Φίλιππος Φ.
Supreme Member
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Για 2η φορά.
Επετεύχθη, ανάλογα με το πρίσμα που το βλέπει κανείς ...
Εγώ το βλέπω ως άσκοπη απώλεια ανθρωπίνων ζωών και δεν με απασχολούν τα εσωτερικά "παιχνιδάκια" των διοικούντων...
Και στην Οκλαχόμα το ίδιο. Εκεί ήταν κάπως διαφορετικά τα πράγματα αφού ο τρομοκράτης ήταν Αμερικανός αλλά γκρέμισε το μύθο οτι δεν υπάρχουν Αμερικανοί τρομοκράτες.
Η δε περίπτωση Οσβαλντ - που θα μπορούσε να θεωρηθεί Αμερικανός τρομοκράτης - δεν πλασαρίστηκε ως τέτοια λόγω του Ψυχρού πολέμου και των σχέσεων του Οσβαλντ με την ΕΣΣΔ (η γυναίκα του η Μαρίνα ήταν Σοβιετική και ο ίδιος πέρασε μεγάλο διάστημα στην ΕΣΣΔ).
Στις 2 περιπτώσεις που αναφέρεις, ο σκοπός επετεύχθη. Η κοινή γνώμη και ο μέσος πολίτης στράφηκαν εκεί που ήθελαν. Στην μεν πρώτη να πάνε να καταταγούν εκατομμύρια στον Αμερικάνικο στρατό, στην δεύτερη να βγει ενισχυμένος ο Ράμσφιλντ (και το πιόνι του ο Μπους), να περάσουν οι νέοι τρομονόμοι και να γίνει ένας ακόμη πόλεμος.
Την περίπτωση της Οκλαχόμα δεν την έχω μελετήσει.
Επετεύχθη, ανάλογα με το πρίσμα που το βλέπει κανείς ...
Εγώ το βλέπω ως άσκοπη απώλεια ανθρωπίνων ζωών και δεν με απασχολούν τα εσωτερικά "παιχνιδάκια" των διοικούντων...
Και στην Οκλαχόμα το ίδιο. Εκεί ήταν κάπως διαφορετικά τα πράγματα αφού ο τρομοκράτης ήταν Αμερικανός αλλά γκρέμισε το μύθο οτι δεν υπάρχουν Αμερικανοί τρομοκράτες.
Η δε περίπτωση Οσβαλντ - που θα μπορούσε να θεωρηθεί Αμερικανός τρομοκράτης - δεν πλασαρίστηκε ως τέτοια λόγω του Ψυχρού πολέμου και των σχέσεων του Οσβαλντ με την ΕΣΣΔ (η γυναίκα του η Μαρίνα ήταν Σοβιετική και ο ίδιος πέρασε μεγάλο διάστημα στην ΕΣΣΔ).