Για ένα ευρώ.....

iliverez

Established Member
2 January 2012
258
τα έχω πάρει κυριολεκτικά στο κρανίο. Μου ήρθε ο ηλεκτρονικός λογαριασμός από vodafone για πρόγραμμα HOL double play ένα ευρώ παραπάνω στο πάγιο με αιτιολογία καμία, πέρα από το ότι η vodafone απορρόφησε την HOL. Το συμβόλαιο μου είναι διετές και λήγει το Δεκέμβριο του 2016. Μπορεί το ποσό να είναι ασήμαντο, αλλά η πρακτική τους μου τη δίνει στα νεύρα. Θα αρχίσω να στέλνω ευγενικά mail αλλά κάτι μου λέει ότι ή δε θα πάρω απάντηση ή θα τα πάρω πιο πολύ στο κρανίο. Όποιος ομοιοπαθής ή μη ας παραθέσει τις απόψεις του, σύμφωνες, αντίθετες, καντήλια, ευαγγέλια κι ό,τι άλλο.... Βλέπω να κάνω αίτηση για καταγγελία σύμβασης...(παίρνει καιρό) ή να στέλνω κανά εξώδικο κι ας μου κοστίσει παραπάνω... :mad: :mad: :mad: #$!#@$#!^%^#%^*%@#$

(προφανώς αθροιστικά το ποσό είναι μεγαλύτερο μέχρι το τέλος του συμβολαίου, αλλά και 1 λεπτό να ήτανε, το ίδιο θα μου την έδινε...)

Είμαι μαζί σου1000%, το πρόβλημα είναι ότι όποτε μου συμβαίνει κάτι αντίστοιχο σκέφτομαι αν αξίζει να μπω στον κόπο (και χωρίς να ξέρω σίγουρα αν θα βρω το δίκιο μου) να μπλέξω με δικηγόρους. Προφανώς και μια εταιρία του βεληνεκούς της Vodafone θα έχει καλύτερο δικηγόρο από μένα. Από την άλλη ίσως επειδή βαριόμαστε να το κάνουμε θέμα κάνουν ότι γουστάρουν.

τα έχω πάρει κυριολεκτικά στο κρανίο. Μου ήρθε ο ηλεκτρονικός λογαριασμός από vodafone για πρόγραμμα HOL double play ένα ευρώ παραπάνω στο πάγιο με αιτιολογία καμία, πέρα από το ότι η vodafone απορρόφησε την HOL. Το συμβόλαιο μου είναι διετές και λήγει το Δεκέμβριο του 2016. Μπορεί το ποσό να είναι ασήμαντο, αλλά η πρακτική τους μου τη δίνει στα νεύρα. Θα αρχίσω να στέλνω ευγενικά mail αλλά κάτι μου λέει ότι ή δε θα πάρω απάντηση ή θα τα πάρω πιο πολύ στο κρανίο. Όποιος ομοιοπαθής ή μη ας παραθέσει τις απόψεις του, σύμφωνες, αντίθετες, καντήλια, ευαγγέλια κι ό,τι άλλο.... Βλέπω να κάνω αίτηση για καταγγελία σύμβασης...(παίρνει καιρό) ή να στέλνω κανά εξώδικο κι ας μου κοστίσει παραπάνω... :mad: :mad: :mad: #$!#@$#!^%^#%^*%@#$

(προφανώς αθροιστικά το ποσό είναι μεγαλύτερο μέχρι το τέλος του συμβολαίου, αλλά και 1 λεπτό να ήτανε, το ίδιο θα μου την έδινε...)

Γιατί δεν στέλνεις email στη εταιρία ; είμαι σίγουρος ότι θα σου απαντήσουν
Η Voda μού έχει απαντήσει όλες τις φορές πού έστειλα email

Σε 5000 συνδρομητές να το κάνουν να ένα πεντοχίλιαρο. Για πλάκα. Το πρόβλημα δεν είναι που σου τα περνούν , αλλά το πως.. Δε μπορείς όμως να καταγγείλεις τη σύμβαση ; Αφού έχει τροποποιηθεί ίσως και να μην ισχύει τώρα η παλιά.

Η εταιρία στο form που υπέγραψες όταν ζήτησες να σου ανοίξει την γραμμή σίγουρα θα είναι καλυμμένη και στα ψιλά γράμματα θα λέει κάπου ξεκάθαρα ότι η εταιρία δικαιούται ανά πάσα στιγμή να αλλάζει τις χρεώσεις της κτλ

Υ.Γ. Όταν στο γκισέ μιας εταιρίας σου βγάζει ο υπάλληλος να υπογράψεις ένα οποιοδήποτε χαρτί, αυτό γίνεται για να καλυφθεί η εταιρία και όχι ο καταναλωτής (η εταιρεία δεσμεύεται για τα απολύτως τυπικά π.χ ότι έχεις τηλέφωνο όσο πληρώνεις κτλ). Είχα απίστευτα τρεχάματα με την forthnet παλαιότερα και τα χω περάσει.

Απάντηση: Re: Για ένα ευρώ.....

Σε 5000 συνδρομητές να το κάνουν να ένα πεντοχίλιαρο. Για πλάκα. Το πρόβλημα δεν είναι που σου τα περνούν , αλλά το πως.. Δε μπορείς όμως να καταγγείλεις τη σύμβαση ; Αφού έχει τροποποιηθεί ίσως και να μην ισχύει τώρα η παλιά.

Αν δε ρωτήσεις δεν πρόκειται να μάθεις την άποψη της εταιρίας

Για να καταλάβετε το περιθώριο κέρδους εταιριών όταν κάνουν τέτοιες μαϊμουδιές, και μάλιστα σε τεράστιες αγορές (όπως η αμερικανική), δίνω ένα αμερικανικο παράδειγμα:

Το internet σπίτι μου το εγκαστέστησα όταν μετακόμισα με ένα πακέτο-προσφορά στα 29.90$ το μήνα για ένα χρόνο. Τον 13ο μήνα λοιπόν, σκάει λογαριασμός στο σπίτι 49.90$. (Νόμιμα ως εδώ) Τους παίρνω τηλέφωνο και τους λέω παρακαλώ διακόψτε τη σύνδεσή μου, διότι μου διπλασιάσατε την τιμή χωρίς να μου προσφέρετε οποιαδήποτε πραγματική βελτίωση στις υπηρεσίες που μου προσφέρετε. Απλά και όμορφα. Η απάντηση (χωρίς άλλη πίεση) ήταν "θέλετε να σας το κάνουμε 24.99 το μήνα;" Φυσικά λέω ναι. Θα μου πείτε, αυτό δεν είναι μαϊμουδιά, είναι προσφορά.

Έλα όμως που για τους επόμενους 4 μήνες, κάθε μήνα ο λογαριασμός συνέχιζε να έρχεται στα 29.99 αντί για 24.99 που μου υποσχέθηκαν. Και κάθε μήνα, έπαιρνα τηλέφωνο την εταιρία, στηνόμουν σε αναμονή κάνα 15λεπτο μέχρι να απαντήσει κάποιος, ο οποίος μου έλεγε "ωωω συγγνώμη, μας ξέφυγε, σας το αλλάζω άμεσα σε 24.99". Πλήρωνα 24.99, τον επόμενο μήνα ερχόταν πάλι 29.99. :ADFAD2:

Σκεφτείτε λοιπόν το γεγονός ότι ο μέσος Αμερικανός δεν έχει ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να χάσει 20 λεπτά απ'τη ζωή του για 5 δολλάρια, και σκεφτείτε και το ότι η εταιρία έχει 50 εκατομμύρια συνδρομητές. Do the math, και ανακαλύψτε πόσο βολικά είναι αυτά τα "αθώα" λαθάκια...

Αφορά αυξήσεις που ανακοινώθηκαν τον μήνα Φεβρουάριο.

Παραθέτω μηνύματά μου από άλλο φόρουμ :

Η καταγγελία σύμβασης με προβληματίζει.

Συγκεκριμένα, οι αυξήσεις στα τιμολόγια θα γίνουν μες στον Απρίλη ανάλογα με την περίοδο τιμολόγησης του καθενός (π.χ εγώ είμαι κάθε 21 εκάστοτε μήνα), αλλά η vodafone σου λέει πως μέχρι την 1/3/2016 έχεις δικαίωμα καταγγελίας, μιας και η ημερομηνία έκδοσης της ανακοίνωσης είναι η 2/2/2016, προθεσμία δηλαδή που αφορά 1+ μήνα πριν την αύξηση.

Απέστειλα ερώτημα στην Γ.Γ Καταναλωτή περί αυτού και αναμένω απάντηση. Φυσικά για κάθε εξέλιξη θα ενημερώσω.

10/2/2016 θέτω ερώτημα στην Γ.Γ. Καταναλωτή για το κατά πόσο είναι νόμιμη η προθεσμία για καταγγελία της σύμβασης
17/2/2016 μου κοινοποιείται έγγραφο με αποδέκτη την ΕΕΤΤ, περί εξέτασης της καταγγελίας μου (!), ως αρμόδια αρχή
1/3/2016 δέχομαι email από την ΕΕΤΤ πως το ανωτέρω έγγραφο ελήφθη την 29/2/2016 (!!!!!!), απεστάλη αμέσως στην εταιρία και η οποία έχει δικαίωμα να μου απαντήσει μέχρι 31/3/2016.

Κι όλα αυτά ενώ η εταιρία αναφέρει πως η καταγγελία είναι μέχρι την 29/2/2016 και πως οι αρμόδιες Αρχές αντί να το γενικεύσουν και να εξετάσουν κατά πόσο είναι νόμιμη η ενέργεια της εταιρίας, το εξειδικεύουν και προσωποποιούν το ερώτημά μου.

Ανεξάρτητες Αρχές και μπλε Power Ranger!

Έπειτα από τόσο καιρό η απάντηση της hol στην ΕΕΤΤ για την καταγγελία μου :

Αξιότιμοι Κύριοι,

Σε συνέχεια της ως άνω επιστολής, σας γνωρίζουμε δια της παρούσης ότι η εταιρεία μας έλαβε την απόφαση για την τροποποίηση ορισμένων λιανικών χρεώσεων με γνώμονα τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, επιδιώκοντας τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των συνδρομητών της. Με αφετηρία τη θέση αυτή, ενημερώσαμε εκ των προτέρων τη συνδρομητική μας βάση, προσδιορίζοντας κατά τρόπο σαφή την τροποποίηση των τιμολογίων που πραγματοποιήσαμε, με τον τρόπο δε που ορίζεται στο ισχύον Κανονιστικό Πλαίσιο. Ως εκ τούτου, για τις επικείμενες αλλαγές της 1ης/4/2016, η συνδρομητική μας βάση ενημερώθηκε σωρευτικά, μέσω της ιστοσελίδας μας την 2/2/2016 καθώς και μέσω των μηνιαίων παραστατικών που λαμβάνουν οι επηρεαζόμενοι συνδρομητές. Στο σημείο αυτό διευκρινίζουμε ότι όλοι οι επηρεαζόμενοι συνδρομητές, ανεξαρτήτως κύκλου τιμολόγησης, έχουν στη διάθεσή τους τουλάχιστον ένα μήνα (πριν τη θέση των τροποποιήσεων σε ισχύ) προκειμένου να προβούν στην καταγγελία της σύμβασής τους αζημίως εφόσον το επιθυμούν.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

hellas online Α.Ε.

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Φυσικά έπαψα να ασχολούμαι.

Η εταιρία στο form που υπέγραψες όταν ζήτησες να σου ανοίξει την γραμμή σίγουρα θα είναι καλυμμένη και στα ψιλά γράμματα θα λέει κάπου ξεκάθαρα ότι η εταιρία δικαιούται ανά πάσα στιγμή να αλλάζει τις χρεώσεις της κτλ

Υ.Γ. Όταν στο γκισέ μιας εταιρίας σου βγάζει ο υπάλληλος να υπογράψεις ένα οποιοδήποτε χαρτί, αυτό γίνεται για να καλυφθεί η εταιρία και όχι ο καταναλωτής (η εταιρεία δεσμεύεται για τα απολύτως τυπικά π.χ ότι έχεις τηλέφωνο όσο πληρώνεις κτλ). Είχα απίστευτα τρεχάματα με την forthnet παλαιότερα και τα χω περάσει.

Υπάρχει αυτός ο όρος, αν θυμάμαι καλά όμως καλύπτει χρεώσεις κλήσεων, όχι πάγιες χρεώσεις. Ακόμα και να κάνω λάθος, συχνά πυκνά τέτοιοι όροι βγαίνουν καταχρηστικοί αν προσβληθούν νομικά.

Δεύτερον, απ' όσο ξέρω δεν ορίζεται τροποποίηση σύμβασης αν δεν την υπογράψουν/αποδεχτούν όλοι οι συμβαλλόμενοι. Ο ισχυρισμός ότι το είχαν στο site τους είναι αστείος, πόσο μάλλον όταν το μόνο ενημερωτικό που έχουν στείλει είναι αυτό (6/2/16):

Αγαπητέ συνδρομητή,

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσής σας μέσω email, σας υπενθυμίζουμε ότι, η ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού σας έχει αλλάξει από 6 σε 13.

Διευκρινίζουμε ότι ο λογαριασμός που εκδόθηκε στις 6/3 ήταν και ο τελευταίος που εκδόθηκε στις 6 του μήνα. Στο πλαίσιο αυτής της αλλαγής, ο επόμενος λογαριασμός, ο οποίος θα καλύπτει μόνο το μεταβατικό διάστημα μεταξύ παλαιού και νέου κύκλου τιμολόγησης, θα εκδοθεί εντός του Μαρτίου στη νέα ημερομηνία τιμολόγησης, δηλαδή στις 13/3.

Μόνο για αυτό το λογαριασμό, το ποσό της τρέχουσας οφειλής για το πάγιο των υπηρεσιών σας είναι μικρότερο, καθώς αφορά σε περίοδο μικρότερη του ενός μήνα.

Από τον επόμενο λογαριασμό η χρέωση του παγίου σας θα γίνεται κανονικά, βάσει ισχύοντος τιμοκαταλόγου

Σας ενημερώνουμε ότι η αλλαγή της ημερομηνίας έκδοσης του λογαριασμού δεν επιφέρει καμία αλλαγή στα χαρακτηριστικά των υπηρεσιών Vodafone Home.

Για οποιοδήποτε θέμα αφορά στις υπηρεσίες σας, μπορείτε να επισκεφτείτε ένα κατάστημα Vodafone ή να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης πελατών στο 13844.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας,

Vodafone

Επίσης, η προηγούμενη ενημέρωση (εκτός αν έχω χάσει κάποιο mail), είναι περίπου τον περασμένο Μάιο που ανακοινώνει την ένωση Vodafone/HOL που λέει ρητά ότι δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή στις χρεώσεις

vodafone-enhmerwsh.jpg

Βλέποντας και το ποστ του vforvendetta85, το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι πρέπει να κάνω καταγγελία σύμβασης για να μπορώ ίσως να φύγω χωρίς πρόστιμο για το υπόλοιπο του τρέχοντος συμβολαίου. Θα πάρω και μια νομική συμβουλή πάντως. Στη χειρότερη περίπτωση, θα κερδίσουν ότι κερδίσουν και από Δεκέμβριο αλλού. Όχι ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι, αλλά για το γαμώτο της υπόθεσης. Δε νομίζω ότι θα βγάλω άκρη, αλλά από αύριο θα αρχίσω το πάρτυ.

Η γνωμη μου. Αμεσως μολις ληξει το συμβολαιο πηγαινε σε αλλο παροχο. Κανε οτι απαιτειται διαδικαστικα. Θα σε παρει η vodafone μετα απο 2 μερες και θα σου κανει την καλυτερη προταση που εχεις φανταστει. Revence is dish best served cold...

Χα ... δεν πιανει πια αυτο το κολπο.

Πηγα ταχα μου να κανω διακοπη απο CosmOTE (μεσω υπαλληλου σε καταστημα Γερμανος)
ειπα ηρεμα και ωραια στην υπαλληλο της CosmOTE στην αλλη ακρη της τηλεφωνικης γραμμης
"σκεφτομαι να παω στην Wind" και ... μου κατεβασε ενα ευρω τον λογαριασμο.

Ενα ... ευρω ! ... :icon15:

Σε μένα έπιασε (το περασμένο καλοκαίρι).

Wind > Cosmote > Wind.

Πακέτο 2 κινητά και double play.

Το μηνιαίο όφελος κοντά 45% (από 85 > 50 )!

Αλλά δεινοπάθησα στα τηλέφωνα και στους πονοκέφαλους.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ΣΗΜ. όντως ήθελα να φύγω και το προχώρησα (με υπογραφές κλπ.).

Δεν πιάνουν οι απειλές... :)

"Βλέποντας και το ποστ του vforvendetta85, το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι πρέπει να κάνω καταγγελία σύμβασης για να μπορώ ίσως να φύγω χωρίς πρόστιμο για το υπόλοιπο του τρέχοντος συμβολαίου. Θα πάρω και μια νομική συμβουλή πάντως. Στη χειρότερη περίπτωση, θα κερδίσουν ότι κερδίσουν και από Δεκέμβριο αλλού. Όχι ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι, αλλά για το γαμώτο της υπόθεσης. Δε νομίζω ότι θα βγάλω άκρη, αλλά από αύριο θα αρχίσω το πάρτυ."

:a0210:

Χα ... δεν πιανει πια αυτο το κολπο.

Πηγα ταχα μου να κανω διακοπη απο CosmOTE (μεσω υπαλληλου σε καταστημα Γερμανος)
ειπα ηρεμα και ωραια στην υπαλληλο της CosmOTE στην αλλη ακρη της τηλεφωνικης γραμμης
"σκεφτομαι να παω στην Wind" και ... μου κατεβασε ενα ευρω τον λογαριασμο.

Ενα ... ευρω ! ... :icon15:

Πιάνει, αρκεί να ξέςρεις τι να κάνεις.
Εγώ αυτή την στιγμή πληρώνω 21 ευρώ τον μήνα στον ΟΤΕ για 24αρι internet + 5 (ή 8?) ώρες αστικά/υπεραστικά τηλέφωνα, και μου κάνουν και 5 ευρώ μείωση στο κινητό μου (αρα πληρώνω 16 ευρώ τον μήνα αν τα συμψηφίσουμε). Δεν "το παίζεις οτι κάνεις διακοπή".... αλλά κάνεις διακοπή. Πρέπει να δούν στις οθόνες τους οτι τους φεύγεις. Εγώ πήγα στην forthnet (μόνο ote και forthnet έχουμε στο χωριό) και τους είπα τάδε μέρα λήγει το συμβόλαιό μου με τον οτε, δώστε μου την προσφορά σας. Μου έδωσαν να διαλέξω απο τα τρέχοντα που είχαν, υπέγραψα το συμβόλαιο και μου είπαν οτι χρειάζονται περίπου 15 ημέρες (το είχα προβλέψει αυτήν την φορά, απο πρόπερσυ που είχα κάνει πάλι το ίδιο). Μερικές μέρες αργότερα με πήρε ο οτε και μου έκαναν αντιπρόταση την οποία φυσικά δέχτηκα. Ακύρωσα την forthnet και δεν έμεινα στιγμή χωρίς τηλέφωνο.

Α, και μην παραμυθιάσουν κανένα με το υπογεγραμμένο συμβόλαιο... Εχουμε όλοι το δικαίωμα εντός 2 εβδομάδων να ζητήσουμε ακύρωσή του (οι 15 μέρες που μου είπαν για τα "διαδικαστικά")... Και αυτό μου το είπαν απο τον οτε, την πρώτη φορά που δεν ήξερα και τους είπα οτι "τώρα, πάει, υπέγραψα συμβόλαιο με την forthnet"... Γέλαγε ο υπάλληλος...

...Δεν πιάνουν οι απειλές... :)

Οχι... Αν δεν τους χτυπήσει κόκκινο στην λίστα, δεν κάνουν αντιπροσφορά. Πρέπει να δουν ότι σε χάνουν. Ετσι κι αλλιώς bandwidth πουλάνε - αέρα... όχι πετρέλαιο...
Με τον καλό τρόπο είχα προσπαθήσει την δεύτερη φορά που έκανα ανανέωση. Πήρα τηλέφωνο και είπα στην κοπέλλα να μου κάνουν αντιπροσφορά - γιατί στο τέλος θα μου κάνους έτσι κι αλλιώς - για να μην αναγκάζομαι να τρέχω να κάνω αιτήσεις στην forthnet κλπ... "Λυπάμαι κύριε, δεν γίνεται"... Μόλις έκανα την αίτηση στην forthnet, σε μερικές μέρες με πήραν αυτοί κι εγώ έκανα το βαρύ πεπόνι...

Οποτε παω για διακοπη ...

Επι ενα χρονο τωρα, πληρωνω 38 ευρω τον μηνα
(στην διμηνια, μαζι με κινητα/σταθερα, περιπου 85 ευρω)
Bεβαια ειχα μια εντελως γ@ματη συνδεση (2.1 Mbyte/sec) και αδιαλλειπτη σαν τρεχουμενο νερακι.
Αλλα ... τα 85 ευρω με ρημαζουν !!!

Eτσι πλήρωνα κι εγώ παλιότερα, τα διπλά. Απλά δεν το έψαχνα καθόλου - θεωρούσα οτι όποια μείωση ή έκπτωση θα έμπαινε αυτόματα. Μέχρι που μου άνοιξε τα μάτια ένας φίλος. Οταν ρώτησα στην υπάλληλο του οτε, γιατί πληρώνω τόσα πολλά, μου είπε οτί αυτό ήταν το συμβόλαιο που είχα υπογράψει και οτι δεν ήταν υποχρεωμένος ο οτε να με ενημερώνει για τα καινούργια φτηνότερα προγράμματα και προσφορές, αλλά έπρεπε να το κάνω μόνος μου.

Oταν θα θέλει λιγότερο απο μήνα να λήξει το συμβόλαιό σου, κάνε αίτηση σε κάποιο απο τα προγράμματα πχ. της forthnet, και περίμενε να σε πάρουν τηλέφωνο απο τον οτε. Στο μεσοδιάστημα, βρες και πιό πρόγραμμα του οτε σε ενδιαφέρει (η τιμή που αναφέρουν είναι για νέους συνδρομητές) και όταν σε πάρουν τηλέφωνο, διαπραγματεύσου έκπτωση πάνω σε αυτή την τιμή του προγράμματος που σε ενδιαφέρει.

Δεν είναι και λίγα τα 35 x 12 = 420 (διαφορά) στη τσέπη σε ετήσια βάση...

Προσοχή μόνο στον εξοπλισμό που δεν θα πρέπει να παραλάβεις από τον νέο πάροχο...

Οποτε παω για διακοπη ...

Επι ενα χρονο τωρα, πληρωνω 38 ευρω τον μηνα
(στην διμηνια, μαζι με κινητα/σταθερα, περιπου 85 ευρω)
Bεβαια ειχα μια εντελως γ@ματη συνδεση (2.1 Mbyte/sec) και αδιαλλειπτη σαν τρεχουμενο νερακι.
Αλλα ... τα 85 ευρω με ρημαζουν !!!

Εδω στο Περιστερι ειχα 3.6 και 3.1 ειχε ο πεθερος μου και οι δυο στην Cyta με την διαφορα οτι εγω εβαλα καινουριο εξωτερικο καλωδιο και οχι αυτο του σπιτιυ και ισως για αυτο ειχα 0.5 παραπανω.
Εδω και λιγο καιρο εχουν βαλει καινουρια καφαο για VDSL και ειπα λογικα η θα εχω λιγο ανοδο της ταχυτητας ADSL απο 3.6 η θα ειμαι σταθερος σε αυτα τα 3.6 αλλα δεν! Εχω πεσει στα 2.9 και ειμαι καχυποπτος οτι το κανουν για να πας αναγκαστικα σε VDSL

Δεν μπορει να χεις 3.1 και 3.6 Mbyte/sec με ADSL.
Το θεωρητικο μεγιστο ειναι 24 Mbit / 8 bit = 3 Mbyte.
Δηλαδη, 3 Mbyte/sec.

Στην 35αρα VDSL το θεωρητικο μεγιστο ειναι 4.375 Μbyte/sec
και στην 50αρα ... 6.25 Mbyte/sec.

Ενταξει, η 50αρα ισως να γινεται και 52αρα (κατα τοπους)
αλλα αυτο εξαρταται απο χιλιους-δυο παραγοντες
(αποσταση απο το ΚΑΦΑΟ, θορυβο στις γραμμες, κλπ, κλπ)

Οτιδηποτε σου παρεχει ταχυτητα απο τα 2/3 της θεωρητικης (maximum)
και πανω .... ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ... :laugh::laugh:

3.6mbps ειχα οχι Mbyte δηλαδη απο τα εως 24 εγω ειχα 3.6 ουτε 4 απο τα 24 και τωρα το εκαναν χειροτερο.