ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ....

audiophile62

AVClub Enthusiast
9 February 2007
1,292
Αθηνα-Γλυφαδα

Ένα ένα βρε τα βιντεάκια. Άνοιξες πολλά μέτωπα ταυτόχρονα.

Τα βίντεο φυσικά λένε και αλήθειες αλλά κάποια πράγματα τα ...παραλένε!

Η δημοκρατία ας πούμε, ξεψύχησε στα δόντια του Στάλιν. Όπως και πολλά μέλη της κεντρικής επιτροπής των μπολσεβίκων. Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό....

Αλλά...ας δούμε πως θα εξελιχθεί η συζήτηση.....:argue:

Η μισή αλήθεια είναι καλύτερη από την καθόλου αλήθεια ;

Η πλήρης αλήθεια πόσο πλήρης είναι ; Υπάρχει εμπιστεύσιμη συνισταμένη των αντικρουμένων απόψεων ;

Πόσο αυτοαναιρείσαι / αυτοακυρώνεσαι όταν στο τέλος του πρώτου βίντεο μιλάς για '' loving & caring leader '' , θέτοντας έτσι στην αμφισβήτηση (αχ όχι στην χλεύη) τα προηγούμενα (αληθή ( ; ), ή ημιαληθή ( ; ), ή ψευδή ( ; )) στοιχεία.

Δυστυχώς δεν έχω χρόνο τώρα, για το δεύτερο και τρίτο βίντεο.

Για το πρώτο να πω , ότι η περίοδος και τα γεγονότα του εμφυλίου είναι από τις πλέον ενδιαφέρουσες της νεώτερης ιστορίας μας. Προτρέπω όλους να διαβάσουν όσα περισσότερα μπορούν, από όλες τις πλευρές και να μορφώσουν ίδια γνώμη. Να ρωτήσουν όσους ακόμη επιζούν (από όλες τις πλευρές ει δυνατόν), να ανατρέξουν σε ξένη βιβλιογραφία, κλπ.

Τα αναπάντητα ερωτήματα, ακόμη και σήμερα είναι πάρα πολλά. Το καλύτερο είναι να μπορέσει κανείς να τα απαντήσει τελικά μόνος του.

ΤΟ ΒΑΣΙΚΌ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΎΜΕ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ, ΑΝΗΣΥΧΟΙ, ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ....
1. Ο Κνίτης παραμένει Κνίτης όσος καιρός κι αν περάσει. Με τι στην ευχή τους ταριχεύανε και κρατάνε τόσο πολύ;
2. Όποιος δεν είναι με εμάς, είναι φασίστας, δεν υπάρχουν επαναστάτες εκτός αυτούς που παράγει το ΚΚ(Ε), αντάρτης μη ενταγμένος στο ΕΑΜ ΕΛΑΣ δεν υπήρξε (είχανε την πατέντα) ήταν δοσίλογοι οι εκτός ΕΛΑΣ και άλλα "χαριτωμένα" που ανακάτευαν με την αλήθεια (όπου αυτή ήταν μαζί τους) για να φτιάξουν την μία και μοναδική εκδοχή ιστορίας που θα πρέπει να ξέρουν και να εμπεδώσουν οι επόμενες γενεές.
3. To target group πιο είναι; προς τι οι english subtitles?

ΥΓ. Συγχύστηκα!

1.Ναι
2.Κυβέρνησε για 150 χρόνια το ΚΚΕ στην Ελλάδα και κατάφερε και διαμόρφωσε την Ιστορία όπως ήθελε
3.....
ΥΓ Είμαι πρώην Κνίτης, αλλά ταριχευμένος ακόμα :D

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ....
1. Ο Κνίτης παραμένει Κνίτης όσος καιρός κι αν περάσει. Με τι στην ευχή τους ταριχεύανε και κρατάνε τόσο πολύ;
2. Όποιος δεν είναι με εμάς, είναι φασίστας, δεν υπάρχουν επαναστάτες εκτός αυτούς που παράγει το ΚΚ(Ε), αντάρτης μη ενταγμένος στο ΕΑΜ ΕΛΑΣ δεν υπήρξε (είχανε την πατέντα) ήταν δοσίλογοι οι εκτός ΕΛΑΣ και άλλα "χαριτωμένα" που ανακάτευαν με την αλήθεια (όπου αυτή ήταν μαζί τους) για να φτιάξουν την μία και μοναδική εκδοχή ιστορίας που θα πρέπει να ξέρουν και να εμπεδώσουν οι επόμενες γενεές.
3. To target group πιο είναι; προς τι οι english subtitles?

ΥΓ. Συγχύστηκα!
Συγχυστηκες???? ΞΥΔΙ !!! η και ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ το αγαπημενο σας απο εποχης του αληστου μνημης Μανιαδακη....Μ αυτα "τραταριζε" το λαο...

Εσεις βεβαια εχετε να επιδειξετε Μεταξαδες , Μανιαδακηδες , Τσακαλωτους , Μπουρανταδες , ΜΑΥδες , Χ ιτες , Ταγματασφαλητες , Ραλληδες , Κανελοπουλους , Σουρλες, Γκοτζαμανηδες , Παπαδοπουλους , Θεοφιλογιαννακους , Ιωαννιδηδες , Μαρκεζινιδες , Πλευρηδες , κι αλλα ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ .........

Last edited:
Εάν μού επιτρέπεται μιά παρέμβαση,θα πρότεινα να μήν εξελιχθεί η όποια συζήτηση σε ανταλλαγή κομματικών ´βελών´.
Ο φίλος Δημοκηδής έγραψε ένα πολύ αξιόλογο Ποστ σε κάποιο απο τα treads περί εμφυλίου.
Νομίζω ότι έχει φτασει η εποχή που μερικά πράγματα μπορούμε να τα δούμε λίγο πιό νηφάλια.Ολοι θα κερδίσουμε απο μιά πιό ´αποστασιοποιημένη συζήτηση´.

κυριοι τετοιες πολιτικο-κομματικες αντιπαραθεσεις μονο προβληματα και οχι προβληματισμο φέρνουν
παρακληση ριξτε μια ματια στο ποστ 5 του φιλου Δημοκηδη οπως προτρεπει και ο φιλος Σπυρος που ειναι ολα τα λεφτα

Last edited:
Αγαπητε Audiophile 62

Εχω την εντυπωση οτι μια πιο... ηρεμη αντιμετωπιση γεγονοτων που ελαβαν μερος 60+ χρονια πριν, θα προαγει μια αντικειμενικοτερη αναλυση πανω σε γεγονοτα σημαντικα που διαμορφωσαν την σημερινη Ελλαδα.

Αλλωστε, κανεις απο εμας τα σημερινα..."παιδια" δεν θελει να φερει στις πλατες του πρακτικες που σημερα δεν προσδιδουν τιποτα το επωφελες...

Κυριε Δημοκηδη, τα σεβη μου...

Φίλε μου audiophile62, ακολούθησε την παραίνεση του Σπύρου και δεν θα χάσεις.....;)

Τα βέλη όμως δεν είναι μονόπλευρα.

Και κάτι ακόμα: Τι θα πει "προπαγάνδα του ΚΚΕ" και άλλες βλακείες.
Όλοι έχουν δικαίωμα να κάνουν "προπαγάνδα". Δεν ζούμε πια στην εποχή εκείνη όπου και τα δένδρα είχαν εκλογικά βιβλιάρια και η προπαγάνδα ήταν προνόμιο μόνο της "εθνικής" παράταξης.

Επίσης δεν είμαστε μικρά παιδιά στα οποία απαγορεύεται ( ; ) να κάνεις προπαγάνδα.

"Απαγορεύεται" αλλά στην πραγματικότητα το σύστημα δεν έπαψε στιγμή να κάνει προπαγάνδα στα παιδιά μας με όλους τους ιδεολογικούς μηχανισμούς του. Και έχει πολλούς!

Μη πάει το μυαλό σας μακριά: Οι διαφημίσεις στην TV και όπου αλλού τι άλλο είναι παρά μία ακατάπαυστη προπαγάνδα υπέρ του καταναλωτικού-καπιταλιστικού τρόπου ζωής, υπέρ της καπιταλιστικής ιδεολογίας φιλοσοφίας;

Μην τολμήσει κανείς και βάλει κανένα σποτάκι διαφορετικό, σαν αυτά τα παραπάνω και αρχίζουν οι ψυχροπολεμικές εξυπνάδες:

"Μπαμπά προπαγάνδα του ΚΚΕ είναι αυτό;"
"Κοιμήσου τώρα παιδί μου και μη ρωτάς είναι αργά. Όταν μεγαλώσεις και ξυπνήσεις μπορεί να καταλάβεις....."
-bye-