Γενόσημα φάρμακα και φάρμακα εκ Μπαγκλαντές

Και αυτο τι σημαινει??

Τα επιθεματα σιλικονης πώς και ''ξεφυγαν'' απο τον έλεγχο.??Ενα απο τα πολλά παραδειγματα..

Το άλλο ηταν η τρομακτική προπαγάνδα για το εμβολιο H1N1.

Re: Απάντηση: Γενόσημα φάρμακα και φάρμακα εκ Μπαγκλαντές

Εμένα μου κάνει και αυτός πάντως, που δεν τον αναφέρει κανείς εδώ...

http://europa.eu/agencies/regulatory_agencies_bodies/policy_agencies/ema/index_el.htm

Καθολου δε σου κανει αυτος ο οργανισμος.
Ειναι το αντιστοιχο του αμερικανικου FDA που δινει αδειες για νεα φαρμακα ή επαναπροσδιοριζει πιθανες αλλαγες στην χρηση παλιαιοτερων, καταργει επικινδυνα κλπ.

Το ζητουμενο με εμας ειναι ποιος θα κανει τον ποιοτικο ελεγχο στην παρασκευη των γενοσημων.

Αυτη την ερωτηση την εχει απαντησει ο υπουργος?
γιατι ειδα καπου οτι ο ΕΟΦ σηκωνει τα χερια ψηλα

εκτος και αν γινεται επιλεκτικα αφου προηγηθουν μοιραια περιστατικα

Last edited:
Ωραία βρε παιδιά, δεκτές οι θέσεις σας. Τελικά όμως ποιον θεωρείται ικανό να κάνει τους ελέγχους και ποιος τους κάνει τώρα; Το πρόβλημα με τους ελέγχους θα δημιουργηθεί από εδώ και πέρα μόνο ή υπάρχει ήδη αρκετά χρόνια; Όχι τίποτε άλλο, αλλά να ξέρουμε αν τα φάρμακα που πέρναμε ως σήμερα ήταν εντάξει ή όλο το πρόβλημα θα είναι από εδώ και πέρα για αδιευκρίνιστους λόγους...

Το ζητουμενο με εμας ειναι ποιος θα κανει τον ποιοτικο ελεγχο στην παρασκευη των γενοσημων.

Αυτη την ερωτηση την εχει απαντησει ο υπουργος?

Ακουγοντας τον Προεδρο του ΕΟΦ σημερα παντως αλλα και τον υφυπουργο ειπαν κατηγορηματικα οτι αυτο θα το κανει ο ΕΟΦ.
Το αν θα το κανει ή το αν μπορει δεν το ξερω.

Ετσι ειπαν παντως.

Πεθαίνω για την δηθεν ''ουδετεροτητα''..

Οταν οι ''εθνικοφρονες'' ομιλούν για πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα ''άλλων'''..Λές και το Υπουργείο τής ''εθνικοφροσύνης'' της ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥ εκπροσωπεί ''εθνικα'' και ''ουδετερα'' συμφέροντα...................

Το να μιλά καποιος ξεκομενα μονον για τα γενόσημα μη λαμβάνοντας το συνολικο πλαίσιο Υγειας ,που οδηγεί ο νεος και ήδη εντος διμήνου χρεωμενος με 280εκατ απο ίδια εξοδα νεος φορεας ειναι εντελώς out..

Στοχος του Μνημονιακού Υπουργειου ειναι η εξαφάνιση καθε στοιχειώδους παροχής δημοσιας υγειας στους ασφαλισμένους(οσους ακόμα αντεχουν και δεν εχουν περασει στην ανεργια) η συγχώνευση δημοσίων νοσοκομειων με ιδιωτικά,οπου θαχουν προσβαση μονον αυτοι που ακομα αντέχουν ή εχουν ιδιωτική ασφάλιση (αν και με το νεο ''κουρεμα'' κινδυνευουν με κανονια και ιδιωτικες ασφαλιστικες εταιρείες)και η ελαχιστοποιηση παροχών ακομα και σε χρονιες ή σοβαροτατες παθησεις...

Αυτος ειναι ο βασικος στόχος ..

Οι πολυεθνικες εχουν μεγαλα εργαστηρια γιαυτο το σκοπο.
Οχι γιατι τους πηρε ο πονος αλλα αν φανε καμμια μηνυσαρα για 50-100 εκατ θα τρεχουν και δε θα φτανουν.
Ακομα και τα ελληνικα παραρτηματα, οπως και μερικες (λιγες) αμιγως ελληνικες εταιριες, εχουν καλη οργανωση και οπως λεει καποιος παραπανω φτιαχνουν γενοσημα "εμπιστοσυνης".
Αν ομως τα φερεις απο χωρα οπου το "good practice" αγνοειται, αν περιμενουμε απο τον ΕΟΦ (των 200 υπαλληλων? και ποσοι ειπαμε απο αυτους δουλευουν καθαρα ερηαστηριακα?) χαιρετισματα.

Για να γινει χρηση γενοσημων με σχετικη ασφαλεια πρεπει να υπαρχουν αυστηρα στανταρ στην παραγωγη.

Αυτο ειναι το θεμα, δεν ειμαι κατα των γενοσημων οταν γινονται σωστα κα;ι συμφωνα με τις προδιαγραφες, αλλα φοβαμαι οτι το βασικο κριτηριο θα ειναι η τιμη.
να βρεθει ο οποιος μειοδοτης και οποιον παρει ο χαρος.

Τωρα η ΝΕΤ εχει μια απολύτως αντικειμενικη συζητηση μεταξυ Στάη και Δρέττα της Γ.Γ.κοινωνικών ασφαλισεων...

Τις ακούς και πεθαίνεις ησυχα..

Ecodrifter το κολπο ειναι να επωμιστει ο ασφαλισμενος μεγαλυτερη δαπανη.

Σου λεει λοιπον οτι εμεις ως ΕΟΠΥΥ(πχ) σου καλυπτουμε παρακεταμολη απο την κορυφη του Θιβετ τσαμπα πραμα.

Αν εσυ θες depon βαλε την διαφορα. Αυτο ηθελαν να κανουν τελικα και το εκαναν. Οσοι δεν θα εχουν δυνατοτητα για depon θα αρκεστουν στην θιβετιανη παρακεταμολη και πιθανον και μια προσευχη στον Δαλαι Λαμα. Μπορει και να πιασει.

Επισης ενα ενδιαφερον που ακουσα για χωρες που επισης συνταγογραφουν δραστικη ουσια (Αυστραλια νομιζω) ειναι οτι εκει οι γιατροι προσδιοριζουν ΚΑΙ τα εκδοχα. Κατι το οποιο αφησαν ανοιχτο για προσθηκη και οι δικοι μας . Που σαφεστατα θα βοηθα τους Γιατρους να περιορισουν ή και να μοναδικοποιησουν την καταλληλη θεραπεια αλλα και τους φαρμακοποιους να μην εχουν τοσο μεγαλη ευθυνη για την επιλογη της θεραπειας βασει τιμης.

Δεν νομίζω ότι αυτό θα γίνει, αυτή η δήλωση μου φαίνεται άλλη μια προσπάθεια θολώματος των νερών όσο αφορά τα γενόσημα από ανθρώπους και φορείς που αλληλοαναιρούν ο ένας τον άλλον.
Ο πρόεδρος του ΕΟΦ που κόπτεται υπέρ των γενοσήμων δήλωσε ότι ο οργανισμός του δεν έχει το προσωπικό να ελέγξει την ασφάλεια τω νεν λόγω φαρμάκων ωστόσο είναι υπέρ της συνταγογράφησής τους.

Απάντηση: Re: Γενόσημα φάρμακα και φάρμακα εκ Μπαγκλαντές

Δεν νομίζω ότι αυτό θα γίνει, αυτή η δήλωση μου φαίνεται άλλη μια προσπάθεια θολώματος των νερών όσο αφορά τα γενόσημα από ανθρώπους και φορείς που αλληλοαναιρούν ο ένας τον άλλον.
Ο πρόεδρος του ΕΟΦ που κόπτεται υπέρ των γενοσήμων δήλωσε ότι ο οργανισμός του δεν έχει το προσωπικό να ελέγξει την ασφάλεια τω νεν λόγω φαρμάκων ωστόσο είναι υπέρ της συνταγογράφησής τους.

Και μολις η Δρεττα αυτή η μορφή η Γ.Γ. του Υπουργειου Υγειας ακομα και στην ΝΕΤ τα μάσαγε σχετικά με την συμμετοχή..Αρχισε να λέει κατι άρες μάρες πώς αν ειναι φτηνά τα γενοσημα θα υπάρχει και μικρή συμμετοχή...Λες και για κάποιον που εχει φτασει να παίρνει συνταξη 500 ευρώ υπάρχει ''φτηνή'' συμμετοχή..

Αλλα αντ''αλλων.

Τα φαρμακα ειναι παραδειγμα οπου επιχειρειται η "φτωχοποιηση" με εκβιασμο, Ή πληρωνεις ή παιρνεις το ρισκο στην υγεια.
Στο φιναλε αφου θελουν γενοσημα ντε και καλα και δεν εχουν μηχανισμους ποιοτικου ελεγχου
γιατι δεν παιρνουν αποφαση να τα αγοραζουν απο εκει που τα παιρνει ο αμερικανος ή ο γαλλος ή ο γερμανος που ολο και κατι περισσοτερο θα εχουν τσεκαρει για τις μοναδες παραγωγης.
Δεν ξερω, λεμε τωρα!

Πεθαίνω για την δηθεν ''ουδετεροτητα''..

Οταν οι ''εθνικοφρονες'' ομιλούν για πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα ''άλλων'''..Λές και το Υπουργείο τής ''εθνικοφροσύνης'' της ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥ εκπροσωπεί ''εθνικα'' και ''ουδετερα'' συμφέροντα...................

Αρχισαν τα οργανα παλι...:))

Και ποιος ειναι ο ορισμος, και ιδιαιτερα, ποιο ειναι το αντιθετο αυτης της προφανως κολασιμης λεξης "Εθνικοφρων" αραγε?

Εθνοπροδοτης? Αντεθνικος? Νεοταξιτης? Για να ξερω τι ακριβως ΔΕΝ ειμαι και τι ακριβως εννοεις εσυ.

Ακουγοντας τον Προεδρο του ΕΟΦ σημερα παντως αλλα και τον υφυπουργο ειπαν κατηγορηματικα οτι αυτο θα το κανει ο ΕΟΦ.
Το αν θα το κανει ή το αν μπορει δεν το ξερω.

Ετσι ειπαν παντως.

Θα εχουν και την συμβολη του Ευρωπαικου οργανισμου φαρμακων φανταζομαι. Εχουμε εκπροσωπο εκει.
Αν μας λειπει η τεχνογνωσια ας την δανειστουμε μεχρι να την αποκτησουμε. Πως το κανουν οι αλλες χωρες δηλαδη?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γενόσημα φάρμακα και φάρμακα εκ Μπαγκλαντές

Αρχισαν τα οργανα παλι...:))

Και ποιος ειναι ο ορισμος, και ιδιαιτερα, ποιο ειναι το αντιθετο αυτης της προφανως κολασιμης λεξης "Εθνικοφρων" αραγε?

Εθνοπροδοτης? Αντεθνικος? Νεοταξιτης? Για να ξερω τι ακριβως ΔΕΝ ειμαι και τι ακριβως εννοεις εσυ.

Εσένα τι σε αφορά..Αφού εισαι ουδέτερος Ελληνας..

Θες οντως το αντιθετο της ''Εθνικοφροσύνης''??Μα ειναι πολύ απλό..Ανθρωπος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γενόσημα φάρμακα και φάρμακα εκ Μπαγκλαντές

Εσένα τι σε αφορά..Αφού εισαι ουδέτερος Ελληνας..

Θες οντως το αντιθετο της ''Εθνικοφροσύνης''??Μα ειναι πολύ απλό..Ανθρωπος.

Οχι κ.Σουρλα, κανεις λαθος, δεν ειμαι ουδετερος Ελληνας, ο ουδετερος λεγεται 'ιδιωτης', ειμαι ενας Ελληνας πατριωτης που αγαπα το Εθνος του οπως ολοι μας.

Στο αλλο εισαι παλι λαθος, διοτι ο Ανθρωπος κρινεται κυριως απο το ηθος του και τις πραξεις του και ΟΧΙ απο τις πολιτικες του πεποιθησεις.

Και επιπλεον αναφορικα με τον Ανθρωπο, ειμαι σιγουρος οτι θα συμφωνησεις με τα λογια ενος σοφου Ελληνα που ελεγε οτι δεν υπαρχει αγριοτερο θηριο απο τον ανθρωπο που κατεχει δυναμη ιση με το παθος του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γενόσημα φάρμακα και φάρμακα εκ Μπαγκλαντές

Οχι κ.Σουρλα, κανεις λαθος, δεν ειμαι ουδετερος Ελληνας, ο ουδετερος λεγεται 'ιδιωτης', ειμαι ενας Ελληνας πατριωτης που αγαπα το Εθνος του οπως ολοι μας.

Στο αλλο εισαι παλι λαθος, διοτι ο Ανθρωπος κρινεται κυριως απο το ηθος του και τις πραξεις του και ΟΧΙ απο τις πολιτικες του πεποιθησεις.

Και επιπλεον αναφορικα με τον Ανθρωπο, ειμαι σιγουρος οτι θα συμφωνησεις με τα λογια ενος σοφου Ελληνα που ελεγε οτι δεν υπαρχει αγριοτερο θηριο απο τον ανθρωπο που κατεχει δυναμη ιση με το παθος του.

Η ''εθνικοφροσυνη'' ειναι βαθύτατα συγκεκαλυμένη ιδεολογια ,οταν κάποιος ντρέπεται να δηλώσει τι πιστεύει καί εχει συγκεκριμένο πρόσημο.

Η ''ιδιωτεια''(δηλαδή η μη συμμετοχή, το ''κλεισιμο στην ατομικοτητα'') δεν εχει σχέση με την ''ουδετερότητα''..Μια χαρά μπορεί ενας ''ουδέτερος'' να κρύβεται ενώ εχει ιδεολογια επισης..Αλλως τε επι Χούντας έλεγαν πώς δέν επιθυμούν πολιτικές συζητήσεις ενώ η Χούντα ήταν απολύτως πολιτική.

Το να πει καποιος ειμαι δεξιος ,σοσιαλδημοκρατης,αριστερός αυτο ειναι ιδεολογια και ειναι σεβαστό.Αλλά κάποιοι φαίνεται ντρεπονται να δηλώνουν τι πιστεύουν και το καλύπτουν πισω απο άλλους ορους.

Το πώς αγαπάει ο καθενας τον τόπο του εξαρτάται απο το πώς ορίζει τον τόπο του και αν τον θεωρεί ''ανώτερο'' απο άλλους τόπους..

Οι ριζες εχουν προσωπική σημασια για τον καθένα ,αλλα δεν καθίστανται ανώτερες άλλων ριζών..

Τα ρητά και τα υπολοιπα επιδέχονται πολλαπλών ερμηνειών,οποτε χρησιμοποιούνται υποκειμενικά και δεν εχουν αντικειμενική αξιολόγηση.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γενόσημα φάρμακα και φάρμακα εκ Μπαγκλαντές

Η ''εθνικοφροσυνη'' ειναι βαθύτατα συγκεκαλυμένη ιδεολογια ,οταν κάποιος ντρέπεται να δηλώσει τι πιστεύει καί εχει συγκεκριμένο πρόσημο.

Η ''ιδιωτεια''(δηλαδή η μη συμμετοχή, το ''κλεισιμο στην ατομικοτητα'') δεν εχει σχέση με την ''ουδετερότητα''..Μια χαρά μπορεί ενας ''ουδέτερος'' να κρύβεται ενώ εχει ιδεολογια επισης..Αλλως τε επι Χούντας έλεγαν πώς δέν επιθυμούν πολιτικές συζητήσεις ενώ η Χούντα ήταν απολύτως πολιτική.

Το να πει καποιος ειμαι δεξιος ,σοσιαλδημοκρατης,αριστερός αυτο ειναι ιδεολογια και ειναι σεβαστό.Αλλά κάποιοι φαίνεται ντρεπονται να δηλώνουν τι πιστεύουν και το καλύπτουν πισω απο άλλους ορους.

Το πώς αγαπάει ο καθενας τον τόπο του εξαρτάται απο το πώς ορίζει τον τόπο του και αν τον θεωρεί ''ανώτερο'' απο άλλους τόπους..

Οι ριζες εχουν προσωπική σημασια για τον καθένα ,αλλα δεν καθίστανται ανώτερες άλλων ριζών..

Τα ρητά και τα υπολοιπα επιδέχονται πολλαπλών ερμηνειών,οποτε χρησιμοποιούνται υποκειμενικά και δεν εχουν αντικειμενική αξιολόγηση.

:worshippy: :worshippy: