Lucas Stephanides - Anakrousis
AVClub Addicted Member
- 16 March 2007
- 2,118
Re: Απάντηση: Re: Για μια καλή μπουγάδα...
Συμφωνό ότι το θέμα είναι επιστημονικό [επιστήμονας είμαι δυστυχώς]. Μπορείς σε παρακαλώ να μας πεις το ποιες οι επιστημονικές σου γνώσεις και η επιστημονική σου κατάρτηση επί του θέματος; Να μια καλή βάση για συνέχιση της συζήτησης!!! Το έθεσες το θέμα πολύ σωστά. Με την άνεσή σου. Λ.Σ.
Κύριε Στεφανίδη, το παρόν θέμα άπτεται ενός καθαρά τεχνολογικού αντικειμένου, και ως εκ τούτου, βασίζεται σε μια -και μόνο μια- επιστημονική βάση. Επομένως, πέρα και πάνω από τις εμπειρίες του καθενός μας, προηγείται η γνώση. Δηλαδή, δεν μπορεί κανείς να βγαίνει και να λέει ό,τι του κατέβει, επειδή αυτό του είπαν κάποιοι άλλοι, ή επειδή αυτό του λένε οι εμπειρίες του. Κατανοώ πλήρως, ότι όσοι άνθρωποι δεν γνωρίζουν κάποιο θέμα, πολλώ δε μάλλον ένα τεχνικό τοιούτο, προσπαθούν να το κατανοήσουν εμπειρικά. Αυτό, όμως, δεν είναι λόγος για να μείνουμε στις εμπειρίες μας, αλλά να προχωρήσουμε και να μάθουμε κάτι παραπάνω.
Επί του προκειμένου, λοιπόν, ανεξαρτήτως πόσα πλυντήρια δίσκων έχετε εσείς και πόσα έχω εγώ, ανεξαρτήτως με πόσους κατασκευαστές πλυντηρίων έχετε γευματίσει εσείς και με πόσους έχω δειπνήσει εγώ, ανεξαρτήτως του μεγέθους της δισκοθήκης σας ή της δικής μου δισκοθήκης, και βασιζόμενος σε όσα γνωρίζω για την τεχνολογία της παραγωγής του φωνογραφικού δίσκου, έτσι όπως αυτή εξελίχθηκε μεταπολεμικά, δηλώνω ευθαρσώς ότι ένας σωστά κατασκευασμένος φωνογραφικός δίσκος δεν έχει καμιά ανάγκη πλύσης όντας καινούργιος, για λόγους που ήδη έχω εξηγήσει. Εάν εσείς έχετε αντίρρηση επ' αυτού, παρακαλώ εκφράστε τον αντίλογό σας, όχι δια των εμπειριών σας, ή δια του μεγέθους της δισκοθήκης σας, ή δια μέσου του εύρους των γνωριμιών σας μέσα στο χώρο του κλάδου των καταναλωτικών ηλεκτρονικών, αλλά αντικειμενικά, όχι για χάρη μου, αλλά για χάρη όλων των υπολοίπων. Το να διαμαρτύρεστε για τον αντίλογό μου επί των γραφομένων σας είναι το μόνο εύκολο. Κατανοήστε, ότι, το να βγαίνει κάποιος να λέει ότι ο γάιδαρος πετάει, να το πω έτσι, λαϊκά, και μετά να θίγεται από τον αντίλογο των άλλων, είναι το μόνο εύκολο.
Τελικώς, αυτή η αναθεματισμένη λέξη, "εμπειρίες", έχει γίνει καραμέλα στο χώρο του λεγομένου high end, και ανάχωμα όσων βολεύονται και δεν θέλουν να προχωρήσουν τη γνώση τους. Όμως, το high end, πρωτίστως, πρωτίστως, είναι ένα αντικείμενο τεχνικό. Χωρίς την επιστημονική βάση, απλώς δεν υφίσταται.
Συμφωνό ότι το θέμα είναι επιστημονικό [επιστήμονας είμαι δυστυχώς]. Μπορείς σε παρακαλώ να μας πεις το ποιες οι επιστημονικές σου γνώσεις και η επιστημονική σου κατάρτηση επί του θέματος; Να μια καλή βάση για συνέχιση της συζήτησης!!! Το έθεσες το θέμα πολύ σωστά. Με την άνεσή σου. Λ.Σ.