Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

αμα δειτε αυτο το τυπο να σας ακολουθει... φυλαχτειτε !
Ερχεται για το iphone σας !:p

macgyver.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Επιμενεις να επικεντρώνεσαι στο hardware κομμάτι (το οποιο καλλιστα θα επαιζε και στα 32bit) και παραβλέπεις το software κομμάτι, οπου η apple απλα ηταν ετοιμη πριν τον ανταγωνισμο με το IOS 7. Τι να το κανεις το οτι σε επίπεδο hardware ολοι οδευουν προς τα 64bit εαν δεν υπηρχε λειτουργικο να τα υποστηρίξει, σημερα; Εκεί νομίζω υπηρξε η έκπληξη...

Και χθες και σήμερα υπάρχει κάτι που λέγεται Linux και υποστηρίζει ARMx64 , και φυσικά ήταν εκεί πρώτο, αλλά ας το παρακάμψουμε, γιατί είπαμε σε κινητά πρώτη η apple. Λες και πάει να σας φάει κάποιος κάνεις.
Καταλαβαίνω ότι δε σε νοιάζει τι γίνεται έξω από τα τηλέφωνα.
Οπότε να με συγχωρείς, αλλά δε θεωρώ ότι έκανε η Apple κάνα άθλο
Και πάλι μπράβο δηλαδή
Αλλά δε θα μας μάθει η apple τι είναι 64bit :p
Επίσης δε θα μας μάθει τι είναι compiler ή LLVM … αν δεν υπήρχαν αυτά τα Open source εργαλεία … δεν θα μπορούσε να κάνει τη μετάβαση η Apple. Φυσικά η κοινότητα θα περιμένει και τον κώδικα της apple να γίνει merge με το main branch … αλλά θα πάρει μήνες φαντάζομαι να 'χτενήσει' τον κώδικα.

Για τους περισσότερους devs ένα απλό build είναι η διαδικασία με τα αυτοματοποιημένα εργαλεία φυσικά.
Και είπαμε το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε κάθε app dev, θα τους είναι απαραίτητο για τη δουλειά τους

Τασο, μην βαζεις λογια. Ειπε κανεις οτι εκανε "άθλο" η apple? Καμια σχέση!
Απλα ειναι η πρωτη που περνα στα 64bit ως πλατφορμα κινητων και αυτο δεν ειναι κατι ασήμαντο...
Και ο μονος λογος που το κανει πρωτη, ειναι λογω του ολιστικου μοντελου της περι πληρους ελεγχου σε software/hardware κατι που πλεον προσπαθουν να κανουν και οι ανταγωνιστες (microsoft/nokia, google/motorola)..

Η ικανοτητα της Apple δεν ειναι μονο να κανει κατι πρωτη.... ειναι να το κανει με τετοιο τροπο , ετσι ωστε να γινει ευκολα κατανοητο και προσβασιμο σε ολους.
Τι σχεση εχει το linux , που ειναι κατι εντελως εξιδεικευμενο , με τη προσπαθεια της apple να κανει κατι τετοιο με απλο, διαφανο και dev friendly τροπο ?

Παντα αυτο εκανε και αυτο τη ξεχωριζει.

Re: Απάντηση: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Τασο, μην βαζεις λογια. Ειπε κανεις οτι εκανε "άθλο" η apple? Καμια σχέση!
Απλα ειναι η πρωτη που περνα στα 64bit ως πλατφορμα κινητων και αυτο δεν ειναι κατι ασήμαντο...
Και ο μονος λογος που το κανει πρωτη, ειναι λογω του ολιστικου μοντελου της περι πληρους ελεγχου σε software/hardware κατι που πλεον προσπαθουν να κανουν και οι ανταγωνιστες (microsoft/nokia, google/motorola)..

Ρε συ, για πες μου. Θυμάσαι στα PCs ποιο ήταν το πρώτο λειτουργικό που υποστήριξε τα 64bits?

Ούτε και εγώ..

Τόσο ρόλο παίζει το ποιος το έκανε πρώτος.. ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Ρε συ, για πες μου. Θυμάσαι στα PCs ποιο ήταν το πρώτο λειτουργικό που υποστήριξε τα 64bits?

Ούτε και εγώ..

Τόσο ρόλο παίζει το ποιος το έκανε πρώτος.. ;)

Εσύ πες μου, τι λειτουργικο εχεις στο pc σου; 64 ή 32 bit? Γιατι οσοι έχουν Mac εχουν περάσει προ πολλου πληρως στα 64bit και τα gains ειναι πολλα.
Το ιδιο θα γινει και στα κινητά, με την διαφορα πως στο IOS η μεταβαση θα γινει πιο ευκολα και πιο γρήγορα..
Αυτα ειναι τα καλα της "κλειστης" σχολης..

ακριβως... σημασια εχει λοιπον, ποιος καταφερε να το κανει "γνωστο" στο ευρυ κοινο ....

Ούτε αυτό δεν παίζει ρόλο. Εγώ γνώρισα τα 64bits από το linux ή τα XP 64bit (δεν θυμάμαι..) αλλά ποτέ δεν τα έβαλα στο σύστημά μου.

Όσο για το ποιος τελικά θα κάνει γνωστά τα 64bits των κινητών στο ευρύ κοινό, την ξέρω την απάντηση από τώρα. Κανείς. No one cares που λέμε. Όπως και στα desktops. Αρκεί να δουλεύει απροβλημάτιστα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Εσύ πες μου, τι λειτουργικο εχεις στο pc σου; 64 ή 32 bit? Γιατι οσοι έχουν Mac εχουν περάσει προ πολλου πληρως στα 64bit και τα gains ειναι πολλα.
Το ιδιο θα γινει και στα κινητά, με την διαφορα πως στο IOS η μεταβαση θα γινει πιο ευκολα και πιο γρήγορα..
Αυτα ειναι τα καλα της "κλειστης" σχολης..

Έχω 64bit Λ.Σ. αναγκαστικά επειδή θέλω να έχω πολλή μνήμη.

Άλλο gain ο μέσος χρήστης δεν βλέπει στα desktops και αυτό στο υπογράφω.

Όσο αφορά στα κινητά, θα δείξει..

Απάντηση: Re: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Ούτε αυτό δεν παίζει ρόλο. Εγώ γνώρισα τα 64bits από το linux ή τα XP 64bit (δεν θυμάμαι..) αλλά ποτέ δεν τα έβαλα στο σύστημά μου.

Όσο για το ποιος τελικά θα κάνει γνωστά τα 64bits των κινητών στο ευρύ κοινό, την ξέρω την απάντηση από τώρα. Κανείς. No one cares που λέμε. Όπως και στα desktops. Αρκεί να δουλεύει απροβλημάτιστα.

Παιζει ρολο, διοτι οπως ειχες και εσυ παραδεχτεί, στα Windows τα performance gains δεν ηταν σημαντικά οποτε δεν βρηκες λόγο να τα βάλεις.
Στα mac πάλι ολοι τα βαλαμε αναγκαστικά μεν απροβληματιστα δε, αλλα αυτο διότι ολα τα προγραμματα εγιναν 64bit με σημαντικα πλεονεκτηματα στην απόδοση overall.
Οποτε φυσικα και εχει σημασια να περασουν όλοι στα 64bit, αρκει να γινει με σωστο και συστηματικο τροπο και οχι σατρα-πάτρα με ελλειπη υποστήριξη, δεν συμφωνείς;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C κα

Έχω 64bit Λ.Σ. αναγκαστικά επειδή θέλω να έχω πολλή μνήμη.

Άλλο gain ο μέσος χρήστης δεν βλέπει στα desktops και αυτό στο υπογράφω.

Όσο αφορά στα κινητά, θα δείξει..

Τεσπα, νομιζα απο την κουβέντα τις προάλλες πως ειχες μεινει στα 32 bit. Τωρα ως προς την βελτίωση στα windows desktop και εγω δεν ειχα δει κατι σημαντικο. Στα mac ομως είδα, και αυτο μαλλον εχει να κανει με το λειτουργικο σύστημα και τις εφαρμογες που τρεχεις (πχ iphoto, final cut pro etc)

το μελλον Δημητρη ειναι στις mobile συσκευες (κινητα - tablets κλπ).
Τα desktop αργοπεθαινουν , φαινεται και στις πωλησεις αυτο.

Γι αυτο και τα 64bit ΕΧΟΥΝ μεγαλη σημασια για το μελλον αυτων των συσκευων... θ αντικαταστησουν τις desktop συσκευες , για το μεσο χρηστη (ηδη το εχουν κανει σε μικροτερο βαθμο).

Για να γινουν ομως ανατγωνιστικες και να επικρατησουν , θα χρειαστουν ΚΑΙ τα 64bit....

Τα ίδια και τα ίδια, χρόνια τώρα. Και να τα λένε άσχετοι το καταλαβαίνω, να τα λένε άνθρωποι που ασχολούνται με βαρειές επεξεργασίες γραφικών, βίντεο, που ούτε στο όνειρο τους δεν μπορούν να γίνουν σε mobile συσκευές και σε οθόνες-τρύπες, ε δεν το καταλαβαίνω...

Νομιζω ημουνα σαφης... για το μεσο χρηστη μιλαμε παντα.
Εγω κι εσυ δεν ειμαστε αυτοι.

Μεσος χρηστης ειναι ηγυναικα μου, η αδελφη μου κλπ Αυτοι ΗΔΗ εχουν υιοθετησει το ipad σα καθημερινο υπολογιστη.
Η γυναικα μου εχει ν ανοιξει το laptop της 1 χρονο, το ιδιο και η αδελφη μου.

Σερφαρουν, λαμβανουν τα μαιλ τους και απαντουν, διαβαζουν περιοδικα και βιβλια, παιζουν παιχνιδια, ενημερωνονται, γραφουν εργασιες (η γυναικα μου ειναι φιλολογος) κλπ

Ακομη κι εγω , σε μερικες δουλειες (το εχω αναφερει ξανα) το χρησιμοποιω και μαλιστα με επιτυχια.
Σιγουρα δεν ειμαστε ακομη εκει , αλλα στο μελλον ειναι το πιο πιθανο.

Re: Απάντηση: Re: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Παιζει ρολο, διοτι οπως ειχες και εσυ παραδεχτεί, στα Windows τα performance gains δεν ηταν σημαντικά οποτε δεν βρηκες λόγο να τα βάλεις.
Στα mac πάλι ολοι τα βαλαμε αναγκαστικά μεν απροβληματιστα δε, αλλα αυτο διότι ολα τα προγραμματα εγιναν 64bit με σημαντικα πλεονεκτηματα στην απόδοση overall.
Οποτε φυσικα και εχει σημασια να περασουν όλοι στα 64bit, αρκει να γινει με σωστο και συστηματικο τροπο και οχι σατρα-πάτρα με ελλειπη υποστήριξη, δεν συμφωνείς;

Θεωρώ ότι όπως και στα PCs, έτσι και στα κινητά όταν με το καλό έρθει η ώρα να είναι απαραίτητα τα 64bits (δηλαδή όταν φτάσει η RAM στα 4GB, λογικά σε ~2 χρόνια, για την Apple μάλλον σε 3..) τα 64bits θα είναι κάτι το τετριμμένο και δοκιμασμένο από όλους τους κατασκευαστές.

Οπότε, no one will notice and no one will care.

Θεωρώ ότι όπως και στα PCs, έτσι και στα κινητά όταν με το καλό έρθει η ώρα να είναι απαραίτητα τα 64bits (δηλαδή όταν φτάσει η RAM στα 4GB, λογικά σε ~2 χρόνια, για την Apple μάλλον σε 3..) τα 64bits θα είναι κάτι το τετριμμένο και δοκιμασμένο από όλους τους κατασκευαστές.

Οπότε, no one will notice and no one will care.

Για να γινει αυτο Δημήτρη, χρειαζεται να εχει δημιουργηθει το υπόβαθρο τοσο σε software οσο και σε hardware. Το IOS κανει ΤΩΡΑ την μετάβαση, το android με το fragmentation που έχει, θα κανει πολυ καιρο για να μπει σε "τάξη" με αμφιβολα αποτελέσματα... Εδω θα ειμαστε και θα το δουμε παρεα..

δεν ειναι android δημητρη να κοιταμε τα specs και τη μνημη ... το αποτελεσμα μετραει!!!

Το ιπηονε με διπθρηνο και 1gb ram οπως λες , κανει σκονη ολα τα σημερινα κινητα με οχταπυρηνους και 2 γβ RAM !!!
τθχαιο ... δε νομιζω!:p

Απάντηση: Re: Γενικός σχολιασμός γύρω από τα νέα iPhone 5C και 5S

Νομιζω ημουνα σαφης... για το μεσο χρηστη μιλαμε παντα.
Εγω κι εσυ δεν ειμαστε αυτοι.

Μεσος χρηστης ειναι ηγυναικα μου, η αδελφη μου κλπ Αυτοι ΗΔΗ εχουν υιοθετησει το ipad σα καθημερινο υπολογιστη.
Η γυναικα μου εχει ν ανοιξει το laptop της 1 χρονο, το ιδιο και η αδελφη μου.

Σερφαρουν, λαμβανουν τα μαιλ τους και απαντουν, διαβαζουν περιοδικα και βιβλια, παιζουν παιχνιδια, ενημερωνονται, γραφουν εργασιες (η γυναικα μου ειναι φιλολογος) κλπ

Ακομη κι εγω , σε μερικες δουλειες (το εχω αναφερει ξανα) το χρησιμοποιω και μαλιστα με επιτυχια.
Σιγουρα δεν ειμαστε ακομη εκει , αλλα στο μελλον ειναι το πιο πιθανο.

Τι είναι ο μέσος χρήστης, όπως λέμε μέσος πολίτης, μέσος άνθρωπος, κλπ; Αυτοί που λες ούτε καν στη κατηγορία του μέσου χρήστη δεν είναι - κατά πάσα πιθανότητα μπορεί και να μην είχαν ποτέ στη ζωή τους desktop, ή ακόμα και laptop, ή ακόμα κι αν είχαν να το χρησιμοποιούσαν μία φορά το εξάμηνο. Όποιοι πάντως μιλάνε για αντικατάσταση των desktop από τις mobile συσκευές, τι να πω, πολύ θύματα της μόδας (που αλλάζει συνέχεια μάλιστα) πρέπει να είναι...

Και καλά μίλησα πιο πάνω για βαρειές εργασίες, μα ούτε καν για σοβαρή γραφική εργασία δεν κάνουν οι mobile συσκευές. Κανένα textάρισμα, sms, twitter μόνο, με μερικές δεκάδες λέξεις το πολύ...

Last edited:
μα τι λες... και οι 2 που ανεφερα εχουν laptops τα οποια ειναι παροπλησμενα, σχεδον εντελως.
Ποια δηλ. καθημερινη εργασια δε μπορεις να κανεις στο ipad ?
Και εργασιες γραφεις (ειδικα αν εχεις κι ενα μικρο BT keyboard , οπως η γυναικα μου), σερφαρεις, διαχειριζεσαι τα mail σου, διαβαζεις βιβλια και περιοδικα, ακους μουσικη, βλεπεις κι επεξεργαζεσαι τις φωτο σου κλπ