Για 2η φορά.

Την βουλή όμως κάποιος την εκλέγει, σωστά??

Αυτό το επιχείρημα για μένα έχει πάψει να έχει αξία πλέον για έναν απλό λόγο. Στις τελευταίες 2 εκλογές (βουλευτικές και ευρω-),προσωπικά ΔΕΝ κατάφερα να βρω έστω και ένα βουλευτικό κόμμα στο οποίο δε θα ντρεπόμουν να ρίξω την ψήφο μου.

Άρα όχι, δεν είναι στο χέρι μας πλέον αυτό. Εκτός αν αρχίσει ένας μαραθώνιος που θα καταφέρει να πείσει τουλάχιστον 500.000 Έλληνες να ψηφίσουν σύσσωμοι ένα νέο κόμμα που από την αφάνεια θα μπει στη βουλή. Αυτό θα είναι μια αρχή... Προσωπικά έχω κάποιες ιδέες γι'αυτό, και θα το προσπαθήσω, καθώς θεωρώ ότι είναι η τελευταία ελπίδα αυτού του τόπου.

Ωστόσο, στις Ευρωεκλογές συνέβη κάτι πάρα πολύ καλό που δεν προλάβαμε να συνειδητοποιήσουμε. Η πλήρης απαξίωση του Σύριζα είναι μια τεράστια ευκαιρία για ανάκαμψη της Αριστεράς στην Ελλάδα... Αυτό το χαστούκι το αισθάνθηκαν ιδιαίτερα εκεί μέσα, όπως φάνηκε από τις διάφορες σπασμωδικές αντιδράσεις τους, και ίσως να οδηγήσει σε κάτι πολύ καλό μακροπρόθεσμα..

Last edited:
Αυτό το επιχείρημα για μένα έχει πάψει να έχει αξία πλέον για έναν απλό λόγο. Στις τελευταίες 2 εκλογές (βουλευτικές και ευρω-),προσωπικά ΔΕΝ κατάφερα να βρω έστω και ένα βουλευτικό κόμμα στο οποίο δε θα ντρεπόμουν να ρίξω την ψήφο μου.

Άρα όχι, δεν είναι στο χέρι μας πλέον αυτό. Εκτός αν αρχίσει ένας μαραθώνιος που θα καταφέρει να πείσει τουλάχιστον 500.000 Έλληνες να ψηφίσουν σύσσωμοι ένα νέο κόμμα που από την αφάνεια θα μπει στη βουλή. Αυτό θα είναι μια αρχή... Προσωπικά έχω κάποιες ιδέες γι'αυτό, και θα το προσπαθήσω, καθώς θεωρώ ότι είναι η τελευταία ελπίδα αυτού του τόπου.

Ωστόσο, στις Ευρωεκλογές συνέβη κάτι πάρα πολύ καλό που δεν προλάβαμε να συνειδητοποιήσουμε. Η πλήρης απαξίωση του Σύριζα είναι μια τεράστια ευκαιρία για ανάκαμψη της Αριστεράς στην Ελλάδα... Αυτό το χαστούκι το αισθάνθηκαν ιδιαίτερα εκεί μέσα, όπως φάνηκε από τις διάφορες σπασμωδικές αντιδράσεις τους, και ίσως να οδηγήσει σε κάτι πολύ καλό μακροπρόθεσμα..

Βιάστηκες να με κρίνεις...

Ήθελα να καταλήξω ότι στην βουλή αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένα κόμμα με την θέληση και την πυγμή να αλλάξει κάτι σε αυτό τον τόπο.

Οι σφαλιάρες ίσως ξυπνήσουν, ίσως να βάλουν σε ατέρμονες συνθήκες το ΣΥΡΙΖΑ...

Με την δεύτερη ερώτηση μου, θέλω να πω ότι καλώς ή κακώς κάποιοι πάντα θα ψηφίζουν και κάποιοι όχι....

Κάποιοι θα ρίχνουν σφαλιάρες και κάποιοι όχι..

Όταν υπάρχει μονομερής ενημέρωση απο τα ΜΜΕ, με μικρές αποκλίσεις, όταν ο λαός στο μεγαλύτερο κομμάτι του κατευθύνεται είτε μέσω θρησκείας, είτε μέσω παιδείας, είτε οτιδήποτε άλλο, δεν πρόκειται να αλλάξουν πολλά...

Last edited:
Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

Ας θέσω μια απορία που έχω καιρό...

Σε αυτή την χώρα, με οποιαδήποτε κυβέρνηση, απο οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα(που υπάρχει σήμερα έτσι?), πιστευετε ότι υπάρχει περίπτωση να λυθεί το μεταναστευτικό??

Όχι να μου πείτε τον τρόπο, μόνο αν πιστευετε ότι υπάρχει περίπτωση...

Αιμίλιε ένα σχόλιο μόνον:Πέρα απο τη βούληση ή μή τής οιασδήποτε Κυβέρνησης το θέμα ειναι καί Ευρωπαϊκό..
Ο Βλάσσης εχει παραθέσει πάμπολλα στοιχεία και για την στάση τής Τουρκίας και όχι μονον.
Το Μεταναστευτικό ειναι το μεγαλύτερο Ζήτημα τής επόμενης Πενταετίας και δεν πρόκειται να λυθεί με συγκεντρώσεις αγανακτισμένων Πολιτών και αντισυγκεντρώσεις..
Ως ανθρωπιστικό ζήτημα φυσικά και χρειάζεται Λεπτότατους Χειρισμούς,που αμφιβάλλω αν μπορούν να γίνουν.
Ως Διεθνές Ζήτημα αμφιβάλλω επίσης εάν μπορούν να το επιλύσουν αυτοί πού το προκάλεσαν.
Δηλαδή οι Λύκοι πού έφεραν τά Πρόβατα με ελπίδες και υποσχέσεις(ενώ τάθελαν γιά Μαυρα και φτηνά εργατικά χερια) και τώρα τα Πρόβατα αγρίεψαν γιατί καμιά υπόσχεση δεν τηρήθηκε αφού πρώτα τά ξεζούμισαν...
Πάντως οι ευκολοι χαρακτηρισμοί απλά διαιωνίζουν το ζήτημα και φυσικά ωφελημένοι ειναι πάντα οι Λύκοι.
Ομως ο μέσος άνθρωπος τραβάει και αυτός ζόρια.
Αν επιθυμουμε να τον στειλουμε στην αγκαλια τού καθε κυρ-Γιώργη αρκει να ονομάζουμε ρατσιστή τον οιονδήποτε άνθρωπο πού νοιώθει ανασφάλεια.
Ειναι η μεγαλύτερη προσφορά και ´σπονδή´σε ακραίες και για μένα απωθητικές ιδεολογίες.

Re: Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

Αιμίλιε ένα σχόλιο μόνον:Πέρα απο τη βούληση ή μή τής οιασδήποτε Κυβέρνησης το θέμα ειναι καί Ευρωπαϊκό..
Ο Βλάσσης εχει παραθέσει πάμπολλα στοιχεία και για την στάση τής Τουρκίας και όχι μονον.
Το Μεταναστευτικό ειναι το μεγαλύτερο Ζήτημα τής επόμενης Πενταετίας και δεν πρόκειται να λυθεί με συγκεντρώσεις αγανακτισμένων Πολιτών και αντισυγκεντρώσεις..
Ως ανθρωπιστικό ζήτημα φυσικά και χρειάζεται Λεπτότατους Χειρισμούς,που αμφιβάλλω αν μπορούν να γίνουν.
Ως Διεθνές Ζήτημα αμφιβάλλω επίσης εάν μπορούν να το επιλύσουν αυτοί πού το προκάλεσαν.
Δηλαδή οι Λύκοι πού έφεραν τά Πρόβατα με ελπίδες και υποσχέσεις(ενώ τάθελαν γιά Μαυρα και φτηνά εργατικά χερια) και τώρα τα Πρόβατα αγρίεψαν γιατί καμιά υπόσχεση δεν τηρήθηκε αφού πρώτα τά ξεζούμισαν...
Πάντως οι ευκολοι χαρακτηρισμοί απλά διαιωνίζουν το ζήτημα και φυσικά ωφελημένοι ειναι πάντα οι Λύκοι.
Ομως ο μέσος άνθρωπος τραβάει και αυτός ζόρια.
Αν επιθυμουμε να τον στειλουμε στην αγκαλια τού καθε κυρ-Γιώργη αρκει να ονομάζουμε ρατσιστή τον οιονδήποτε άνθρωπο πού νοιώθει ανασφάλεια.
Ειναι η μεγαλύτερη προσφορά και ´σπονδή´σε ακραίες και για μένα απωθητικές ιδεολογίες.

Aμα να γειά σου....

Ας δούμε όλοι και οι μεν και οι δε (εγώ μόλις την είδα και ξέρετε που ανήκω από τα προηγούμενα post) την εκπληκτική ταινία Entre Les Murs με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί ο καθένας! Δεν είμαι εκτός θέματος...

Χτες κατέβηκα στην Αθήνα με την οικογένεια για να δούμε το νέο Μουσείο της Ακρόπολης (και την Ακρόπολη εννοείται). Μόλις βγήκαμε από το Μετρό, ενώ συσκεπτόμασταν για την οργάνωση της βόλτας και προσπαθούσαμε να προσανατολιστούμε, (γωνία Μακρυγιάννη και Διονυσίου Αρεοπαγίτου), ένας γέρος αρχίζει να βρίζει ένα μελαψό, πιθανότατα πακιστανό νεαρό ο οποίος στεκόταν έξω από ένα μαγαζί και περίμενε. Έλεγε τα γνωστά,"να φύγεις απο δω, να πας σπίτι σου, κλπ, κλπ". Ο νεαρός φαινόταν σχετικά καλοντυμένος και καθαρός, δεν έδινε την εντύπωση λαθρομετανάστη που μόλις κατέβηκε από την βάρκα. Η φασαρία τράβηξε την προσοχή δύο αστυνομικών της δημοτικής αστυνομίας, οι οποίοι πρώτα ρώτησαν το γέρο γιατί φωνάζει, μετά ζήτησαν τα χαρτιά του "πακιστανού", αυτός τους έδειξε ένα χαρτί με διάφορες σφραγίδες επάνω (μάλλον άδεια διαμονής) και ενώ εγώ περίμενα να λήξει εκεί το ζήτημα, ο κ@λ@γερος βάζει πάλι τις φωνές: "σας ξέρω εγώ, πουλάτε ομπρέλες!". Ο νεαρός μένει άναυδος. Ο ένας αστυνομικός, υποθέτω αυτός με το μικρότερο IQ, ρωτάει απειλητικά "πουλάς ομπρέλες ρε;" "μα δεν πουλάω ομπρέλες", απαντάει ο άλλος, ο οποίος δεν είχε τίποτα μαζί του. "άστα αυτά, απο που ζεις, εισοδηματίας είσαι; σας ξέρω εγώ εσάς. άντε σήκω φύγε, κι άμα σε δω να πουλάς ομπρέλες εδώ θα σε σκίσω!" τελικά ο νεαρός έφυγε κακήν κακώς, και εγώ που παρακολούθησα την όλη φάση έμεινα με την απορία: τι το κακό έκανε, εκτός από το να "λερώνει" την Διονυσίου Αρεοπαγίτου με την μελαμψή και ξένη φάτσα του; Αυτό δεν είναι ο ορισμός του ρατσισμού;

Ο συγκεκριμένος μπορεί να μην έκανε τίποτα.Άλλοι όμως κάνουν.
Οι περισσότεροι. Απλά διότι αναγκάζονται.
Είναι τόσο δύσκολα κατανοητό αυτό; Δεν μιλάμε για τον έναν στους δέκα.

Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Ο συγκεκριμένος μπορεί να μην έκανε τίποτα.Άλλοι όμως κάνουν.
Οι περισσότεροι. Απλά διότι αναγκάζονται.
Είναι τόσο δύσκολα κατανοητό αυτό; Δεν μιλάμε για τον έναν στους δέκα.
Σωστα
Ασε που και αυτος ο ενας μπορει ναναι και τσιλιαδορος

Αυτό δεν είναι ο ορισμός του ρατσισμού;

Είναι. Σαφέστατα. Όμως ο τρόπος που σκέφτεται κάθε άνθρωπος είναι άμεση συνάρτηση των συνθηκών που βιώνει καθημερινά. Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι κάποιος που ζει μεσοτοιχία με μια οικογένεια νόμιμων μεταναστών που δουλεύουν κανονικότατα, στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, θα έκανε κάτι τέτοιο. Αν ζόυσα όμως ακόμη κι εγώ εκεί κάτω από την Πατησίων, παρόλο που τώρα συνεργάζομαι συχνά με αλλοδαπούς (κυρίως αλβανούς, ρώσους) σε μουσικά θέματα και τους εκτιμώ ιδιαίτερα, τότε ίσως κάθε φορά που έβλεπα μπροστά στην πόρτα μου κάποιον αλλοδαπό να αγριευόμουν.
Υπάρχουν ρατσιστικές συμπεριφορές, αλλά ΙΜΗΟ δεν είναι αποτέλεσμα της προσωπικής ιδεολογίας του καθενός, αλλά διαμορφώνονται καθημερινά τόσο από τα ερεθίσματα που δέχονται, όσο και από τις αποδοκιμασίες των άλλων όταν τολμάνε να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους.

Πάντως, επειδή κι αυτό παίζει να έχει σχέση, κάπου είχα διαβάσει ότι ο πυρήνας του ΛΑΟΣ αποτελείται από ηλικιωμένους.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Σωστα
Ασε που και αυτος ο ενας μπορει ναναι και τσιλιαδορος

Aκόμα πιο σωστα...!!!!!!!!!:a0210:

hlias16.jpg

Last edited:
Χαμηλό IQ και ρατσιστικές αντιλήψεις, πάνε μαζί. Νόμος.

Το παράδειγμα που αναφέρθηκε χαρακτηριστικότατο. Η Ακρόπολη από πάνω θα έπρεπε να καταρρεύσει από μόνη της με όσα βλέπει...

Το κακο ειναι οτι και τα πολυ υψηλα IQ ,πανε πολλες φορες παρεα με τον ρατσισμο,η μηπως κανω λαθος? Δεν νομιζω οτι οι πιο μεγαλοι ρατσιστες ειχαν χαμηλο IQ

Το να αποδίδουμε τον ρατσισμό στην έλλειψη IQ απλά μας απομακρύνει από το πρόβλημα... είναι το ίδιο λάθος με το να νομίζουμε ότι θα λύσουμε το πρόβλημα των λαθρομεταναστών πουλώντας νταηλίκια στον κάθε ταλαίπωρο που πουλάει ομπρέλες.

Ο ρατσισμός είναι κοινωνικό πρόβλημα και όχι προσωπικό ή ψυχολογικό του καθενός. Εξαιρέσεις φυσικά και υπάρχουν, αλλά χάνουμε το δάσος παρακολουθώντας μόνο αυτές.

Το κακο ειναι οτι και τα πολυ υψηλα IQ ,πανε πολλες φορες παρεα με τον ρατσισμο,η μηπως κανω λαθος? Δεν νομιζω οτι οι πιο μεγαλοι ρατσιστες ειχαν χαμηλο IQ

Τι το ευφυές προσδίδει το χαρακτηριστικό να διαχωρίζει κανείς την ανθρώπινη ύπαρξη και τα δικαιώματά της κατ'επέκταση με χρωματικά/φυλετικά κριτήρια δηλαδή? Μόνο υπάνθρωποι και χαμηλής αξιακής δομής πνεύματα υιοθετούν τόσο προσβλητικές ιδέες για τον άνθρωπο και τον Κόσμο που υπάρχουμε. Δεν είναι τυχαίο που τα ακραιφνή χουλιγκάνια τρέφονται με θεωρίες τέτοιου είδους...

Υπάρχουν βεβαίως κι εκείνοι που συνειδητά διασπείρουν κι ευαγγελίζονται ποταπές ιδέες με σκοπό τη δημιουργία ενός κόσμου πολλών ταχυτήτων. Το έκτρωμα που συντηρούμε επί αιώνες διαχωρίζοντας κι αποκλείοντας τις χώρες του "Τρίτου Κόσμου" από τον πλουσιοπάροχο "δυτικό πολιτισμό", είναι αποτέλεσμα ρατσιστικής θεωρητικής προπαγάνδας που υποκινήθηκε από τα κάθε είδους μεγάλα συμφέροντα.

Κάθε μυαλό που υιοθετεί ύβρεις για αρχές αποτελεί το ίδιο ντροπή για το ανθρώπινο είδος και την Ύπαρξη γενικότερα. Άνθρωπος που δεν σέβεται την οντότητα του άλλου ανήκει στο ζωικό κι όχι στο ανθρώπινο γένος, ας έχει όσο δείκτη νοημοσύνης θέλει. Είναι το μοναδικό πράγμα για το οποίο γίνομαι ο ίδιος "ρατσιστής".

Άνθρωπος που δεν σέβεται την οντότητα του άλλου ανήκει στο ζωικό κι όχι στο ανθρώπινο γένος, ας έχει όσο δείκτη νοημοσύνης θέλει. Είναι το μοναδικό πράγμα για το οποίο γίνομαι ο ίδιος "ρατσιστής".

Και τι πετυχαίνεις, βρε Κώστα??

Διορθώνεται το ένα λάθος, μ' ένα ακόμα???:o:o

Τι το ευφυές προσδίδει το χαρακτηριστικό να διαχωρίζει κανείς την ανθρώπινη ύπαρξη και τα δικαιώματά της κατ'επέκταση με χρωματικά/φυλετικά κριτήρια δηλαδή? Μόνο υπάνθρωποι και χαμηλής αξιακής δομής πνεύματα υιοθετούν τόσο προσβλητικές ιδέες για τον άνθρωπο και τον Κόσμο που υπάρχουμε. Δεν είναι τυχαίο που τα ακραιφνή χουλιγκάνια τρέφονται με θεωρίες τέτοιου είδους...

Αναφέρω μερικά αντιπαραδείγματα, διαφωνόντας στο χαμηλής αξιακής δομής και όχι στο υπάνθρωποι.

Watson (ο κύριος DNA), Wagner , Hitler (παρ'όλα όσα έκανε δε μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την νοημοσύνη του),

Ρατσιστικές δηλώσεις λέγεται επίσης πως έχουν κάνει και τεράστιες "αριστερές" φυσιογνωμίες, όπως ο Che Guevara και ο Gandhi (για τη μαύρη φυλή)...

Επειδή για κανένα από τους παραπάνω δε μπορεί κανείς να πει ότι είναι χαμηλής αξιακής δομής πνεύματα, και αυτό συνηγορεί στο ότι ο ρατσισμός δεν είναι προσωπικό πρόβλημα... αλλά κάτι που σου "κολλάει" η κοινωνία στην οποία ζεις και διάφορες συνθήκες που πιθανώς βιώνεις καθημερινά.

Last edited:

Τι το ευφυές προσδίδει το χαρακτηριστικό να διαχωρίζει κανείς την ανθρώπινη ύπαρξη και τα δικαιώματά της κατ'επέκταση με χρωματικά/φυλετικά κριτήρια δηλαδή?
Aν δεν κατάλαβες αγαπητέ Κώστα, δεν είχαμε ποτέ σε συζήτηση γκρίνια για χρωματικές ή φυλετικές διαφορές με μας, αλλά για διαφορετικές συμπεριφορές.
Εγκληματικές συμπεριφορές. Κλοπές, ληστείες, βιασμούς, φόνους μέσα στη χώρα μας απο φιλοξενούμενους που ήρθαν με το έτσι θέλω.
Αν δεν το έμαθες η εγκληματικότητα εκτοξεύτηκε κατακόρυφα γι´αυτό το λόγο.
Όποιος το αμφισβητεί εθελοτυφλεί ή ζει αλλού.
Εσύ το μόνο που κάνεις είναι να βάζεις ταμπέλες σε ανθρώπους που δεν γνωρίζεις, να τους χαρακτηρίζεις υπανθρώπους με "χαμηλής αξιακής δομής πνεύματα" και να βρίζεις τους αστυνομικούς σε κάθε ευκαιρία.
Εσένα πως να σε αποκαλέσει κανείς; Υψηλού IQ και υψηλών υπέρτατων αξιών πολιτισμένο άνθρωπο;
Και το ωραίο είναι ότι εξακολουθείς να πιστεύεις ότι έχεις το απόλυτο δίκιο.
Κι εγώ σου λέω ότι κάνεις λάθος και έχεις το απόλυτο άδικο.
Ποιος έχει δίκιο εγώ ή εσύ; και γιατί;

Και αλλού λες: Άνθρωπος που δεν σέβεται την οντότητα του άλλου ανήκει στο ζωικό κι όχι στο ανθρώπινο γένος, ας έχει όσο δείκτη νοημοσύνης θέλει. Είναι το μοναδικό πράγμα για το οποίο γίνομαι ο ίδιος "ρατσιστής".
Aυτοί όλοι που δεν σεβάστηκαν την οντότητά μας και κλέψανε, βιάσανε και σκοτώσανε κόσμο δεν σε κάνουν να είσαι ρατσιστής απέναντί τους;
Μόνο εμείς σε κάνουμε να νιώθεις έτσι;
Μήπως θέλεις να φιλοξενήσεις μερικούς στο σπίτι σου;
Γιατί εγώ δεν θέλω.

Last edited by a moderator: