Για 2η φορά.

Ξαναέγραψα παλαιότερα ότι για εμένα το θέμα πριν από πολιτικό είναι ανθρωπιστικό. Λυπάμαι αν αυτό στεναχωρεί ορισμένους αλλά ο ουμανισμός δεν είναι συστατικό της "δεξιάς" σκέψης. Επίσης ο ανθρωπισμός δεν δέχεται εξαιρεσεις. Δηλαδή είμαι λευκο-ανθρωπιστής, ή ελληνο-ανθρωπιστής, κτλ. Είμαι σαφής νομίζω. Όλα δεν γίνονται, ή παππάς-παππάς ή ζευγάς-ζευγάς που λένε και στο χωριό μου.

Αυτό προφανώς είναι άλλη συζήτηση, αλλά μεγάλωσα σχηματίζοντας την άποψη ότι αριστερά και δεξιά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες. Τελείως εκλαϊκευμένα και χοντρικά, η αριστερή σκέψη αναπτύσσει την κοινωνία από κάτω προς τα πάνω, ενώ η δεξιά από πάνω προς τα κάτω. Και στις δύο αντιλήψεις η ανάπτυξη της κοινωνίας είναι το ζητούμενο, γιατί χωρίς αυτήν καταρρέουν. Έτσι λοιπόν διαφωνώ στο ότι δε χωράει ανθρωπισμός στη δεξιά σκέψη. Εκτός αν μιλάμε για ακροδεξιά.

Τις έννοιες της ακροδεξιάς και του αριστερισμού (νομίζω έτσι ορίζεται η ακρο-αριστερά, την οποία κανείς δεν έχει καν τολμήσει να ονοματίσει), τις αφήνω απ'έξω ως γραφικές και αμφότερες μακριά από την έννοια του ανθρωπισμού. Εκτός αν θεωρείς ότι το να στιβάζεις μετανάστες σε πλατείες χωρίς φαγητό και μέσα σε συμμορίες συνάδει με οποιαδήποτε έννοια ανθρωπισμού. Γραφικές απόψεις λοιπόν έχουν ακουστεί πολλές στο παρόν νήμα, όπως και σε άλλα, αλλά επιμένω ότι δεν είναι από τη μία μόνο πλευρά.

Last edited:
Σε θεωρώ τόσο έξυπνο ώστε να με στεναχωρείς που με βάζεις στη θέση να σε διαψεύσω.

Όχι, αναφέρομαι στο ένα προφίλ, αυτό του ακροδεξιού.

Ξαναέγραψα παλαιότερα ότι για εμένα το θέμα πριν από πολιτικό είναι ανθρωπιστικό. Λυπάμαι αν αυτό στεναχωρεί ορισμένους αλλά ο ουμανισμός δεν είναι συστατικό της "δεξιάς" σκέψης. Επίσης ο ανθρωπισμός δεν δέχεται εξαιρεσεις. Δηλαδή είμαι λευκο-ανθρωπιστής, ή ελληνο-ανθρωπιστής, κτλ. Είμαι σαφής νομίζω. Όλα δεν γίνονται, ή παππάς-παππάς ή ζευγάς-ζευγάς που λένε και στο χωριό μου.

Συμφωνω σε γενικες γραμμες μαζι σου, να κανω ομως μια μικρη επισημανση. Πιστευω πως οταν καποιος εκφραζεται με (υπερβολικη) αγανάκτηση κατα των μεταναστων, δεν ειναι κατ' αναγκη ακροδεξιος. Μπορει εχει υιοθετησει το ακροδεξιο προφιλ που λες, αλλα πρεπει να καταλαβουμε οτι αυτη η κατασταση δημιουργει παρα πολλα προβληματα και στις 2 πλευρες. Με αποτελεσμα, ανθρωποι που υπο αλλες συνθηκες θα βαζαν μεχρι και το μεταναστη μεσα στο σπιτι τους, τη σημερινη ημερα να αντιμετωπιζουν ζωτικης σημασιας προβληματα εξαιτιας τους και , δυστυχως, να εκφραζονται απο ιδεολογιες που υπο νορμαλ συνθηκες θα ειχαν απορριψει.

Συμφωνω σε γενικες γραμμες μαζι σου, να κανω ομως μια μικρη επισημανση. Πιστευω πως οταν καποιος εκφραζεται με (υπερβολικη) αγανάκτηση κατα των μεταναστων, δεν ειναι κατ' αναγκη ακροδεξιος. Μπορει εχει υιοθετησει το ακροδεξιο προφιλ που λες, αλλα πρεπει να καταλαβουμε οτι αυτη η κατασταση δημιουργει παρα πολλα προβληματα και στις 2 πλευρες. Με αποτελεσμα, ανθρωποι που υπο αλλες συνθηκες θα βαζαν μεχρι και το μεταναστη μεσα στο σπιτι τους, τη σημερινη ημερα να αντιμετωπιζουν ζωτικης σημασιας προβληματα εξαιτιας τους και , δυστυχως, να εκφραζονται απο ιδεολογιες που υπο νορμαλ συνθηκες θα ειχαν απορριψει.

:a0210::a0210::a0210:

Έτσι είναι... Το χειρότερο δε είναι ότι όλος αυτός ο κόσμος ξαφνικά βρίσκεται μετέωρος αφού κανείς δεν ασχολείται μαζί του... και καταλήγει στην "αγκαλιά" του Χέριχέρι....όχι λόγω πεποιθήσεων, αλλά λόγω ανάγκης για να ασχοληθεί κάποιος με το πρόβλημα.

Last edited:
Αυτο που συμβαινει στα Ελληνικα forum ειναι αρκετα παραξενο. Και δε μιλαω για το avclub και λοιπα τεχνικοκαλλιτεχνικα forum οπου το επιπεδο των εμπλεκομενων ειναι αρκετα υψηλο σε μορφωση και παιδεια.
Μιλαω για απειρα post οπως "θανατος στους Αλβανους", "Ειμαι ο γιος του Μεγαλαξανδρου" "Θανατος στους βαρβαρους" και αλλα κωμικοτραγικα που αν καποιος τα διαβασει μπορει να νομισει οτι ζει στη ναζιστικη Γερμανια. Αυτα συναντιονται σα σχολια στο youtube , σε πολλα rapidshare links based forums, που πραγματικα στην αρχη μου προκαλουσαν τεραστια εντυπωση.
Και αυτο γιατι κοινωνικοποιουμαι με ανθρωπους και δε τα συναντω στην καθημερινη μου ζωη. Αν οπως καποιος ψαξει λιγο βαθυτερα θα δει οτι ολοι αυτοι ειναι καμμια εικοσαρια που απλα ασχολουνται λιγο παραπανω με το να γραφουν παντου. Γενικα οι πλειοψηφια αλλα πιστευει αλλα δε το διατυμπανιζει ολη μερα στο διαδυκτιο.
Και σε αυτο το forum σε ολα αυτα τα θεματα ειναι 5-6 οι οποιοι με μανια υποστηριζουν να πεταξουμε τους μεταναστες στη θαλασσα, να παρουμε την πολη και εν'παση περιπτωση οτι οταν εμεις ειχαμε πολιτισμο οι αλλοι ετρωγαν βελανιδια. Οταν ομως εμεις ειχαμε μπαουλα, οι Αμερικανοι ειχαν Walking closets.

Όταν το βασικό συστατικό της ιδεολογίας σου είναι το μίσος στο οποίο οι θεωρητικοί του χώρου δίνουν όλο το βάρος, παύει η κουβέντα για ανθρωπισμούς.
Όχι δεξιά βέβαια, λέμε για άκρα δεξιά

Προφανώς και είναι έτσι αλλιώς θα είχαμε τα ακροδεξιά κόμματα και οργανώσεις να λαμβάνουν ποσοστά της τάξης του 30-40% ή θα είχαμε καταλήξει σε εμφύλιο πόλεμο.
Να το θέσω αλλιώς. Η ακροδεξιά ιδεολογία είναι σαν ασθένεια, μπορεί να είναι παροδική μπορεί και χρόνια.

Αυτό προφανώς είναι άλλη συζήτηση, αλλά μεγάλωσα σχηματίζοντας την άποψη ότι αριστερά και δεξιά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες. Τελείως εκλαϊκευμένα και χοντρικά, η αριστερή σκέψη αναπτύσσει την κοινωνία από κάτω προς τα πάνω, ενώ η δεξιά από πάνω προς τα κάτω. Και στις δύο αντιλήψεις η ανάπτυξη της κοινωνίας είναι το ζητούμενο, γιατί χωρίς αυτήν καταρρέουν. [...]

Ε, τώρα θα μου επιτρέψεις να το χαρακτηρίσω λίγο υπερ-απλουστευτικό αυτό ως θέση.

Ε, τώρα θα μου επιτρέψεις να το χαρακτηρίσω λίγο υπερ-απλουστευτικό αυτό ως θέση.

Ε προφανώς, το γράφω και ο ίδιος. Ωστόσο καμιά φορά είναι καλό να βλέπουμε τα πράγματα απλά ώστε να ασχολούμαστε πιο πολύ με την ουσία παρά με τη θεωρία. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν εκατοντάδες βιβλία που περιγράφουν τη διαφοροποίηση αυτή σε τεράστιο βάθος, αλλά επειδή ποτέ δεν πρόκειται να'χουμε καμία αμιγώς δεξιά ή αμιγώς αριστερή κυβέρνηση, όλα αυτά είναι φιλοσοφίες....

Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

... αλλά επειδή ποτέ δεν πρόκειται να'χουμε καμία αμιγώς δεξιά ή αμιγώς αριστερή κυβέρνηση, όλα αυτά είναι φιλοσοφίες....

Το πρώτο το έχουμε ήδη, εδώ και πολλά χρόνια. Για να μην πω πως το είχαμε πάντα, εκτός της περιόδου 1981-84.

Re: Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

Το πρώτο το έχουμε ήδη, εδώ και πολλά χρόνια. Για να μην πω πως το είχαμε πάντα, εκτός της περιόδου 1981-84.

Aν το είχαμε θα ήταν αλλιώς αυτή η χώρα. Πάντοτε είχαμε ένα λαϊκίζον υβρίδιο... με μη σαφή πολιτική θέση.

Re: Απάντηση: Re: Για 2η φορά.

εμ πως..
για μ@λ@κες μας περνάς? για δες το χάλι μας

Είσαστε εγκάθετοι και οι δύο. Είμαστε AV club. Κανονικά πρέπει να διαγράψω τα πάντα στο παρόν νήμα ως off topic και ν' αφήσω μόνο το λινκ του haali mauro!!!:aetsch::aetsch:

Re: Απάντηση: Για 2η φορά.

Είσαστε εγκάθετοι και οι δύο. Είμαστε AV club. Κανονικά πρέπει να διαγράψω τα πάντα στο παρόν νήμα ως off topic και ν' αφήσω μόνο το λινκ του haali mauro!!!:aetsch::aetsch:

Ε να αυτά λές και φουντώνει η κουβέντα γύρω απο τον Χέρι-Χέρι......:flipout::flipout::flipout::flipout: