Για 2η φορά.

Chris δε θα σχολιάσω κι εγώ λοιπόν κανένα από τα επιχειρήματα που (δεν) έθεσες στην κουβέντα.

Ευτυχώς που υπάρχουν άλλοι άνθρωποι με ανοιχτό μυαλό και μπορούν να συνεχίσουν αυτό το thread με ουσιαστικό τρόπο.

Σου διαφεύγει ότι εδώ δεν μιλούμε για οικονομικούς μετανάστες, αλλά κυρίως για πρόσφυγες. Το Πακιστάν έχει πληθυσμό περίπου 175.000.000 άτομα. τα 2/3 κατοικούν στις περιοχές που μπορούν να αποτελέσουν στόχους των Ταλιμπάν, ή ακραίων σιιτών ορμώμενων από το Ιράν. Για να καταλάβουμε το μέγεθος του προβλήματος.
.

Το γνωρίζω ότι δε μιλάμε για οικονομικούς μετανάστες. Και σε καμία περίπτωση δεν κατηγόρησα τον Πακιστανό που φεύγει απ'την κόλαση για να βρει μια καλύτερη ζωή. Το θέμα είναι να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να μη γίνουμε και εδώ Πακιστάν πολύ σύντομα, με τα 2/3 μας να είναι αλλοδαποί (τρομοσενάριο για πολλούς, ρεαλιστικότατο κατ'εμέ, δεδομένου ότι μια μέση οικογένεια μεταναστών είναι πολύτεκνη και μια μοντέρνα ελληνική αρκείται στο ένα ή κανένα παιδί πλέον, και η τρέχουσα αναλογία αλλοδαπών-ελλήνων γύρω στο 1:5, τα μαθηματικά που απαιτεί μια πληθυσμιακή πρόβλεψη είναι λίγο ζόρικα, αλλά τα αποτελέσματα αρκετά ζοφερά).

Κάθε χώρα πρέπει να απορροφά μετανάστες σε συνάρτηση με το μέγεθος της ως έκταση, τον πληθυσμό της, και τη δυνατότητα απορρόφησής που έχει. Γι'αυτό είναι αναγκαία μια ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική.

Φυσικά και το ιδανικό θα ήταν να λυθεί το πρόβλημα στη ρίζα του, αλλά νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι απίθανο αυτή τη στιγμή.

Maestro δεν θα έχουμε μόνο εμείς το πρόβλημα. Το πρόβλημα θα είναι κοινό για όλους (Ρωσία, Τουρκία, Βουλγαρία, Ιταλία και πάει λέγοντας).

Σου διαφεύγει ότι εδώ δεν μιλούμε για οικονομικούς μετανάστες, αλλά κυρίως για πρόσφυγες. Το Πακιστάν έχει πληθυσμό περίπου 175.000.000 άτομα. τα 2/3 κατοικούν στις περιοχές που μπορούν να αποτελέσουν στόχους των Ταλιμπάν, ή ακραίων σιιτών ορμώμενων από το Ιράν. Για να καταλάβουμε το μέγεθος του προβλήματος.

ΥΣΤ. Η υπόθεση περιβαλλοντικοί μετανάστες είναι άλλο θέμα. Εκεί δεν ξέρουμε ακόμα τί μπορεί αν συμβεί. Τα μαθηματικά μοντέλα που χρησιμοποιούνται δεν είναι χωρίς προβλήματα. Κυρίως διότι δεν έχουν καταλήξει αν η τήξη των πάγων θα επηρεάσει τις θάλασσες σε όλο τον πλανήτη εξίσου ή σε κάποιες περιοχές. Ανάλογα με την εξέλιξη θα μιλούμε για δεκάδες εκατομμύρια ή εκατοντάδες εκατομμύρια άτομα πρόσφυγες.

To προβλημα της μεταναστευσης ειναι αποτελεσμα της μεγαλης φτωχειας που υπαρχει ανα τον κοσμο. Δεν οφελει να το αρνουμαστε. Δεν ειναι προβλημα 1-2 5 ή 6 χωρων, ειναι προβλημα ΟΛΗΣ της ανθρωποτητας. Και αν θελουμε να εμβαθυνουμε λιγο προς αυτο, θα μπορουσαμε να πουμε οτι η υπαρξη (οικονομικης) μεταναστευσης ειναι ενα χαρακτηριστικο που αντανακλα πληρως το παγκοσμιο οικονομικο μοντελο αναπτυξης.

Τωρα, για τους προσφυγες πολεμου, εν ετει 2009 η ανθρωποτητα δεν εχει μαθει ακομα να επιλυει της διαφορες της ειρηνικα, τι σχολιο μπορει να κανει κανεις γ αυτο??

Οσο για την περιβαλλοντικη μεταναστευση, σιγουρα κινδυνευουν χωρες κ πολεις που βρισκονται κοντα στη σταθμη της θαλασσας. Απο κει και περα βεβαια περιβαλλοντικη μεταναστευση ήδη υφισταται σε καποιο (μικρο) βαθμο, μια που κατοικοι μεγαλουπολεων επιλεγουν ενα διαφορετικο τοπο διαμονης μην αντεχοντας τις περιβαλλοντικες συνθηκες.

@Maesto Φιλε μου δεν θα κρινεις εσυ αν εχω ή οχι ανοιχτο μυαλο, οποτε κρατα τις εξυπναδες για τον εαυτο σου, αλλιως θα με αναγκασεις να σου απαντησω στο επιπεδο που σου αρμοζει.

Last edited:
Το ότι θα προτιμούσα να έφευγαν οι λαθρομετανάστες και τα κακοποιά στοιχεία από τη χώρα μου, με κάνει ρατσιστή;

Ο ρατσισμός τι είναι;
Μήπως είναι ποινικό αδίκημα;
Είναι ιδιότητα;
Απαγορεύεται από κάποιον νόμο;
Είναι ντροπιαστικό;
Είναι ανήθικο;
Δεν είναι συμβατό με αυτά που μάθαμε στο κατηχητικό;
Σας αρέσει έτσι όπως είναι η κατάσταση στην Πάτρα, στον Άγιο Παντελεήμονα και στην Ομόνοια;
Δεν αισθάνεστε ότι κάτι δεν είναι κανονικό;

Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Σας αρέσει έτσι όπως είναι η κατάσταση στην Πάτρα, στον Άγιο Παντελεήμονα και στην Ομόνοια;

Νομίζω ότι αυτό είναι η βασική απορία. Τα υπόλοιπα είναι προσωπικές θεωρήσεις του καθενός, το συγκεκριμένο όμως είναι η αντικειμενική πραγματικότητα.

Πραγματι, ντρεπομαι που παρουσιαζουμε τετοια εικονα διαλυσης ως κρατος, με μηδαμινη μεριμνα για τον μεταναστη, τον φτωχο, τον αρρωστο, τον αναξιοπαθουντα..

Πραγματι, ντρεπομαι που παρουσιαζουμε τετοια εικονα διαλυσης ως κρατος, με μηδαμινη μεριμνα για τον μεταναστη, τον φτωχο, τον αρρωστο, τον αναξιοπαθουντα..

Το ίδιο λέμε λοιπόν. Δε γίνεται ένα προβληματικό κράτος που με το ζόρι φέρνει βόλτα τον εργαζόμενο, και καθόλου τον άνεργο, ή τον άτυχο (χρήστες κλπ), ξαφνικά κάθε μέρα να πρέπει να αναλάβει και 200 παραπάνω άτομα. Είναι παράλογο.... και το να κάνουμε πως δεν το βλέπουμε είναι υποκρισία.

Πάντως δεν λέει πουθενά ότι απαγορεύεται.
Άρα έχω το δικαίωμα να βλέπω με καχυποψία τους 4 βρώμικους και ρακένδυτους τύπους, προφανώς ταλαιπωρημένους που αυτή τη στιγμή περνάνε έξω από το μαγαζί μου και πηγαινοέρχονται κοιτώντας συνέχεια εδώ.
Ήδη είμαι σε επιφυλακή.

Ένα ενδιαφέρον άρθρο κάποιου που απλά μιλάει χωρίς αναστολές.

Πρακτική αξία του ρατσισμού
Γράφει ο Aντωνης Καρκαγιαννης

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_17/05/2009_315021

Η Ευρώπη πολιορκείται από τους μετανάστες, νόμιμους και παράνομους. Οχι μόνο η Ευρώπη, αλλά κάθε χώρα και περιοχή που συμβαίνει να βρίσκεται σε επίπεδο ανάπτυξης έστω και λίγο ανώτερο από τις χώρες με τις οποίες γειτνιάζει. Η Ελλάδα, καθώς βρίσκεται στα ανατολικά όρια της Ευρώπης, αντιμετωπίζει ειδικότερο πρόβλημα, γιατί αποτελεί μία από τις κυριότερες εισόδους μεταναστών. Με όλους τους κινδύνους της σχηματικότητας και της γενίκευσης θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο σχετικά ανεπτυγμένος κόσμος πολιορκείται από τον σχετικά υπανάπτυκτο και καθυστερημένο. Πολιτικά το σχήμα αυτό θυμίζει αρκετά τήν άποψη του Μάο, που έβλεπε την κύρια κοινωνική σύγκρουση στην πολιορκία του Κέντρου από την Περιφέρεια.

Το φαινόμενο δεν είναι νέο, είναι πολύ παλαιό και παρακολουθεί την ανθρώπινη ιστορία, αλλά και την ιστορία της Φύσης. Είναι ένα είδος φυσικού συστήματος συγκοινωνούντων δοχείων, που αδυσώπητα κατανέμει την τροφή, το νερό, τον χώρο και όλα τα μέσα της ζωής. Κατά καιρούς εκδηλώνεται με τεκτονικές μετακινήσεις μεγάλων πληθυσμών, που όσες φορές σημειώθηκαν άλλαξαν τον πολιτισμό και τη γεωγραφική του κατανομή. Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι η σύγχρονη μετανάστευση δεν θα πάρει τη μορφή της τεκτονικής μετατόπισης και ανάμειξης πληθυσμών και πολιτισμών. Η συνεχής και επιταχυνόμενη ανακατανομή της εργασίας, του πλούτου και της φτώχειας (παλαιότατο επίσης φαινόμενο που στην εποχή μας πήρε ιλιγγιώδη ρυθμό και πλανητική έκταση και ονομάσθηκε «παγκοσμιοποίηση») παρακινεί δυναμικά τις πληθυσμιακές μεταρρυθμίσεις.

Οι πολιορκούμενες περιοχές και χώρες αισθάνονται την ανάγκη να αμυνθούν. Να υπερασπίσουν αγαθά που τα θεωρούν δικά τους. Την τροφή, την εργασία, τον χώρο, τον τρόπο ζωής, τον πολιτισμό. Αλήθειες και ψέματα, μύθοι και πραγματικότητες διεγείρουν ένστικτα άμυνας, συλλογικές φοβίες, δημιουργούν προκαταλήψεις: οι μετανάστες θα μας πάρουν τις δουλειές προσφέροντας φθηνότερη και «κατώτερη» εργασία. Από ανάγκες άμεσης επιβίωσης ωθούνται και εθίζονται στην παραβατικότητα, από μικροκλοπές ώς τις ληστείες και τους φόνους, από το παρεμπόριο των δρόμων ώς τη δραστήρια διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, λαθραίων εμπορευμάτων, όπλων και γυναικών, από την απλή διαμαρτυρία σε πράξεις τρομοκρατίας.

Για τους ίδιους λόγους συγκεντρώνονται σε ορισμένες περιοχές των μεγάλων πόλεων, υποβαθμισμένες, και τις υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο. Μεταφέρουν εκεί ξένες συνήθειες και ξένο πολιτισμό, τις μεταξύ τους σχέσεις και αντιθέσεις, διεκδικούν τον χώρο και σταδιακά εκτοπίζουν τον γηγενή πληθυσμό. Είναι «από τη φύση τους» επιθετικοί και βρώμικοι (!), εκπέμπουν άλλη μυρουδιά, έχουν διαφορετικό χρώμα, διαμορφώνουν «ξένη χώρα» μέσα στη χώρα. Είναι τα «γκέτο» των μεταναστών, με άλλους νόμους, άλλες συνήθειες, άλλο χρώμα, άλλες μυρουδιές, άλλες θρησκείες, άλλο πολιτισμό. Την εικόνα τη γνωρίζουμε ήδη από όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και από την Αθήνα. Μπορούμε να πούμε ότι συσσωρεύονται σε αλλεπάλληλα στρώματα όλα τα πρωταρχικά δεδομένα ενός γενικευμένου ρατσισμού.

Συνήθως ο ρατσισμός συνοδεύεται και συνυπάρχει με την τάση του ντόπιου πληθυσμού όλων των τάξεων, ιδιαίτερα των κατωτέρων, να επωφεληθεί από τη φθηνή εργασία του μετανάστη ώς το σημείο της άγριας εκμετάλλευσης και της καταπίεσης πέρα από τα όρια της νομιμότητας. Να επωφεληθεί ακίνδυνα και από όλες τις μορφές παραβατικότητας του μετανάστη. Τα τελευταία περίπου είκοσι χρόνια παρακολουθούμε φαινόμενα άγριας συμπεριφοράς έναντι των μεταναστών, καταπίεσης και κοινωνικής αποστροφής την ίδια στιγμή που θεωρούμε χρήσιμη ή απαραίτητη και συμφέρουσα την εργασία τους στους πιο άχαρους και κακοπληρωμένους τομείς. Είναι η πρακτική αξία και η πρακτική σκοπιμότητα του ρατσισμού και της κοινωνικής καταπίεσης των μεταναστών.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα παρατηρείται τελευταία, στη χώρα μας και σε άλλες χώρες, η επεξεργασία και μεθόδευση μέτρων καταστολής των μεταναστών και της μετανάστευσης, με «λαϊκή υποστήριξη». Ηδη στην Ελλάδα σχεδιάζονται στρατόπεδα συγκέντρωσης «λαθρομεταναστών» και στην Ιταλία θεσπίστηκαν αυστηρότατες ποινές για τη «λαθρομετανάστευση» και την υποδοχή «λαθρομεταναστών».

Δεν θα αξιολογήσουμε την «ηθική» αυτών των μέτρων. Την αποτελεσματικότητά τους θα αμφισβητήσουμε. Από τη μέχρι τώρα πείρα, όταν τα κράτη αναθέτουν στον χωροφύλακα και στον δικαστή να λύσουν δύσκολα κοινωνικά προβλήματα, όπως π. χ. είναι τα ναρκωτικά και η μετανάστευση, τα πράγματα περιπλέκονται, τα προβλήματα διογκώνονται και δημιουργούνται ισχυρά κίνητρα διαφθοράς.

Η μετανάστευση δεν καταστέλλεται, αλλά δεν είναι βέβαιο αν πραγματικά θέλουμε την καταστολή της. Μάλλον επιδιώκουμε να επαυξήσουμε την ωφέλεια από τη μετανάστευση και από την καταπίεση των μεταναστών. Η πλέον ώριμη ομάδα μεταναστών στη χώρα μας είναι οι Αλβανοί. Αντιμετωπίζουν πάμπολλα και σοβαρά προβλήματα ζωής, εργασίας και εκπαίδευσης, καθώς και απόλυτης επικοινωνίας με τη χώρα τους. Οι κυβερνήσεις, αντί να τα επιλύσουν με μια συνολική μεταναστευτική πολιτική, αφήνουν πόρτες και παράθυρα «παρανομίας» για να έχουν πρακτική εφαρμογή τα κατασταλτικά μέτρα και η καταπίεση. Τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής θα τα αναζητήσουμε μιαν άλλη φορά.

Το ίδιο λέμε λοιπόν. Δε γίνεται ένα προβληματικό κράτος που με το ζόρι φέρνει βόλτα τον εργαζόμενο, και καθόλου τον άνεργο, ή τον άτυχο (χρήστες κλπ), ξαφνικά κάθε μέρα να πρέπει να αναλάβει και 200 παραπάνω άτομα. Είναι παράλογο.... και το να κάνουμε πως δεν το βλέπουμε είναι υποκρισία.

Oποτε απαιτουμε να διαολοστειλει τα επιπλεον 200 ατομα για να μπορεσουμε να απολαυσουμε μονοι μας τη μιζερια του, ή απαιτουμε να δημιουργηθει επιτελους ενα συγχρονο ευρωπαικων προδιαγραφων κρατος, με πρωτη του προτεραιοτητα τον ανθρωπο??

Θεωρειτε δηλαδη πως τον μεγιστο κινδυνο για το Ελληνικο κρατος, αποτελει ο Αλβανος (λαθρο)μεταναστης? Αυτη ειναι η αιτια που σαν κρατος ειμαστε 100χρονια πισω απο την υπολοιπη Ευρωπη (και δεν υπερβαλλω καθολου)?

Αποψη μου ειναι (και χωρις να επιδιωκω να πεισω κανεναν) πως πλεον υπαρχει σοβαροτατο προβλημα πολιτικης αξιοπιστιας σ αυτον τον τοπο. Και αυτο εχει τραγικες συνεπειες. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ η Ελλαδα να συνεχισει να υπαρχει οπως την ξερουμε. Δεν ΜΠΟΡΕΙ να συνεχισουμε να φυτοζουμε ως κρατος. Δεν ΜΠΟΡΕΙ να υπαρξουν αλλα κοινοτικα κονδυλια τα οποια θα πηγαινουν σε μιζες, σκανδαλα και τσεπες ''τριτων''. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να συνεχισουμε να ανεχομαστε ενα συστημα που βολευει 1000ατομα και καταπλακωνει 10.000.000. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κανουμε διαρκως εκπτωσεις στα ονειρα μας. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να βλεπουμε ως αμεσο προβλημα και ορατη απειλη, όχι το συστημα που περιγραφω πιο πανω, αλλα το μεταναστη, τον Αλβανο και τον Κουρδο που δεν εχει στον ηλιο μοιρα! ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ εν τελει να ειμαστε ικανοποιημενοι απο τους εαυτους μας και απο τις συνθηκες διαβιωσης που εχουμε οι ιδιοι διαμορφωσει.

Δε διαφωνώ σε τίποτα απ'όσα λες, παρά μόνο στο εξής: Εφόσον είμαστε έτσι, μέχρι να πάψουμε να είμαστε έτσι, δεν αντέχουμε να δεχόμαστε αβίαστα κάθε μέρα κι άλλο κόσμο. Μακάρι να ξυπνήσει ο κόσμος και να αλλάξει η κοινωνία μας, να ανέβει η οικονομική δραστηριότητα, να ανοίξουν θέσεις εργασίας, και να γίνουμε ό,τι και η Γερμανία πριν 30 χρόνια.

Αλλά στη φάση που είμαστε, είναι σα να μου λες ότι έμεινες άνεργος και ψάχνεις λύση για το πρόβλημα σου, και παράλληλα κάθε μέρα υιοθετείς από 1-2 παιδιά...

Πάντως δεν λέει πουθενά ότι απαγορεύεται.
Άρα έχω το δικαίωμα να βλέπω με καχυποψία τους 4 βρώμικους και ρακένδυτους τύπους, προφανώς ταλαιπωρημένους που αυτή τη στιγμή περνάνε έξω από το μαγαζί μου και πηγαινοέρχονται κοιτώντας συνέχεια εδώ.
Ήδη είμαι σε επιφυλακή.

Γιατι να απαγορευεται?? Ισα ισα αν εισαι αναγκασμενος να φοβασαι για το μαγαζι σου, τη ζωη σου, την οικογενεια σου, τον μεταναστη που περναει απ εξω (γιατι δε νομιζω η περιοχη σου να αστυνομευεται επαρκως ετσι?), εισαι ακριβως το προτυπο του πολιτη που θελει ο σημερινος πολιτικος κοσμος! Ενος πολιτη που εχει τοσο ΤΕΡΑΣΤΙΑ προβληματα να αντιμετωπισει στην καθημερινοτητα του (προβληματα για τα οποια ειναι υπευθυνο το κρατος) που πολυ απλα δεν προκειται ποτε να σηκωσεις κεφαλι και να κατηγορησει την πολιτικη εξουσια για ανικανοτητα, ποτε δεν προκειται να διαμαρτυρηθει για τις συνθηκες του κρατους που ζει, χωρις καμια συλλογικη ταυτοτητα και συνειδηση (παρα μονο θα κοιταει-δικαιως-πως να σωσει την παρτυ του), που ποτε δε θα αναρωτηθει πως ειναι δυνατον να μιλαμε πλεον για τον ελληνικο πολιτισμο, ΟΤΑΝ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ 18 κ 20 ΛΙΡΩΝ!! ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΣΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝ??? Ενος πολιτη πληρως υποταγμανου και εντελως ελεγχομενου. Βλεπεις το διαιρει και βασιλευε, εχει τελειοποιηθει στις μερες μας...

Αφού κατά βάθος όλοι το ίδιο λέτε βρε παιδιά γιατί τσακώνεστε...
το πρόβλημα δεν είναι οι Λαθρομεταναστες,ούτε οι κάκιστοι δρόμοι,,ούτε τα ράντζα στα
νοσοκομεία,,ούτε ούτε........
το πρόβλημα είναι ότι τόσα χρόνια πάμε και ψηφίζουμε με γνώμονα άλλος για το αυθαίρετο του,,άλλος για να βάλει τον γιο του στο στο δημόσιο,,άλλος για καλύτερες φοροαπαλλαγές και για ενα σωρό αχρείαστους για το κοινό συμφέρον λόγους..

οπότε τι γκρινιάζουμε...????

Δε διαφωνώ σε τίποτα απ'όσα λες, παρά μόνο στο εξής: Εφόσον είμαστε έτσι, μέχρι να πάψουμε να είμαστε έτσι, δεν αντέχουμε να δεχόμαστε αβίαστα κάθε μέρα κι άλλο κόσμο. Μακάρι να ξυπνήσει ο κόσμος και να αλλάξει η κοινωνία μας, να ανέβει η οικονομική δραστηριότητα, να ανοίξουν θέσεις εργασίας, και να γίνουμε ό,τι και η Γερμανία πριν 30 χρόνια.

Αλλά στη φάση που είμαστε, είναι σα να μου λες ότι έμεινες άνεργος και ψάχνεις λύση για το πρόβλημα σου, και παράλληλα κάθε μέρα υιοθετείς από 1-2 παιδιά...

Μα ρε ΜΑεστρο, αυτα ειναι ολα αλληλενδετα. Δηλαδη μου λες οτι δεν υπαρχουν θεσεις εργασιας για τους μεταναστες. Γιατι δεν υπαρχουν θεσεις εργασιας? Γιατι η επιχειρηματικοτητα στην Ελλαδα τεινει στο 0 (ξερουμε τα περι μιζας, ''ευνοημενων'' εταιριων, siemens,...), δεν υπαρχει καμια αξιοποιηση των κοινοτικων κονδυλιων, δεν υπαρχει καμια οργανωση σε οτι αφορα τον ελληνικο τουρισμο..οκ μου λες οτι ειναι πιο ευκολο να διωξουμε το μεταναστη και να αφησουμε τον Ελληνα να ζει υπο τη δαμοκλειο σπαθη της ανεργιας και των μισθων πεινας, υπο το φοβο της επομενης ημερας..Και γω σου λεω ενταξει, ας τους διωξουμε (μια που ειναι και πιο ευκολο). Απο κει και περα, εχεις εσυ καμια εγγυηση οτι θα αλλαξει ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ σ αυτο το σαπιο συστημα? Εχεις καμια εγγυηση οτι οι θεσεις εργασιας δε θα ''λιγοστεψουν'' και για τον Ελληνα εργαζομενο? Εχεις καμια εγγυηση οτι θα υπαρξει προοδος οταν ''εκλειψει'' ο Αλβανος μεταναστης??

Γ αυτο λεω πως η κοινη κατευθυνση ΟΛΩΝ μας θα επρεπε να ειναι στο να επιμεινουμε ωστε το συστημα να ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ το μεταναστη και οχι στο να τον ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ. Γιατι οταν φτασουμε σε σημειο ως κρατος να παρεχουμε κοινωνικη μεριμνα στον λαθρομεταναστη, τοτε προφανως θα εχουμε αναβαθμισει και τη ζωη του Ελληνα πολιτη και θα ειμαστε ως κρατος σε θεση να του παρεχουμε πολλαπλασια μεριμνα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

Σ'αυτή τη χώρα φασίστας είναι όποιος δεν ακολουθεί με παρωπίδες το "ρεύμα"... Κι όμως κάποτε εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία.:a0210:

Εμένα η λέξη δημοκρατία στην Ελλάδα μου θυμίζει σύστημα του Ομπράντοβιτς στο μπάσκετ. Όπου μια επίθεση μπορεί να έχει και 30 παραλλαγές.

Όπως καταλάβατε στην Ελλάδα εκτελούμε όποια παραλλαγή μας βολεύει.
Ο καθένας την δική του έτσι για να είμαστε όλοι δικαιωμένοι.

Ε ρε ξύλο που το θέλουμε όλοι !! Πολύ ξύλο και εγώ μαζί........ :slapface:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Γιατι να απαγορευεται?? Ισα ισα αν εισαι αναγκασμενος να φοβασαι για το μαγαζι σου, τη ζωη σου, την οικογενεια σου, τον μεταναστη που περναει απ εξω (γιατι δε νομιζω η περιοχη σου να αστυνομευεται επαρκως ετσι?), εισαι ακριβως το προτυπο του πολιτη που θελει ο σημερινος πολιτικος κοσμος! Ενος πολιτη που εχει τοσο ΤΕΡΑΣΤΙΑ προβληματα να αντιμετωπισει στην καθημερινοτητα του (προβληματα για τα οποια ειναι υπευθυνο το κρατος) που πολυ απλα δεν προκειται ποτε να σηκωσεις κεφαλι και να κατηγορησει την πολιτικη εξουσια για ανικανοτητα, ποτε δεν προκειται να διαμαρτυρηθει για τις συνθηκες του κρατους που ζει, χωρις καμια συλλογικη ταυτοτητα και συνειδηση (παρα μονο θα κοιταει-δικαιως-πως να σωσει την παρτυ του), που ποτε δε θα αναρωτηθει πως ειναι δυνατον να μιλαμε πλεον για τον ελληνικο πολιτισμο, ΟΤΑΝ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ 18 κ 20 ΛΙΡΩΝ!! ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΣΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝ??? Ενος πολιτη πληρως υποταγμανου και εντελως ελεγχομενου. Βλεπεις το διαιρει και βασιλευε, εχει τελειοποιηθει στις μερες μας...
+1000000
Δεν θα μπορούσα να το γράψω καλύτερα :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

Εμένα η λέξη δημοκρατία στην Ελλάδα μου θυμίζει σύστημα του Ομπράντοβιτς στο μπάσκετ. Όπου μια επίθεση μπορεί να έχει και 30 παραλλαγές.

Όπως καταλάβατε στην Ελλάδα εκτελούμε όποια παραλλαγή μας βολεύει.
Ο καθένας την δική του έτσι για να είμαστε όλοι δικαιωμένοι.

Ε ρε ξύλο που το θέλουμε όλοι !! Πολύ ξύλο και εγώ μαζί........ :slapface:

Πραγματικα δεν ξερω καποιον αλλο που να μπορει να βρει τροπο να υμνησει τον Ομπραντοβιτς, ακομα και σε νημα με θεμα τον Πακιστανο λαθρομεταναστη!!:flipout::flipout:

:grinning-smiley-043

+1000000
Δεν θα μπορούσα να το γράψω καλύτερα :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

I am sure u can..

Μαεστρο που διαφωνεις στο τελευταιο ποστ μου? (Οχι τπτ αλλο απλα θα πρεπει να φυγω σε λιγο).