Για βοηθηστε λιγο για αγορα νεου του-του

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Θα ηθελα να ακουσω τις γνωμη σας για τα παρακατω μοντελα αμαξιων, γιατι καθε φορα που τα βλεπω αλλαζω και γνωμη!!! Μια θελω το ενα και την αλλη το αλλο! :smash:

Επισης οποιες εναλλακτικες προτασεις δεκτες. Μπατζετ μεχρι 45.000 ευρο, ουτε ευρο παραπανω!

Βοηθηστε λιγο γιατι εχω βαρεθει να γυριζω τις αντιπροσωπειες :damnyou:

ΥΓ. Η γυναικα επιμενει να παρω την Mercedes Elegance...:blush:

Μεταξυ της Elegance (1η φωτο) και της Avantgarde (2η φωτο) ποια θα περνατε εσεις??

Re: Απάντηση: Για βοηθηστε λιγο για αγορα νεου του-του

Μεταξυ της Elegance (1η φωτο) και της Avantgarde (2η φωτο) ποια θα περνατε εσεις??

Το S4!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:Banane0:

Avantgarde

Η διαφορα που βλεπω στις φωτο ειναι η μασκα και οι ζαντες. Ειναι καθαρα θεμα προσωπικου γουστου, οποτε αφου εσυ θα το βλεπεις καθε μερα , μαλλον καλο θα ηταν να αποφασισεις μονος σου !

( Χωρις καμμια διαθεση παρεξηγησης, και τα δυο μου θυμιζουν ταξι !)

Προσωπική μου άποψη, ΟΧΙ Mercedes.

Στους γενικούς δείκτες ικανοποίησης του πελάτη είχε πέσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια καθότι προσπάθησαν να μειώσουν δραστικά τα έξοδα.
Το κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό, όμως ποιοτικά τα αυτοκίνητα υπέφεραν απο αξιοπιστία σχεδόν σε όλους τους τομείς!!

Με τις καινούργιες σειρές που παρουσιάζουν θέλουν να επιστρέψουν στα παλιά τους standard, κι απ' ότι ακούγεται τα καταφέρνουν αρκετά καλά!
Όμως τα νέα γενιάς αυτοκίνητα παρουσιάζουν και "παιδικές ασθένειες"...

Πάντως, εξαρτάται τι σ' αρέσει σ' ένα αυτοκίνητο, η χρήση του και το στυλ οδήγησής σου!
Βάση αυτών θα γίνει η τελική επιλογή σου.....

edit:αν οι επιλογές σου είναι καθαρά ανάμεσα στα δυο που μας δείχνεις τότε νομίζω οτι το δεύτερο είναι πιο όμορφο.

Σαφώς και την Avantgarde, αλλά mercedes θα έπαιρνα χμμ...στα 50 μου ίσως.

Δεν λέω, έχει prestige, αλλά μέχρι τότε θα προτιμούσα κάτι πιο ανάλαφρο. Μια 320 coupe ίσως ;)

Να προσθεσω και τα σχολια μου σχετικα με το ποια αμαξια εχω κανει test drive μεχρι τωρα.

Ξεκινησα με BMW εχωντας πολυ καλη γνωμη για αυτα τα αμαξια και αρχικα να πω την αληθεια ημουν σχεδον σιγουρος οτι BMW θα επερνα (320). Οταν ομως την δοκιμασα, εκτος του οτι πετουσε κωλο, ολα μεσα μου φαινοντουσαν ψευτικα! Απο ισχυ στο γκαζι (ειχε 170 αλογα το μοντελο που δοκιμασα και full extra απο Γερμανια) ειχε καλη, αλλα οχι οπως φανταζομουν. Ειναι αυτο που λεμε οτι ημουνα στα συννεφα κι επεσα αποτομα!! Δεν το συζηταω φυσικα για την 316...πατουσα γκαζι κι ακομα στο ιδιο σημειο ημουν. Μην νομιζετε οτι τρεχω με αυτα που λεω. Απλα θελω οταν χρειαστει να κανω μια προσπεραση να μην ζοριζεται το αμαξι. Οπως επισης ειμαι και λιγο ψιλοκολημμενος με τα Γερμανικα αυτοκινητα...:antlers:

Μια αλλη μερα ειχα παει με το ξαδερφο μου να παραλαβει το RAV4 που αγορασε. Περιμενωντας εκει και μεσα απο συζητηση που προτεινε ο πωλητης να κανω ενα τεστ drive ενα μοντελο της Lexus. ΞΕχασα τωρα ποιο ακριβως ηταν...εχω το προσπεκτ στο σπιτι παντως. Οταν ανοιξε την πορτα του αυτοκινητου, πραγματικα επαθα πλακα!!!! Να σημειωσω παλι οτι το συγκεκριμενο μοντελο αν και ηταν αυτοματο, δεν ειχε να ζηλεψει τιποτα απο τα υπολοιπα. Φυσικα ειχε και 220 αλογακια στο πενταλι, οποτε καταλαβαινετε... Ομως με χαλαει πολυ στο συγκεκριμενο ο εξωτερικος του σχεδιασμος, καθως και το γεγονος οτι ηταν 2500 κυβικα και μετα θα εχουμε τα τεκμηρια και τα σχετικα...

Επειτα ηρθε η σειρα της Mercedes. Πρωτα οδηγησα την Avantgarde. Εκει πραγματικα αναρωτηθηκα "τι οδηγουσα τοσα χρονια, κουβαδες?????". Αυτο το σχολιο μου πιστευω να τα λεει ολα. Βαρη αμαξι, στοιβαρο, ακουγε σε καθε εντολη του ποδιου μου και σταθερο στο δρομο, χωρις να πεταει κωλο (παροτι πισοκινητο) οπως μου ειχε κανει η BMW. Ιδια συμπεριφορα ειχε και η Elegance, την οποια ομως δεν μπορεσα τοσο πολυ να την πατησω, γιατι την ημερα που εκανα το τεστ ετυχε να γινεται χαμος απο κινηση στο δρομο!!

Ενα αλλο που μου εχει κατσει στο ματι και θελω να το δοκιμασω ειναι το AUDI A6. Με χαλαει λιγο το μηκος του ομως. Πολυ μακρυ βρε παιδι μου!!!

Μου αρεσουν παρα πολυ και τα SAAB, αλλα δυστυχως δεν εχει αντιπροσωπο στη Ροδο. Ενας ξαδερφος που το αγορασε, αναγκαζεται να το ανεβαζει Αθηνα οποτε θελει service. Οποτε δεν λεει...

Σαν κάτοχος της προηγούμενης C θα σου πρότεινα Avantgarde.
Εγώ είχα σοβαρά κατασκευαστικά-δομικά προβλήματα (πολύ μέτρια ποιότητα κατασκευής). Μηχανικά...απλά δε παίζεται.
Πάντως σε test drive της καινούργιας δείχνει τα προβλήματα ποιότητας να εχουν λυθεί.
Θα σου πρότεινα όποια και να αγοράσεις να δώσεις τα παραπάνω λεφτά και να τη πάρεις με το αυτόματο κιβώτιο. Αξίζει πολλά. Και μην ακους. Δεν είναι γιά 50ρηδες...

Re: Απάντηση: Για βοηθηστε λιγο για αγορα νεου του-του

Προσωπική μου άποψη, ΟΧΙ Mercedes.

Στους γενικούς δείκτες ικανοποίησης του πελάτη είχε πέσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια καθότι προσπάθησαν να μειώσουν δραστικά τα έξοδα.
Το κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό, όμως ποιοτικά τα αυτοκίνητα υπέφεραν απο αξιοπιστία σχεδόν σε όλους τους τομείς!!

Με τις καινούργιες σειρές που παρουσιάζουν θέλουν να επιστρέψουν στα παλιά τους standard, κι απ' ότι ακούγεται τα καταφέρνουν αρκετά καλά!
Όμως τα νέα γενιάς αυτοκίνητα παρουσιάζουν και "παιδικές ασθένειες"...

Πάντως, εξαρτάται τι σ' αρέσει σ' ένα αυτοκίνητο, η χρήση του και το στυλ οδήγησής σου!
Βάση αυτών θα γίνει η τελική επιλογή σου.....

edit:αν οι επιλογές σου είναι καθαρά ανάμεσα στα δυο που μας δείχνεις τότε νομίζω οτι το δεύτερο είναι πιο όμορφο.

Συμφωνώ απόλυτα..
Τώρα αν πρότεινα Lexus Πάνο θα με κυνήγαγες ?
Πάντως Mercedes δεν θα έπαιρνα.. Τους τελευταιους 6 μήνες έχω ακούσει ιστορίες τρόμου από "τυχερους" ιδιοκτήτες...

Εναλλακτική... κρατα τα λεφτουδάκια και αρχές του 2008 κτυπα το καινούργιο Α4 σε οτι κυβικά μπορείς...

Last edited:
Η διαφορα που βλεπω στις φωτο ειναι η μασκα και οι ζαντες. Ειναι καθαρα θεμα προσωπικου γουστου, οποτε αφου εσυ θα το βλεπεις καθε μερα , μαλλον καλο θα ηταν να αποφασισεις μονος σου !

( Χωρις καμμια διαθεση παρεξηγησης, και τα δυο μου θυμιζουν ταξι !)

Χρηστο, αυτο ειναι σιγουρο οτι τελικα θα επιλεξω εγω. Απλα θελω να ακουσω και τις δικες σας γνωμες, τις εκτιμω πολυ. Εξαλλου απο αυτοκινητα δεν σκαμπαζω και πολλα. Ποτε μου δεν ημουνα πορωμενος με τα αμαξια και να τα αλλαζω καθε 5 χρονια, Οτι αγορασω τωρα θα το κρατησω μεχρι να λιωσει!!! :violent-smiley-030:

ΥΓ. Μηπως τελικα αποφασισει η γυναικα και παραμυθιαζομαι? :blink: Παντως προς το παρον δεν την εχω παρει πουθενα μαζι μου, οταν πηγαινα για δοκιμες. ΑΠλα της πηγαινα μετα τα φυλλαδια και τα εβλεπε σε φωτογραφιες! :p

Ακούω ότι η μερσεντές στο θέμα της αξιοπιστίας έχει πιάσει πάτο.
Πολυτελή αυτοκίνητα που μένουν στο δρόμο από βλάβες κυρίως στα ηλεκτρονικά τους (και έχουν πολλά).
Αλλά έχουν καλή εγγύηση. Σου το παίρνουν με το γερανό και το επισκευάζουν δωρεάν!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Για βοηθηστε λιγο για αγορα νεου του-του

Συμφωνώ απόλυτα..
Τώρα αν πρότεινα Lexus Πάνο θα με κυνήγαγες ?
Πάντως Mercedes δεν θα έπαιρνα.. Τους τελευταιους 6 μήνες έχω ακούσει ιστορίες τρόμου από "τυχερους" ιδιοκτήτες...

Εναλλακτική... κρατα τα λεφτουδάκια και αρχές του 2008 κτυπα το καινούργιο Α4 σε οτι κυβικά μπορείς...

Γιωργο, εαν ηταν καλυτερο εξωτερικα το Lexus, δεν θα το συζητουσα καθολου!!! Αλλα εξωτερικα μου μοιαζει με... HONDA!!! :7SFGSFG:

Το αυτοκινητο θα αγοραστει στο 1ο τριμηνο του 2008, οποτε ισως προλαβω και το Α4 που λες. :ernaehrung004:

Χρηστο, αυτο ειναι σιγουρο οτι τελικα θα επιλεξω εγω. Απλα θελω να ακουσω και τις δικες σας γνωμες, τις εκτιμω πολυ. Εξαλλου απο αυτοκινητα δεν σκαμπαζω και πολλα. Ποτε μου δεν ημουνα πορωμενος με τα αμαξια και να τα αλλαζω καθε 5 χρονια, Οτι αγορασω τωρα θα το κρατησω μεχρι να λιωσει!!! :violent-smiley-030:

ΥΓ. Μηπως τελικα αποφασισει η γυναικα και παραμυθιαζομαι? :blink: Παντως προς το παρον δεν την εχω παρει πουθενα μαζι μου, οταν πηγαινα για δοκιμες. ΑΠλα της πηγαινα μετα τα φυλλαδια και τα εβλεπε σε φωτογραφιες! :p

Επειδη το αυτοκινητο αφορα κατεπεκταση το σπιτι , και ο HOME MANAGER ειναι ενας, αστην να αποφασισει να εχεις το κεφαλακι σου ησυχο :grinning-smiley-043