Για 2η φορά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Διαφώτισε μας σε παρακαλώ αν θέλεις τι σημαίνει αυτό

ευρωπαϊκός οργανισμός για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συστάθηκε με τον Κανονισμό (ΕΚ) 2007/2004 του Συμβουλίου (26.10.2004, ΕΕ L 349/25.11.2004).

Ο FRONTEX συντονίζει την επιχειρησιακή συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών στον τομέα της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων• επικουρεί τα κράτη μέλη στην εκπαίδευση των εθνικών συνοριακών φυλάκων, μεταξύ άλλων με την καθιέρωση κοινών προδιαγραφών εκπαίδευσης· πραγματοποιεί αναλύσεις κινδύνου· παρακολουθεί τις εξελίξεις των ερευνών σχετικά με τον έλεγχο και την επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων· επικουρεί τα κράτη μέλη σε περιπτώσεις που απαιτείται αυξημένη τεχνική και επιχειρησιακή συνδρομή στα εξωτερικά σύνορα· και παρέχει στα κράτη μέλη την αναγκαία στήριξη για την οργάνωση κοινών επιχειρήσεων επαναπατρισμού.

Ο FRONTEX συνδέεται στενά με άλλους εταίρους της Κοινότητας και της ΕΕ, αρμόδιους για την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, όπως η EUROPOL, CEPOL, OLAF, για την τελωνειακή συνεργασία και τη συνεργασία όσον αφορά τους φυτοϋγειονομικούς και κτηνιατρικούς ελέγχους, με σκοπό την προώθηση της γενικής συνοχής.

Ο FRONTEX ενισχύει την ασφάλεια των συνόρων εξασφαλίζοντας το συντονισμό των ενεργειών των κρατών μελών κατά την εφαρμογή των κοινοτικών μέτρων που αφορούν τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων.

Βλ. και
http://europa.eu/agencies/community_agencies/frontex/index_el.htm
http://www.frontex.europa.eu/

ακόμα όμως είναι στα χαρτιά λόγω έλλειψης κονδυλίων και "κώφωσης" των άλλων μελών. Η Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν αντέδρασε στο κύμα της μετανάστευσης και δεν πήρε άλλα μέτρα, διότι πιστεύει ότι με τη λειτουργία της FRONTEX θα λύσει σε μεγάλο βαθμό το μεταναστευτικό, χωρίς να επωμιστεί το κόστος.

Σπύρο βλέπεις λοιπόν ότι συμφωνούμε.

Διαφωνώ όμως στα κάτωθι:
Η άποψή σου για την Ευρώπη (περί ανεκτικότητας και μεγαλύτερου μηνύματος από τις ευρωεκλογές) δεν ιχύει για τον Ευρωπαικό λαό, ο οποίος είναι κατά βάση έιτε αδιάφορος (tv και PS3 έχουν κάνει πολύ καλά τη δουλειά τους) είτε ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΣ.
Έχω την τύχη να συνομιλώ συχνά με ανθρώπους της καθημερινότητας (μη φανατικούς) τόσο σε Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλλία, Ολλανδία, Βελγιο αλλά και Πολωνία Σκανδιναβία και Βαλτική και η απόψεις όσων δεν ήταν αδιάφοροι ταυτίζονταν με τις πιο ακραίες από αυτές που γράφησαν εδώ. Άλλο πράγμα η πολιτική των χωρών αυτών και άλλη η γνώμη του Λαού.

Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο για εμάς, να έλθουμε σε επαφή με τον "άλλο" ειδικά όταν ο άλλος απέχει πολύ από εμάς. Καταλαβαίνω ότι όταν οι "άλλοι" γίνονται πολλοί, φοβόμαστε. Είναι ανθρώπινη αντίδραση... πώς να το κάνουμε. Το βιώνω στο σπίτι μου. Ο μικρός μου γιος μετά τα συμβάντα του Φεβρουαρίου στην Αθήνα (είδε ληστεία πάνω στην´Ερμού και το κυνηγητό και αμέσως μετά κατεβαίνοντας την Μάρνης εκεί κοντά στο Υπουργείο Υγείας βράδυ, μας άρπαξαν 4 Ζητάδες και μας κόλλησαν στον τοίχο μαζί με άλλους μετανάστες, είμαστε λίγο μαυρούκοι, το ομολογώ) δεν θέλει να κατεβεί ξανά στην Αθήνα, ακόμη και για να τον πάω να δοκιμαστεί σε Ακαδημία Ποδοσφαίρου, ενώ κρατά απόσταση από τους ασιάτες και μου σφίγγει το χέρι.

Πάντως φίλοι μου, και χρησιμοποιώ τη λέξη αυτή συνειδητά, καλό θα ήταν, αν ενδιαφερόμαστε τόσο για το θέμα αυτό, να το δούμε πιο σφαιρικά. Την Τετάρτη είχα εξετάσεις... και αρκετά παιδιά μεταναστών δεν προσήλθαν. Όλα μου έστειλαν μέιλς λέγοντας ότι δεν ήθελαν να ταξιδέψουν με το τρένο ή το ΚΤΕΛ μέχρι τη Φλώρινα, διότι γίνονται έλεγχοι σε Πλατύ, Βέροια, Έδεσσα, και τους κατεβάζουν κάτω, ακόμη κι αν έχουν τα χαρτιά τους μαζί τους και εντάξει. Σκεφθείτε.... παιδιά που δεν ξαναπήγαν ποτέ στην Αλβανία μετά το 1993-1995, κάποια δεν μιλούν αλβανικά καθόλου, δεν μπορούν να πάνε στο πανεπιστήμιο, διότι κινδύνεύουν από μια στραβή να γνωρίσουν τη χώρα προέλευσης από την καλή και την ανάποδη.

Γνωρίζαμε για το κύμα των νέων μεταναστών

16/2/2009

Oύτε και με τον διπλάσιο εξοπλισμό απ' αυτόν που αποφάσισαν σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών της Eνωσης θα μπορούσαμε να πετύχουμε τον πλήρη έλεγχο των Μεσογειακών συνόρων της Eνωσης, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τη δικαιοσύνη και την ασφάλεια επιτρόπου Φράνκο Φρατίνι, σχολιάζοντας την απόφαση 19 χωρών - μελών να προσφέρουν στον αντιμεταναστευτικό αγώνα 8 αεροπλάνα, 13 ελικόπτερα και 50 πλοία.

Oι υπ. Eσωτερικών συζήτησαν μεταξύ άλλων στη χθεσινή σύνοδό τους, τους τρόπους αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης, διαπιστώνοντας ότι 31.000 τριτοκοσμικοί μετανάστες κατάφεραν να φθάσουν πέρυσι στα Kανάρια νησιά, έξι δηλαδή φορές περισσότεροι απ’ ό,τι το 2005, ενώ μεταξύ των πρώτων επιλογών των παράνομων μεταναστών πλην της Iσπανίας βρίσκονται η Iταλία και η Mάλτα και πιο πίσω ακολουθεί η Eλλάδα.

Περιμένουμε ότι την Aνοιξη θα ενταθεί αυτό το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Eυρώπη, είπε ο Γερμανός υπουργός Eσωτερικών.

Tη διαχείριση και τον προγραμματισμό της δράσης αυτών των αεροπλάνων, ελικοπτέρων και πλοίων θα την αναλάβει ο κοινοτικός οργανισμός Φροντέξ (FRONTEX) που έχει την έδρα του στην Πολωνία και αγωνίζεται να πείσει τις κοινοτικές χώρες να του προσφέρουν την υλικοτεχνική υποδομή για να εκτελέσει το έργο του.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=91714

Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο για εμάς, να έλθουμε σε επαφή με τον "άλλο" ειδικά όταν ο άλλος απέχει πολύ από εμάς. Καταλαβαίνω ότι όταν οι "άλλοι" γίνονται πολλοί, φοβόμαστε. Είναι ανθρώπινη αντίδραση... πώς να το κάνουμε. Το βιώνω στο σπίτι μου. Ο μικρός μου γιος μετά τα συμβάντα του Φεβρουαρίου στην Αθήνα (είδε ληστεία πάνω στην´Ερμού και το κυνηγητό και αμέσως μετά κατεβαίνοντας την Μάρνης εκεί κοντά στο Υπουργείο Υγείας βράδυ, μας άρπαξαν 4 Ζητάδες και μας κόλλησαν στον τοίχο μαζί με άλλους μετανάστες, είμαστε λίγο μαυρούκοι, το ομολογώ) δεν θέλει να κατεβεί ξανά στην Αθήνα, ακόμη και για να τον πάω να δοκιμαστεί σε Ακαδημία Ποδοσφαίρου, ενώ κρατά απόσταση από τους ασιάτες και μου σφίγγει το χέρι.

Πάντως φίλοι μου, και χρησιμοποιώ τη λέξη αυτή συνειδητά, καλό θα ήταν, αν ενδιαφερόμαστε τόσο για το θέμα αυτό, να το δούμε πιο σφαιρικά. Την Τετάρτη είχα εξετάσεις... και αρκετά παιδιά μεταναστών δεν προσήλθαν. Όλα μου έστειλαν μέιλς λέγοντας ότι δεν ήθελαν να ταξιδέψουν με το τρένο ή το ΚΤΕΛ μέχρι τη Φλώρινα, διότι γίνονται έλεγχοι σε Πλατύ, Βέροια, Έδεσσα, και τους κατεβάζουν κάτω, ακόμη κι αν έχουν τα χαρτιά τους μαζί τους και εντάξει. Σκεφθείτε.... παιδιά που δεν ξαναπήγαν ποτέ στην Αλβανία μετά το 1993-1995, κάποια δεν μιλούν αλβανικά καθόλου, δεν μπορούν να πάνε στο πανεπιστήμιο, διότι κινδύνεύουν από μια στραβή να γνωρίσουν τη χώρα προέλευσης από την καλή και την ανάποδη.

:SFGSFGSF: Για όλα όσα έγραψες εδώ αλλά πολυ περισσότερο για τις γνώσεις που μας μεταφέρεις.

Σπύρο βλέπεις λοιπόν ότι συμφωνούμε.

Διαφωνώ όμως στα κάτωθι:
Η άποψή σου για την Ευρώπη (περί ανεκτικότητας και μεγαλύτερου μηνύματος από τις ευρωεκλογές) δεν ιχύει για τον Ευρωπαικό λαό, ο οποίος είναι κατά βάση έιτε αδιάφορος (tv και PS3 έχουν κάνει πολύ καλά τη δουλειά τους) είτε ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΣ.
Έχω την τύχη να συνομιλώ συχνά με ανθρώπους της καθημερινότητας (μη φανατικούς) τόσο σε Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλλία, Ολλανδία, Βελγιο αλλά και Πολωνία Σκανδιναβία και Βαλτική και η απόψεις όσων δεν ήταν αδιάφοροι ταυτίζονταν με τις πιο ακραίες από αυτές που γράφησαν εδώ. Άλλο πράγμα η πολιτική των χωρών αυτών και άλλη η γνώμη του Λαού.

Το αντιθετο ειπα:Πως οι ευρωπαίοι ειναι το ίδιο ή και περισσότερο Ξενοφοβικοί,αλλά αυτό επιμελώς αποκρύπτεται απο κάποιες δήθεν´ανεξάρτητες οργανώσεις´..
Και μάλιστα επισήμανα πώς σε ολη τήν Ευρώπη δημιουργήθηκαν και ενισχυθηκαν ευρωσκεπτικιστικά κόμματα με αποκορύφωμα αυτό τού ρατσιστή Βρεττανού...
Παρά ταύτα ομως οι διάφορες ´ανεξάρτητες´οργανώσεις μιλάνε για την Ξενοφοβία τής Ελλάδας αλλά κωφεύουν για το τι γινεται στην Ευρώπη.
Και αυτό το θεωρώ εκ τού πονηρού.
Και συμπληρώνω πώς οι εδώ ´επαγγελματίες αντιρατσιστές´ξεχνούν (τυχαία??)να κάνουν αναφορές για τα Ευρωπαϊκα δρώμενα..
Το μόνον που τους ενδιαφέρει είναι οι ´μάχες´στον Αγιο Παντελεημονα..
Αποτέλεσμα :12% ΛΑΟΣ στην Περιοχή...
Τούς ευχαριστούμε για την ´ανιδιοτελή´προσφορά τους.................

Last edited:
Βλάση ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αναρωτιέμε αν η επιλογή της Πολωνίας ως έδρας του frontex έχει με κάποιο τρόπο να κάνει με το ότι τη σέρνει η Αμερική από τη μύτη και παίζι τίποτα περίεργο εκει.

μεταναστευτικό και κυβέρνηση

Κάποιοι σε προηγούμενες σελίδες ανέφεραν ή μάλλον οίκτιραν την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν κάνει τίποτε, κλπ.κλπ. Το παρακάτω δείχνει ότι η θέση τους δεν είναι σωστή και ότι το μπλοκάρισμα οφείλεται κυρίως στην ευρωπαική γραφειοκρατια.

14/3

Στροφή της ΕΕ στο θέμα των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης, που σημαίνει έμμεση αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στη διαχείρισή τους και γενικότερα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, υπήρξε στη σύσκεψη των υπουργών Εσωτερικών, που πραγματοποιήθηκε προχθές στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.

Οπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, για πρώτη φορά οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έβαλαν στο τραπέζι τις προτάσεις της Ελλάδας για κοινή φύλαξη των εξωτερικών συνόρων.

Ως πρώτη προϋπόθεση, ωστόσο, για την κοινή φύλαξη τέθηκε η κάθε χώρα να έχει το αποκλειστικό δικαίωμα της υπεράσπισης και της διαχείρισης των συνόρων της.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ειδική αναφορά στη στάση της Τουρκίας, λέγοντας: «Η Τουρκία, δυστυχώς, δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις τις οποίες έχει αναλάβει και απέναντι στην ΕΕ και απέναντι στην Ελλάδα. Δεν είναι επιτρεπτό να υπάρχει αυτή η ανεξέλεγκτη κίνηση δουλεμπόρων στην Τουρκία».

Περιφερειακά κέντρα
Η ελληνική πλευρά πρότεινε τη δημιουργία Περιφερειακών Εξειδικευμένων Κέντρων Διαχείρισης των Συνόρων και ιδιαίτερα των θαλάσσιων συνόρων και εισηγήθηκε να αναλάβει την αποστολή αυτή για λογαριασμό της ΕΕ με τη δημιουργία ενός τέτοιου ευρωπαϊκού κέντρου στον Πειραιά, όπου λειτουργεί ήδη το Κέντρο Θαλασσίων Συνόρων.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι τα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη αποτελούν προοπτικές μετεξέλιξης της Frontex, που από ένα πολιτικό όργανο μετατρέπεται σιγά σιγά σε επιτελικό μηχανισμό για την κοινή φύλαξη των συνόρων.

Στο όργανο αυτό θα μπορούν να συμμετέχουν ως παρατηρητές και χώρες μη μέλη.

Σε ερώτηση αν αυτό σημαίνει και τη συμμετοχή των Σκοπίων, ο κ Παυλόπουλος διευκρίνισε: «Τα Σκόπια μπορούν να είναι παρατηρητής. Αλλά βεβαίως με το όνομα ΠΓΔΜ. Είναι βασική θέση της Ελλάδας. Εμείς εκπτώσεις δεν πρόκειται να κάνουμε. Η μη λύση είναι μη πρόσκληση».

ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΜΑΡΑΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8400&pubid=652424

Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Βλάση ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αναρωτιέμε αν η επιλογή της Πολωνίας ως έδρας του frontex έχει με κάποιο τρόπο να κάνει με το ότι τη σέρνει η Αμερική από τη μύτη και παίζι τίποτα περίεργο εκει.

Ελλάδα και Ιταλία έχουν ζητήσει αλλαγή έδρας και θα γίνει. η Ελλάδα ζητά τον Πειραιά και η Ιταλία τη Μάλτα.

:grinning-smiley-043-bye-
Το αντιθετο ειπα:Πως οι ευρωπαίοι ειναι το ίδιο ή και περισσότερο Ξενοφοβικοί,αλλά αυτό επιμελώς αποκρύπτεται απο κάποιες δήθεν´ανεξάρτητες οργανώσεις´..
Και μάλιστα επισήμανα πώς σε ολη τήν Ευρώπη δημιουργήθηκαν και ενισχυθηκαν ευρωσκεπτικιστικά κόμματα με αποκορύφωμα αυτό τού ρατσιστή Βρεττανού...
Παρά ταύτα ομως οι διάφορες ´ανεξάρτητες´οργανώσεις μιλάνε για την Ξενοφοβία τής Ελλάδας αλλά κωφεύουν για το τι γινεται στην Ευρώπη.
Και αυτό το θεωρώ εκ τού πονηρού.

Σόρυ δεν το διάβασα καλά
PS.1 Που θα πάει θα διαφωνήσουμε κάπου ...:grinning-smiley-043-bye-
PS.2 Δημήτρη το έλαβα. Θα το κάνω με ευχαρίστηση ...:grinning-smiley-043-bye-

@Σπύρος Σούρλας

Για να είμαστε το "Κέντρο Διερχομένων" της ΕΕ, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ολοκληρώνεται η διέλευση. Αλλά τελικά το κύμα σταματάει σε μας και πολύ σπάνια προχωράει ένα ελάχιστο κομμάτι του στα ενδότερα της ΕΕ. Γι αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Η απέλαση κατα τη γνώμη μου είναι περιφρονητική για τους απελαθέντες και κατακριτέα απο κάθε νοήμονα πολίτη οποιασδήποτε χώρας.
Οσο για την απορρόφηση απο πλευράς Τουρκίας, εγώ συμφωνώ οτι απο φόβο μήπως διαταραχθεί η δήθεν σχέση καλής γειτονίας που αναπτύχθηκε, εμείς παραμέιναμε αδρανείς. Η ΕΕ όμως που δεν έχει τέτοιες ανησυχίες, γιατι δεν έκανε κάτι απο μόνη της για να πιέσει ? ΤΟ σύνολο της ΕΕ έχει πρόβλημα, όχι μόνο η Ελλάδα ! Και η Τουρκία είναι μέρος του προβλήματος για την ΕΕ μέχρι να αποφασίσει να γίνει μέρος της λύσης.
Εν τέλει, ΑΝ η Τουρκία επιθυμεί την ένταξή της στην ΕΕ, η στάση της σε αυτό το θέμα είναι επίσης κάτι που θα πρέπει να αξιολογηθεί και να επιβληθεί απο την ΕΕ.

@Dalanik,

Οι μετανάστες δεν αποτελούν υποχρεωτικά αποτέλεσμα εξαγωγής απο τις χώρες προέλευσής τους. Κάποιοι φεύγουν ιδία τη βουλήσει προς αναζήτηση καλύτερης τύχης. Στα μέσα του 50, κάποιοι συγγενείς μου φύγανε απο το χωριό και πήγαν στην Αμερική γιατί πλέον δεν μπορούσαν να επιβιώσουν εδώ. Οι ιστορίες που αναπόφευκτα διηγούνται όταν (συνήθως κάποιο Πάσχα) ξαναβρισκόμαστε όλοι στο χωριό φέρνουν ανατριχίλα μόνο και με το άκουσμα. Τουλάχιστον εδώ εμείς δεν φερόμαστε σε γενικές γραμμές έτσι...
Οσο για τα περι συμφερόντων είσαγωγέων, δεν βλέπω τί όφελος αποκόμισαν οι Αμερικανοί απο το εστιατόριο του ενός θείου μου ή το καθαριστήριο του άλλου. Δεν αμφισβητώ την ορθότητα του συλλογισμού σου και ίσως να καλύπτει την πλειοψηφία των περιπτώσεων. Απλά δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες...

Last edited:
και κάτι ακόμα.

Η Τσεχική προεδρία ήταν και για το μεταναστευτικό μια τραγική προεδρία. Στις βρυξέλλες λένε αρκετοί ότι οι συνεργάτες του Τοπολάνεκ ήταν οι απολύτως χειρότεροι που πέρασαν από την ΕΕ από τη γέννησή της. Δεν ξέρω αν είναι ανέκδοτο ή πραγματικότητα, πάντως λέγεται ότι εκατοντάδες κιλά έγγραφα για όλα τα θέματα στέλνοντας για πολτοποίηση χωρίς επεξεργασία.

Για το μεταναστευτικό αρκεί να πούμε ότι δεν έχουν απαντηθεί από την Τσεχική προεδρία ούτε τα αρχικά έγγραφα που είχαν υποβληθεί στην αρχή της προεδρίας που ζητούσαν ημερομηνίες για συζήτηση.

Ξέρετε πόσο στοιχίζουν τα κέντρα υποδοχής;

10.000.000 ευρώ για 3.000 άτομα (πρόσφυγες).

Κάθε πτήση επαναπροώθησης στο Πακιστάν στοιχίζει 300.000 ευρώ.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8470&pubid=4086848

καταλαβαίνετε γιατί το κράτος, το όποιο κράτος (όχι μόνο η Ελλάδα), προτιμά να λουφάξει όσο τα πράγματα ελέγχονται, αντί να χρηματοδοτήσει τις δράσεις που απαιτούνται;

Διότι πολύ απλά χρειάζεται 2 δις ευρώ κάθε χρόνο γαι τη σωστή αντιμετώπιση του φαινομένου. Και από πού θα τα πάρει;

Re: Ξέρετε πόσο στοιχίζουν τα κέντρα υποδοχής;

10.000.000 ευρώ για 3.000 άτομα (πρόσφυγες).

Κάθε πτήση επαναπροώθησης στο Πακιστάν στοιχίζει 300.000 ευρώ.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8470&pubid=4086848

καταλαβαίνετε γιατί το κράτος, το όποιο κράτος (όχι μόνο η Ελλάδα), προτιμά να λουφάξει όσο τα πράγματα ελέγχονται, αντί να χρηματοδοτήσει τις δράσεις που απαιτούνται;

Διότι πολύ απλά χρειάζεται 2 δις ευρώ κάθε χρόνο γαι τη σωστή αντιμετώπιση του φαινομένου. Και από πού θα τα πάρει;

Ουκ αν λάβοις παρα του μή έχοντος Βλάση :SFGSFGSF:

@Σπύρος Σούρλας

Για να είμαστε το "Κέντρο Διερχομένων" της ΕΕ, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ολοκληρώνεται η διέλευση. Αλλά τελικά το κύμα σταματάει σε μας και πολύ σπάνια προχωράει ένα ελάχιστο κομμάτι του στα ενδότερα της ΕΕ. Γι αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Η απέλαση κατα τη γνώμη μου είναι περιφρονητική για τους απελαθέντες και κατακριτέα απο κάθε νοήμονα πολίτη οποιασδήποτε χώρας.
Οσο για την απορρόφηση απο πλευράς Τουρκίας, εγώ συμφωνώ οτι απο φόβο μήπως διαταραχθεί η δήθεν σχέση καλής γειτονίας που αναπτύχθηκε, εμείς παραμέιναμε αδρανείς. Η ΕΕ όμως που δεν έχει τέτοιες ανησυχίες, γιατι δεν έκανε κάτι απο μόνη της για να πιέσει ? ΤΟ σύνολο της ΕΕ έχει πρόβλημα, όχι μόνο η Ελλάδα ! Και η Τουρκία είναι μέρος του προβλήματος για την ΕΕ μέχρι να αποφασίσει να γίνει μέρος της λύσης.
Εν τέλει, ΑΝ η Τουρκία επιθυμεί την ένταξή της στην ΕΕ, η στάση της σε αυτό το θέμα είναι επίσης κάτι που θα πρέπει να αξιολογηθεί και να επιβληθεί απο την ΕΕ.

Βλέπεις λοιπόν ότι αν δεν βιάζεσαι δεν παρασλέρνεσαι από τον όχλο που χειραγωγούν ΜΚΟ και ΚΟ...
Ας είμαστε όλοι μας πιο ανεκτικοί και ας πιέζουμε τα κέντρα αποφάσεων για πιο ανθρώπινες λύσεις.

@Dalanik,

Οι μετανάστες δεν αποτελούν υποχρεωτικά αποτέλεσμα εξαγωγής απο τις χώρες προέλευσής τους. Κάποιοι φεύγουν ιδία τη βουλήσει προς αναζήτηση καλύτερης τύχης. Στα μέσα του 50, κάποιοι συγγενείς μου φύγανε απο το χωριό και πήγαν στην Αμερική γιατί πλέον δεν μπορούσαν να επιβιώσουν εδώ. Οι ιστορίες που αναπόφευκτα διηγούνται όταν (συνήθως κάποιο Πάσχα) ξαναβρισκόμαστε όλοι στο χωριό φέρνουν ανατριχίλα μόνο και με το άκουσμα. Τουλάχιστον εδώ εμείς δεν φερόμαστε σε γενικές γραμμές έτσι...
Έχω και εγώ φίλους και συγγενείς μετανάστες και οι ιστορίες είναι ανάλογες. Να προσθέσω ότι από την πλευρά της μητέρας μου είμαι και εγώ μετανάστης κατά το ήμιισι, αφού η γιαγιά μου εκδιόχθηκε από την Σαντα του Πόντου.

Τώρα για τα περί "ιδίας θέλησης" επέτρεψέ μου να μην συμφωνήσω. Δηλαδή τι? περνούσαν καλά οι συγκενείς σου και προτιμήσαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα? Δεν το νομίζω. Οι διοικούντες τους έδιωξαν, έμεσα ή άμεσα, δεν έχει διαφορά.

Οσο για τα περι συμφερόντων είσαγωγέων, δεν βλέπω τί όφελος αποκόμισαν οι Αμερικανοί απο το εστιατόριο του ενός θείου μου ή το καθαριστήριο του άλλου. Δεν αμφισβητώ την ορθότητα του συλλογιδμού σου και ίσως να καλύπτει την πλειοψηφία των περιπτώσεων. Απλά δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες...
Πολαπλά οφέλη είχαν. Όχι μόνο οι Αμερικάνοι αλλά άκόμα και εμείς.
Δές τους λόγους που προαναφέρθηκαν και πρόσθεσε ότι ο αδύναμος μετανάστης κατευθύνεται παρα παρα παρα πολυ εύκολα από την εξουσία (Να θυμήσω τι έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ σε προηγούμενες εκλογές?)

:ernaehrung004:

Last edited:
και κάτι ακόμα.

Η Τσεχική προεδρία ήταν και για το μεταναστευτικό μια τραγική προεδρία. Στις βρυξέλλες λένε αρκετοί ότι οι συνεργάτες του Τοπολάνεκ ήταν οι απολύτως χειρότεροι που πέρασαν από την ΕΕ από τη γέννησή της. Δεν ξέρω αν είναι ανέκδοτο ή πραγματικότητα, πάντως λέγεται ότι εκατοντάδες κιλά έγγραφα για όλα τα θέματα στέλνοντας για πολτοποίηση χωρίς επεξεργασία.

Για το μεταναστευτικό αρκεί να πούμε ότι δεν έχουν απαντηθεί από την Τσεχική προεδρία ούτε τα αρχικά έγγραφα που είχαν υποβληθεί στην αρχή της προεδρίας που ζητούσαν ημερομηνίες για συζήτηση.

Καθόλου δεν με παραξενεύει αυτό που γράφεις Βλάσση. Παραθέτω και το φιλμάκι για να δούμε το επίπεδο της πολιτικής ζωής στην Τσεχία.

http://iaoj.wordpress.com/2009/05/2...lic-prime-minister-slaps-the-health-minister/

Re: Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

:ernaehrung004:

Ούτε βιάστηκα, ούτε παρασύρθηκα. ¨οσο για την ανεκτικότητά μου, σε παραπέμπω ευθέως στο πόστ μου.

Οι δε μεταναστεύσαντες στις ΗΠΑ συγγενείς μου, έφυγαν γιατί είχαν περισσότερες απαιτήσεις απο όσες μπορούσε να τους δώσει το χωριό. Και είπαν αντί να ρισκάρουν για τα λίγα στην Αθήνα, να ρισκάρουν για τα πολλά στην Αμερική. Δεν τους έδιωξε κανείς.....

Τέλος, ακριβώς επειδή ήταν συνειδητοποιημένοι σ' αυτό που επιχείρησαν, δεν ήταν και εύκολη λεία για τους εκεί διοικούντες. Ο ένας μάλιστα συμμετείχε ενεργά και στις εξεγέρσεις κατά της υποχρεωτικής στράτευσης για το Βιετνάμ !! (Αμα περιμένανε οι διοικούντες να τους βοηθήσει ο συγκεκριμένος, ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝΕ !!!!)

Πάντως σου αρέσει να εστιάζεις μόνο στην κακή διοίκηση απο οτι βλέπω. Αν δεν κάνω λάθος ήσουν και αντιρρησίας ψήφου στις Ευρωεκλογές. Χωρις να θέλω να μειώσω την αντίσταση που κάνεις, αν ο λαός απο μόνος του δεν αλλάξει συμπεριφορά προς το μεταναστευτικό, ή αντίστασή σου θα είναι περισσότερο μοναχική απο όσο ίσως θα έπρεπε ....

Σύμφωνα με το airtickets.gr τα εισιτήρια άνευ επιστροφής Αθήνα - Καράτσι κοστίζουν:
α) με την Gulf Air 369.02 άρα 3,000 άτομα χ 369.02 = 1,107,060
β) με την Emirates 418.02 άρα 3,000 άτομα χ 418.02=1,254,060

Πάντα με οικονομική θέση, στα 10,000,000 και την Emirates στέλνουμε πίσω 23,922 άτομα (απο την βάρκα, στο αεροδρόμιο). Τώρα αν τους στέλνουμε με bussines class ή αν οι ΜΚΟ (?) της λίστας έχουν κάποια έξοδα λειτουργίας (?) που πρέπει να καλυφθούν, τότε σηκώνω ψηλά τα χέρια.

Αυτό που έχω να πω είναι ότι παρατηρώ μια προσπάθεια να πεισθεί η κοινή γνώμη ότι η επαναπροώθηση στις χώρες καταγωγής τους είναι οικονομικά ασύμφορη και ότι στους χαλεπούς καιρούς δεν είμαστε, ούτε καν για να σκεφτόμαστε, τέτοια πράματα. Χθές το βράδυ έπεσα σε ένα παρόμοιο άρθρο κάποιας κυρίας του ΕΛΙΑΜΕΠ και σήμερα σε άρθρο του "Έθνους" που αν δεν παρέθετε το λίνκ ο κ. Βλασίδης ούτε καν θα το διάβαζα.

Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Σύμφωνα με το airtickets.gr τα εισιτήρια άνευ επιστροφής Αθήνα - Καράτσι κοστίζουν:
α) με την Gulf Air 369.02 άρα 3,000 άτομα χ 369.02 = 1,107,060
β) με την Emirates 418.02 άρα 3,000 άτομα χ 418.02=1,254,060

Πάντα με οικονομική θέση, στα 10,000,000 και την Emirates στέλνουμε πίσω 23,922 άτομα (απο την βάρκα, στο αεροδρόμιο). Τώρα αν τους στέλνουμε με bussines class ή αν οι ΜΚΟ (?) της λίστας έχουν κάποια έξοδα λειτουργίας (?) που πρέπει να καλυφθούν, τότε σηκώνω ψηλά τα χέρια.

Αυτό που έχω να πω είναι ότι παρατηρώ μια προσπάθεια να πεισθεί η κοινή γνώμη ότι η επαναπροώθηση στις χώρες καταγωγής τους είναι οικονομικά ασύμφορη και ότι στους χαλεπούς καιρούς δεν είμαστε, ούτε καν για να σκεφτόμαστε, τέτοια πράματα. Χθές το βράδυ έπεσα σε ένα παρόμοιο άρθρο κάποιας κυρίας του ΕΛΙΑΜΕΠ και σήμερα σε άρθρο του "Έθνους" που αν δεν παρέθετε το λίνκ ο κ. Βλασίδης ούτε καν θα το διάβαζα.

δυστυχώς δεν πρόκειται απλώς για αγορά εισιτηρίου και κούνημα του χεριού προς τους απελαυνομένους. Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία και συγκεκριμένες προδιαγραφές, τόσο για τα πριν, όσο και πολύ περισσότερο για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια της πτήσης. Φυσικά δεν πρόκειται για πτήση κανονική, φυσικά και δεν πρόκειται να ταξιδέψουν μόνοι τους, αλλά με συνοδεία οπλισμένων αστυνομικών, φυσικά δεν φεύγουν από τις κανονικέ ςπόρτες των αεροδρομίων και φυσικά αυτοί που τους πάνε, θα πρέπει και να γυρίσουν πίσω.

Πάντως σε κάθε περίπτωση η απέλαση δεν´γίνεται από τις ΜΚΟ, αλλά από την ΕΛΑΣ σε συνεργασία με την Interpol.

Αρα, τα μέτρα που ΔΕΝ λάβαμε σαν κράτος στις αρχές της δεκαετίας του 90 και που τώρα θα φαίνονταν ιδιαιτέρως επιεική, θα πρέπει να τα λάβουμε με σκληρότερη μορφή πριν να είναι πολύ αργά και για μας και για τους αλλοδαπούς που ζούν στο εδαφός μας.

Λυπάμαι που αν και δεν είμαι ρατσιστής, δε θα με χάλαγε το ΙταλοΙσπανικό μοντέλο...

Λυπάμαι αλλά εγώ θυμόμουν αυτή την άποψη, περί ηλεκρικού συρματοπλέγματος στο Γιβραλτάρ και πνιγμού λαθρομεταναστών στην Αδριατική. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος

Επίσης δεν κατάλαβα την περίπτωση των δικών σου συγγενών, τώρα έγινες σαφής. Αποδεκτό.
Απλά οι δικοί μου γνωστοί και συγγενείς δεν είχαν καν την επιλογή της πόλης, πολλύ δε περισσότερο της παιδείας, περίθαλψης και εγασίας στα χωριά τους.
Επιπρόσθετα τους κηνύγαγε το κράτος για πολιτικούς λόγους και κυνδύνευε ακόμα και η σωματική τους ακαιρεότητα. Δεν είμαι Ιστορικός, αλλά αυτή τη γνώμη έχω σχηματίσει για τους κυρίαρχους λόγους μετανάστευσης. Καθόλου, μα καθόλου διαφορετικούς από αυτούς που αναγκάζουν τους κατατρεγμένους σημερινούς μετανάστες στη πατρίδα μας.

Αν κατάλαβα λάθος συγχώρεσέ με. :ernaehrung004: