Για μια καλή μπουγάδα...(Καθαρισμός δίσκων βινυλίου)

Ναι, αλλά εδώ έχεις και ένα μίνιμουμ ευκολίας. Και σιγά το ποσό δηλαδή, τα 150 δολλάρια συν έξοδα αποστολής.
Οκ.Αλλά όπως εξήγησα είναι καλό να υπάρχει κάθετος καθαρισμός 🧽 ο καθαρισμός με τους υπέρηχους συνδυάζεται πάντα με χημικό υγρό που υπάρχουν στην αγορά με την σωστή πάντα θερμοκρασία και αυτό σε δύσκολες περιπτώσεις .
Αλλά όλοι οι δίσκοι είναι ίδια περίπτωση ;
Ο Ultrasonic καθαρισμός χρησιμοποιείται σε όλα τα χημικά εργαστήρια και εκεί κάνουν τις κατάλληλες εργαστηριακές μελέτες για τον καθαρισμό όπου φυσικά πουλάνε τα υγρά συνδυασμός όμως ,αυτή είναι η χημεία ⚛️
Αυτοί όμως έχουν αναπτύξει κάτι άλλο με το συγκεκριμένο μηχάνημα .
IMG_1172.png
Οπότε αν δεν σου κάνει το στέλνεις πίσω (μέσα σε ένα μήνα ),αυτή είναι η πολιτική τους .Ποιος το κάνει αυτό ;
Φυσικά σε κάθε περίπτωση ο καθένας από εμάς τους χομπίστες μπορεί να κάνει ότι θέλει .😋

Οκ.Αλλά όπως εξήγησα είναι καλό να υπάρχει κάθετος καθαρισμός 🧽 ο καθαρισμός με τους υπέρηχους συνδυάζεται πάντα με χημικό υγρό που υπάρχουν στην αγορά με την σωστή πάντα θερμοκρασία και αυτό σε δύσκολες περιπτώσεις .
Αλλά όλοι οι δίσκοι είναι ίδια περίπτωση ;
Ο Ultrasonic καθαρισμός χρησιμοποιείται σε όλα τα χημικά εργαστήρια και εκεί κάνουν τις κατάλληλες εργαστηριακές μελέτες για τον καθαρισμό όπου φυσικά πουλάνε τα υγρά συνδυασμός όμως ,αυτή είναι η χημεία ⚛️
Αυτοί όμως έχουν αναπτύξει κάτι άλλο με το συγκεκριμένο μηχάνημα .
View attachment 242558
Οπότε αν δεν σου κάνει το στέλνεις πίσω (μέσα σε ένα μήνα ),αυτή είναι η πολιτική τους .Ποιος το κάνει αυτό ;
Φυσικά σε κάθε περίπτωση ο καθένας από εμάς τους χομπίστες μπορεί να κάνει ότι θέλει .😋
Θα πρέπει να υπάρξει εδώ μια αναθεώρηση γιατί απλούστατα δοκιμάζω τα πάντα ,βλέπω ,ακούω το πριν και μετά .
Επειδή αυτήν την εβδομάδα είχα κάποια βυνίλια στο σπίτι μου από συνάδελφο σε καλή κατάσταση αλλά και κάποια στην κυριολεξία χρέπια .
Είπα να του βάλω τα δύσκολα …
Σε αυτήν την περίπτωση τα γνωστά υγρά που έχω αναφέρει με μηδαμινό κόστος αλλά …Υπομονή στο να ανεβάσει θερμοκρασία ,επιλογή στους 40 βαθμούς ,μέτρηση θερμοκρασίας με ένα εξωτερικό θερμόμετρο και μόλις έπιασε τους 35 βαθμούς πλήρης κύκλος ⭕️ 30 λεπτών σε λειτουργία το λαμπάκι σβήνει μόλις πιάνει τους 40 βαθμούς .Μετά σκούπισμα με πανάκι καθαρό με μικρό ίνες και τέλος .
Απλά καθάρισαν 😋Αυτό συνιστά και η εταιρία από της διάφορες απαντήσεις που έχει δώσει .
Επειδή πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και θέλω να επιταχύνω τον χρόνο την επόμενη φορά θα δοκιμάσω τα παρακάτω ⬇️
IMG_1194.jpeg

IMG_1193.png

O καθαρισμός για πόσα βινύλια θέλει 30 λεπτά;
Τέσσερα 4️⃣.
Δηλαδή 7,5 min/δίσκο. Περίπου τόσα χρειάζονται και με τα κλασσικά πλυντήρια τύπου VPI, Oki-Noki, κλπ.
Στην πραγματικότητα είναι αρκετά παραπάνω, διότι πρέπει να λάβουμε υπόψη και την προετοιμασία. Βγάλε-βάλε από και στα εξώφυλλα, καθάρισε την επιφανειακή σκόνη, καλού-κακού ρίξε και μία "πιστολιά" με το αντιστατικά Zerostat, κλπ.

Για 5-10 δίσκους δεν το συζητώ, κανένα πρόβλημα. Αν όμως έχεις μιά δισκοθήκη μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες δίσκους, αυτά είναι μεροκάματα...

Αυτήν την δισκοθήκη που κάποιοι τους εμπορεύονται και τους πλένουν, υποτίθεται ότι είναι καθαροί …Εδώ αρχίζουμε να πλένουμε τους καινούργιους .
Στο θέμα μας, το Finish δούλεψε 💦😂
Εδώ ο δίσκος μόλις βγήκε από το πλυντήριο 10ml έριξα μέσα .
IMG_1202.jpegΣε ελάχιστα λεπτά στεγνώσουν,χωρίς να χρησιμοποιήσω κανένα πανί με μικρό ίνες με θερμοκρασία δωματίου τους 20 βαθμούς ,φαντάζομαι το καλοκαίρι 😉
Φυσικά γυαλίζουν .😋Ακούμε μουσική ήδη με τον πρώτο δίσκο .
IMG_1205.jpegΗ καινούργια σύνθεση .
Υ.Σ Δεν ψεκάζω ποτέ τους δίσκους ,Δεν τους σκουπίζω ποτέ με σκόνη από πάνω ,την δουλειά αυτήν την αναλαμβάνει αφού έχουν πλυθεί ,Οι βούρτσες με τα ανθρακονήματα πάνω στο πλατώ και τα αντιστατικά εσώφυλλα των δίσκων ,καινούργια έτσι 😉
Υ.Σ 2 Κάποια στιγμή θα πλένουμε και τα γυαλιά 🤓 γιατί και αυτά να μην γυαλίζουν;

IMG_1206.jpeg

Πρωτίστως πολλά ερωτήματα που έθεσα στον εαυτό μου μετά τον επιτυχημένο καθαρισμό με την μέθοδο Ultrasonic.

1)Για ποιον λόγο αφού έχω μια δεξαμενή με ανοξείδωτο ατσάλι (304) να μην μπορώ με κατάλληλα φίλτρα εδώ στην δικιά μας περίπτωση (το βυνίλιο)να μπορώ να φιλτράρω το νερό 💦 όχι μόνο κατά την εξαγωγή …Αλλά το νερό να παραμένει στην δεξαμενή και συγχρόνως να γίνεται ανακύκλωση -αναρρόφηση του κατά την διάρκεια καθαρισμού με την μέθοδο των υπερήχων .

2)Γιατί να μην μπορώ να έχω μεγαλύτερη δεξαμενή νερού ,όσο μεγαλύτερη τόσο το καλύτερο .

3)Για ποιον λόγο να εμπιστεύομαι την ποιότητα του νερού και να μην μπορώ να πάρω εγώ τον έλεγχο;

4)Που πάνε οι ακαθαρσίες κατά την διάρκεια του καθαρισμού ;

5)Γιατί να μην έχω έναν βιολογικό καθαρισμό στον βυνίλιο μου ;ειδικότερα αν έχει γίνει χρήση σαπουνιού κτλ κτλ ,μπορούμε δηλαδή να εμπιστευτούμε τους μεταχειρισμένους δίσκους ή ακόμα τους καινούργιους ;

Κυρίες και Κύριοι για πάρτε μια πρώτη γεύση 👅 γιατί απλούστατα μου άνοιξε την όρεξη 😉😋να το ψάχνω όσο δεν πάει .

IMG_1213.jpegIMG_1215.jpegΑφού λοιπόν δούλεψε ,(το κόστος 30 ευρώ )μπήκα στην διαδικασία για κάτι μεγαλύτερο …
1)Πλήρης έλεγχος πίεσης του νερού .
2)Καλύτερα φίλτρα .
3)Καλύτεροι σωλήνες -αντλία .
4)Πιο μεγάλη δεξαμενή νερού .
Κόστος 99 ευρώ .
Υ.Σ Σε όλες τις περιπτώσεις εδώ χρησιμοποιήσαμε μόνο Ισοπροπυλική Αλκοόλη και απιονισμένο νερό δια της αντίστροφης όσμοσης.

IMG_1228.jpegIMG_1229.jpeg

IMG_1230.jpeg

Πάντως να γνωρίζεται ότι όσο τρελό ακούγεται ,η συγκεκριμένη εξωτερική αντλία -φίλτρου δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα στον καθαρισμό και αυτό το αντιλαμβάνεσαι όχι μόνο το τι ακούς αλλά και κάποια πράγματα που παρατηρείς στην βελόνα 😉💦🔝

Καθαρά από θέμα αξιοπιστίας αυτές είναι σχεδιασμένες για σκληρή χρήση αφού μπορούν να δουλεύουν απρόσκοπτα για μέρες δεν επηρεάζονται από τις ακαθαρσίες αυτός είναι ο ρόλος τους να σημειώσω εδώ ότι την έχω σε συνεχόμενη ροή από την Πέμπτη με κατανάλωση ρεύματος 10 W όπως σωστά αναφέρει ο κατασκευαστής .(φυσικά μπορεί να τεθεί και εκτός λειτουργίας )

1)Τα μειονεκτήματα αλλά εγώ το θεωρώ εδώ προτέρημα 9 λίτρα νερό 💦από 4,100 που χρειάζεται το VEVOR ,κόστος 3,60 το απιονισμένο νερό ,συνολικά .

2)Δεν μπορούμε να βάλουμε 4 δίσκους αλλά 3 ,οι σωλήνες εμποδίζουν ,φυσικά μπορούμε να βάλουμε έναν και δύο .

3)Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος προθέρμανσης αφού εδώ έχουμε να διαχειριστούμε το περισσότερο νερό ,σε κάθε περίπτωση μπορούμε να κλείσουμε τον διακόπτη παροχής νερού να την βγάλουμε από την πρίζα να ζεστάνουμε δηλαδή το νερό μόνο στην δεξαμενή του VEVOR και αφού πλύνουμε τους δίσκους μετά να προβούμε στην διαδικασία του καθαρισμού ,ότι βολεύει …Αλλά για εμένα το ορθό και το σωστό είναι το νερό να φιλτράρεται από την αρχή ,όπως θα δείτε στο παρακάτω ⬇️video .

Δεν χρησιμοποιούμε όλα τα φίλτρα ,εδώ έχουμε να κάνουμε με καθαρισμού του δίσκου ,όσα είναι αφρώδη τα αφήνουμε έτσι όπως είναι τα υπόλοιπα για τα ψάρια 😂στο πιο πάνω μέρος τοποθετούμε ενεργό άνθρακα κόστος περίπου τα 4 ευρώ ,δεν επηρεάζει την ισοπροπυλική αλκοόλη και σε κάθε περίπτωση τον ξεπλένουμε για να φύγει η μαυρίλα μαζί με όλα τα φίλτρα που έχω αναφέρει .

Εδώ μπορείτε να δείτε το μέγεθος και την ικανότητα της συγκεκριμένης αντλίας ,τα φίλτρα κτλ .
https://youtu.be/ednnZVMewaU?si=VE1rrTb-XAsNX1q1
Και εδώ εν ώρα δράσης !!!
https://youtu.be/c5Qx0PpE4IE?si=NrqorcMT2tIr909-

Το τερμάτισες!!!

Κάποιους τυχερούς δεν τους χωρίζουν οι γυναίκες τους με τίποτα... :ROFLMAO:

BTW, ένας τρόπος για να δεις πόσο καλός είναι ο ultrasonic cleaner είναι να βάλεις ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στο νερό την ώρα που δουλεύει.
Στους επαγγελματικούς είναι εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα εξαφανίζεται.
Σε πιο μικρούς, οικιακούς παίρνει κάποια λεπτά.
Αν δεν κάνει τίποτα, τότε είναι μάπα το καρπούζι.

BTW, ένας τρόπος για να δεις πόσο καλός είναι ο ultrasonic cleaner είναι να βάλεις ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στο νερό την ώρα που δουλεύει.
Γιατί απλούστατα άλλο το χόμπι και άλλο να είσαι σωστός 😋
Θα το θέσω διαφορετικά από καινούργιο δίσκο με στατικό ηλεκτρισμό που φυσικά ήταν μέσα σε εσωτερικό φάκελο χαρτιού ,αν τον καθαρίσεις μέσα στο VEVOR ο στατικός ηλεκτρισμός δεν υφίσταται μετά τον καθαρισμό .
Αλλά επειδή ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο ,όπως συμβαίνει πάντα σε όλα …
Αν του προσθέσεις την αντλία -φίλτρο νερού φτάνει σε άλλα επίπεδα και αυτόν τον συνδυασμό δεν τον αλλάζω με τίποτα .

Εννοείται ότι θα είναι καλύτερο, με τα μειονεκτήματα φυσικά που ανέφερες.
Δεν ξέρω μόνο αν αυτά τα φίλτρα αντέχουν τις πιο υψηλές θερμοκρασίες που δουλεύει αυτό.

Κάνε τη δοκιμή με το αλουμινόχαρτο πάντως να δεις.
Το λες και εντυπωσιακό.

Γιατί απλούστατα άλλο το χόμπι και άλλο να είσαι σωστός 😋
Θα το θέσω διαφορετικά από καινούργιο δίσκο με στατικό ηλεκτρισμό που φυσικά ήταν μέσα σε εσωτερικό φάκελο χαρτιού ,αν τον καθαρίσεις μέσα στο VEVOR ο στατικός ηλεκτρισμός δεν υφίσταται μετά τον καθαρισμό .
Αλλά επειδή ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο ,όπως συμβαίνει πάντα σε όλα …
Αν του προσθέσεις την αντλία -φίλτρο νερού φτάνει σε άλλα επίπεδα και αυτόν τον συνδυασμό δεν τον αλλάζω με τίποτα .
ο στατικός δεν εξαφανίζεται με τους υπέρηχους.. "φεύγει" με το υγρό.
οποιοδήποτε υγρό "τραβάει" τον στατικό από τον δίσκο.. από το απλό νερό της βρύσης μέχρι τα ειδικά των εταιριών

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
είναι σίγουρο αυτό ;;
ξέρω ότι ισχύει στους φούρνους μικροκυμάτων.. ισχύει και στους υπέρηχους ;;;

Ναι. Ξεκινάει από μικρές τρύπες και σιγά σιγά γίνεται σαν σουρωτήρι μέχρι να διαλυθεί.
Σε έναν επαγγελματικό που το δοκίμασα ήταν τόσο γρήγορο που επειδή το ήξερα από τον δικό μου το είδα.

• Like
Reactions: vlad66
Δεν ξέρω μόνο αν αυτά τα φίλτρα αντέχουν τις πιο υψηλές θερμοκρασίες που δουλεύει αυτό.

Το λες και εντυπωσιακό.
Δεν το λες και μειονέκτημα αλλά έπρεπε να το αναφέρω …Αλλά όλα αυτά διορθώνονται ,θερμοστάτης κτλ κτλ αποστάτες ,σωλήνες κτλ αλλά βαριέμαι να το κάνω τώρα δεν έχω το χρόνο .
Σημασία έχει ότι κάνει δουλειά ,έτσι όπως είναι .

Το λες και εντυπωσιακό.
Μέχρι τους 45 βαθμούς που το δοκίμασα δουλεύει άψογα 😎 Ο πωλητής μου είπε ότι μπορώ να πάω και παραπάνω ,αλλά δεν το δοκίμασα γιατί το έχω για τα βινύλια ,δουλεύει φυσικά και με αλμυρό νερό αλλά δεν κάνει για τους δίσκους .
Χμ Αλουμινόχαρτο ;
Κάτι τέτοιο δηλαδή ;

IMG_1240.jpegIMG_1241.jpegΗ αντλία άρχισε να μαζεύει τα απομεινάρια τα έφερε στο μέρος της 😉😂αύξησα την ροή .Σε λίγο η Δεξαμενή θα είναι καθαρή .
Αλλά δεν καθαρίζουμε αλουμινόχαρτο 😋
Φυσικά ούτε μαγνητίζει γιατί απλούστατα είναι 304 δεν κολάει ο μαγνήτης είναι γενικά 🥪 τα τοιχώματα .
φεύγει" με το υγρό.
οποιοδήποτε υγρό "τραβάει" τον στατικό από τον δίσκο.. από το απλό νερό της βρύσης μέχρι τα ειδικά των εταιριών
Αυτά να τα πεις στον Analog Planet Προφανώς δεν έχει πάει στην ΝΑΣΑ για να δει πως καθαρίζουν τα πλαστικά, κτλ κτλ πρώτες ύλες .
Αυτός δεν έλεγε να μην καθαρίζουμε τους δίσκους ;;;
Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.
Εδώ τροφοδοτικό με 13 ευρώ για να κάνουμε παιχνίδι με πιο αργή περιστροφή του βινυλίου κατά τον καθαρισμό .

IMG_1239.jpegΚοντεύει να καθαρίσει 😎το αλουμινόχαρτο δηλαδή 💦😋

IMG_1242.jpeg