Για μια καλή μπουγάδα...(Καθαρισμός δίσκων βινυλίου)

Re: Απάντηση: Re: Για μια καλή μπουγάδα...

Κύριε Στεφανίδη, το παρόν θέμα άπτεται ενός καθαρά τεχνολογικού αντικειμένου, και ως εκ τούτου, βασίζεται σε μια -και μόνο μια- επιστημονική βάση. Επομένως, πέρα και πάνω από τις εμπειρίες του καθενός μας, προηγείται η γνώση. Δηλαδή, δεν μπορεί κανείς να βγαίνει και να λέει ό,τι του κατέβει, επειδή αυτό του είπαν κάποιοι άλλοι, ή επειδή αυτό του λένε οι εμπειρίες του. Κατανοώ πλήρως, ότι όσοι άνθρωποι δεν γνωρίζουν κάποιο θέμα, πολλώ δε μάλλον ένα τεχνικό τοιούτο, προσπαθούν να το κατανοήσουν εμπειρικά. Αυτό, όμως, δεν είναι λόγος για να μείνουμε στις εμπειρίες μας, αλλά να προχωρήσουμε και να μάθουμε κάτι παραπάνω.

Επί του προκειμένου, λοιπόν, ανεξαρτήτως πόσα πλυντήρια δίσκων έχετε εσείς και πόσα έχω εγώ, ανεξαρτήτως με πόσους κατασκευαστές πλυντηρίων έχετε γευματίσει εσείς και με πόσους έχω δειπνήσει εγώ, ανεξαρτήτως του μεγέθους της δισκοθήκης σας ή της δικής μου δισκοθήκης, και βασιζόμενος σε όσα γνωρίζω για την τεχνολογία της παραγωγής του φωνογραφικού δίσκου, έτσι όπως αυτή εξελίχθηκε μεταπολεμικά, δηλώνω ευθαρσώς ότι ένας σωστά κατασκευασμένος φωνογραφικός δίσκος δεν έχει καμιά ανάγκη πλύσης όντας καινούργιος, για λόγους που ήδη έχω εξηγήσει. Εάν εσείς έχετε αντίρρηση επ' αυτού, παρακαλώ εκφράστε τον αντίλογό σας, όχι δια των εμπειριών σας, ή δια του μεγέθους της δισκοθήκης σας, ή δια μέσου του εύρους των γνωριμιών σας μέσα στο χώρο του κλάδου των καταναλωτικών ηλεκτρονικών, αλλά αντικειμενικά, όχι για χάρη μου, αλλά για χάρη όλων των υπολοίπων. Το να διαμαρτύρεστε για τον αντίλογό μου επί των γραφομένων σας είναι το μόνο εύκολο. Κατανοήστε, ότι, το να βγαίνει κάποιος να λέει ότι ο γάιδαρος πετάει, να το πω έτσι, λαϊκά, και μετά να θίγεται από τον αντίλογο των άλλων, είναι το μόνο εύκολο.

Τελικώς, αυτή η αναθεματισμένη λέξη, "εμπειρίες", έχει γίνει καραμέλα στο χώρο του λεγομένου high end, και ανάχωμα όσων βολεύονται και δεν θέλουν να προχωρήσουν τη γνώση τους. Όμως, το high end, πρωτίστως, πρωτίστως, είναι ένα αντικείμενο τεχνικό. Χωρίς την επιστημονική βάση, απλώς δεν υφίσταται.

Συμφωνό ότι το θέμα είναι επιστημονικό [επιστήμονας είμαι δυστυχώς]. Μπορείς σε παρακαλώ να μας πεις το ποιες οι επιστημονικές σου γνώσεις και η επιστημονική σου κατάρτηση επί του θέματος; Να μια καλή βάση για συνέχιση της συζήτησης!!! Το έθεσες το θέμα πολύ σωστά. Με την άνεσή σου. Λ.Σ.

Απάντηση: Για μια καλή μπουγάδα...

Ε όχι!... μην μας από παίρνετε. Κάποιοι προτιμούν cd, κάποιοι κάνουν χαβαλέ αλλά μην βάζεις τους πάντες σε ένα τσουβάλι.

Και φυσικά το 17άρι είναι ευσεβής πόθος και θα συνέβαλα ευχαρίστως σε επικείμενη ομαδική αγορά του, αλλά μόνος με τίποτε. Προτιμώ το diy μου.

Πάντως θα ήταν όντως χρήσιμο να γνωρίζουμε για τις ανεπιθύμητες αναθυμιάσεις.

Re: Απάντηση: Για μια καλή μπουγάδα...

Ε όχι!... μην μας από παίρνετε. Κάποιοι προτιμούν cd, κάποιοι κάνουν χαβαλέ αλλά μην βάζεις τους πάντες σε ένα τσουβάλι.

Και φυσικά το 17άρι είναι ευσεβής πόθος και θα συνέβαλα ευχαρίστως σε επικείμενη ομαδική αγορά του, αλλά μόνος με τίποτε. Προτιμώ το diy μου.

Πάντως θα ήταν όντως χρήσιμο να γνωρίζουμε για τις ανεπιθύμητες αναθυμιάσεις.

Βασίλη δεν μ' αρέσει να βάζω όλους σε ένα τσουβάλι. Αυτό είναι καθαρά αντιεπιστημονικός τρόπος σκέψης με τον οποίο δεν συμβιβάζομαι. Είναι ξένος προς εμέ [10 χρόνια, 3 Παν/μια, κλπ.].Δικαίωμα του καθενός για το πώς θέλει να ακούει τη μουσική του.
Θέσε το θέμα των αναθυμιάσεων που αναφέρεις σε ειδικούς ή και στους αντιπροσώπους πλυντηρίων. Εμένα με ενδιαφέρει, όπως και η υποτιθέμενη φθορά των δίσκων. Έχω δίσκους 45 ετών χωρίς κανένα πρόβλημα. Κι' αν δεν έχουν παίξει!!!
Έλα να σου πλύνω κανένα δίσκο αν θες. Θα πρέπει να είσαι ο Β.Τσάκωνας που κάποτε με είχε επισκεφτεί μερικές φορές[;] Λ.Σ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Για μια καλή μπουγάδα...

Μα φίλε μου, δυστυχώς, βλέπω ότι είστε αρκετοί που δεν θέλετε να μάθεται. Δικαίωμά σας. Βουνό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει. Άλλωστε το ερώτημα μου ήταν ρητορικό και μέρος της απάντησής μου σε άλλον φίλο και αφ' ενός δεν νομίζω να χρειάζεται συνήγορο, αφ'ετέρου, όπως φαίνεται, δεν σας ενδιαφέρουν τα βινύλια. Προς τί το τόσο ξαφνικό ενδιαφέρον!!
Επίσης δεν υπάρχει και τέτοιο θέμα για συζήτηση.
Σε λόγια θέλετε να βρισκόμαστε; Πιθανόν να ξοδεύετε έτσι τον όποιο ελεύθερό σας χρόνο. Εγώ προτιμώ να ακούω μουσική. Για μένα είναι μέρος του οξυγόνου που αναπνέω και ειλικρινά δεν θα ήθελα να σπαταλήσω τον πολύτιμο ελεύθερό μου χρόνο [η πιο μεγάλη πολυτέλεια στην εποχή μας] σε άσκοπες συζητήσεις που δεν αποσκοπούν στον εμπλουτισμό γνώσεων και ανταλλαγή απόψεων. Επισκεφτείτε ένα ξένο φόρουμ για να καταλάβετε τί εννοώ. Φυσικά όπως προείπα είναι και θέμα παιδείας και καλά κάνουν όταν οι φοιτητές φωνάζουν.

Παρά ταύτα όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφτεί τον δυκτυότοπό μου για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες από το εργοστάσιο της RTI στην Καλιφόρνια.
www.anakrousis.gr Κάντε κλικ στο High End Events και μετά κλικ στο: Visiting the RTI factory at Camarillo California.
Ευχαριστώ. Λ.Σ.

Αγαπητέ μου είμαστε αρκετοί που θέλουμε να μάθουμε.
Αλλωστε το θέμα εδώ είναι γιά βινύλια: άρα κάποιοι ενδιαφέρονται
Δυστυχώς μάλλον εσείς απαξιοίτε να μας δώσετε φώτα.
Κρίμα διότι με βινύλιο μεγάλωσα και ευτυχώς ή δυστυχώς ακόμα δεν παρόπλισα.
Μπήκα και στον κόπο να επισκεφτώ το λίνκ που μας δώσατε.
Και πάλι δυστυχώς, εκτός από τρεις φωτογραφίες σας, που οπωσδήποτε καταμαρτυρούν ότι όντως επισκευτήκατε το εργοστάσιο - κάτι που ίσως αρκετοί και εγώ εδώ μέσα θα ζήλευαν- δεν βγήκα σε τίποτα περισσότερο κερδισμένος ή μορφωμένος.

Ελπίζω λοιπόν να αναθεωρήσετε και να μοιραστείτε τις γνώσεις σας με μας τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς.

Last edited:
Re: Για μια καλή μπουγάδα...

Γιατί 'τρώγεστε' ?????
Tα πλυντήρια δίσκων είναι ένα υπερτημεμένο hi-end αντικείμενο όπως ακριβώς τα καλώδια.Δεν μπορώ να καταλάβω γατί 1000 ευρώ για 1 μέτρο σύρμα είναι δικαιολογημένα και για ένα πλυντήριο δίσκων δεν είνα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Για μια καλή μπουγάδα...

Αγαπητέ μου είμαστε αρκετοί που θέλουμε να μάθουμε.
Αλλωστε το θέμα εδώ είναι γιά βινύλια: άρα κάποιοι ενδιαφέρονται
Δυστυχώς μάλλον εσείς απαξιοίτε να μας δώσετε φώτα.
Κρίμα διότι με βινύλιο μεγάλωσα και ευτυχώς ή δυστυχώς ακόμα δεν παρόπλισα.
Μπήκα και στον κόπο να επισκεφτώ το λίνκ που μας δώσατε.
Και πάλι δυστυχώς, εκτός από τρεις φωτογραφίες σας, που οπωσδήποτε καταμαρτυρούν ότι όντως επισκευτήκατε το εργοστάσιο - κάτι που ίσως αρκετοί και εγώ εδώ μέσα θα ζήλευαν- δεν βγήκα σε τίποτα περισσότερο κερδισμένος ή μορφωμένος.

Ελπίζω λοιπόν να αναθεωρήσετε και να μοιραστείτε τις γνώσεις σας με μας τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς.

Αν φίλε Παναγιωτίδη σας ενδιέφερε πραγματικά τόσο πολύ το θέμα και είστε και αρκετοί,[και ένας μόνο θα αρκούσε], γιατί δεν το βάζατε ως θέμα τόσον καιρό;;; Εμένα περιμένατε; Δεν νομίζω να πείθετε κανέναν.
Άλλωστε εδώ το θέμα είναι άλλο.
Και κάτι ακόμα, αυτό το περί θνητών, περιττό. Δεν νομίζεις!! Λ.Σ.

Σαφώς κ ενδιαφέρει πολύ κόσμο γιατί διαφορετικά δεν θα είχε τόση συμμετοχή το θέμα αυτό...
Από εκεί κ πέρα, διαισθάνομαι μια υπεροψία πίσω από τα λεγομενά σας κ αυτό επειδή επισκεφτήκατε το εν λόγω εργοστάσιο...
Το θέμα δεν είναι πιο είναι το καλύτερο εργοστάσιο ή καλύτερη εταιρεία παραγωγής τέτοιων πλυντηρίων αλλά ποιος είναι ο πιο καλός τρόπος καθαρισμού των πολύτιμων βινυλίων μας...
Εκεί όλων οι απόψεις, οι τοποθετήσεις, οι γνώσεις, οι εμπειρίες είναι όχι απλά χρήσιμες για να ειπωθούν αλλά επιβεβλημένες θα έλεγα εγώ...

Είναι σαν να ρωτάτε τον τύπο που νοικιάζει τις κασέτες στο videoclub για τεχνικές κινηματογράφησης.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Για μια καλή μπουγάδα...

Μα φίλε μου, δυστυχώς, βλέπω ότι είστε αρκετοί που δεν θέλετε να μάθεται. Δικαίωμά σας. Βουνό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει. Άλλωστε το ερώτημα μου ήταν ρητορικό και μέρος της απάντησής μου σε άλλον φίλο και αφ' ενός δεν νομίζω να χρειάζεται συνήγορο, αφ'ετέρου, όπως φαίνεται, δεν σας ενδιαφέρουν τα βινύλια. Προς τί το τόσο ξαφνικό ενδιαφέρον!!
Επίσης δεν υπάρχει και τέτοιο θέμα για συζήτηση.
Σε λόγια θέλετε να βρισκόμαστε; Πιθανόν να ξοδεύετε έτσι τον όποιο ελεύθερό σας χρόνο. Εγώ προτιμώ να ακούω μουσική. Για μένα είναι μέρος του οξυγόνου που αναπνέω και ειλικρινά δεν θα ήθελα να σπαταλήσω τον πολύτιμο ελεύθερό μου χρόνο [η πιο μεγάλη πολυτέλεια στην εποχή μας] σε άσκοπες συζητήσεις που δεν αποσκοπούν στον εμπλουτισμό γνώσεων και ανταλλαγή απόψεων. Επισκεφτείτε ένα ξένο φόρουμ για να καταλάβετε τί εννοώ. Φυσικά όπως προείπα είναι και θέμα παιδείας και καλά κάνουν όταν οι φοιτητές φωνάζουν.

Το αν θέλουμε η δεν θελουμε να μαθουμε δεν μπορεις να το ξέρεις.Ουτε το ποσους δίσκους εχουμε γνωρίζεις επίσης.Κατα ποσον μάλλον το τι μας ενδιαφέρει???!!!Και επειδή εχω κουραστεί να διαβάζω το ίδιο μηνυμα που το μονον που μας προτρέπει ειναι 3 φωτό απο την επίσκεψή σας στο εργοστάσιο της RTI (δηλαδή τωρα αυξηθηκαν οι γνωσεις μου!!!) και επειδή εκτός απο ειρωνεια και προβολή του εγω σας δεν εχετε τιποτε αλλο δυστυχως να μοιραστειτε μαζι μας, αντε πλύντε κανενα δίσκο, καθηστε να τον ακουσετε και αφήστε μας στην ησυχία μας. Απο ξερόλες που δεν εχουν τιποτα να πουν επι της ουσίας πηξαμε εδω.
Οσο για την παιδία, κοιτάξτε να βελτιώσετε πρωτα τη δικιά σας.

Last edited:

Σαφώς κ ενδιαφέρει πολύ κόσμο γιατί διαφορετικά δεν θα είχε τόση συμμετοχή το θέμα αυτό...
Από εκεί κ πέρα, διαισθάνομαι μια υπεροψία πίσω από τα λεγομενά σας κ αυτό επειδή επισκεφτήκατε το εν λόγω εργοστάσιο...
Το θέμα δεν είναι πιο είναι το καλύτερο εργοστάσιο ή καλύτερη εταιρεία παραγωγής τέτοιων πλυντηρίων αλλά ποιος είναι ο πιο καλός τρόπος καθαρισμού των πολύτιμων βινυλίων μας...
Εκεί όλων οι απόψεις, οι τοποθετήσεις, οι γνώσεις, οι εμπειρίες είναι όχι απλά χρήσιμες για να ειπωθούν αλλά επιβεβλημένες θα έλεγα εγώ...

ΑΦΟΎ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ!
Θα συμβούλευα να διαβάσεις από την αρχή όλες τις τοποθετήσεις γιατί κανένας δεν μίλησε για το ποιο είναι το καλύτερο εργοστάσιο [δίσκων;] ή παραγωγής πλυντηρίων. Άλλο είναι το θέμα.
Αυτό το περί υπεροψίας άστοχο, φίλε. Μην ρίχνεις κι' άλλο την κουβέντα!! Άλλος σε πρόλαβε και μίλησε για "κοινούς θνητούς". Τί συμπλέγματα είναι αυτά!! Φτάνει.
Το avclub δεν είναι βήμα έκφρασης αποθυμένων. Είπα την γνώμη μου και βρήκα το μπελά μου.
Κάναμε αγώνες για την ελεύθερη έκφραση, αλλά υπάρχουν και όρια.

Σαν το χέλι είναι. Από όπου και να τον πιάσεις θα σου γλυστρήσει!

Σου έθεσα ένα ερώτημα στο οποίο δεν απάντησες. Δικαίωμά σου. Και δεν με ενδιαφέρει.
Μιλάς για κάποιο χέλι που γλιστράει; Διαβάζω καλά;
Στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σχοινί! Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Για μια καλή μπουγάδα...

Το θέμα έχει ανοιχτεί ήδη.

[...]Είπα την γνώμη μου και βρήκα το μπελά μου.

Κύριε Στεφανίδη παρακολουθώ και 'γω με ενδιαφέρον το thread από την αρχή. Καλό είναι να τεκμηριώνουμε την γνώμη μας. Και εφόσον η γνώμη μας αφορά τεχνικά θέματα η τεκμηρίωση πρέπει να είναι επιστημονική και να βασίζεται στην κοινή λογική, όπως προανέφερε και ο Κώστας Κόγιας. Ως επιστήμονας που είστε, γνωρίζετε πολύ καλά τι σημαίνει τεκμηρίωση. Εφόσον επιμένετε τόσο πολύ για τις θέσεις σας (και δεν θα μπω στον κόπο να χαρακτηρίσω τον τρόπο σας) ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΤΕ τις.

Ο κύριος Κόγιας τεκμηρίωσε τις θέσεις του σε προηγούμενο post. Κάθε τι τεκμηριωμένο δεν αμφισβητείται. Αλλιώς ο γάϊδαρος θα πέταγε..

Δεν ξερω κ Στεφανιδη,αν εχετε καταλαβει οτι η τοποθετησις σας,<τολμας και μιλας> ειναι που προξενησε τις αντιδρασεις.Μπορουσατε ,πιο κοσμια και οχι τοσο προκλητικα και προσβλητικα να πειτε οσα θελετε,και να καταθεσετε τις γνωσεις σας.Γιατι λοιπον αυτη η συμπεριφορα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Για μια καλή μπουγάδα...

Θα συμβούλευα να διαβάσεις από την αρχή όλες τις τοποθετήσεις γιατί κανένας δεν μίλησε για το ποιο είναι το καλύτερο εργοστάσιο [δίσκων;] ή παραγωγής πλυντηρίων. Άλλο είναι το θέμα.
Αυτό το περί υπεροψίας άστοχο, φίλε. Μην ρίχνεις κι' άλλο την κουβέντα!! Άλλος σε πρόλαβε και μίλησε για "κοινούς θνητούς". Τί συμπλέγματα είναι αυτά!! Φτάνει.
Το avclub δεν είναι βήμα έκφρασης αποθυμένων. Είπα την γνώμη μου και βρήκα το μπελά μου.
Κάναμε αγώνες για την ελεύθερη έκφραση, αλλά υπάρχουν και όρια.

Εγώ ρίχνω την κουβέντα ??? χαχαχαχαχα :grinning-smiley-043:flipout:
Πράγματι τελικά το μόνο που μπορείτε (όταν δεν γνωρίζω τον συνομιλητή μου, μου έχουν μάθει να μιλάω στον πληθυντικό !) να μας "μάθετε" είναι οι φωτογραφίες από την επισκεψή σας στο εργοστάσιο...
Γεια σας...κ καληνύχτα...-bye-

Δεν ξερω κ Στεφανιδη,αν εχετε καταλαβει οτι η τοποθετησις σας,<τολμας και μιλας> ειναι που προξενησε τις αντιδρασεις.Μπορουσατε ,πιο κοσμια και οχι τοσο προκλητικα και προσβλητικα να πειτε οσα θελετε,και να καταθεσετε τις γνωσεις σας.Γιατι λοιπον αυτη η συμπεριφορα?

Κύριε Νικολαϊδη αν διαβάσετε προσεκτικά την όλη συζήτηση πριν το "πως τολμάς" θα καταλάβετε ότι η έκφραση της απορίας μου ήταν εύστοχη και δεν εννοούσα τίποτα το προσβλητικό. Ρητορική ερώτηση έθεσα. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το γιατί τόση φασαρία. Ο ίδιος ο Κόγιας δεν νομίζω να παρεξηγήθηκε. Κάποιοι φαίνεται να προσπαθούν να βρούν ευκαιρία να εκδηλώσουν κάποια συμπλέγματα. Αν αυτό τους εκτονώνει καλό κάνει, αλλά υπάρχουν και όρια.
Με όλη την πείρα μου από τη ζωή και την ενασχόληση μου για δεκαετίες με την πολιτική κ.λ.π. [*ίσως αυτό δεν θάπρεπε να το πω, πιθανόν να κινδυνεύω να θεωρηθώ ξανά ως μη "κοινός θνητός" ή και "υπερόπτης"*] σας διαβεβαιώ ότι καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά το τί συμβαίνει.
Θα πρέπει κάποιος ή να μη μιλά ή να προσέχει ακόμη και το παραμικρό για να μην δώσει δικαίωμα για αφορμή επίθεσης.
Εδώ στο κλαμπ θα πρέπει να υπάρχει μια συναδελικότητα/συντροφικότητα που θα πρέπει να μας εμπνέει για να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας και να απολαύσουμε το ΥΠΕΡΟΧΟ αυτό χόμπυ που δεν είναι άλλο από την απόλαυση της μουσικής και τέρψη της ψυχής μας.
Δεν θα πρέπει τώρα που εγώ γράφω αυτά να διστάζω να εκφραστώ ελεύθερα λόγω πιθανής επικείμενης επίθεσης. Η όλη υπόθεση έτσι όπως εξελίσσεται μου θυμίζει συντεχνιακή συμπεριφορά ή κακό συνδικαλισμό. Κάτι σαν συμπεριφορά φράξιας, όπως λέμε οι πολιτικοί επιστήμονες. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τί θέλω να πω.
Μ' αυτό το "αν καταλαβαίνετε" που μόλις ξεστόμησα, εσείς π.χ. αν θέλατε θα μπορούσατε να με θεωρήσετε και αγενή, και δεν συμμαζεύεται, που λέει ο λόγος.
Υπάρχουν τόσο ευαίσθητοι άνθρωποι στο κλαμπ και είναι τόσο μυγιάγγιχτοι ή δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους;
Θα πρέπει να μην προκαλούν, να υπάρχει αυτοέλεγχος από όλες τις πλευρές και ωριμότητα. δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε αλλά πολλά να ενώσουμε.
Όσο για να τίθενται τα ερωτήματα πιο κόσμια δεν αντιλέγω, αλλά σας παρακαλώ δείξτε μου μια παρέμβαση σαν αυτήν που κάνατε σε μένα σε κάποιον στο κλαμπ για να είναι πιο κόσμιος. Μέχρι στιγμής στο θέμα μας δεν το είδα. Δεν ξέρω αν το έχετε κάνει σε κάποιο άλλο θέμα και δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου. Ευχαριστώ που με ακούσατε. Λ.Σ.

Μπήκα κι εγώ μια φορά στους Hi-end(άδες) να παρακολουθήσω ένα θέμα που μου προξένησε ενδιαφέρον αν και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω σχέση με βινύλια..
Θεωρώ όμως οτι, ότι μαθαίνεις σ'αυτήν την ζωή δεν σε βλάπτει..

Όπως σε όλες τις συζητήσεις κατανοώ οτι υπάρχει περίπτωση να ανάψουν τα αίματα.. πράγμα που γίνεται και σε άλλα θέματα και πολλές φορές είναι θεμιτό μέχρις ενός σημείου!
Όμως ρε παιδιά, μια φορά που μπήκα κι εγώ στον κόπο να μπω στους Hi-end(άδες) να ανοίξω τα μάτια μου, σας παρακαλώ, συνεχίστε την συζήτηση και αφήστε τις προσωπικές κόντρες να αποκτήσουμε τελικά μια-δυο γνώσεις παραπάνω κι απο εκεί και μετά ο καθένας κρίνει και αποφασίζει για τον εαυτό του..

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
ένας άσχετος με hi-end!

Παρακολουθώ με έκπληξη την εκτροπή της συζήτησης...

1. Τα πλυντήρια δίσκων δεν νομίζω να είναι καμιά μεγάλη επιστήμη. Από την άλλη, αν κάποιοι από εσάς νομίζουν ότι μπορούν να φτιάξουν ένα, ας το φτιάξουν, ας το βγάλουν στην παραγωγή, να το πουλήσουν κιόλας να βγάλουν λεφτά. Υπολογίστε και το κέρδος λιανικής και χονδρικής και να δούμε αν θα σας βγεί κάτω από χιλιάρικο.

2. Για τα υγρά και τα κατάλοιπά τους. Η ισοπροπυλική αλκοόλη που πωλείται στο εμπόριο δεν είναι καθαρή, αλλά έχει προσμήξεις. Εκεί πρέπει να οφείλονται τα κατάλοιπα που είδατε. Αν βρείτε καθαρή ισοπροπυλική αλκοόλη (που πωλείται ως χημικό αντιδραστήριο) νομίζω ότι δεν θα έχετε πρόβλημα.

3. Το νερό λόγω επιφανιακής τάσης δεν διαβρέχει το βινύλιο. Μπορείτε εύκολα να δείτε ότι μια σταγόνα νερού δεν απλώνει πάνω στον δίσκο. Γι' αυτό τον λόγο χρειάζεται άλλο ένα χημικό, αγγλικά λέγεται wetting agent. Αυτό μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα που πουλάνε αναλώσιμα για φωτογραφία (φτιάχνει και η Kodak), γιατί το ίδιο πρόβλημα έχουν και τα φιλμ στο εμφανιστήριο.

4. Ένα υγρό δίσκων συνήθως είναι καθαρή ισοπροπυλική αλκοόλη, απεσταγμένο νερό και wetting agent. Όλη η μαγκιά είναι να πετύχεις την αναλογία. Και δεν νομίζω κανένας από τους κατασκευαστές να μας την πει την συνταγή...

5. Εγώ δεν έχω πλυντήριο. Έχω πλύνει σε γνωστούς κάποιους δίσκους που ήταν πολύ βρώμικοι και είδα αποτέλεσμα. Αλλά για καθημερινή χρήση έχω ένα βουρτσάκι με ίνες της Philips και για σοβαρότερη δουλειά το σετ της Discwasher για τους δίσκους και την κεφαλή (με αρκετά μπουκάλια σε στοκ για τα επόμενα χρόνια).

6. Όσον αφορά τις μετρήσεις μετά από καθαριότητα κλπ, ε μην το παραξηλώσουμε. Άμα ο δίσκος θέλει καθάρισμα και με το μάτι φαίνεται ότι βγαίνει βρώμα!

7. Όσον αφορά λερωμένους νέους δίσκους, μου έχει τύχει τέτοιο (ελληνικός EMI) που είχε ίνες χαρτιού! Ποτέ δεν είδα ρινίσματα βινυλίου. Όμως έχω μια απορία. Η πρέσα ανάμεσα σε δύο εκτυπώσεις δίσκων καθαρίζεται. Αυτό το καθαριστικό δεν μένει πάνω στον νέο δίσκο; Μήπως αυτό αφαιρείτε με το πρώτο πλύσιμο;

8. Τέλος, σταματήστε τους χαρακτηρισμούς. Γιατί αν ήταν κανένας από εμάς πραγματικά ειδικός στο θέμα, δεν θα καθόταν να γράφει στο φόρουμ, αλλά θα σχεδίαζε το επόμενο προϊόν της εταιρίας του.

Αυτή ήταν η μαγική κουβέντα , τα ανιονικά τασιενεργά που χρησιμοποιούνται μαζί με βακτηριοστατικά σε ΟΛΗ ανεξαιρέτως τήν βιομηχανία

Οπως είπε και ο προηγούμενος φίλος η Ισοπροπυλική που πωλείται απο χημικές εταιρείες σαν αντιδραστήριο δέν έχει νερό η ιζημα , νομίζω παρόμοια δουλειά κάνει και ο συνδυασμός αιθανόλης , μεθανόλης , αλλά η μία απο τίς δυό (δέν θυμαμαι τώρα ακριβώς )είναι ΑΚΡΩΣ ΤΟΞΙΚΗ οταν εισπνέεται .

Τα τασιενεργά , χρησιμοποιούται και κατά τήν διαδικασία καθαρισμού/ εμφιάλωσης ολων τών cans αναψυκτικών , μπύρας κλπ .