Για βοηθηστε λιγο για αγορα νεου του-του

Eυχαριστώ Σωκράτη για την υποστήριξη.Φίλε Pano αυτοί που σου προτείνουν κάποιο αμάξι είμαι σχεδόν σίγουρος ότι μιλάνε για τις καψούρες τους!!

Συμφωνω και εγω με boltsis.

Απο τα 3 αυτοκινητα που εχω αλλαξει, κανενα δεν δοκιμασα, και για κανενα δεν το μετανιωσα. Καψουρα τελειως...

Re: Απάντηση: Για βοηθηστε λιγο για αγορα νεου του-του

Ναι τρομερή μεταπώληση.

Πριν λιγο καιρο σκεφτομουν να παρω μια μεταχειρισμενη Χ3. Βρηκα δυο τρεις απο αγγελιες στα 40 χιλιαρικα. Δηλαδη μετα απο 3 χρονια οταν ενα αμαξι που εχει 45 χιλιαρικα πιανει στην αγορα 40 χιλιαρικα δεν ονομαζεται αυτο καλη μεταπωληση?
Το Μazda CX7 στα 3 χρονια ουτε 20 χιλιαρικα δεν θα πιανει (15 χιλιαρικα κατω).

Οποιος εχει ασχοληθει με την αγορα αυτοκινητου ξερει οτι τα καλυτερα στην μεταπωληση ειναι απο τα πολυτελειας τα Mercedes , BMW , Audi (με την σειρα που τα αναφερω) και απο τα κοινα τα Toyota , VW.

Είναι άδικο να κρίνουμε την αξιοπιστία μίας εταιρίας από ένα μοντέλο. Δεν νομίζω πως τίθεται θέμα αξιοπιστίας για τα Range και Discovery. Το προηγούμενο Freelander ήταν μία μάλλον αποτυχημένη προσπάθεια για "φθηνό" Land Rover, αφού το μόνο πράγμα στο οποίο υπερείχε από τον γιαπωνέζικο ανταγωνισμό ήταν τα παραπάνω προβλήματα. Και η Mercedes στην πρώτη της προσπάθεια στην σειρά Α είχε μαζικές ανακλήσεις μοντέλων, αλλά η αξιοπιστία της εταιρίας είναι δεδομένη και ας υπάρχουν εξαιρέσεις.

Ο κύριος λόγος που το Freelander 2 δεν είναι "φθηνό" είναι γιατί δεν έγιναν οι ίδιες παραχωρήσεις που είχαν γίνει στην πρώτη προσπάθεια και περιμένω από το 2 να έχει την αξιοπιστία των μεγαλυτέρων μοντέλων της εταιρίας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένει στην ίδια ονομασία με τέτοιο αμαρτωλό παρελθόν

Όσον αφορά τα Volvo-Ford το γεγονός πως στα μοντέλα τους μοιράζονται κάποια πολύ βασικά στοιχεία (πλαίσιο-κινητήρες) δεν τα κάνει ίδια αμάξια. Όπως δεν είναι ίδια αμάξια τα Α3-Golf-Octavia-Leon και ίδιες τηλεοράσεις οι Samsung-Sony που έχουν ίδια πάνελ.

Last edited:

Πριν λιγο καιρο σκεφτομουν να παρω μια μεταχειρισμενη Χ3. Βρηκα δυο τρεις απο αγγελιες στα 40 χιλιαρικα. Δηλαδη μετα απο 3 χρονια οταν ενα αμαξι που εχει 45 χιλιαρικα πιανει στην αγορα 40 χιλιαρικα δεν ονομαζεται αυτο καλη μεταπωληση?

Το αν πιάνει στην αγορά 40.000 θα φανεί από το αν πουληθεί ή όχι. Γιατί υπάρχει και το αντεπιχείρημα που λέει ότι "σιγά μη πάω να πάρω μεταχειρισμένο για να γλυτώσω 5 χιλιάρικα", ειδικά αν μιλάμε για αμάξια που κοστίζουν τόσο πολύ. Και μην κοιτάμε μόνο πόσο το πουλάει ο ιδιώτης ή η μάντρα. Ας δούμε και πόσο το αγοράζει η μάντρα από τους ιδιώτες.

Ναι τρομερή μεταπώληση.
Αν δεν κατεβάσεις τα παντελόνια σήμερα,ότι μάρκα και να έχεις,δεν το πουλάς και όπως και να το κάνουμε,άλλο να πουλάς σε τρία χρόνια ένα αυτοκίνητο που έχει άλλα 3 χρόνια εγγύηση και άλλο ένα που είχε 1 ή 2 χρόνια και ο νέος ιδιοκτήτης ότι και να του τύχει θα το πληρώσει αυτός.

+10 ...
Και όσο οι δρόμοι μας γεμίζουν με πολυτελή αυτοκίνητα (ανεξάρτητα του πώς) η διαφορά θα μειώνεται.. Γιατί πλέον το καλό αυτοκίνητο ΔΕΝ σε διαφοροποιεί οπως συνέβαινε παλαιότερα.. Και ο μέσος Ελλην το καλό τουτού το θέλει για φιγούρα και όχι για να το οδηγήσει και να το ευχαριστηθεί -bye--bye-

Το αν πιάνει στην αγορά 40.000 θα φανεί από το αν πουληθεί ή όχι. Γιατί υπάρχει και το αντεπιχείρημα που λέει ότι "σιγά μη πάω να πάρω μεταχειρισμένο για να γλυτώσω 5 χιλιάρικα", ειδικά αν μιλάμε για αμάξια που κοστίζουν τόσο πολύ. Και μην κοιτάμε μόνο πόσο το πουλάει ο ιδιώτης ή η μάντρα. Ας δούμε και πόσο το αγοράζει η μάντρα από τους ιδιώτες.

+10000

Απάντηση: Re: Απάντηση: Για βοηθηστε λιγο για αγορα νεου του-του

Το Μazda CX7 στα 3 χρονια ουτε 20 χιλιαρικα δεν θα πιανει (15 χιλιαρικα κατω).

Οποιος εχει ασχοληθει με την αγορα αυτοκινητου ξερει οτι τα καλυτερα στην μεταπωληση ειναι απο τα πολυτελειας τα Mercedes , BMW , Audi (με την σειρα που τα αναφερω) και απο τα κοινα τα Toyota , VW.

Μάλλον δεν έψαξες καλά.
Από την Χρυσή ευκαιρία:
" BMW X3 3.000 cc, μοντ. '04, ασημί, 22.000 χλμ., κλιματισμός, με ταχύτητες, τιμή 42.000 ευρώ info
Πρώτη δημοσίευση: 23/9/2007 Τελευταία δημοσίευση: 28/9/2007
"

Τιμή καινούριας:58.200 (-16.000 )

Αν θες την άποψή μου,το CX-7 σε 3 χρόνια θα πουλιέται γύρω στα 25.000 (-12.000 ).
Πίστεψέ με,δεν έχω ασχοληθεί απλά με την αγορά αυτοκινήτου,είμαι το τέλειο θύμα της.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Για βοηθηστε λιγο για αγορα νεου του-του

" BMW X3 3.000 cc, μοντ. '04, ασημί, 22.000 χλμ., κλιματισμός, με ταχύτητες, τιμή 42.000 ευρώ info
Πρώτη δημοσίευση: 23/9/2007 Τελευταία δημοσίευση: 28/9/2007
"

Το συγκεκριμενο θα περιμενα να πωλειται πιο ακριβα γιατι εχει και ταχυτητες.:flipout:

Καλημερα -bye-
Το Σαββατο εμαθα περισσοτερες λεπτομερειες για το Land Rover Freelander 2. Τα νεα δεν ηταν και τοσο καλα :nounder:
Το συγκεκριμενο μοντελο (καλυτερα το προηγουμενο να λεμε και την αληθεια) οπως πολλα παιδια ηδη γραψανε εχει παρουσιασει ουκ ολιγα προβληματα. Επισης εχει πανακριβα ανταλλακτικα!!! Τελος και απο τα πιο σημαντικα, η αντιπροσωπεια στη Ροδο ειναι...καλυτερα να μην το σχολιασω!!! :bang:

Οποτε, τελικα θα καταληξω στην ναρχικη μου επιλογη που ειναι η Mercedes Avantagarde (μπορει και σε AMG, αναλογως εκεινη τη στιγμη...). Φυσικα ολα αυτα με τις παρουσες συνθηκες. Γιατι ανθρωποι ημαστε και δεν ξερουμε τι μας συμβαινει μετα απο 6 μηνες.

Σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια σας. Προσωπικα δεν χρειαζομαι καμια αλλη βοηθεια. Εαν θελετε να συνεχισετε τις αποψεις σας, κανενα προβλημα. Την αποφαση μου την πηρα και σας ευχαριστω και παλι ολους για το χρονο σας και τις πολυτιμες πληροφοριες σας. :grinning-smiley-043

καλοριζικη Πανο και σε ευχαριστουμε και για τα 232 μυνηματα που εφερες στο Φορουμ και εμεις σαν δωρο σου δινουμε τα μπροστινα πατακια

Απάντηση: Re: Για βοηθηστε λιγο για αγορα νεου του-του

καλοριζικη Πανο και σε ευχαριστουμε και για τα 232 μυνηματα που εφερες στο Φορουμ και εμεις σαν δωρο σου δινουμε τα μπροστινα πατακια

Λαρρυ, δεν την πηρα ακομα οποτε το καλωριζικη δεν ειναι της ωρας. :antlers:

Οσο για τα 232 μηνυματα που λες...πως θα πρεπει να το εκλαβω?

Re: Απάντηση: Re: Για βοηθηστε λιγο για αγορα νεου του-του

Λαρρυ, δεν την πηρα ακομα οποτε το καλωριζικη δεν ειναι της ωρας. :antlers:

Οσο για τα 232 μηνυματα που λες...πως θα πρεπει να το εκλαβω?

με χαρα που τοσα μελη και τοσα μυνηματα σε βοήθησαν σου να διαλεξεις το νεο σου αυτοκινητο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Για βοηθηστε λιγο για αγορα νεου του-του

με χαρα που τοσα μελη και τοσα μυνηματα σε βοήθησαν σου να διαλεξεις το νεο σου αυτοκινητο

:grinning-smiley-043

Έτσι Πάνο , ότι και αν σου λένε , εσύ από το νου σου μην φεύγεις .

Γιατί όπως σωστά είπε πιο πάνω ένας φίλος , πρόκειται για καψούρα , για μεγάλη καψούρα από ότι κατάλαβα.

Με το καλό , να έρθει η ώρα να το αποκτήσεις και να το χαρείς με υγεία με την οικογένειά σου .-bye-