- 21 January 2007
- 21,629
Re: Απάντηση: Re: Γενοσημα φαρμακα και φαρμακα εκ Μπαγκλαντες
Αν δε συνταγογραφείς με μάρκα πάντως
Δεν νομίζω να μπορεί να υπάρχει «προσφορά» από τον αντιπρόσωπο.
Δεν είναι υπέρ των μη ελεγμένων
Δεν είμαι υπέρ των επικίνδυνων
Αλλά δεν είμαι και υπέρ των «προσφορών»
Θυμάμαι κάποτε στην Αγγλία να μου βάζουν σε ένα πλαστικό κουτάκι τόσα χάπια παρακεταμόλη – χωρίς να υπάρχει μάρκα, απλά η ουσία.
Υποθέτω ότι κάποιος τα είχε ελέγξει για να μου τα δώσουν, και ήταν ασφαλή αλλά δε ξέρω. ευτυχώς δεν έβγαλα τρία βυζιά
Γνωρίζεις ότι οι εταιρίες γενοσήμων "προσφέρουν" περισσότερα στους ιατρούς για να συνταγογραφηθούν τα φάρμακά τους έναντι των original?
Όπως καταλαβαίνεις το ορίτζιναλ φάρμακο που έχει φτιάξει ένα όνομα και είναι γνωστό στον κόσμο δεν χρειάζεται έξτρα "προώθηση" για να έχει πωλήσεις.
Συνεπώς το επιχείρημα ότι θα καταπολεμηθούν τα παράνομα έξοδα καταστρατηγείται απλά όπως και το παραεμπόριο μεταφέρεται στους φαρμακοποιούς.
Για το πόσο ασφαλή είναι τα γενόσημα, το πρόβλημα συνήθως έγκειται όχι στην ορίτζιναλ δραστική ουσία η οποία είναι ίδια και σταγενόσημα αλλά στα έκδοχα που την περιστοιχίζουν, ακόμα και τα ύποπτα ενθέματα σιλικόνης που για τα οποία έγινε τόσος ντόρος στη Γαλλία ήταν εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ.
Αν δε συνταγογραφείς με μάρκα πάντως
Δεν νομίζω να μπορεί να υπάρχει «προσφορά» από τον αντιπρόσωπο.
Δεν είναι υπέρ των μη ελεγμένων
Δεν είμαι υπέρ των επικίνδυνων
Αλλά δεν είμαι και υπέρ των «προσφορών»
Θυμάμαι κάποτε στην Αγγλία να μου βάζουν σε ένα πλαστικό κουτάκι τόσα χάπια παρακεταμόλη – χωρίς να υπάρχει μάρκα, απλά η ουσία.
Υποθέτω ότι κάποιος τα είχε ελέγξει για να μου τα δώσουν, και ήταν ασφαλή αλλά δε ξέρω. ευτυχώς δεν έβγαλα τρία βυζιά