καλυτερη μεταπωλητικη αξια….

Εχει κι αλλα , αλλα βαριεμαι…. :p

Last edited:
Αφού και ο Τάκης ομολόγησε άθελα του ότι η μεγαλύτερη οθόνη είναι πλεονέκτημα.:a0210:

ι.

Ελπίζω απλά να κανείς πλάκα, διότι αλλιώς μάλλον δεν διαβάζεις τι γράφω. Το πρόβλημα μου δεν είναι το μέγεθος της οθόνης αλλά οι παρενέργειες που δημιουργεί απο ένα μέγεθος και πάνω σε θέματα φορητότητας και χρήσης με το ένα χέρι. Σε ένα ιδανικό κόσμο θα είχαμε ένα τηλέφωνο με οθόνη iPad και διαστάσεις iPhone. :p Γίνεται; Δεν γίνεται και γι αυτό ο καθένας μας κάνει τους συμβιβασμούς του. Για τα δικά μου δάκτυλα και την δική μου χρήση ( με το ένα χέρι που πληκτρολογω αυτή τη στιγμή) οι 4 ιντσες του στενομακρου iPhone είναι οριακές. Οποτε συμβιβάζομαι με τις 4 ιντσες αλλά απολαμβάνω φορητοτητα/χρήση με ένα χέρι. Έχω βέβαια και το iPad που υπερκαλυπτει τις ανάγκες μου για να διαβάσω περιοδικά/videos κλπ
Στις 10 ιντσες του, ακόμα και τα phablets μοιάζουν μπρελοκ..
Οποτε ξεκολλατε με το μέγεθος της οθόνης. Αυτό είναι ένα απο τα κριτήρια αγοράς αναλόγως των αναγκών του κάθε ενός απο εμάς.

Αν το νεο iphone 5s αποδειχτει αρκετα καλυτερο σε αυτους τους τομεις , θα σκεφτω σοβαρα να δωσω την Olympus XZ2 (compact) και θα κρατησω μονο την Panasonic GH3 για σοβαρες δουλειες.

Τα λες εσυ αυτα που ειναι και η ειδικότητα / δουλεια σου; !!!

Βέβαια, τωρα που το θυμάμαι, σε κάθε νέο iPhone κατι αντίστοιχο έλεγες (για την κάμερα πάντα).

Παραενθουσιαζεσαι ρε Γιάννη με αυτήν την εταιρία....

Απάντηση: Re: Τα iPhone 5S και 5C στην Ελληνική αγορά....

4) Τρεχει ενα λειτουργικο πολυ πιο σταθερο, ασφαλες , χωρις κολληματα και lag (ακομη και to S4 εχει απ αυτα)
Καλά το S4 έχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ λαγκάρισμα, απελπισία είναι!!!!

(Send from mini iPad)

Για το λειτουργικό και για την επεξεργαστική ισχύ. Αυτά δεν σου φτάνουν;

Καλύτερα κινητό παντόφλα με μεγάλη οθόνη παρά παντόφλα με μικρή δεν συμφωνείς?

Σχετικά με το μέγεθος προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτούς που προτιμούν παντόφλες και δεν τους κατακρίνω. Απλά ο καθένας μας κάνει διαφορετική χρήση στο κινητό και έχει διαφορετικές προτεραιότητες. Εγώ δεν παίζω ούτε παιχνίδια στο κινητό μου, ούτε βλέπω ταινίες. Για εμένα το να χωράει το κινητό στην τσέπη του τζήν μου, ή να το χειρίζομαι με το ένα χέρι για τις βασικές ιντερνετικές εφαρμογές είναι σημαντικότερο από την μεγάλη οθόνη, για κάποιον άλλον ισχύει το αντίστροφο. Ως εκτούτου οι 4" του iPhone είναι ιδανικές και οριακές για την χρήση μου. όποιος θέλει μεγαλύτερη παντόφλα ας πάρει Samsung και καλά θα κάνει. Αν βγάλει η Apple iPhone με μεγαλύτερη οθόνη για τους χρήστες αυτούς πάλι καλά θα κάνει. Αρκεί να μην καταργήσει τις 4 ίντσες για χρήστες σαν και εμένα.

Re: Apple iOS 7

Η ωρα ηρθε λοιπον, αφου δε θα υπαχρουν πια σημαντικες διαφορες μεταξυ iOS kai OSX , θα τρεχουν 64bit native , ακομηκαι τις πιο βαριες εφαρμογες.
Απο παιχνιδια (μη ξεχναμε οτι οι ios συσκευες εξελισσονται στις πιο διασημες παιχνιδομηχανες - που εχουν απολυτη αναγκη απο 64bit), μεχρι τις απαιτητικες εφαρμογες για βιντεο και εικονα , εκει που η Apple δεν εχει αντιπαλο.

Ρε συ Γιάννη, πως είναι δυνατό να τρέξουν 64bit native οι ίδιες εφαρμογές σε OSX (Intel 64bit) και iOS (A7 - ARMv7s) τη στιγμή που μιλάμε για εντελώς διαφορετικές αρχιτεκτονικές επεξεργαστών; Που τα διαβάζετε αυτά; Το 64bit σας μάρανε;

Επίσης, το ξέρει και η κουτσή Μαρία ότι ο ίδιος κώδικας compiled για 64bit OS ουσιαστικά απαιτεί ~25% περισσότερη μνήμη για να τρέξει σε σχέση με τον 32bit κώδικα.
H Apple όντως έβαλε και περισσότερη RAM στο 5S ή την άφησε ίδια, κάνοντας πρακτικά downgrade αντί για upgrade στο hardware της;

Απάντηση: Re: Apple iOS 7

Ρε συ Γιάννη, πως είναι δυνατό να τρέξουν 64bit native οι ίδιες εφαρμογές σε OSX (Intel 64bit) και iOS (A7 - ARMv7s) τη στιγμή που μιλάμε για εντελώς διαφορετικές αρχιτεκτονικές επεξεργαστών; Που τα διαβάζετε αυτά; Το 64bit σας μάρανε;

Επίσης, το ξέρει και η κουτσή Μαρία ότι ο ίδιος κώδικας compiled για 64bit OS ουσιαστικά απαιτεί ~25% περισσότερη μνήμη για να τρέξει σε σχέση με τον 32bit κώδικα.
H Apple όντως έβαλε και περισσότερη RAM στο 5S ή την άφησε ίδια, κάνοντας πρακτικά downgrade αντί για upgrade στο hardware της;

Χωρίς να ξέρουμε ακόμα το μέγεθος της ram, που μάλλον θα είναι 1gb, αυτό που έκανε η Apple είναι να αλλάξει τον επεξεργαστή και να αλλάξει το λειτουργικό με όλες τις βιβλιοθήκες σε 64bit, με τον επεξεργαστή Α7 να μπορεί να υποστηρίξει και 32bit εφαρμογές. Τα δύο αυτά δίνουν στο 5S μηδαμινούς χρόνους εκκίνησης του λειτουργικού και όλων των εφαρμογών γενικά, κυρίως φυσικά αυτών σε 64bit, αν και λόγω της γενικότερης ταχύτητας βοηθούνται και οι 32bit εφαρμογές. Το λειτουργικό επίσης είναι συνολικά πιο γρήγορο, αφού είναι 64bit. Τέλος, όσες εφαρμογές τελικά "γυρίσουν" σε 64bit, τότε θα δουλεύουν πολύ πιο γρήγορα. Εν κατακλείδι, το 5S δεν είναι ένα πλήρες 64bit κινητό, αφού όπως πολύ σωστά είπες, εφόσον δεν θα διαθέτει πάνω από 1gb ram, τότε δεν θα μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέτοιο. Φυσικά αν δούλευε ο επεξεργαστής 100% στα 64bit, τότε θα είχε πρόβλημα αυτονομίας, παρόλο που φαίνεται ότι η μπαταρία του είναι μεγαλύτερη από του 5. Όλα τα παραπάνω θα φανούν πάρα πολύ σύντομα, στις πρώτες δοκιμές που θα γίνουν και θα δείξουν και τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του, αλλά και την πραγματική του απόδοση.

υγ: το 5S λένε ότι έχει 2gb, αλλά δεν είναι γνωστό.

Re: Απάντηση: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Samsung to add 64-bit CPUs to its 2014 flagships
http://www.gsmarena.com/samsung_to_add_64bit_cpus_in_the_2014_flagships-news-6782.php
που πάει ο κόσμος!!!

Η ARM είναι πίσω από όλους τους επεξεργαστές κινητών που βλέπουμε.
Δεν είναι καθόλου κρυφό ότι όλοι οι κατασκευαστές φτιάχνουν 64bit επεξεργαστές αυτή την εποχή
Η αρχικές ανακοινώσεις για το ARMv8 είναι του 2011
Στην ουσία νέο instruction set 64bit, 48 bit virtual addressing (κάτι σαν το PAE για όσους θυμούνται από PC), υποχρεωτικά NEON (SIMD), επιταχυντές κρυπογράφησης AES κ.ο.κ.

Re: Απάντηση: Apple iOS 7

Απίστευτοι οι fans :smash:
Τοσο καιρο χλευάζανε του αλλους κατασκευαστές που βγαζανε τετραπυρηνα οκταπυρηνα και 2-3g ram λεγοντας με υφακι πως το ios δεν χρειάζεται τετοιες υπερβολές ( ασε που αυτές τις υπερβολές δεν τις υποστηρίζουν οι εφαμογες που υπαρχουν) και τωρα μολις εκαναν αναβάθμιση στο hardware βγηκανε με τις σημαίες στους δρομους για να πουνε πως εμείς κανουμε hardware ενώ οι αλλοι δεν μπορούν.
Ε ρε γλεντια…
χαχαχα, σωστόστ!

Αυτό το χα ξεχάσει.

Απίστευτοι, indeed....

(αλλα, ξεχασα, η Apple ''το κανε σωστα'' TM (εκτός αν ξέχασε να βάλει παραπάνω ram :p))

Για τη δουλεια μου εχω την panasoniv gh3 οπως ειπα.

Την olympus τη πηρα γιατι δε θελω να κουβαλαω συνεχως μαζι μου ολο αυτο τον εξοπλισμο (μεγαλη μηχανη - φακοι - φιλτρα) κλπ.

Οπως ειπα φετος, δε πηρα τιποτα μαζι μου και δε το μετανοιωσα. Ειχα ενα μπελα λιγοτερο και οι φωτο - βιντεο που τραβηξα ειναι ικανοποιητικες.
Αν το νεο λοιπον ipgone εχει ακομη καλυτερη ποιοτητα, ειδικα σε τομεις οπου υστερουσε (χαμηλο φωτισμο και ταχυτητα εστιασης) , θα το σκεφτω σοβαρα…

Τα λες εσυ αυτα που ειναι και η ειδικότητα / δουλεια σου; !!!

Βέβαια, τωρα που το θυμάμαι, σε κάθε νέο iPhone κατι αντίστοιχο έλεγες (για την κάμερα πάντα).

Παραενθουσιαζεσαι ρε Γιάννη με αυτήν την εταιρία....

Αν το νεο λοιπον ipgone εχει ακομη καλυτερη ποιοτητα, ειδικα σε τομεις οπου υστερουσε (χαμηλο φωτισμο και ταχυτητα εστιασης) , θα το σκεφτω σοβαρα…

Γιάννη, αν είναι ipgone όπως το γράφεις σε βλέπω να το κυνηγάς και όχι να τραβάς φώτος !!! :flipout:

ΟΚ, Γιαννη, περιμενω να σε δω να τραβας φωτο μονο με το κινητό (αφού ειναι ''ικανοποιητικό''....)

(όπως περιμένω και από τον Τακη να μην αγοράσει το iPhone 6)

Το καλό με την Apple ειναι ότι σε κάνει να οραματίζεσαι Γιάννη έναν κόσμο που δεν υπάρχει ακομα :p

Απάντηση: Apple iOS 7

Ναι, με την διαφορα πως η apple σχεδιαζει πλεον μονη της τα ARM τσιπάκια και επιπλεον εχει την υποδομη (64 bit λειτουργικό) για να δωσει σημερα 64 bit.
Οι άλλοι, οταν με το καλο ερθει η ώρα....

Οπως ειπα φετος, δε πηρα τιποτα μαζι μου και δε το μετανοιωσα. Ειχα ενα μπελα λιγοτερο και οι φωτο - βιντεο που τραβηξα ειναι ικανοποιητικες.

Και εγώ φέτος δεν είχα καμία όρεξη να κουβαλάω βαλιτσάκι φωτογραφικής
Το άκουσα και από άλλους φίλους φέτος
Που πρώτη φορά δεν κουβάλησαν μηχανή και φακούς
Κόπωση ή ότι άλλο δε ξέρω …

Και συμφωνώ τα σύγχρονα κινητά που έτσι κι αλλιώς έχουν μια κάμερα και βγάζουν και βίντεο, πολλές φορές είναι αρκετά.
Για αυτό και οι πωλήσεις μικρών καμερών πέφτουν συνεχώς

Όσο καλύτερες γίνονται οι κάμερες των κινητών τόσο λιγότερο θα χρειαζόμαστε μικρές μηχανές.

Απάντηση: Apple iOS 7

Απίστευτοι οι fans :smash:
Τοσο καιρο χλευάζανε του αλλους κατασκευαστές που βγαζανε τετραπυρηνα οκταπυρηνα και 2-3g ram λεγοντας με υφακι πως το ios δεν χρειάζεται τετοιες υπερβολές ( ασε που αυτές τις υπερβολές δεν τις υποστηρίζουν οι εφαμογες που υπαρχουν) και τωρα μολις εκαναν αναβάθμιση στο hardware βγηκανε με τις σημαίες στους δρομους για να πουνε πως εμείς κανουμε hardware ενώ οι αλλοι δεν μπορούν.
Ε ρε γλεντια…

Δεν νομιζω πως κανεις βγηκε στους δρόμους με σημαιες να πανηγυρίσει την υπεροχη της apple και στον τομεα hardware. Απλα, πλεον ουτε το επιχειρημα των καλυτερων hardware specs ισχυει για τον ανταγωνισμό, αφου τα τελευταια χρονια, οταν η apple παρουσιαζει νεο κινητό βγαινει πρώτο σε ολα τα benchmarks. Θα επρεπε βεβαια να σε προβληματισει το πως ειναι δυνατό 2 πυρηνη CPU να εχει καλυτερες επιδοσεις απο 4 πυρηνη (πιθανότατα και 8 πυρηνη CPU, ας περιμενουμε τα πρωτα test) και εκει μπαινει το custom silicon της apple.
Το οτι το IOS φυσικα ειναι πιο efficient σε resources απο τον ανταγωνισμό, ειναι ευκολως αντιληπτό. Απλα, η apple εχει πλεον την δυνατοτητα να προσφερει και κορυφαια hardware specs για οσους εχουν περισσοτερες απαιτησεις για "γκάζι" ειτε ειναι gamers ειτε το θελουν ως εργαλειο για video/photo editing, CAD κλπ

Re: Apple iOS 7

Οπως γελαγατε (καλώς - κι εγω το ιδιο) με τους 150 πυρηνες των Android, το ιδιο θα επρεπε να κανετε και με τα 64 bit.

Αλλα οχι, εδω τα εδωσε η ''μαμα'', δεν τολμάμε να πούμε τπτ - τουναντίον έχουμε απανωτούς οργασμούς.

Και καλα, τον Γιάννη τον καταλαβαίνω, τη βρίσκει με το καθαρά τεχνολογικό της υπόθεσης (ενοποίηση λειτουργικών κλπ), εσένα (όπως και το 99% των καταναλωτών) που σε νοιάζει μόνο το αποτέλεσμα, τι σε φτιάχνει από τα 64 bit;

Σου ελειπε ταχυτητα από το 5S;

Εγώ και με το 4S ειμαι υπερ καλλυμένος.

Ακόμα και το 4 παίζει μια χαρα με το iOS 7.

Επιτέλους, ξεκολλήστε απο τον οπαδισμό (same goes 2 haters επίσης) και συνειδητοποιήστε ότι είμαστε απλώς καταναλωτες (και πάνω από όλα άνθρωποι που εχουμε (ή τουλάχιστον θα έπρεπε να έχουμε) καλύτερα πράγματα να κάνουμε στη ζωή μας από το να αναγουμε μία εταιρία (μία εταιρία ρε σεις, έλεος δλδ) ως αντικειμενο έρωτα (ή μίσους αντίστοιχα))