Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Για 2η φορά.
Όποια εποχή του χρόνου χειμώνα καλοκαίρι το Ιστορικό κέντρο είναι γεμάτο τέτοιους που κοπροσκυλιάζουν έχοντας τα μπαγκάζια στη πλάτη. Ζευγάρια, οικογένειες, μόνοι τους μερικοί, μιλάμε για πολύυυυυ κόσμο. Ξένοι που έρχονται για λίγο, αλλά οι δρόμοι είναι πάντα γεμάτοι από τα κάτασπρα μούτρα τους.
Άθλια εικόνα κι ενοχλητική σε πολλούς.
Δεν έχω μπερδέψει τίποτα. Ενοχλούμαι όπως κι εσύ.
Να δοκιμάσω να απαντήσω εγώ... Καταρχάς για μια φορά θα συμφωνήσουμε, μου φαίνονται πολύ αστείοι με τα κάτασπρα μούτρα τους, τα πεδιλάκια με την κάλτσα, και επίσης σπάζομαι όταν θέλω να περπατήσω απολαμβάνοντας τη Διοννυσίου Αρεοπαγίτου και βλέπω ορδές να κατεβαίνουν σα να κάνουν επιδρομή, αφήνοντας μια διάχυτη βρώμα αντηλιακού να πλανάται...

Ωστόσο, το πρόβλημα με αυτούς είναι αφενός υποκειμενικό, αφετέρου αισθητικής φύσεως και μόνο. Γιατί οι τουρίστες αυτοί έρχονται εδώ αφήνοντας τα ωραία λεφτά τους, κινώντας την οικονομία, και το βασικότερο, χωρίς καμία απαίτηση να τους συντηρήσουμε ως κράτος. Δεν περίμενε κανείς από αυτούς την Ελλάδα για να δουλέψει, ήρθαν εδώ μόνο για να ξοδέψουν τα λεφτά τους περνώντας καλά, άρα να "αγοράσουν" ένα από τα βασικότερα προϊόντα που παράγει η Ελλάδα, τον τουρισμό.
Αν βέβαια μιλήσουμε για άλλου είδους τουριστικές καταστάσεις, σε Μύκονο, Κρήτη, Ρόδο κλπ, εκεί μάλιστα, το πρόβλημα που δημιουργείται είναι ανάλογο με αυτό των μεταναστών στον Αγ. Παντελεήμονα.... εκεί επιθυμία μου θα ήταν να αλλάξει τελείως το καθεστώς και να τους στέλνουμε αυτούς πρώτα απ'όλα από εκεί που'ρθαν....
ΥΓ: Η φωτό που δημοσιεύθηκε παραπάνω δε μου λέει τίποτα... Δεν είναι το θέμα η ποσότητα των μεταναστών. Είναι η ποιότητα, με την έννοια του πόσοι απ'αυτούς είναι εδώ έχοντας τρόπο να ζούνε την οικογένειά τους με θεμιτά μέσα και πόσοι όχι... Προσωπικά προτιμώ μια πολυπληθυσμική, πολύχρωμη πόλη από μια σκέτη ελληνική, αλλά με όσους μετανάστες μπορεί να αντέξει, όχι περισσότερους.