Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Είναι και marketing, δεν υπάρχει αμφιβολία τώρα γι αυτό, αλλά σίγουρα είναι ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό και για το μέλλον, όπως έχει φανεί βέβαια τα τελευταία 8 χρόνια με την εισαγωγή των 64μπιτων επεξεργαστών και λειτουργικών στους υπολογιστές. Σε αντίθεση με τον fingerprint scanner που είναι gimmick...

To ειδες απο κοντα και το βαπτισες κιόλας gimmick? Καταρχην ολα τα πρωτα reports ανθρωπων που το χρησιμοποιησαν, λένε ακριβως το αντίθετο. Δεύτερον, η τεχνολογια ειναι της Authentec που προσφατα εξαγορασε η apple και ειναι εξειδικευμενη στον τομέα. Τρίτον, η προιστορια της apple εχει αποδείξει πως δεν προσθετει λειτουργιες εαν δεν ειναι χρησιμες και χρηστικες. Το αντίθετο δλδ απο την Samsung. Εκεί μαλιστα, μπολικα ανωριμα & ανουσια gimmicks ...

Τι άλλο παρά gimmick δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που θα χρησιμοποιεί κάποιος μία φορά στην αιωνιότητα; Εκτός κι αν οι κάτοχοι iPhone κλείνουν συνεχώς τα τηλέφωνα τους και έτσι χρειάζεται να κάνουν κάθε λίγο και λιγάκι login. Εγώ δεν θυμάμαι πριν από πόσο καιρό το είχα κλείσει τελείως το δικό μου (όχι iPhone), κι αυτό επειδή είχε τελειώσει η μπαταρία και έτσι μπήκα στο "τεράστιο κόπο" να πληκτρολογήσω τα τέσσερα ψηφία του pin...

Το ότι είναι της Authentec το ανέφερα, νομίζω πρώτος στο νήμα, πριν αρκετά μηνύματα. Δεν αμφισβητώ τη τεχνολογία της Authentec, για τη χρησιμότητα του στη καθημερινή χρήση αμφιβάλλω. Αλλά βέβαια οι fan δεν τα σκέφτονται αυτά, βλέπουν μόνο τη τεχνολογία...

Last edited:
Και μιας που το εφερε η κουβεντα στο fingerprint scanner και τον κίνδυνο να σου κοψουν το δάκτυλο , ενα ενδιαφερον σχετικο αρθρο:

With the new sensors you don’t have to move your finger, just press it against the reader. And like the sensor in the iPhone 5S, the sensors that will be in laptops and keyboards and other phones can detect the ridge and valley pattern of your fingerprint not from the layer of dead skin on the outside of your finger (which a fake finger can easily replicate), but from the living layer of skin under the surface of your finger, using an RF signal. That only works on a live finger; not one that’s been severed from your body.

This will protect you from thieves trying to chop off your finger when they mug you for your phone (assuming they’re tech-literate thieves, of course), as well as from people with fake fingers using the fingerprint they lifted from your phone screen.

http://www.citeworld.com/security/22399/iphone-fingerprint-scanner-better-biometrics

Τι άλλο παρά gimmick δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που θα χρησιμοποιεί κάποιος μία φορά στην αιωνιότητα; Εκτός κι αν οι κάτοχοι iPhone κλείνουν συνεχώς τα τηλέφωνα τους και έτσι χρειάζεται να κάνουν κάθε λίγο και λιγάκι login. Εγώ δεν θυμάμαι πριν από πόσο καιρό το είχα κλείσει τελείως το δικό μου (όχι iPhone), κι αυτό επειδή είχε τελειώσει η μπαταρία και έτσι μπήκα στο "τεράστιο κόπο" να πληκτρολογήσω τα τέσσερα ψηφία του pin...

Καταρχην για λογους ασφαλειας, κανονικα ολοι πρεπει να κλειδωνουμε τα κινητα μας με passlock, ασχετα που δεν το κανουν ουτε οι μισοί. Και μαλιστα οχι με μονο 4 ψηφια διοτι ευκολα σπαει (ή το βλεπει καποιος εξ αποστάσεως) αλλα απο τουλαχιστον 8 και πάνω. Αυτό, διοτι πλεον στα smartphones εχουμε πολλα ευαισθητα δεδομένα.
Μονο και μονο γι αυτό, το touch ID ειναι τεραστιο υπέρ αφού σε απαλλάσσει απο την πληκτρολογηση, ακομα και απο το slide to unlock! Και φυσικα, ανοιγει τρομερες προοπτικές για e-payments ακομα και για αντικατασταση ολων των passwords σου με το fingerprint! Αυτα ολα με την προυποθεση πως εχει γινει σωστη υλοποίηση βεβαια.
Ιδωμεν και στην πραξη..

Κι αν τέλος πάντων είναι τόσο χρήσιμο, γιατί η Apple δεν το ενσωμάτωσε στο 5c; Η τιμή του δεν είναι τόσο μικρότερη από το 5s για να δικαιολογηθεί η έλλειψη ενός τόσο χρήσιμου (σύμφωνα με την Apple και τους φίλους της) χαρακτηριστικού σε ένα νέο μοντέλο...

ΥΓ. Θα είχαν πολύ ενδιαφέρον τα στατιστικά πόσοι μπαίνουν στον κόπο να κλειδώνουν τα τηλέφωνα τους συνέχεια, και μάλιστα με περισσότερους από 4 χαρακτήρες...

Last edited:
Το ότι είναι της Authentec το ανέφερα, νομίζω πρώτος στο νήμα, πριν αρκετά μηνύματα. Δεν αμφισβητώ τη τεχνολογία της Authentec, για τη χρησιμότητα του στη καθημερινή χρήση αμφιβάλλω. Αλλά βέβαια οι fan δεν τα σκέφτονται αυτά, βλέπουν μόνο τη τεχνολογία...

Το μονο που δεν θα επρεπε να αμφισβητεις ειναι την χρησιμοτητα αυτης της τεχνολογίας, αφου ειναι προφανέστατη ανεξαρτήτως προτιμησεων μας σε μαρκες και λειτουργικα..

Κι αν τέλος πάντων είναι τόσο χρήσιμο, γιατί η Apple δεν το ενσωμάτωσε στο 5c; Η τιμή του δεν είναι τόσο μικρότερη από το 5s για να δικαιολογηθεί η έλλειψη ενός τόσο χρήσιμου (σύμφωνα με την Apple και τους φίλους της) χαρακτηριστικού σε ένα νέο μοντέλο...

Προφανως για να διαφοροποιησει τα μοντελα και να μην κανιβαλισει τις πωλησεις του μεγαλυτερου μοντέλου. Και μην βλεπεις την τιμή χωρις συμβόλαιο. Το "μικρο" θα ειναι ο κραχτης για τις αγορες της Ασίας οπου θα προσφερεται κατω απο 100 δολλαρια με 2ετες συμβόλαιο σε συνεργασια με τους παροχους..

Μα έτσι κι αλλιώς οι χρήστες είτε με συμβόλαιο και απόκτηση του τηλεφώνου πολύ φθηνά, είτε χωρίς συμβόλαιο, το σύνολο της τιμής πληρώνουν τελικά (με τα χρήματα που έχουν πληρώσει ως τη λήξη του συμβολαίου). Κι αν δεν το πληρώνουν αυτοί και οι εταιρείες κινητής το επιδοτούν από την τσέπη τους, η Apple έτσι κι αλλιώς εισπράττει τα χρήματα από αυτές. Σίγουρα δεν χάνει πάντως. Οπότε αν θεωρεί ότι o fingerprint scanner είναι ένα άκρως απαραίτητο χαρακτηριστικό που θα βοηθήσει και τους χρήστες, ας το βάλει σε όλα τα νέα τηλέφωνα...

Re: Απάντηση: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Καταρχην για λογους ασφαλειας, κανονικα ολοι πρεπει να κλειδωνουμε τα κινητα μας με passlock, ασχετα που δεν το κανουν ουτε οι μισοί. Και μαλιστα οχι με μονο 4 ψηφια διοτι ευκολα σπαει (ή το βλεπει καποιος εξ αποστάσεως) αλλα απο τουλαχιστον 8 και πάνω. Αυτό, διοτι πλεον στα smartphones εχουμε πολλα ευαισθητα δεδομένα.
Ετσι.

Ειναι απίστευτο πως δεν εχει παρει χαμπάρι ο κόσμος τι μπορεί να σημαίνει η απώλεια ενός κινητού σήμερα (και δεν αναφέρομαι φυσικα στην αξία της συσκευής).

Κι εγω με τα 4 ψηφια νοιώθω εκτεθειμένος.

Το fingerοπαπαρι θα δώσει τη λύση σε αυτο.

(οπως καταλαβαίνεις το 5c όλο και απομακρύνεται :p)

Θεωρείτε ότι δε θα υπάρχει override του fingeroπαπαρίου; Εμένα πιο πολύ θα με ανησυχούσε αυτό (το να μη μπορώ με τίποτα να το ξεκλειδώσω λόγω κάποιου error) παρά η ασφάλεια της συσκευής μου!

Κατά τα λοιπά, η ΝΣΑ τα δικά μου τα αποτυπώματα τα έχει ήδη, όπως και οποιουδήποτε έχει visa... οπότε... κλάιν μάιν λίγο πολύ...

Μα έτσι κι αλλιώς οι χρήστες είτε με συμβόλαιο και απόκτηση του τηλεφώνου πολύ φθηνά, είτε χωρίς συμβόλαιο, το σύνολο της τιμής πληρώνουν τελικά (με τα χρήματα που έχουν πληρώσει ως τη λήξη του συμβολαίου). Κι αν δεν το πληρώνουν αυτοί και οι εταιρείες κινητής το επιδοτούν από την τσέπη τους, η Apple έτσι κι αλλιώς εισπράττει τα χρήματα από αυτές. Σίγουρα δεν χάνει πάντως. Οπότε αν θεωρεί ότι o fingerprint scanner είναι ένα άκρως απαραίτητο χαρακτηριστικό που θα βοηθήσει και τους χρήστες, ας το βάλει σε όλα τα νέα τηλέφωνα...

Δεν κατάλαβες.. Σε ενα μοντελο οπως το 5c που εχει μεγαλυτερο περιθώριο κερδους λόγω πιο φθηνοτερων εξαρτημάτων, μπορει να το προσφέρει στους παροχους σε χαμηλότερη τιμή, προκειμενου να κερδισει μεριδιο αγορας και νεους πελατες (αρα και περισσοτερα κερδη μεσω του app/itunes store). Στους ιδιωτες πάλι, δεν χαμηλωνει πολυ την τιμή για να μην χάσει την αξια του το κινητό αλλα και για να τους "σπρώξει" προς το μεγαλυτερο μοντέλο. Το ιδιο κανει κάθε χρόνο. Απλα μεχρι πέρυσι, ειχε 100 δολλαρια πιο φθηνα το περσινο μοντέλο. Φετος το αντικατεστησε με το 5c και αποσυρε το περσινό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Ετσι.

Ειναι απίστευτο πως δεν εχει παρει χαμπάρι ο κόσμος τι μπορεί να σημαίνει η απώλεια ενός κινητού σήμερα (και δεν αναφέρομαι φυσικα στην αξία της συσκευής).

Κι εγω με τα 4 ψηφια νοιώθω εκτεθειμένος.

Το fingerοπαπαρι θα δώσει τη λύση σε αυτο.

(οπως καταλαβαίνεις το 5c όλο και απομακρύνεται :p)

Πάντως, το iphone εχει δυνατότητα να βαλεις και μεγαλο κωδικό. Απλα μετα γινεται τελειως δύσχρηστο..

Απάντηση: Re: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Θεωρείτε ότι δε θα υπάρχει override του fingeroπαπαρίου; Εμένα πιο πολύ θα με ανησυχούσε αυτό (το να μη μπορώ με τίποτα να το ξεκλειδώσω λόγω κάποιου error) παρά η ασφάλεια της συσκευής μου!

Κατά τα λοιπά, η ΝΣΑ τα δικά μου τα αποτυπώματα τα έχει ήδη, όπως και οποιουδήποτε έχει visa... οπότε... κλάιν μάιν λίγο πολύ...

Ναι, διαβασα πως θα υπάρχει δικλειδα ασφαλειας με ενα passcode που θα επιλέξει ο χρηστης:

"Συγκεκριμένα, η Apple σημειώνει ότι οι χρήστες που θα επιλέξουν το Touch ID θα πρέπει να δημιουργήσουν, επίσης, ένα passcode ως backup. Μόνο αυτό το passcode θα μπορεί να ξεκλειδώσει τη συσκευή εάν γίνει επανεκκίνηση του iPhone ή αν δεν έχει ξεκλειδωθεί για 48 ώρες. Η λειτουργία αυτή έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε να εμποδίσει πιθανούς χάκερς να κερδίσουν χρόνο ενώ προσπαθούν να βρουν τρόπο να παρακάμψουν τον Touch ID"

http://www.iphonehellas.gr/48369/iphone-5s-touch-id-details/

Λογικό εν γένει... (εντάξει, δε θα γκρινιάξω για την περίπτωση που έχεις πάει ταξίδι στην Ελλάδα δύο βδομάδες και έχεις πάρει το κανονικό κινητό για να παίρνει ελληνική κοσμοκάρτα, και γυρνάς Αμερική και δεν ξεκλειδώνει το fingeroπαπάρι, γιατί θα με πείτε παρανοϊκό :D:D:D )

Περιμένετε πρώτα να δείτε αν το fingeropapari ΔΕΝ καταγράφει τα πάντα για εσάς και την χρηση που κάνετε.
Στην ίδια λογική ειναι και ο chrome με το login account, και τα Cisco cloud routers οπου γνωρίζουν ολες τις ιστοσελίδες που επισκεπτεστε μιας και για να λειτουργήσουν χρειάζονται register και account.
Και αν ειναι κάποιος go by the law και δεν γνωρίζει τι εστι mkv, bluray rip κτλ εχει καλός.. αλλα μεταξύ μας.. δεν υπαρχει..

Και αν δεν μπαίνετε σε αυτές τις ιστοσελίδες απο το κινητο, θα μπαίνετε απο το iPad οπου μάλλον θα ενσωματωθεί και εκει.
Δεν νομίζω να χρησιμοποιείται αποκλειστικα λάπτοπ για αυτο το λόγο.

Απο την άλλη θα ειναι (μάλλον) ασφαλές και πολυ βολικό για συναλλαγές με τράπεζες, PayPal, credit card payment κτλ αν βέβαια τα ενσωματώσουν και οι εφαρμογές αυτές.

Και για να γελάσουμε λίγο... GOLD IS BEST ! :p
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Αυτός με τις χρυσές αλυσίδες ποιος είναι? Μήπως είναι μελος στο avclub?:2thumb22sup:

ΥΓ. Καλά τρελό τελείως , κοιτάξτε τι αλίευσα...

Apple also said that it is up to twice as fast as the A6 (a dual-core part with a clock speed of up to 1.3GHz, with a 97mm^2 die area and fabbed on a 32nm process) with a 40x CPU performance compared to the original Apple iPhone. Back then, Apple used an ARM1176JZF-S from a Samsung processor, one that was underclocked by a third, and is even slower than the chip used by the Raspberry Pi.

Read more: http://www.itproportal.com/2013/09/...53-class-socs-rogue-20000-mips/#ixzz2eoDC3Fan

Το αρχικό iphone βαζιζόταν σε επεξεργαστή Samsung... :rofl:

Last edited: