Για 2η φορά.

Νομίζω Maestro ότι τόση ώρα δεν κάνουμε πλακίτσα, κάνουμε ΚΑΙ πλακίτσα...

Όσον αφορά τους ναρκομανείς όχι δεν θα άφηνα ένα μικρό παιδί κοντά τους για τους λόγους της ψυχικής τους κατάστασης και υγιεινής....αλλά φίλε Maestro δεν είναι εκεί το θέμα, το θέμα είναι βαθύ και φαίνεται ο πολιτισμός μιας ολόκληρης κοινωνίας απο την αντιμετώπιση αυτών των παιδιών....

Τώρα το τι κάνει ο καθένας, ρητορική ερώτηση όπως προείπες....

Αιμίλιε η ερώτηση τέθηκε πολύ απλά για να δω πως θα "αφανιστεί" και αυτό το πρόβλημα από τον χάρτη ως ασήμαντο.... Κάποιοι (αρκετοί εδώ μέσα) θεωρούν ότι με το να γυρνάνε την πλάτη σε σοβαρά κοινωνικά θέματα, όπως είναι τόσοι οι παράνομοι μετανάστες όσο και οι ναρκομανείς, εκτελούν το χρέος τους ως ανθρωπιστές και συνειδητοί πολίτες.

Με συγχωρείς αλλά την αντιμετώπιση αυτή προσωπικά τη θεωρώ εξίσου λάθος με τις κραυγές των "απέναντι" για πνίξιμο στη θάλασσα και άλλα φαιδρά.

Σ'ευχαριστώ αλλά δε μου απαντάς σε κάτι πολύ απλό. Τι προτείνεις να γίνει με το πάρκο της γειτονιάς σου (υποθετική ερώτηση) που είναι στέκι ναρκομανών? Δεν κατανοώ το ανόητο της ερώτησης, ίσως είμαι όντως ανόητος, αλλά νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρο αυτό που ρώτησα.... το ίδιο και η απάντηση θεωρώ...
Προτεινω να μεριμνησει το κρατος ωστε αυτα τα παιδια να μην ειναι αφημενα στο ελεος του Θεου και πεταμενα σε παρκα, οπως κανει στην Αγγλια στην Ελβετια και σε τοσες αλλες χωρες.
Αν δε το κανει να τα βαλουμε με το κρατος που δε μεριμνει για τους ασθενεις και οχι με τους ασθενεις.

Εντάξει τότε συμφωνούμε... Απλά με κάποια γραπτά της προηγούμενης σελίδας θα πίστευτε κανείς ότι δεν υπάρχουν πάρκα που φοβάσαι να κυκλοφορήσεις τη νύχτα... και αναρωτιέμαι αν τελικά όλοι εδώ μέσα ζούνε στην Πολιτεία.

Κοιταξε να δεις ολοι εχουμε φοβους και ανασφαλειες. Το θεμα ειναι κατα ποσο αυτοι καθοριζουν τις αποψεις μας. Ο πεινασμενος μεταναστης αποτελει σιγουρα προβλημα και για εμενα που απειλειται η ησυχια μου και για αυτον που θα πεθανει απο την πεινα (ισως).
Και για να στο πω και αλλιως. Περυσι ειχα ενα τραγικο ατυχημα. Στην τοξικολογικη βγηκε οτι ο τυπος που επεσε πανω μου ειχε πιει το Βοσπορο με κυριαρχες ουσιες την Κοκαινη, βενζοδιαζεπινες και κατι αλλα αγνωστα. Πηγα να σκοτωθω και εγω και η γυναικα μου. Θυμωσα αλλα δε πιστευω οτι πρεπει να εξαφανισουμε τους ναρκομανεις απο προσωπου γης και να τους εξοντωσουμε. Πιστευω οπως και πριν οτι δεν υπαρχει μεριμνα.

Εντάξει τότε συμφωνούμε... Απλά με κάποια γραπτά της προηγούμενης σελίδας θα πίστευτε κανείς ότι δεν υπάρχουν πάρκα που φοβάσαι να κυκλοφορήσεις τη νύχτα... και αναρωτιέμαι αν τελικά όλοι εδώ μέσα ζούνε στην Πολιτεία.

Όπως κατάλαβες πολλοί λίγοι ζουν στην Πολιτεία...

Βεβαίως και υπάρχουν πάρκα που φοβάμαι να κυκλοφορήσω...

Βεβαίως και υπάρχει πρόβλημα με τον ανεξέλεγκτο αριθμό μεταναστών...

Βεβαίως και υπάρχει ρατσισμός...

Βεβαίως και υπάρχει πρόβλημα με τους ανθρώπους με αναπηρία...

Βεβαίως δεν υπάρχει ΚΡΑΤΟΣ.

Μα ρε παιδια κανεις δε θα πει οτι δεν υπαρχει προβλημα. Το ζητημα ειναι σε ποιον ριχνει ο καθενας μας τις ευθυνες, και ποια λυση πιστευει πως θα ειναι η καλυτερη-για παραδειγμα εχω πιστευω οτι οταν κυνηγας τον λαθρομεταναστη, δεν ασχολεισαι με την αιτια του προβληματος, αλλα με τον τελευταιο τροχο της αμαξης.

Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

Όχι ότι υπήρχαν μεγάλες αμφιβολίες, αλλά το παρόν thread είναι τουλάχιστον αποκαλυπτικό για το πολιτικό "προφίλ" πολλών εκ των συμμετεχόντων στο φόρουμ και μάλιστα κατά πλειοψηφία με συγκεκριμένη γεωγραφική προέλευση.
Όταν στο παρελθόν έγραψα ότι το forum έχει γίνει "φωλιά" δέχτηκα δριμύα κριτική. Νομίζω ότι είναι προφανές πλέον ότι δεν είχα καθόλου άδικο.

Σε αυτό πού διαφωνώ είναι οι απόλυτες διαχωριστικές γραμμές πού αντί να αμβλύνουν,οξύνουν το πρόβλημα.
Απο δώ οι ´καλοί´και απ´εκεί οι ´κακοί´ανάλογα βέβαια απο την οπτική που το βλέπει κανείς.
Αν εξαιρεθούν ακραίες περιπτώσεις,υπάρχει και μιά σημαντική πλειοψηφία,πού εκφράζει συναισθήματα,οπως φόβο,αμηχανία,περιέργεια,ενδιαφέρον και πολλά άλλα γιά ένα Υπάρχον Ζήτημα,πού εχει συγκεκριμένη Αιτία Δημιουργίας.
Με το να τούς ξαποστείλω με τον χαρακτηρισμό τού ´ρατσιστή´μπορεί μέν να ικανοποιήσω το προσωπικό μου Εγώ οτι ανήκω στούς ´καλούς´,αλλά έτσι πιθανότατα θα χαρίσω ,έστω και άθελά μου μερικές ακομα εκατοντάδες ή και χιλιάδες ψήφους στον κυρ-Γιώργο,πού εκμεταλλεύεται το Κενό Πολιτικής πού έχουν δημιουργήσει όλοι όσοι θάπρεπε ναχουν τον Πρώτο Λόγο.
Το πόστ σου μού δινει αφορμή γιά το σχόλιο και η απάντηση δεν απευθύνεται σε σενα Γιάννη.

Re: Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

Σε αυτό πού διαφωνώ είναι οι απόλυτες διαχωριστικές γραμμές πού αντί να αμβλύνουν,οξύνουν το πρόβλημα.
Απο δώ οι ´καλοί´και απ´εκεί οι ´κακοί´ανάλογα βέβαια απο την οπτική που το βλέπει κανείς.
Αν εξαιρεθούν ακραίες περιπτώσεις,υπάρχει και μιά σημαντική πλειοψηφία,πού εκφράζει συναισθήματα,οπως φόβο,αμηχανία,περιέργεια,ενδιαφέρον και πολλά άλλα γιά ένα Υπάρχον Ζήτημα,πού εχει συγκεκριμένη Αιτία Δημιουργίας.
Με το να τούς ξαποστείλω με τον χαρακτηρισμό τού ´ρατσιστή´μπορεί μέν να ικανοποιήσω το προσωπικό μου Εγώ οτι ανήκω στούς ´καλούς´,αλλά έτσι πιθανότατα θα χαρίσω ,έστω και άθελά μου μερικές ακομα εκατοντάδες ή και χιλιάδες ψήφους στον κυρ-Γιώργο,πού εκμεταλλεύεται το Κενό Πολιτικής πού έχουν δημιουργήσει όλοι όσοι θάπρεπε ναχουν τον Πρώτο Λόγο.
Το πόστ σου μού δινει αφορμή γιά το σχόλιο και η απάντηση δεν απευθύνεται σε σενα Γιάννη.

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο... :grinning-smiley-043

Ειναι προφανες οτι καποιοι με συγκεκριμενη γεωγραφικη προελευση αποτελουν φορεις φασιστικων ιδεων,ενω αλλοι απο αλλες γεωγραφικες προελευσεις αποτελουν, οι θεσεις τους, το απαυγασμα της δημοκρατιας.Ελπιζω ο φιλος που το εγραψε να το σκεφθει καλλιτερα και να πραξει αναλογως,αφου βεβαια πρωτα μας εξηγησει ξεκαθαρα τι εννοει .Διοτι αν υπαινισεται αυτο που καταλαβα,η διαχειρηση μαλλον θα πρεπει να επεμβει,.Δεν νομιζω οτι ειναι ανεκτο απο μερους της διαχειρησης η υπονοια <το avclub ειναι φωλια>

Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

Όχι ότι υπήρχαν μεγάλες αμφιβολίες, αλλά το παρόν thread είναι τουλάχιστον αποκαλυπτικό για το πολιτικό "προφίλ" πολλών εκ των συμμετεχόντων στο φόρουμ και μάλιστα κατά πλειοψηφία με συγκεκριμένη γεωγραφική προέλευση.
Όταν στο παρελθόν έγραψα ότι το forum έχει γίνει "φωλιά" δέχτηκα δριμύα κριτική. Νομίζω ότι είναι προφανές πλέον ότι δεν είχα καθόλου άδικο.
Τόσες ώρες και αυτό το μήνυμα παραμένει εκεί έτσι.
Ε λοιπόν φίλε mcZab έχεις δίκιο.
Μερικοί ανήκουμε στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή που εννοείς και αφού ανήκουμε εκεί είμαστε φασίστες και ρατσιστές.
Και το AVclub έγινε η φωλιά μας.
Η δική σου γεωγραφική περιοχή ποια είναι;
Διότι αυτό το Belleville που γράφει στο προφίλ σου δεν το ξέρω που βρίσκεται.
Προφανώς ζεις αλλού. Αυτό καταλαβαίνω εγώ.
Σε άλλη πόλη, σε άλλη χώρα, σε άλλον πλανήτη ποιος ξέρει.
Ίσως εκεί δεν έχει μετανάστες και λαθρομετανάστες.
Αν είναι έτσι είσαι πολύ τυχερός και σε ζηλεύω. Αλλά προφανώς δεν έχεις τδέα γιατί πράγμα μιλάμε εδώ.
Μήπως θα ήθελες να μας πεις που μένεις; Αν θέλεις βέβαια.
Το ποστ σου προσβάλει ανοιχτά πολλούς και ένας είμαι κι εγώ.

Last edited:
Διοτι αν υπαινισεται αυτο που καταλαβα,η διαχειρηση μαλλον θα πρεπει να επεμβει,.Δεν νομιζω οτι ειναι ανεκτο απο μερους της διαχειρησης η υπονοια <το avclub ειναι φωλια>

Και βέβαια είναι ανεκτό, φίλε Πέτρο, από μέρους της διαχείρισης, όταν μετά από 730 ποστ αποδεικνύεται το εντελώς αντίθετο. Τώρα, αν ξεφύγει και κανένα φληνάφημα που και που, δεν χάλασε και ο κόσμος. Δόξα τω θεώ, υπάρχουν εδώ μέσα πολλοί μορφωμένοι και μετριοπαθείς άνθρωποι που ξεχαρβαλώνουν την αμετροέπεια με δυο ατάκες, επαναφέροντας την ηρεμία στη ''φωλιά'' μας.....

Αγαπητε Γιαννη,αν εσυ θεωρεις οτι ειναι ανεκτο ,καποιος να θεωρει φωλια το avclub,και οτι δεν τρεχει τιποτε,εγω προσωπικα εχω αντιθετη αποψη.Τωρα εγω ειμαι ενα απλο μελος και η γνωμη μου δεν εχει ιδιαιτερη βαρυτητα,εξ αλλου το βαρυ φορτιο το εχετε επωμισθει εσεις.Ελπιζω παντως την ιδια ελαστικοτητα να δειχνεται και στο μελλον.Οπως και να εχει παντως ευχαριστω για την ξεκαθαρη τοποθετηση σου,που δειχνει σε εμας τα απλα μελη τον δρομο που <επιτρεπεται> να ακολουθουμε,ειναι, για μενα τουλαχιστον, σημειο αναφορας και συμπεριφορας απο μερους των μελων

Ως άνθρωπος πολύ δύσκολα προσβάλλομαι, ειδικά δε σε ένα μέρος όπου έχουν γραφτεί χιλιάδες πράγματα πολλά χρόνια τώρα και έχω δείξει τελείως ανοικτά και ειλικρινά τις σκέψεις μου πάνω σε τόσα και τόσα θέματα που έχουμε συζητήσει. Κάποιοι έχουν έντονο άγχος κάθε φορά να σπεύσουν να με χαρακτηρίσουν με διάφορες ιδεολογικές ταμπέλες, όπως έκαναν στους πρωτοετείς τα stealth κομματόσκυλα όταν ήθελαν να προσυλητίσουν, καθώς έτσι θεωρούν ότι θα μειώσουν την αξία των επιχειρημάτων μου, κάτι που ευτυχώς δεν ισχύει γιατί δε διαβάζουν μόνο αυτοί το forum..

Έτσι και το συγκεκριμένο περί "φωλιάς" δε με προσέβαλε (αν και θέλω να πιστεύω ότι ΔΕΝ αναφερόταν (και) σε μένα, καθώς σε άλλη περίπτωση μάλλον υπάρχουν τεράστιες παρεξηγήσεις, που δεν είναι του παρόντος βέβαια.. ), ωστόσο με εξέπληξε διότι ειπώθηκε από κάποιον που μου έχει δείξει ότι είναι αρκετά "διαβασμένος", και μπορεί να βλέπει πίσω από εφηβικούς χαρακτηρισμούς. Βλέπετε, ακόμα κι αν όντως το φόρουμ ήταν φωλιά ακροδεξιών και ρατσιστών, ακόμα και τότε σε μια κουβέντα αυτό που θα'χε νόημα θα ήταν να δούμε γιατί έχουν αυτές τις πεποιθήσεις, γιατί τις θεωρούν σωστές, και όχι να τους απαξιώσεις με μια κουβέντα, λες και έτσι λύθηκε το πρόβλημα.

Νομίζω πως η αληθινή απάντηση στο ποστ αυτό περί φωλιάς είναι αυτό που έγραψε παραπάνω ο Σπύρος. Κάποιοι νομίζουν ότι βάζοντας 2 ταμπέλες έλυσαν το πρόβλημα, ή τουλάχιστον, πήραν την ευθύνη από πάνω τους. Τίποτα παραπάνω δε συμβαίνει. Αν κάποιος θεωρεί ότι είμαι ρατσιστής επειδή πιστεύω ότι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα με την ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών, αυτό προσωπικά δε μου λέει οτιδήποτε. Ευτυχώς εδώ μέσα υπάρχουν άνθρωποι με την αντίθετη άποψη με μένα, που ουδέποτε στηρίχτηκαν σε επιπόλαιους χαρακτηρισμούς και μονίμως κάνουμε σοβαρές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που μονίμως μπαίνουν για να πετάξουν τη γνωστή τους καραμέλα, να κάνουν λίγο "χιούμορ" (ειρωνικό προς μέλη πάντα), να ρίξουν το επίπεδο της συζήτησης και μετά να εξαφανιστούν, ως καθαγιασμένοι μη ρατσιστές, μη έχοντας προσθέσει τίποτα ουσιαστικό σε μια κουβέντα. Το ίδιο βέβαια και κάποιοι άλλοι από την αντιπέρα όχθη, που ρίχνουν μια ωραία ρατσιστικότατη έκρηξη του τύπου "να τους πνίξουμε", και νομίζουν ότι κάτι έκαναν..

Last edited:
Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Maestro,

κάνε μου αυτή τη χάρη. Το θέμα έκλεισε. Δόθηκαν οι απαραίτητες απαντήσεις. Παρακαλώ να μην συνεχιστεί για κανέναν λόγο....

Από μένα δεν υπήρχε ποτέ, ούτε με ενόχλησε, μια απλή διευκρίνηση της κατάστασης μέσα απ'τα δικά μου μάτια έκανα.

Δυστυχώς πάντως, θα δεις στις επόμενες σελίδες ότι δεν έκλεισε.... μακάρι να διαψευστώ...

Ας θέσω μια απορία που έχω καιρό...

Σε αυτή την χώρα, με οποιαδήποτε κυβέρνηση, απο οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα(που υπάρχει σήμερα έτσι?), πιστευετε ότι υπάρχει περίπτωση να λυθεί το μεταναστευτικό??

Όχι να μου πείτε τον τρόπο, μόνο αν πιστευετε ότι υπάρχει περίπτωση...

Ας θέσω μια απορία που έχω καιρό...

Σε αυτή την χώρα, με οποιαδήποτε κυβέρνηση απο οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα(που υπάρχει σήμερα έτσι?), πιστευετε ότι υπάρχει περίπτωση να λυθεί το μεταναστευτικό??

Όχι να μου πείτε τον τρόπο, μόνο αν πιστευετε ότι υπάρχει περίπτωση...

ΟΧΙ. Το μεταναστευτικό δεν είναι θέμα που θα λυθεί από μια Κυβέρνηση, αλλά από μια βουλή. Πρέπει να νερώσουν το κρασί τους και οι 5, να σταματήσουν για μια στιγμή να σκέφτονται μικροκομματικά, και να καταλήξουν σε μια κοινώς αποδεκτή λύση.

Αλλιώς κάθε μέτρο που παίρνει η εκάστοτε κυβέρνηση θα αποσύρεται ως αντισυνταγματικό από την αντιπολίτευση, (συνήθως χωρίς να έχει καν λάβει γνώση του τι και πως, απλή απόρριψη για κομματικούς λόγους), και θα καταλήξουμε σ'ενα φαύλο κύκλο, όπου απλά θα εναλλάσσονται τα πρόσωπα...

ΟΧΙ. Το μεταναστευτικό δεν είναι θέμα που θα λυθεί από μια Κυβέρνηση, αλλά από μια βουλή. Πρέπει να νερώσουν το κρασί τους και οι 5, να σταματήσουν για μια στιγμή να σκέφτονται μικροκομματικά, και να καταλήξουν σε μια κοινώς αποδεκτή λύση.

Αλλιώς κάθε μέτρο που παίρνει η εκάστοτε κυβέρνηση θα αποσύρεται ως αντισυνταγματικό από την αντιπολίτευση, και θα καταλήξουμε σ'ενα φαύλο κύκλο, όπου απλά θα εναλλάσσονται τα πρόσωπα...

Την βουλή όμως κάποιος την εκλέγει, σωστά??