Υπάρχει η δυνατότητα, αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει, αντί για Squeezelite end point στον LMS να έχουμε τον MPD.
Ως εξής:
- στο G.Player:
1) να ενεργοποιηθεί ο MPD bitperfect (Menu: Enable/Disable Software) και να γίνει Configure (Menu: Player/Audio Settings)
2) να ενεργοποιηθεί ο UpMpdCli (Menu: Enable/Disable Software) και να γίνει Configure (Menu: Player/Audio Settings).
Από την στιγμή που θα κάνουμε χρήση του LMS δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσουμε Openhome support (ακόμα δεν το απενεργοποίησα γιατί το είχα από πριν ενεργό αλλά νομίζω πως δεν κάνω λάθος)
- στον LMS
1) να εγκατασταθεί το plugin
UPnP/DLNA bridge (v3.3.9)
2) να πάμε στα Settings/Server/Plugins και να κάνουμε start στο bridge από το πρώτο checkbox στην σελίδα των ρυθμίσεων του plugin.
Στο πιο κάτω νήμα που άνοιξα (δεν το είχα κάνει στην προηγούμενη αποτυχημένη μου προσπάθεια να παίξω με MPD end poit στον LMS) δίνονται και κάποιες ακόμα ρυθμίσεις (audio formats, DSD κλπ) από τον user KingVader αλλά εγώ δεν πείραξα τίποτα εκτός από το Start Bridge
Αφού λοιπόν γίνουν τα παραπάνω ο LMS βλέπει τον MPD σαν end point και μέσα από το γραφικό περιβάλλον του server παίζουμε κανονικά.

Ηχητικά τώρα παίζει πάρα πολύ καλά και το σύστημα δέιχνει να επιβαρύνεται ελάχιστα

Δεν έχω κάνει ακόμα κάποια σύγκριση με Squeezelite. Μάλιστα την έχω απενεργοποιήσει στο GP για να είμαι σίγουρος πως παίζει μόνο ο MPD σαν Audio Engine.
Οι διαφορές αν υπάρχουν νομίζω πως θα είναι ελάχιστες και κυρίως θέμα γούστου.
Ακόμα επίσης δεν έχω επανέλθει 100% από μια $%^&%$#@& ωτίτιδα αλλά είμαι πολύ καλύτερα!!
Θέλω πρώτα να ακούσω λίγες μέρες έτσι και μετά θα ενεργοποιήσω και την S.lite για άμεση σύγκριση!