Για 2η φορά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

Επίσης δεν μου αρέσει η εικόνα της Πλάκας και των γύρω δρόμων με τίγκα ξασπρισμένους με φακίδες και κατακόκκινα μάγουλα και τα σακίδια στη πλάτη, να γυρνάνε σαν τις κατάρες...
Πολύ άσχημη εικόνα... τολμώ να πω σε ολόκληρο το κέντρο.
Τι προτείνεις?

Εχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα..η είναι ιδέα μου;
Τι σχέση εχει ο τουρίστας που έχει έρθει για μερικές μέρες διακοπών στην Χώρα μας...με αυτό που βλέπεις στην φωτό;

Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με το αν οι παρευρισκόμενοι είναι μετανάστες ή Έλληνες. Έχω πρόβλημα με την Κυψέλη σαν περιοχή γενικότερα. Αν δούμε πως είναι χτισμένη η Κυψέλη, πόσοι χώροι αναψυχής υπάρχουν σε αυτήν, και ποιοι κατοικούν πια στην Κυψέλη, η εικόνα που παραθέτεις είναι απολύτως λογική. Γιατί η Κυψέλη είναι το αποκορύφωμα της ανοικοδόμισης του 1950, γιατί έχει συνολικά κάτω από 10 πλατείες ή ακάλυπτους χώρους, τη στιγμή που στην αραιοκατοικημένη γειτονιά μου (Ν. Φιλαδέλφεια) έχουμε πανω από 100 συν ένα άλσος, και πλέον η κυψέλη κατοικείται ως επι το πλείστον από μετανάστες.

Εγώ να ρωτήσω όμως κάτι άλλο; Αν έβλεπες εσύ μια πλατεία γεμάτη όπως αυτή τη φωτογραφίας, αλλά γεμάτη από έλληνες, δεν θα είχες πρόβλημα;

Οχι..γιατι να έχω;
Απολύτως φυσιολογικό δεν είναι;
Θα αναρωτιόμουν..αν έβλεπα μια γεμάτη απο Ελληνες πλατεία..στο Πακισταν π.χ..οπως θα κάναν και οι ιδιοι οι ντόποι εκει πιστευω...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

Τι σχέση εχει ο τουρίστας που έχει έρθει για μερικές μέρες διακοπών στην Χώρα μας...με αυτό που βλέπεις στην φωτό;

Όποια εποχή του χρόνου χειμώνα καλοκαίρι το Ιστορικό κέντρο είναι γεμάτο τέτοιους που κοπροσκυλιάζουν έχοντας τα μπαγκάζια στη πλάτη. Ζευγάρια, οικογένειες, μόνοι τους μερικοί, μιλάμε για πολύυυυυ κόσμο. Ξένοι που έρχονται για λίγο, αλλά οι δρόμοι είναι πάντα γεμάτοι από τα κάτασπρα μούτρα τους.
Άθλια εικόνα κι ενοχλητική σε πολλούς.

Δεν έχω μπερδέψει τίποτα. Ενοχλούμαι όπως κι εσύ.-bye-

Επίσης δεν μου αρέσει η εικόνα της Πλάκας και των γύρω δρόμων με τίγκα ξασπρισμένους με φακίδες και κατακόκκινα μάγουλα και τα σακίδια στη πλάτη, να γυρνάνε σαν τις κατάρες...
Πολύ άσχημη εικόνα... τολμώ να πω σε ολόκληρο το κέντρο.
Τι προτείνεις?

'Οντως τα έχει μπερδέψει ο Κώστας. Δεν σέβεται αξίες αιώνων. Λες και δεν έβλεπε Πίπη Φακιδομύτη (η οποία από φαντασίωση των απανταχού πιτσιρικάδων, εξελίχθηκε σε μεγάλη πορνοστάρ). Κώστα σε παρακαλώ να ανακαλέσεις αμέσως όσα έγραψες για τους φίλους μας -και ειδικότερα τις φίλες μας- από το Βορρά.

Re: Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

Οχι..γιατι να έχω;
Απολύτως φυσιολογικό δεν είναι;
Θα αναρωτιόμουν..αν έβλεπα μια γεμάτη απο Ελληνες πλατεία..στο Πακισταν π.χ..οπως θα κάναν και οι ιδιοι οι ντόποι εκει πιστευω...

Γιατι πολύ απλά δεν έχουν που να σταθούν! Κάθε σπιθαμή της πλατείας είναι γεμάτη. Και όχι, αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Γι αυτό θα είχα εγώ πρόβλημα. Δηλαδή στην Κομοτηνή που μένεις όλες οι πλατείες είναι γεμάτες -κυριολεκτικά- από ανθρώπους και δεν έχεις που να σταθείς; Γιατί αν την προσέξεις καλά, η φωτογραφία αυτό ακριβώς δείχνει. Και αυτό ακριβώς είναι η Κυψέλη. Μια περιοχή που η ποιότητα ζωής αποτελεί άγνωστη έννοια.

Last edited:
Hρθαν και χαλασαν τις καλυτερες πλατειες της Αθηνας. Η πλατεια Αττικης που σημερα εχει γεμισει μαυρους εμπορους ναρκωτικων παλιοτερα ως γνωστων ειχε μονο Ελληνες εμπορους ναρκωτικων. Ο αγιος Παντελεημονας, τα εξωτικα Σεπολια τι ποιοτητα ζωης που ειχαν πριν ελθουν οι μεταναστες. Το 91 αν σου χαριζαν σπιτι στα σεπολια δε το επαιρνες, τωρα νοικιαζουν τα 60 τετραγωνικα 200+ ευρω στους κακους μεταναστες. Και μετα τους κατηγορουν. Δε ξερω ανθρωπο που εχει νοικοκυρεμενη ζωη να του φταινε οι μεταναστες. Κατι τελειωμενοι γκρινιαζουν και μου εχουν σπασει τα νευρα.
P.s Παρακαλω το ban να αρθει 25/7 που επιστρεφω απο διακοπες

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

Γιατι πολύ απλά δεν έχουν που να σταθούν! Κάθε σπιθαμή της πλατείας είναι γεμάτη. Και όχι, αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Γι αυτό θα είχα εγώ πρόβλημα. Δηλαδή στην Κομοτηνή που μένεις όλες οι πλατείες είναι γεμάτες -κυριολεκτικά- από ανθρώπους και δεν έχεις που να σταθείς; Γιατί αν την προσέξεις καλά, η φωτογραφία αυτό ακριβώς δείχνει. Και αυτό ακριβώς είναι η Κυψέλη. Μια περιοχή που η ποιότητα ζωής αποτελεί άγνωστη έννοια.

Νομίζω το ιδιο πράγμα λέμε...απο διαφορετική γωνία όμως.
Και πριν την κάθοδο των....ορδών,ετσι ηταν η Κυψέλη;Δε νομίζω...

Last edited:
Καμιά απάντηση για το 663 έτσι?-bye-

Έχουμε καταλάβει για τι πρόκειται μην ανησυχείς...
Λίγο θάρρος παραπάνω χρειάζεται να ομολογήσει τα ανομολόγητα κανείς:flipout::flipout:

Κατά τα άλλα συμφωνώ μέχρι κεραίας με τον Pan Man. Έτσι ακριβώς-bye-

Last edited:
Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

Καμιά απάντηση για το 663 έτσι?-bye-

Έχουμε καταλάβει για τι πρόκειται μην ανησυχείς...
Λίγο θάρρος παραπάνω χρειάζεται να ομολογήσει τα ανομολόγητα κανείς:flipout::flipout:

Κατά τα άλλα συμφωνώ μέχρι κεραίας με τον Pan Man. Έτσι ακριβώς-bye-

Τι να απαντήσω;
Για ποιο λόγο έρχονται τουρίστες ολο τον χρόνο στην Αθήνα;
Πλάκα κάνεις;
Μαλλον θάρρος χρειάζεται για να ομολογήσει κανείς την αθλια εικόνα της φωτό που έχεις δει νομίζω..-bye-

Όποια εποχή του χρόνου χειμώνα καλοκαίρι το Ιστορικό κέντρο είναι γεμάτο τέτοιους που κοπροσκυλιάζουν έχοντας τα μπαγκάζια στη πλάτη. Ζευγάρια, οικογένειες, μόνοι τους μερικοί, μιλάμε για πολύυυυυ κόσμο. Ξένοι που έρχονται για λίγο, αλλά οι δρόμοι είναι πάντα γεμάτοι από τα κάτασπρα μούτρα τους.
Άθλια εικόνα κι ενοχλητική σε πολλούς.

Δεν έχω μπερδέψει τίποτα. Ενοχλούμαι όπως κι εσύ.-bye-

Να δοκιμάσω να απαντήσω εγώ... Καταρχάς για μια φορά θα συμφωνήσουμε, μου φαίνονται πολύ αστείοι με τα κάτασπρα μούτρα τους, τα πεδιλάκια με την κάλτσα, και επίσης σπάζομαι όταν θέλω να περπατήσω απολαμβάνοντας τη Διοννυσίου Αρεοπαγίτου και βλέπω ορδές να κατεβαίνουν σα να κάνουν επιδρομή, αφήνοντας μια διάχυτη βρώμα αντηλιακού να πλανάται... :D:D:D

Ωστόσο, το πρόβλημα με αυτούς είναι αφενός υποκειμενικό, αφετέρου αισθητικής φύσεως και μόνο. Γιατί οι τουρίστες αυτοί έρχονται εδώ αφήνοντας τα ωραία λεφτά τους, κινώντας την οικονομία, και το βασικότερο, χωρίς καμία απαίτηση να τους συντηρήσουμε ως κράτος. Δεν περίμενε κανείς από αυτούς την Ελλάδα για να δουλέψει, ήρθαν εδώ μόνο για να ξοδέψουν τα λεφτά τους περνώντας καλά, άρα να "αγοράσουν" ένα από τα βασικότερα προϊόντα που παράγει η Ελλάδα, τον τουρισμό.

Αν βέβαια μιλήσουμε για άλλου είδους τουριστικές καταστάσεις, σε Μύκονο, Κρήτη, Ρόδο κλπ, εκεί μάλιστα, το πρόβλημα που δημιουργείται είναι ανάλογο με αυτό των μεταναστών στον Αγ. Παντελεήμονα.... εκεί επιθυμία μου θα ήταν να αλλάξει τελείως το καθεστώς και να τους στέλνουμε αυτούς πρώτα απ'όλα από εκεί που'ρθαν....

ΥΓ: Η φωτό που δημοσιεύθηκε παραπάνω δε μου λέει τίποτα... Δεν είναι το θέμα η ποσότητα των μεταναστών. Είναι η ποιότητα, με την έννοια του πόσοι απ'αυτούς είναι εδώ έχοντας τρόπο να ζούνε την οικογένειά τους με θεμιτά μέσα και πόσοι όχι... Προσωπικά προτιμώ μια πολυπληθυσμική, πολύχρωμη πόλη από μια σκέτη ελληνική, αλλά με όσους μετανάστες μπορεί να αντέξει, όχι περισσότερους.

Last edited:

Νομίζω σου απάντησε ο Παναγιώτης πιο πάνω...

Όχι ότι υπήρχαν μεγάλες αμφιβολίες, αλλά το παρόν thread είναι τουλάχιστον αποκαλυπτικό για το πολιτικό "προφίλ" πολλών εκ των συμμετεχόντων στο φόρουμ και μάλιστα κατά πλειοψηφία με συγκεκριμένη γεωγραφική προέλευση.
Όταν στο παρελθόν έγραψα ότι το forum έχει γίνει "φωλιά" δέχτηκα δριμύα κριτική. Νομίζω ότι είναι προφανές πλέον ότι δεν είχα καθόλου άδικο.

Όχι ότι υπήρχαν μεγάλες αμφιβολίες, αλλά το παρόν thread είναι τουλάχιστον αποκαλυπτικό για το πολιτικό "προφίλ" πολλών εκ των συμμετεχόντων στο φόρουμ και μάλιστα κατά πλειοψηφία με συγκεκριμένη γεωγραφική προέλευση.
Όταν στο παρελθόν έγραψα ότι το forum έχει γίνει "φωλιά" δέχτηκα δριμύα κριτική. Νομίζω ότι είναι προφανές πλέον ότι δεν είχα καθόλου άδικο.

Χωρίς να θέλω να πάρω θέση σ'αυτό που λες, φαντάζομαι αναφέρεσαι σε δύο ξεκάθαρα πολιτικά προφίλ που αποκαλύπτονται σωστά?

Η καλιακούδα με τι ταϊζεται να ρίξουμε κανα σποράκι?-bye-
Τον Καρατζαφέρη θα ρωτήσω που θρέφει κόσμο..

Last edited:

Η Κυψέλη δεν ανοικοδομήθηκε με αυτόν τον τρόπο το '90 αλλά τη δεκαετία του '50 και του '60 με τον μεγάλο "εθνάρχη" ως υπουργό δημοσίων έργων και λοιπούς εθνοπατέρες...
Κι επειδή του ξέφυγαν κάποια στρεμματάκια τότε ήρθαν οι συνεχιστές του έργου του να τα κάνουν πάρκινγκ...!

Η καλιακούδα με τι ταϊζεται να ρίξουμε κανα σποράκι?-bye-
Τον Καρατζαφέρη θα ρωτήσω που θρέφει κόσμο..

ΙΜΗΟ... τον Καρατζαφέρη τον τρέφουν όσοι αρνούνται να αναγνωρίσουν κάποια υπαρκτά προβλήματα, αφήνοντάς τον να παίζει χωρίς αντίπαλο και καθιστώντας τον ξαφνικά "ήρωα" σε ορισμένες περιοχές... Όσο λοιπόν συνεχίζει μόνο αυτός (λόγω πεποιθήσεων φυσικά και όχι ενδιαφέροντος προς τον πολίτη), να ασχολείται με προβλήματα μεγάλης μερίδας ανθρώπων, μην παραξενευτείς αν τον δεις δεύτερο κόμμα... και μετά ζήτω που καήκαμε...

Παρεπιπτόντως, θα ήθελα να μου πεις αν διαφωνείς σε όσα είπα περί τουριστών-μεταναστών... αν θες φυσικά.

Last edited:
Χωρίς να θέλω να πάρω θέση σ'αυτό που λες, φαντάζομαι αναφέρεσαι σε δύο ξεκάθαρα πολιτικά προφίλ που αποκαλύπτονται σωστά?

Σε θεωρώ τόσο έξυπνο ώστε να με στεναχωρείς που με βάζεις στη θέση να σε διαψεύσω.

Όχι, αναφέρομαι στο ένα προφίλ, αυτό του ακροδεξιού.

Ξαναέγραψα παλαιότερα ότι για εμένα το θέμα πριν από πολιτικό είναι ανθρωπιστικό. Λυπάμαι αν αυτό στεναχωρεί ορισμένους αλλά ο ουμανισμός δεν είναι συστατικό της "δεξιάς" σκέψης. Επίσης ο ανθρωπισμός δεν δέχεται εξαιρεσεις. Δηλαδή είμαι λευκο-ανθρωπιστής, ή ελληνο-ανθρωπιστής, κτλ. Είμαι σαφής νομίζω. Όλα δεν γίνονται, ή παππάς-παππάς ή ζευγάς-ζευγάς που λένε και στο χωριό μου.

Last edited:
ΙΜΗΟ... τον Καρατζαφέρη τον τρέφουν όσοι αρνούνται να αναγνωρίσουν κάποια υπαρκτά προβλήματα, καθιστώντας τον ξαφνικά "ήρωα" σε ορισμένες περιοχές... Όσο λοιπόν συνεχίζει μόνο αυτός να ασχολείται με προβλήματα μεγάλης μερίδας ανθρώπων, μην παραξενευτείς αν τον δεις δεύτερο κόμμα... και μετά ζήτω που καήκαμε...

Συγνωμη φιλε Maestro αλλα τον κυριο "πιπες Νταϊανα για καθαριοτητα, υγεια, ομορφια" (δεν λεω το ονομα του) τον τρεφει η ελλειψη παιδειας που μαστιγωνει τη χωρα και ο λαϊκισμος του λογου του, τιποτα αλλο...
Η εμφανιση του δε στα πολιτικα δρωμενα και οι ψηφοι που παιρνει ειναι η επιβεβαιωση της παρακμης...

Παίδες, αρετή και τόλμη θέλει.
Αφού τα πιστεύετε γιατί δεν τα εφαρμόζετε?:flipout:

Γειά σου βρε pan man!!!