Gentoo player, το καλύτερο (?) streaming software

Η S
Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη γιατί δεν έχω διαβάσει όλο το νήμα και μπορεί να έχω παρανοήσει.

Οι εκδόσεις του Squeezelite & του SqueezeliteR2 player που χρησιμοποιεί το Gentoo, διαφέρουν από τις «κανονικές» ?

Ρωτώ γιατί ο κώδικας του SqueezeliteR2 έχει ενσωματωθεί στο «κανονικό» Squeezelite, εδώ και καιρό.

Η ανακοίνωση του δημιουργού του εδώ.
Η S.lite R2 είναι ένα fork (αν δεν κάνω λάθος) της κανονικής που ο dev της την έφτιαξε για χρήση κυρίως με το C-3PO plugin που στην ουσία είναι ένα upsampler.
Όπως λέει με το C-3PO μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η κανονική s.lite αλλά η R2 είναι η έκδοση που έχει τροποποιήσει ο ίδιος developer για αυτή την δουλειά!
Ο C-3PO περιλαμβάνεται επίσης στα επίσημα plugin του LMS

Update δε γίνεται, το ξεχνάμε, κολλάει σε μια φάση και δεν ξεκολλάει με τίποτα. Κατέβασα ξανά το img, αυτή τη φορά το απλό για raspberry pi3 χωρίς φρου φρου κι αρώματα, και δούλεψε. Αλλά δεν είναι δουλειά αυτή...

Από τη στιγμή που δεν προσφέρει κάτι το σημαντικό όσον αφορά την ποιότητα του ήχου ή κάποιο χοντρό update που αξίζει τον κόπο, ποιος ο λόγος του όλου update;
Να πω ότι έχει τίποτα τρελά bugs που διορθώθηκαν, να το δεχτώ.

Από τη στιγμή που δεν προσφέρει κάτι το σημαντικό όσον αφορά την ποιότητα του ήχου ή κάποιο χοντρό update που αξίζει τον κόπο, ποιος ο λόγος του όλου update;
Δεν ξέρω να σου πω 100% αλλά αναφέρει στο site το changelog του κάθε update. Κάποια είναι ουσιαστικά !!
Ένας βασικός λόγος για εμένα είναι ότι από την στιγμή που αφαιρεί τις προηγούμενες εκδόσεις από το αποθετήριο ίσως να μην μπορείς να κάνεις OTA σε δύο ή τρεις εκδόσεις πάνω από την 8.70 στην 9.0 πχ
Προσωπικά τα κάνω άμεσα!

Το C-3PO plugin φτιάχτηκε για conversion and resampling αρχείων (κυριως dsd) και το Squeezelite-r2 σαν το player που το υποστήριζε.

Με την ενσωμάτωση του κώδικα της στο «κανονικό» Squeezelite, η χρήση της παραμέτρου –W οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα.

(από το NOTE του δημιουργού στο github)

Πλέον η μόνη διαφορά της R2 σύμφωνα με τον δημιουργό της είναι ότι :

… however, I point out a counter-indication: a good part of the features added to the ‘core’ of squeezelite are certainly useful for someone, but not ‘minimists’ in the strict sense, squeezelite-R2 therefore maintains its meaning, as a compatible but separate version, with a minimalist vocation, for those interested in this aspect.

(παρμένο από δω)

Στην δική σου περίπτωση, το upsampling μπορεί να στο κάνει και η «κανονική» έκδοση.

Προσωπικά χρησιμοποιώ την κανονική έκδοση που συντηρείται τακτικά, γιατί είδα ότι η τελευταία έκδοση της R2 ήταν το 2017 και μέχρι σήμερα είχε ένα minor update το 2024.

Το C-3PO plugin φτιάχτηκε για conversion and resampling αρχείων (κυριως dsd) και το Squeezelite-r2 σαν το player που το υποστήριζε.

Με την ενσωμάτωση του κώδικα της στο «κανονικό» Squeezelite, η χρήση της παραμέτρου –W οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα.

(από το NOTE του δημιουργού στο github)

Πλέον η μόνη διαφορά της R2 σύμφωνα με τον δημιουργό της είναι ότι :

… however, I point out a counter-indication: a good part of the features added to the ‘core’ of squeezelite are certainly useful for someone, but not ‘minimists’ in the strict sense, squeezelite-R2 therefore maintains its meaning, as a compatible but separate version, with a minimalist vocation, for those interested in this aspect.

(παρμένο από δω)

Στην δική σου περίπτωση, το upsampling μπορεί να στο κάνει και η «κανονική» έκδοση.

Προσωπικά χρησιμοποιώ την κανονική έκδοση που συντηρείται τακτικά, γιατί είδα ότι η τελευταία έκδοση της R2 ήταν το 2017 και μέχρι σήμερα είχε ένα minor update το 2024.
Ναι ισχύει ότι η R2 δεν έχει αναβαθμιστεί από τότε!
Ακριβώς αυτό κάνω κ εγώ! Η αναπαραγωγή γίνεται κατά κύριο λόγο με την κανονική και την R2 την ενεργοποιώ όταν έχω διάθεση να «παίξω» με upsampling!
Πάντως παίζουν διαφορετικά!

• Like
Reactions: Σταύρος Κ.
Όπως λέει και ο Μιχάλης, από τη στιγμή που βγαίνει καινούρια έκδοση ο Ιταλός αφαιρεί την παλιά από το αρχείο.Ας πούμε, τώρα που βγήκε η 9.0 αφαίρεσε την 8.90 και εγώ δε μπορούσα να αναβαθμίσω από την 8.80 στην 8.90. Οπότε ακόμα και αν η έκδοση είναι αδιάφορη πρέπει να αναβαθμίζεις οπωσδήποτε, γιατί κάποια στιγμή μπορεί να είναι απαραίτητο και να μη μπορείς να αναβαθμίσεις.

Κάποιος να του πει να σοβαρευτεί.. εμπορικό προϊόν βγάζει.

Δεν είναι δυνατό να πληρώνετε και να έχετε και το άγχος μη μείνετε πίσω σε κανένα upgrade και κολλήσετε.. Έλεος...

Με παραμετροποίηση του squeezelite.
Το resumpling καθαυτό, νομίζω ότι και στις δυο περιπτώσεις γίνεται στο παρασκήνιο απο τον Sox.
Στην περίπτωση του C-3PO γίνεται σε επίπεδο server και στέλνεται στο end-point "έτοιμο" για αναπαραγωγή... στην άλλη το κάνει η Squeezelite!
Με την χρήση του C-3PO το end point καλείται να κάνει την λιγότερη δυνατή "δουλειά"!!
Αν τώρα μιλάμε για έναν υπολογιστή που έχει και τα δύο καθήκοντα (server/player) τότε μάλλον δεν θα έχει ιδιαίτερη διαφορά!

Έχεις δίκιο Μιχάλη, έτσι είναι!
Η περίπτωση μου είναι όπως την περιγράφεις. Server & Player είναι εγατεστημενα στο ίδιο μηχάνημα, το οποίο είναι επαρκεστατο για τις απαιτήσεις τους.

• Like
Reactions: DomieMic65