Γενόσημα φάρμακα και φάρμακα εκ Μπαγκλαντές

Re: Απάντηση: Re: Γενοσημα φαρμακα και φαρμακα εκ Μπαγκλαντες

Γνωρίζεις ότι οι εταιρίες γενοσήμων "προσφέρουν" περισσότερα στους ιατρούς για να συνταγογραφηθούν τα φάρμακά τους έναντι των original?
Όπως καταλαβαίνεις το ορίτζιναλ φάρμακο που έχει φτιάξει ένα όνομα και είναι γνωστό στον κόσμο δεν χρειάζεται έξτρα "προώθηση" για να έχει πωλήσεις.
Συνεπώς το επιχείρημα ότι θα καταπολεμηθούν τα παράνομα έξοδα καταστρατηγείται απλά όπως και το παραεμπόριο μεταφέρεται στους φαρμακοποιούς.
Για το πόσο ασφαλή είναι τα γενόσημα, το πρόβλημα συνήθως έγκειται όχι στην ορίτζιναλ δραστική ουσία η οποία είναι ίδια και σταγενόσημα αλλά στα έκδοχα που την περιστοιχίζουν, ακόμα και τα ύποπτα ενθέματα σιλικόνης που για τα οποία έγινε τόσος ντόρος στη Γαλλία ήταν εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ.

Αν δε συνταγογραφείς με μάρκα πάντως
Δεν νομίζω να μπορεί να υπάρχει «προσφορά» από τον αντιπρόσωπο.

Δεν είναι υπέρ των μη ελεγμένων
Δεν είμαι υπέρ των επικίνδυνων
Αλλά δεν είμαι και υπέρ των «προσφορών»

Θυμάμαι κάποτε στην Αγγλία να μου βάζουν σε ένα πλαστικό κουτάκι τόσα χάπια παρακεταμόλη – χωρίς να υπάρχει μάρκα, απλά η ουσία.
Υποθέτω ότι κάποιος τα είχε ελέγξει για να μου τα δώσουν, και ήταν ασφαλή αλλά δε ξέρω. ευτυχώς δεν έβγαλα τρία βυζιά :D

Γνωρίζεις ότι οι εταιρίες γενοσήμων "προσφέρουν" περισσότερα στους ιατρούς για να συνταγογραφηθούν τα φάρμακά τους έναντι των original?
Όπως καταλαβαίνεις το ορίτζιναλ φάρμακο που έχει φτιάξει ένα όνομα και είναι γνωστό στον κόσμο δεν χρειάζεται έξτρα "προώθηση" για να έχει πωλήσεις.
.

Δεν ισχυει οτι ο γιατρος συνταγογραφει την δραστικη ουσια και οχι συγκεκριμενο φαρμακο ?

Αρα τα μπονους που απολαμβαναν τοσα χρονια καποιοι γιατροι Πανο υπερσυνταγογραφοντας τωρα με την νεα ταξη πραγματων θα προσφερονται στους φαρμακοποιους για να προτιμουν τα δικα τους γενοσημα εναντι των υπολοιπων ?

Re: Γενοσημα φαρμακα και φαρμακα εκ Μπαγκλαντες

Τώρα αν η «προσφορά» πάει από τους γιατρούς στα φαρμακεία τι να πω ….
Υπέθετα με το απλό μου μυαλό ότι το θέμα είναι να καταργηθουν οι «προσφορές»
Υποπτεύομαι πάλι με το απλό μου μυαλό ότι όλες οι «προσφορές» είναι «μαύρα»

Απάντηση: Γενοσημα φαρμακα και φαρμακα εκ Μπαγκλαντες

Aνακάλυψες την Αμερική..

Κανενα προβλημα να συνταγογραφει ουσια..Το ζητημα ειναι πως το Φαρμακειο μπορει να δινει το σκεύασμα που θέλει..Αρα και πάλι δεν μπορεις να κτυπησεις την κατευθυνομενη συνταγογράφηση ,περαν του οτι μελέτες λένε πώς δεν πέφτει τελικα το φαρμακευτικο κόστος.

Πρέπει ναναι η πεμπτη φορά που το γράφω..

Πέραν των αλλων εχεις πάρει χαμπαρι πως πληρωνουν ασφαλισμενοι πλεον με σοβαροτατες παθησεις συμμετοχη?

Απ´εκει και πέρα ποια χώρα της Ε.Ε. δινει γενοσημα Ινδιας??

Μιας και η FDA στο Αμέρικα πράττει αναλογως τών ''συμβιβασμών''.

Aνακάλυψες την Αμερική..

Κανενα προβλημα να συνταγογραφει ουσια..Το ζητημα ειναι πως το Φαρμακειο μπορει να δινει το σκεύασμα που θέλει..Αρα και πάλι δεν μπορεις να κτυπησεις την κατευθυνομενη συνταγογράφηση ,περαν του οτι μελέτες λένε πώς δεν πέφτει τελικα το φαρμακευτικο κόστος.

Πρέπει ναναι η πεμπτη φορά που το γράφω..

Πέραν των αλλων εχεις πάρει χαμπαρι πως πληρωνουν ασφαλισμενοι πλεον με σοβαροτατες παθησεις συμμετοχη?

Δεν ανακάλυψα την Αμερική, ανακάλυψα αυτά που πιστεύει μερίδα των ίδιων των γιατρών (κι όχι των "άσχετων" όπως εγώ)

Τελικά όμως τι προτείνεις; Δεν γίνεται ταυτόχρονα να συνταγογραφούν ουσία αλλά και συγκεκριμένο φάρμακο. Αν δεν μπορεί να προτείνει το φάρμακο ο γιατρός, μένει ο φαρμακοποιός να το κάνει. Αν ο γιατρός προτείνει συγκεκριμένο φάρμακο, παραμένει η κατάσταση ως έχει. Μία άλλη επιλογή θα ήταν ο γιατρός να προτείνει μία λίστα από φάρμακα, αλλά και πάλι μπορεί να παιχτούν παιχνίδια και να υπάρχουν "δωράκια"...

Re: Γενοσημα φαρμακα και φαρμακα εκ Μπαγκλαντες

Πάντως εάν δεν είχατε γράψει ότι μπορεί η προσφορά να πάει σε άλλα χέρια…
Η φαντασία μου δεν έφτανε ως εκεί.
:D

Γιατί έχω συνηθίσει να ακούω για γιατρούς σε συνέδρια και άλλες “προσφορές”,
Δε νομίζω ότι οι φαρμακευτικές θέλουν τους φαρμακοποιούς σε συνέδρια
Αλλά τους γιατρούς
Και φυσικά τους γιατρούς τους επέλεγαν με λάθος κριτήρια κατά την άποψή μου
Δηλαδή ποιος φέρνει πωλήσεις
Και όχι ποιος είναι πιο καταρτισμένος

Δεν είναι το ίδιο δηλαδή να «προσφέρει» κάποιος σε φαρμακείο και σε γιατρό.

.

Εχεις καποιο αρθρο/ερευνα γι'αυτο? Μου φαινεται περιεργο.

Το ρωτω γιατι στα σκανδαλα με δωροδοκιες ακουγονται μονο τα μεγαλα ονοματα και ειναι λογικο. Γιατι οταν περασει ο χρονος της πατεντας, θελουν να εξακολουθησουν να κρατουν την κερδοφορια ψηλα και εχουν φυσικα μεγαλυτερη ευχερεια για δωρακια.

Οπου εψαξα στο δικτυο τα ιδια και τα ιδια μεγαλα ονοματα εμφανιζονται σε δωροδοκιες.

Επισης αν καποιος φαρμακοποιος κανει "παραεμποριο" εις βαρος της υγειας του πολιτη, αυτοματως θα εξοστρακιστει. Δε νομιζω κανεις να παιξει με τα φαρμακα οπως καποιοι παιζουν με τα πετρελαια η αλλα ειδη.

Δεν ισχυει οτι ο γιατρος συνταγογραφει την δραστικη ουσια και οχι συγκεκριμενο φαρμακο ?

Αρα τα μπονους που απολαμβαναν τοσα χρονια καποιοι γιατροι Πανο υπερσυνταγογραφοντας τωρα με την νεα ταξη πραγματων θα προσφερονται στους φαρμακοποιους για να προτιμουν τα δικα τους γενοσημα εναντι των υπολοιπων ?

Φέρνοντας το παράδειγμα του Τάσου, αν εγώ συναταγογραφήσω παρακεταμόλη ο φαρμακοποιός έχει την επιλογή "παρακεταμόλη Α"
ή "παρακεταμόλη Β". Πιστεύεις ότι οι φαρμακευτικοί αντιπρόσωποι των εταιριών Α και Β δεν θα πιέσουν τον φαρμακοποιό να προτιμήσει το προϊόν τους?
Ως τώρα οι γιατροί συνταγογραφούν φάρμακο και όχι δραστική ουσία δηλαδή συνταγογραφούν π.χ. "παρακεταμόλη Α", εξυπακούεται ότι γίνονταν "παιχνίδια" ως προς το ποιο θα συνταγογραφηθεί απλά με το νέο μέτρο το αλισβερίσι "μεταφέρεται" στα φαρμακεία ενώ προστίθεται η παράμετρος του αγνώστου προέλευσης και ασφάλειας γενόσημου.

Στην πιάτσα έτσι ακούγεται
Βρες καν α γνωστό σου που ασχολείται
Ρώτα τον ιδιωτικά
Συζήτησε μαζί του

Θα εκπλαγείς

Το ρωτω γιατι στα σκανδαλα με δωροδοκιες ακουγονται μονο τα μεγαλα ονοματα και ειναι λογικο. Γιατι οταν περασει ο χρονος της πατεντας, θελουν να εξακολουθησουν να κρατουν την κερδοφορια ψηλα και εχουν φυσικα μεγαλυτερη ευχερεια για δωρακια.

Οπου εψαξα στο δικτυο τα ιδια και τα ιδια μεγαλα ονοματα εμφανιζονται σε δωροδοκιες.

Επισης αν καποιος φαρμακοποιος κανει "παραεμποριο" εις βαρος της υγειας του πολιτη, αυτοματως θα εξοστρακιστει. Δε νομιζω κανεις να παιξει με τα φαρμακα οπως καποιοι παιζουν με τα πετρελαια η αλλα ειδη.

Οι ετειρίες των γενοσήμων, αντίθετα από τις μεγάλες που συνήθως έκαναν "συγκαλυμμένες προσφορές" π.χ. συμμετοχή σε συνέδρια με τα έξοδα πληρωμένα, προτιμούσαν να δίνουν χρήματα "μαύρα" φυσικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γενοσημα φαρμακα και φαρμακα εκ Μπαγκλαντες

Ως τώρα οι γιατροί συνταγογραφούν φάρμακο και όχι δραστική ουσία δηλαδή συνταγογραφούν π.χ. "παρακεταμόλη Α", εξυπακούεται ότι γίνονταν "παιχνίδια" ως προς το ποιο θα συνταγογραφηθεί απλά με το νέο μέτρο το αλισβερίσι "μεταφέρεται" στα φαρμακεία ενώ προστίθεται η παράμετρος του αγνώστου προέλευσης και ασφάλειας γενόσημου.

6η φορα που γραφεται..Ελπιζω να το καταλαβε ο sotos 65.,γιατι εχω βαρεθει να το επαναλαμβάνω.:ADFADF1::ADFADF1:

http://vathiprasino.blogspot.com/2012/02/blog-post_3047.html?spref=fb

«Άλλο το φάρμακο και άλλο η δραστική ουσία» αποφάνθηκαν τα ιταλικά δικαστήρια, βασισμένα σε κοινοτική οδηγία.
Οι τροϊκανοί είναι τόσο αδίστακτοι, που για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ξένων πολυεθνικών, επιμένουν να περάσουν στην Ελλάδα ρύθμιση η οποία ήδη έχει κριθεί παράνομη στην Ιταλία.
Όταν η δικαιοσύνη άλλης χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει απορρίψει τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία -και, μάλιστα, βασιζόμενη σε κοινοτική οδηγία!- πώς είναι δυνατόν να μας «σερβίρουν» την παράνομη ρύθμιση στην Ελλάδα;
Τελικά, υπάρχει κοινοτικό δίκαιο ή όχι; Ή, μήπως, το δίκαιο ισχύει για όλους τους άλλους εκτός από «τα κορόιδα τους Ελληνες», που -προφανώς- δε τους νοιάζει αν θα ψοφάμε σαν τα ποντίκια, με τα φάρμακα-δολοφόνους (made in India, Pakistan, Bangladesh) τα οποία θα μας ταΐζουν;
Όταν η ιταλική κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει μια παρόμοια ρύθμιση για τα φάρμακα με αυτήν που προωθείται σ’ εμάς τώρα από την τρόικα, σκόνταψε πάνω στην δικαιοσύνη της χώρας.
Μια παλαιότερη οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έκανε σαφή διαχωρισμό ανάμεσα στο φάρμακο και την δραστική ουσία την έκανε να αποσύρει την διαβόητη διάταξη. Τα «τυχαία» φάρμακα κρίθηκαν παράνομα στην Ιταλία.
Στην Ελλάδα τώρα προωθείται η ίδια διάταξη.

Τη πρόταση σου δεν βλέπω...

Τωρα που χασαμε το τοπι εντελώς αρχισαν τα γνωστά τσαμικα περι προτασεων??Χιλιοστή φορά συμβαινει αυτό μονον που ολα τα Μνημονιακα που στηριζες με πάθος γυρισαν τοσο μπούμερανγκ που σιώπησες ελλειψει επιχειρηματων...

Απολυτος έλεγχος γενοσημων(οχι brand generics) που παραγονται στην χώρα ή στην Ε.Ε..και απολυτως αξιολογημενων ως μη επικινδυνων,που να καταλαμβάνουν το πολύ το 40-50 % της αγοράς.

Μεσω του συστηματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης(το οποιο ομως να λειτουργεί κανονικα και οχι για να γραψεις μια συνταγη να θες εικοσι λεπτά...) αυστηροτατος έλεγχος της πιθανης υπερσυνταγογράφησης...οπότε ο γιατρός θαναι σαφεστατα περιορισμένος σε πιθανή παραλογη ''υπερβαση'' και φυσικά δεν θα μπορεί να παρεμβει ο φαρμακοποιος με οιονδήποτε τροπο δινοντας οποιο σκευασμα επιθυμεί..

Μηδεν τοις εκατο συμμετοχή σε φάρμακα σοβαρών,χρονιων ή ανιάτων παθησεων......

Υ.Γ.

Δεν πά να ασχοληθεις με αυτά που ξερεις λεω καλυτερα γιατι σε τούτα εδώ δεν...Οχι οτι πειράζει αλλα οσο ναναι η αποδοχη στά τυφλά των οσων λεει ο Λοβέρδος ειναι ενα ζητηματάκι.

Για το πόσο ασφαλή είναι τα γενόσημα, το πρόβλημα συνήθως έγκειται όχι στην ορίτζιναλ δραστική ουσία η οποία είναι ίδια και σταγενόσημα αλλά στα έκδοχα που την περιστοιχίζουν

Δηλαδή, για να καταλάβω, δεν μιλάμε για 100% αντίγραφα, αλλά για προσπάθειες προσέγγισης των αποτελεσμάτων του γνησίου σκευάσματος με μόνο δεδομένο τη δραστική ουσία; Εάν αυτή είναι η έννοια του "generic", μου φέρνει πιο κοντά σε χύμα κολώνια (πχ με "άρωμα σανδαλόξυλο") παρά σε φαρματευτικό σκεύασμα.

Με δεδομένο (ας το δεχθούμε, δεν γνωρίζω τα νούμερα) ότι η συνταγογράφηση γενοσήμων στη χώρα μας είναι ιδιαιτέρως χαμηλή, και με δεύτερο δεδομένο ότι υπάρχει συναλλαγή φαρμακοβιομηχανιών και ιατρών (μη φτάσουμε και να ρωτάμε εάν αφοδεύουν στο δάσος οι αρκούδες), οδηγείται κανείς στο ότι η απόφαση επέκτασης της χρήσης γενοσήμων κινείται κατ' αρχήν σε σωστή κατεύθυνση.

Εάν καταφέρουμε με το μέτρο αυτό να ενισχύσουμε την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, να ρίξουμε το γενικό κόστος συνταγογράφησης και να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία από επικίνδυνα φάρμακα, τότε θα μιλάμε για επιτυχία. Αλλιώς θα έχουμε ένα μέτρο ορθής μεν φιλοσοφίας, αλλά δίχως περίσκεψη στην εφαρμογή του. Δεν νομίζω να είναι δα τόσο δύσκολο να διασφαλιστεί και η τήρηση των ανωτέρω τριών παραμέτρων.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γενοσημα φαρμακα και φαρμακα εκ Μπαγκλαντες

Τωρα που χασαμε το τοπι εντελώς αρχισαν τα γνωστά τσαμικα περι προτασεων??Χιλιοστή φορά συμβαινει αυτό μονον που ολα τα Μνημονιακα που στηριζες με πάθος γυρισαν τοσο μπούμερανγκ που σιώπησες ελλειψει επιχειρηματων...

Απολυτος έλεγχος γενοσημων(οχι brand generics) που παραγονται στην χώρα ή στην Ε.Ε..και απολυτως αξιολογημενων ως μη επικινδυνων,που να καταλαμβάνουν το πολύ το 40-50 % της αγοράς.

Μεσω του συστηματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης(το οποιο ομως να λειτουργεί κανονικα και οχι για να γραψεις μια συνταγη να θες εικοσι λεπτά...) αυστηροτατος έλεγχος της πιθανης υπερσυνταγογράφησης...οπότε ο γιατρός θαναι σαφεστατα περιορισμένος σε πιθανή παραλογη ''υπερβαση'' και φυσικά δεν θα μπορεί να παρεμβει ο φαρμακοποιος με οιονδήποτε τροπο δινοντας οποιο σκευασμα επιθυμεί..

Μηδεν τοις εκατο συμμετοχή σε φάρμακα σοβαρών,χρονιων ή ανιάτων παθησεων......

Σωστός!

Τη πρόταση σου δεν βλέπω...

Να αντιστρέψω την ερώτηση...

Αυτό που ετοιμάζουν να κάνουν τώρα πως θα μας ωφελήσει;

Οι ετειρίες των γενοσήμων, αντίθετα από τις μεγάλες που συνήθως έκαναν "συγκαλυμμένες προσφορές" π.χ. συμμετοχή σε συνέδρια με τα έξοδα πληρωμένα, προτιμούσαν να δίνουν χρήματα "μαύρα" φυσικά.

Πανο μιλας για τακτικη των Ελληνικων κατασκευαστριων γενοσημων ή και των "εξωτικων" που γραφεται οτι θα μας φορεσουν ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γενοσημα φαρμακα και φαρμακα εκ Μπαγκλαντες

Με δεδομένο (ας το δεχθούμε, δεν γνωρίζω τα νούμερα) ότι η συνταγογράφηση γενοσήμων στη χώρα μας είναι ιδιαιτέρως χαμηλή

18% ειναι τωρα και θελουν να την πανε στον ευρωπαικο μεσο ορο του 50%.