Για φωτογράφιση γάμου - ΠΟΣΑ;;;

Απάντηση: Re: Για φωτογράφιση γάμου - ΠΟΣΑ;;;

Σε blyray το ολο γεγονος ? Τι σκηνοθεσια.

καλά εδώ γελάμε.... :flipout:

εδώ δίνουν ακόμα dvd 4:3 χαλαρά...... κι ας τραβάνε με super-duper κάμερες για τα μάτια του πελάτη...
Και μην μου πείτε ότι είναι ιδέα μου. Εχει τύχει σε ξαδερφό μου πέρσι και το ΖΩΟ κι αυτό το πήρε χωρίς να διαμαρτυθεί. Το ΖΩΟ το τονίζω. Το έβαλα στο pc και δεν πίστευα στα μάτια μου.
αντε να πετύχεις σε κανά μερακλή να σου δώσει 16:9. Εδώ κάνεις χίλιες δυό διαπραγματεύσεις για να στο δώσει ατόφιο σε σκληρό.

Τι θες ;;; bluray ;;;;; :flipout: με animated menu και chapters μήπως;;; :flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Για φωτογράφιση γάμου - ΠΟΣΑ;;;

καλά εδώ γελάμε.... :flipout:

εδώ δίνουν ακόμα dvd 4:3 χαλαρά...... κι ας τραβάνε με super-duper κάμερες για τα μάτια του πελάτη...
Και μην μου πείτε ότι είναι ιδέα μου. Εχει τύχει σε ξαδερφό μου πέρσι και το ΖΩΟ κι αυτό το πήρε χωρίς να διαμαρτυθεί. Το ΖΩΟ το τονίζω. Το έβαλα στο pc και δεν πίστευα στα μάτια μου.
αντε να πετύχεις σε κανά μερακλή να σου δώσει 16:9. Εδώ κάνεις χίλιες δυό διαπραγματεύσεις για να στο δώσει ατόφιο σε σκληρό.

Τι θες ;;; bluray ;;;;; :flipout: με animated menu και chapters μήπως;;; :flipout::flipout::flipout:

Βρε Τασο, εξαρταταται. Τουλαχιστον, αποο το ποσο σεβεται ο φωτογραφος τον πελατη, και κυριως τον εαυτο του

Του Τακη εχεις δει το βιντεο?
Ειναι και 5,5 χρονια πριν....

Κοίτα να δεις, εμένα , εσένα , του Τάκη ούτε μία στο εκατομύριο δεν υπήρχε περίπτωση να μας δώσει dvd 4:3 .

Εγώ σου λέω η συντριπτική πλειοψηφία τι κάνει. Αλλά από την άλλη βρίσκει και τα κάνει.

Νομίζεις ότι ακόμα και σήμερα συνομιλικοί μας ξέρουν τι είναι bluray;

Re: Απάντηση: Για φωτογράφιση γάμου - ΠΟΣΑ;;;

Κοίτα να δεις, εμένα , εσένα , του Τάκη ούτε μία στο εκατομύριο δεν υπήρχε περίπτωση να μας δώσει dvd 4:3 .

Εγώ σου λέω η συντριπτική πλειοψηφία τι κάνει. Αλλά από την άλλη βρίσκει και τα κάνει.

Νομίζεις ότι ακόμα και σήμερα συνομιλικοί μας ξέρουν τι είναι bluray;

Mα αυτο σου λεω. Σεβασμος στον πελατη. Αν δεν εχει 16:9 τηλεοραση, ουτε brp, να τους κρεμασει τους ανθρωπους ? :p

Εκτιμω οτι δεν μιλαμε για 3000 για 250 φωτος, ενα αλμπουμ, και ενα dvd παντως, ΑΝ ισχυει αυτο, δινω τωρα προσφορα στα 1500!

(Τασο, λαδωσε την μηχανη σου, εχουμε δουλεια)

Ο φωτογραφος θα ειναι μονο στην εκκλησια?
Θα παει πριν στο σπιτι της νυφης και η τουμπανο συνεργατιδα του στου γαμπρου?
Θα κατσουν και 3-4 ωρες στο τραπεζι ?
Ποσες καμερες θα ειναι ?
Μονο στην εκκλησια η καμερες? Στην νυφη πριν, γαμπρο, τραπεζι μετα ?
Που γινεται ο γαμος?
Ποσες φωτος θα τυπωσει?
Αλμπουμ? Και ψηφιακο ?
Θα δωσει ολες τις φωτος σε καλη αναλυση μετα?
Σε bluray το ολο γεγονος ? Τι σκηνοθεσια.

Δεν λεω οτι ειναι λιγα τα 3000, αλλα ειναι παρα πολλοι οι παραμετροι

πολύ σωστα αυτα που λες....αλλα εκτος απο που θα γινει ο γαμος με ολα τα αλλα που αναφερεις και με φωτογραφιες εκτυπ, και με 1 30χ30 +2 μικροτερα αλμπουμ ψηφιακα, εκκλησια, σπιτι δεξιωση, με σωστο φωτογραφο (οχι αλμπάνι) και καμερα απο τους καταξιωμενους στο χωρο (για μενα τοπ)....2000 ειναι ευκολα...!!

Εξαρταται ποιος ειναι ο φωτογραφος. Εκτιμω οτι το επαγγελμα εχει και μια καλλιτεχνικη χροια και εαν μιλαμε για avant garde καταστασεις the sky is the limit. Αν εγω θελω τον (συγχωρεμενο πια) Helmut Newton δεν θα ειναι το θεμα αν θα τραβηξει raw, 5 mpixels ή 13. Ειναι σαν να θελεις dj για το γαμο. 5000 μπορει να ακουγονται πολλα αλλα για τον Morales (Πχ παντα) ειναι bargain και τα 15000.

Μπορούμε να έχουμε ΠΜ όσοι επιθυμούμε να δούμε δουλειές του κύριου φωτογράφου?

No problem, στο στέλνω...

Ας μην αναφερθούμε μόνο στο όνομα, θα το εκτιμούσα...

Εξαρταται ποιος ειναι ο φωτογραφος. Εκτιμω οτι το επαγγελμα εχει και μια καλλιτεχνικη χροια και εαν μιλαμε για avant garde καταστασεις the sky is the limit. Αν εγω θελω τον (συγχωρεμενο πια) Helmut Newton δεν θα ειναι το θεμα αν θα τραβηξει raw, 5 mpixels ή 13. Ειναι σαν να θελεις dj για το γαμο. 5000 μπορει να ακουγονται πολλα αλλα για τον Morales (Πχ παντα) ειναι bargain και τα 15000.

Ακριβώς έτσι. Συμφωνώ μέχρι κεραίας και τονίζω και τον καλλιτεχνικό παράγοντα, ο οποίος δεν κοστολογείται με mpixel και λοιπά πεζά.

Αν μάλιστα ισχύει και το παρακάτω, τότε δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε.

Η δουλειά που είδα δε συγκρίνεται με κάτι άλλο που να έχω δει στην Ελλάδα.

Από πλευράς μου είπα μπράβο του και το επαναλαμβάνω!

Πέραν του ότι δε θα μπορούσα να δώσω το ποσό, μου έκανε μεγάλη εντύπωση το επίπεδο...

Είναι καλλιτέχνης.

Και αν λάβουμε υπόψιν ότι κυκλοφορούν παρτάλια και χρεώνουν ΕΥΚΟΛΑ 1500ρικάκι...
Όποιος αντέχει, αξίζει ο κ. Καλλιτέχνης.

Είναι σχετικά τα πάντα παίδες.

Αν η νύφη θέλει υπερπαραγωγή, θα πληρώσει υπερπαραγωγή.

Υπάρχει όντως υπερτίμηση στο χώρο αλλά μη ξεχνάτε και την εργασία, τον πανάκριβο εξοπλισμό, τη φθορά του κλπ.
το κυριότερο είναι να το ψάξει κανείς και να διαλέξει ανάλογα την τσέπη του. Για παράδειγμα εγώ πλήρωσα 1500 και ξέρω ότι ήταν νορμαλ ποσό και άρα είμαι ευχαριστημένος που πήρα μια υποφερτή-ικανοποιητική δουλειά. Αν μπορούσα παραπάνω θα έπαιρνα το αντίστοιχο αποτέλεσμα.

ειχα παει,η για να ακριβολογησω ειχα 'προσαχθει' βιαιως σε μια εκθεση γαμου και ειχα φρικαρει και με τις τιμες αλλα και με την χαμηλη ποιοτητα
εγω το ξαναλεω και επιμενω το να δεις μερικες φωτο δειγματα δεν λεει τιποτα,οταν κανεις τοσα χρονια την δουλεια οσο κουλος και να εισαι θα βγαλεις μερικες καλες
θελει πολυ ψαξιμο

σε ευχαριστω πολύ φιλε για το λινκ....
στις αρχικες του φωτο (gellery) το topaz και HDR παει συνεφο..... :BDGBGDB55:
ειναι ωραιες πολύ καλα επεξεργασμενες αλλα ακομα τα θεωρω πολλα.... βεβαια δεν ξερουμε και ποιος τραβαει βιντεο!

Τα 3000 ευρώ για μια μορφή τέχνης, δηλαδή για κάτι που μένει και θα δείχνεις μετά από χρόνια και θα αρέσει ή έστω θα αποτελεί συναισθήματα, δεν μου φαίνεται μεγάλο ποσό. Ειδικά όταν συμπεριλαμβάνει η τιμή και βίντεο. Τότε θα έλεγα ότι μάλλον είναι μικρή η τιμή κι ότι θα μπορούσε να είναι και υψηλότερη.

Και μπορώ να πω ότι έχω δει δουλειές κι από επαγγελματίες του δικού μας φόρουμ, χωρίς να το ξέρουν οι ίδιοι, που πραγματικά δεν ανήκαν στο τυπικό της κάλυψης, αλλά σε αυτό το παραπάνω, είτε στο κάτι παραπάνω, είτε στο πολύ παραπάνω.

Το θέμα του εξοπλισμού προσωπικά το θεωρω αδιάφορο. Όπως δεν θα πεις σε έναν Μουρίνιο ποιόν παίκτη να χρησιμοποιήσει, έτσι και σε ένα καλλιτέχνη δεν θα του πεις ούτε τί πινέλα να χρησιμοποιήσει, ούτε ποιά μηχανή και πόσα φωτιστικά. Αν μπορεί να το κάνει με μια μηχανούλα, ας το κάνει, αν χρειάζεται να φέρει καράβι, ας φέρει καράβι. Δεν μπορώ να πω στον Γιάννη τον Κοτσίδη αν θα φέρει τηHasselblad με την ψηφιακή πλάτη, ή μια μικρούλα OMD. Δεν θα πω στο Βασίλη φέρω να με τραβήξεις με CANON κι όχι με ΝΙΚΟΝ. Εκείνοι αποφασίζουν κι εκείνοι θα μου παραδώσουν κάτι απλά καλό, ή εξαιρετικό ή έργο τέχνης.

Αν είναι έργο τέχνης, τότε όσα χρήματα κι αν έχεις δώσει, το έργο θα τα δικαιολογήσει. Για να μην πω ότι μπορεί να έχει κι άμεσα χρηματικά αποτελέσματα. Π.χ. το 2006 παντρεύεται φιλικό μας ζευγάρι με δυο παιδιά, που έρχονται από το εξωτερικό για γάμο και βάφτιση (και διακοπές). Μου ζητούν να τους τραβήξω το γαμο, αλλά αρνούμαι και τελικά κάνω τη βάφτιση των διδύμων (ύστερα από μεγάλη πίεση). Τον γάμο ανέλαβε ένας τότε άγνωστος στο ευρύ κοινό της Θεσσαλονίκης, που τώρα κάνει γάμους στο Βερολίνο. Ο γάμος καλύφθηκε από περίεργες γωνίες κι εγώ ως ελεύθερος έκανα άφλασα τις τυπικές λήψεις (κι από κάποια απόσταση). Δώρο γάμου στη νύφη είχε προτείνει μια φωτογράφηση ντυσίματος ή ένα παιχνίδι με το νυφικό. Το ζευγάρι ούτε το έβαλε στο μυαλό του, άλλωστε το νυφικό έπρεπε να γυρίσει στο κατάστημα. Όμως άγνωστο σε μένα γιατί, το νυφικό έμεινε αμανάτι στο σπίτι και έγινε η αιτία για να πραγματοποιηθεί η φωτογράφηση της νύφης, εντελώς ελεύθερα, λίγο στην πλάκα λίγο με ούζα, λίγο με γέλια (εγώ δεν ήμουν παρών).

Επειδή οι φίλοι μας αναχώρησαν για τη χώρα που έμεναν, ο καλός μας φωτογράφος τους σήκωσε όλες τις καλές λήψεις σε ένα σάιτ, μόνο που ξέχασε, στην κυριολεξία ξέχασε, να το κλειδώσει. Όταν οι φίλοι μας μπήκαν να δουν τις φωτογραφίες, είδαν ότι πριν από αυτούς είχαν δει και είχαν γράψει σχόλια (τα περισσότερα υπερθετικά) τουλάχιστον 229 άτομα. Το αποτέλεσμα; Η φίλη μας άρχισε μια καριέρα μοντέλου γάμου στα 32 της χρόνια, κυρίως σε σέπια και Α/Μ και η οποία τελείωσε φέτος που έκλεισε τα 38 της. Και ο φωτογράφος έφυγε για τη Γερμανία. Not bad at all...

Εκείνο όμως που δεν μου φαίνεται φυσιολογικό είναι οι τιμές των επαγγελματιών, που δεν έχουν καλλιτεχνικές βλέψεις/τάσεις/ικανότητες/ και οι οποίοι μπορεί να χρεώνουν όσο και παλιά.

Για δυο γάμους, πρόσφατους, στη δυτική Θεσσαλονίκη, ο ένας στη Σταυρούπολη και ο δεύτερος στον Εύοσμο, ο δεύτερος με βάφτιση την επόμενη ημέρα, οι τιμές που πήραν από 5-6 επαγγελματίες ήταν 800-950 ευρώ για φωτογραφίες και βίντεο ξεχωριστά +φπα (μόνο για τη συγκεκριμένη μέρα και μόνος ένας έδινε και ψηφιακό άλμπουμ, οι άλλοι το είχαν εξτρά) και για το δεύτερο πακέτο γάμος (Σάβββατο) βάφτιση (Κυριακή) οι τιμές ήταν από 1200-1500 χωριστά για φωτογράφο και βίντεο. Μιλούμε πάντα για μονή κάμερα και μονό βίντεο.

Ε, αυτές οι τιμές, μου φαίνονται υψηλές, έως πολύ υψηλές για την εποχή μας.