Re: Απάντηση: Re: Για μια καλή μπουγάδα...
Μα ακριβώς φίλε μου απορώ το πώς τολμά κάποιος που δεν έχει πλυντήριο δίσκων ή και ίσως να μην ακούει βινύλια να μιλάει ως ειδήμων περί θεμάτων που απαιτούν πέραν των κάποιων γνώσεων επιπλέον και εμπειρία που είναι πολύ σημαντική και ταυτόχρονα να γίνεται μια προσπάθεια υποβάθμισης της προσπάθειας που κάνει κάποιος να μεταφέρει τις εμπειρίες του.
Αλήθεια θα σε πείραζε, αν αγαπάς την μουσική και τα LPs να μάθαινες από πρώτο χέρι το τί είδα και έμαθα στο εργοστάσιο της RTI; Ή και τις όποιες, ["δυστυχώς"!!!!!;;;;], γνώσεις που έχω σε κάποια θέματα; Δεν έχω καβαλήσει κανένα καλάμι. Πιστεύω στη συλλογικότητα και επικοινωνία μεταξύ νοήμονων όντων όπως οι άνθρωποι. Δεν πιστεύω ότι κάποιος τα ξέρει όλα. Όλοι είμαστε χρήσιμοι ή μπορούμε να γίνουμε.
Εγώ μαθαίνω όλη μου τη ζωή. Το ζήτημα είναι αν θέλουμε το avclub ως βήμα ανοικτού διαλόγου όπου ανταλλάσουμε απόψεις, εμπειρίες και ομορφαίνουμε την χομπύστικη ζωή μας. Δεν καταλαβαίνω την "εξυπνάδα" κάποιων. Φυσικά εδώ τίθεται και το περιβόητο ζήτημα παιδείας που εύκολα κανείς καταλαβαίνει λίγα αν διαβάσει από τις παρεμβάσεις κάποιων [ευτυχώς λίγων] μελών. Δεν λαμβάνω σοβαρά τις πλάκες ή την προσπάθεια για χιούμορ.
Έχεις ποτέ σου επισκεφτεί κάποιο ξένο φόρουμ να δεις πώς οι άνθρωποι επικοινωνούν και ανταλλάσουν απόψεις;; Σε παρακαλώ κάνε τον κόπο. Εμείς δηλ. δεν μπορούμε να είμαστε έτσι;
Ποιο τελικά το νόημα του avclub;
Να οφεληθούμε μέσα από την επικοινωνία ή οχι;
Όσο για τον "σεβασμό του ομιλητή" πες μου που τον είδες! Γιατί αυτοί που πρέπει να παρεξηγηθούν είναι άλλοι και όχι αυτούς που υπερασπίζεσαι. Δεν υπάρχουν 2 μέτρα και ούτε 2 σταθμά.
Δεν προσπαθώ να περάσω καμμία απολύτως εικόνα, πολύ απλά καλοπροαίρετα εκφράζω τις εμπειρίες μου που μάλλον δεν ενδιαφέρουν κάποιους. Τότε ας σιωπάσουν και αυτό είναι σεβαστό ή ας ασχοληθούν με άλλα θέματα. Βλέπω έχει πάρα πολλά το κλαμπ για κάθε γούστο. Δεν επιβάλλεται να τοποθετούνται για τα πάντα, λες και πήραν καμμιά εργολαβεία.
Για φαντάσου αν στη θέση μου μιλούσε ο φίλος ο Μιχαήλος που πουλάει πλυντήρια δίσκων!! Αν θα πω ότι θα του είχαν πάρει το κεφάλη δεν θα ήταν υπερβολή!!!Λ.Σ.
Κύριε Στεφανίδη, το παρόν θέμα άπτεται ενός καθαρά τεχνολογικού αντικειμένου, και ως εκ τούτου, βασίζεται σε μια -
και μόνο μια- επιστημονική βάση. Επομένως, πέρα και πάνω από τις εμπειρίες του καθενός μας, προηγείται
η γνώση. Δηλαδή, δεν μπορεί κανείς να βγαίνει και να λέει ό,τι του κατέβει, επειδή αυτό του είπαν κάποιοι άλλοι, ή επειδή αυτό του λένε οι εμπειρίες του. Κατανοώ πλήρως, ότι όσοι άνθρωποι δεν γνωρίζουν κάποιο θέμα, πολλώ δε μάλλον ένα τεχνικό τοιούτο, προσπαθούν να το κατανοήσουν εμπειρικά. Αυτό, όμως, δεν είναι λόγος για να μείνουμε στις εμπειρίες μας, αλλά να προχωρήσουμε και να μάθουμε κάτι παραπάνω.
Επί του προκειμένου, λοιπόν, ανεξαρτήτως πόσα πλυντήρια δίσκων έχετε εσείς και πόσα έχω εγώ, ανεξαρτήτως με πόσους κατασκευαστές πλυντηρίων έχετε γευματίσει εσείς και με πόσους έχω δειπνήσει εγώ, ανεξαρτήτως του μεγέθους της δισκοθήκης σας ή της δικής μου δισκοθήκης, και βασιζόμενος σε όσα γνωρίζω για την τεχνολογία της παραγωγής του φωνογραφικού δίσκου, έτσι όπως αυτή εξελίχθηκε μεταπολεμικά, δηλώνω ευθαρσώς ότι ένας σωστά κατασκευασμένος φωνογραφικός δίσκος δεν έχει καμιά ανάγκη πλύσης όντας καινούργιος, για λόγους που ήδη έχω εξηγήσει. Εάν εσείς έχετε αντίρρηση επ' αυτού, παρακαλώ εκφράστε τον αντίλογό σας, όχι δια των εμπειριών σας, ή δια του μεγέθους της δισκοθήκης σας, ή δια μέσου του εύρους των γνωριμιών σας μέσα στο χώρο του κλάδου των καταναλωτικών ηλεκτρονικών,
αλλά αντικειμενικά, όχι για χάρη μου, αλλά για χάρη όλων των υπολοίπων. Το να διαμαρτύρεστε για τον αντίλογό μου επί των γραφομένων σας είναι το μόνο εύκολο. Κατανοήστε, ότι, το να βγαίνει κάποιος να λέει ότι ο γάιδαρος πετάει, να το πω έτσι, λαϊκά, και μετά να θίγεται από τον αντίλογο των άλλων, είναι το μόνο εύκολο.
Τελικώς, αυτή η αναθεματισμένη λέξη, "εμπειρίες", έχει γίνει καραμέλα στο χώρο του λεγομένου high end, και ανάχωμα όσων βολεύονται και δεν θέλουν να προχωρήσουν τη γνώση τους. Όμως, το high end, πρωτίστως,
πρωτίστως, είναι ένα
αντικείμενο τεχνικό. Χωρίς την επιστημονική βάση, απλώς δεν υφίσταται.