Αυτη ειναι η πικρη αληθεια. Εχω ενα φιλο που μενει Νορβηγια οπου εκει μεχρι προτινος υπηρχε δυνατοτητα να αγορασεις ενα προιον και να το επιστρεψεις εντος μηνα αν δεν σου αρεσει. Ως γνήσιος πονηριδης Ελλην το εκμεταλλευόταν τακτικα, δοκιμαζοντας τηλεορασεις, ηχεια, προβολεις και οτι αλλο ηλεκτρονικο του γυαλιζε.
Δεν είναι θέμα Πονηρίδη. Εδώ είναι στάνταρ αυτό, βλέπεις ότι επιστρέφουν πχ iPhone στις 15 μέρες γιατί δεν τους άρεσε το... χρώμα. Υγιές είναι όταν μιλάμε για μηχανήματα του 1000+ να έχεις δικαίωμα να τα δοκιμάσεις και να τα γυρίσεις πίσω αν δε σου κάνουν, για οποιονδήποτε λόγο. Και βέβαια, αυτό βοηθάει τελικά τους εμπόρους. Πχ, αν δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, ακόμα θα έψαχνα για ηχεία μετά από 2 χρόνια, αφού σιγά μην έπαιρνα απόφαση να σκάσω αρκετές χιλιάδες για γουρούνι στο σακί, χωρίς πρώτα να τα ακούσω στο χώρο μου με την ησυχία μου.
Αυτό με τη διαφορά τιμής δεν το κάνω γενικά (κυρίως γιατί βαριέμαι να παρακολουθώ τις τιμές μετά). Απλά τώρα επειδή το είδα τυχαία, επειδή επρόκειτο για αστείο ποσό, και μάλιστα ενώ πριν λίγες μέρες συζητούσα πόσα σκάμε στο Amazon για Prime membership και μήπως δεν αξίζει τελικά, μου γύρισε το μάτι και μου βγήκε το μανιάτικο.
Φυσικά υπάρχει και κατάχρηση, δε νομίζω πχ όλοι αυτοί οι χιλιάδες reviewers στο YouTube να παίρνουν κομμάτια απευθείας από τις εταιρίες, είμαι σίγουρος ότι πολλοί (αν όχι οι περισσότεροι) κάνουν αυτό ακριβώς, αγοράζουν, βγάζουν βίντεο και επιστρέφουν.