Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Απάντηση: Re: Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Όχι.
Το θέμα είναι να πάρουμε χαμπάρι ότι κάθε σύστημα έχει τις τρύπες του και πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που τις ξέρουν.
Τώρα, είναι η παρουσιάστρια με τον ωραίο κώτσο ή ο εργοστασιάρχης με τις 300 θέσεις εργασίας, για εμάς δεν έχει μεγάλη σημασία γιατί δεν πρόκειται να γίνουμε τίποτα από τα δύο.

Πως δεν έχει...... Πρέπει να αλλάξει.... Το αν θα αλλάξει μπορούμε να το συζητάμε μέρες..... Αλλά νομίζω οτι συμφωνούμε ότι πρέπει....έτσι?

Re: Απάντηση: Re: Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Πως δεν έχει...... Πρέπει να αλλάξει.... Το αν θα αλλάξει μπορούμε να το συζητάμε μέρες..... Αλλά νομίζω οτι συμφωνούμε ότι πρέπει....έτσι?
Σιγουρα συμφωνουμε οτι πρεπει να αλλαξει.

Το προβλημα ειναι οτι δεν συμφωνουμε πως πρεπει να γινει.

Γι'αυτο εχουμε μονιμως πρασινους και γαλαζιους να εναλλασονται αιωνιως την εξουσια,για να επανελθουμε λιγο πιο κοντα στον τιτλο του νηματος................

Το τραγικο ειναι οτι αυτοι κυβερνουν ειτε διοτι συνφωνουν ειτε διοτι δεν συμφωνουν οι υπολοιποι.

Αν κυβερνησουν και αυτη την φορα,ποιοι θα ευθυνονται αραγε;

Πάει ξεφύγαμε.....

Καταρχάς μακριά απο τον κώλο μας οι "τέλειες" κοινωνίες....Μου μυρίζει "αποστείρωση" και δεν μπορώ...

Δεν υπάρχει τέλεια κοινωνία και ούτε ΠΡΕΠΕΙ να υπάρξει τέτοια... Οι κοινωνία είναι κάτι που ζυμώνεται και αφορά την δυναμική που έχει ο ανθρώπινος χαρακτήρας και παράγοντας.

Εάν προσέξεις θα δεις ότι δεν γράψαμε, σίγουρα όχι εγώ αλλά νομίζω ούτε και ο Μιχάλης, ότι γίνεται (από εσένα ή από άλλους) αναφορά ή συζήτηση σε κάποια "τέλεια" "κοινωνία", αλλά σε ένα "ιδανικό" σύστημα, στο οποίο οπωσδήποτε παραπέμπεις, έστω και σιωπηρά, όταν καταλογίζεις το φαινόμενο των αμοιβών τύπου Μακρυπούλια στο κρατούν σύστημα, καθώς εκ των λόγων σου συνάγεται ότι υπάρχει ένα άλλο σύστημα στο οποίο δεν θα υπάρχουν τέτοια φαινόμενα.

Σιγουρα συμφωνουμε οτι πρεπει να αλλαξει.

Το προβλημα ειναι οτι δεν συμφωνουμε πως πρεπει να γινει.

Γι'αυτο εχουμε μονιμως πρασινους και γαλαζιους να εναλλασονται αιωνιως την εξουσια

Καλά, οι πράσινοι μας τελείωσαν.
Απο δώ και πέρα, γαλάζιοι με γαλάζιους θα εναλλάσονται στην εξουσία ....

Καλά, οι πράσινοι μας τελείωσαν.
Απο δώ και πέρα, γαλάζιοι με γαλάζιους θα εναλλάσονται στην εξουσία ....
Σωστο,αλλα ποιος θα φταιει ειναι το θεμα.

Προφανως εμεις που θα παραπονιομαστε παλι...................και θα'λεγα οτι δεν θα εχουμε καμια δικαιολογια πλεον.

Το μονο "θετικο" της σημερινης τραγωδιας,ειναι αυτη η τελευταια,χρυση ευκαιρια που υπαρχει να τους απαλλακτουμε.

Δεν ξέρω... Και να πάνε τσάμπα τόσα λεφτά που έχω δώσει για πλαστικές και αποτρίχωση; :p

Βρε συ, άντε και αλλάζει το σύστημα και δημιουργούμε κάποιο σύμφωνα με τη δική μας φιλοσοφία ισονομίας.
Νομίζεις ότι δεν θα βρεθούν λαμόγια να εκμεταλευτούν τα γκρίζα σημεία;
Εσύ θέλεις ένα τέλειο σύστημα, αλλά από πίσω και μία κοινωνία που θα έχει την τέλεια νοοτροπία!
Μιλάμε δηλαδή για διπλή ουτοπία.

Αυτοι που ευθυνονται παντα... Οι αλλοι...

Όχι βρε.....Όλοι μας.....ήθελα να πω....Έτσι δεν λέει και ο "Ρινόκερος"...??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Δεν ξέρω... Και να πάνε τσάμπα τόσα λεφτά που έχω δώσει για πλαστικές και αποτρίχωση; :p

Βρε συ, άντε και αλλάζει το σύστημα και δημιουργούμε κάποιο σύμφωνα με τη δική μας φιλοσοφία ισονομίας.
Νομίζεις ότι δεν θα βρεθούν λαμόγια να εκμεταλευτούν τα γκρίζα σημεία;
Εσύ θέλεις ένα τέλειο σύστημα, αλλά από πίσω και μία κοινωνία που θα έχει την τέλεια νοοτροπία!
Μιλάμε δηλαδή για διπλή ουτοπία.

Ορίστε Τάσο ποιοι λένε για "τέλεια" κοινωνία....

Ρε μιλάμε ή κλάνουμε???χαχαχαχαχαχαχααχαχ.....

Το ότι θα υπάρχουν λαμόγια σε οποιαδήποτε κοινωνία είναι αδιαμφισβήτητο. Αλλά τουλάχιστον σε μια "ιδανική" κοινωνία θα περιθωριοποιούνται, ενώ στην Καπιταλιστική ανάγονται σε "ηγέτες".....

Και αυτό το γνωρίζουν όλοι, ασχέτως τι λένε "δημόσια".

Και αφού ρε δεν συμφωνείτε με τις "ουτοπικές" αλλαγές.... Με ποιες συμφωνείτε, με τις υπάρχουσες???

θαυμάστε λόγο
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

όλα τα λεφτά ασφαλώς η Πόπη!!!

Ρε μιλάμε ή κλάνουμε???χαχαχαχαχαχαχααχαχ.....

Ε τι να του κάνω του Μιχάλη. Μας βάζει αυτογκόλ. :p

Και αφού ρε δεν συμφωνείτε με τις "ουτοπικές" αλλαγές.... Με ποιες συμφωνείτε, με τις υπάρχουσες???

Δεν είναι δίπολο το πράγμα. Δλδ εφόσον απορρίπτω ως εν τέλει ελαττωματικό ακόμη και το "ιδανικό" σύστημα, δεν σημαίνει πως αποδέχομαι το υπάρχον.
Απλώς είπα ότι το χρηματιστήριο της ομορφιάς και των επιφανειακών αρετών ούτε το πρώτον δημιούργησε ο καπιταλισμός, ούτε θα εκλείψει σε ένα "ιδανικό" σύστημα (εκτός εάν πιστεύουμε ότι "ιδανικό" είναι ένα σύστημα το οποίο εξ ορισμού -και ως εκ θαύματος- δίνει λύση στα πάντα, οπότε πάσο).
Και τέτοια φαινόμενα δεν συντηρούνται από το σύστημα αλλά από το ίδιο το κοινό τέτοιων εκπομπών.

Re: Απάντηση: Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Οι εκπομπές του είδους αυτού είναι άκρως απαραίτητες για το σύστημα.
Είναι ένας ακόμα τρόπος να κατασκευάσουν τους "χρήσιμους βλάκες"

Το life style αντιπροσωπεύει συγκεκριμενη ιδεολογία ..Η κάθε ''γλάστρα'' ή ''γλάστρ-ος'' αφού εχουν ζήτηση αμείβονται και με προκλητικές αμοιβές.

Προφανώς και πουθενά δεν υπάρχει σύστημα με ισες αμοιβές για ολους..

Θα καταλαβαινα να ζει με καποια προνομια ενας σπουδαιος καλλιτέχνης ή ερευνητής (περισσοτερο ως προς την παροχή αυτών που χρειάζεται για να αναπτύξει την επιστήμη ή την τέχνη),αλλά στην ιδεολογια της αποχαύνωσης ευνοείται η ''Ζετα'' (που ως Ζέτα δεν μου φταιει σε τίποτα)..

Τα ιδια ισχύουν και στον επαγγελματικο αθλητισμό...

Οταν το ''χρηματιστήριο αξιών'' μετατρέπει τον πολυ ταλαντούχο Μέσι σε δισεκατομυριούχο δεν ευθυνεται ο Μέσι και ο καθε Μεσι..

Αλλά οτι αυτά τα πρότυπα θα πρεπει να αλλαξουν για μενα τουλαχιστον ειναι δεδομένα...

Και ποδοσφαιρο μπορούν να παίξουν με πολύ λιγοτερα χρήματα και να τελειώνει σε επιπεδο αμοιβων το καθε ''πρωϊνάδικο''..

Αλλά αυτα ανήκουν σε διαφορετικες κοινωνιες,που ισως καποτε θεσπίσουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά ..

Δεν ειμαι αντιθετος προσωπικά και για τις λεγομενες ''λαϊκές ζώνες θεάματος'',γιατι και αυτες ειναι απαραιτητες για ενα κοινό..

Αλλα ειμαι αντιθετος με τις αμοιβές και το οτι ανάγονται σε αξίες και ιδανικά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα

Εγώ βρε λέω ότι δεν υπάρχει το τέλειο σύστημα γιατί απλά δεν υπάρχει (και ούτε πρόκειται) η τέλεια κοινωνία... :p

Κατ αρχην τελειο δεν υπαρχει στη φυση.
Η υπερβολη επισης συνηθως δημιουργει αρρωστες καταστασεις.
Ενα απο τα βασικοτερα προβληματα στις συνχρονες κοινωνιες ειναι η αστυφιλια. Ειναι υπερβολικος ο αριθμος που συγκεντωνεται στις πολεις.
Το αποτελεσμα ειναι να χανει ο ανθρωπος την προσωπικοτητα και τη αξια του.Ταυτοχρονα γινεται πιο ευκολα βορα στους εξουσιαστες .
Οσο μικροτερες και ανεξαρτητες ειναι οι κοινωνιες τοσο πιο ευκολα αυτορυθμιζονται ,οι πραξεις εχουν αξια γιατι δεν περναν απαρατηρητες .
Ισως μια εξηγηση της αντιστασης των Ελληνων στην κατοχη ειναι και αυτη η διαφορετικη κατανομη του πληθυσμου.
Κατι που αλλαξε βιαια με το σχεδιο μαρσαλ και την αστυφιλια.

Last edited:
ο λογος που οι γλαστρες εχουν περαση και πληρωνονται αδρα ειναι οτι πρεπει να εχουν τον μεσο ορο ολων των ανωδυνων χαρακτηριστικων.Πραγμα ιδιαιτερα δυσκολο .
Δεν νομιζω οτι οι αμοιβαδες θα τα καταφερναν .

Κατ αρχην τελειο δεν υπαρχει στη φυση.
Η υπερβολη επισης συνηθως δημιουργει αρρωστες καταστασεις.
Ενα απο τα βασικοτερα προβληματα στις συνχρονες κοινωνιες ειναι η αστυφιλια. Ειναι υπερβολικος ο αριθμος που συγκεντωνεται στις πολεις.
Το αποτελεσμα ειναι να χανει ο ανθρωπος την προσωπικοτητα και τη αξια του.Ταυτοχρονα γινεται πιο ευκολα βορα στους εξουσιαστες .
Οσο μικροτερες και ανεξαρτητες ειναι οι κοινωνιες τοσο πιο ευκολα αυτορυθμιζονται ,οι πραξεις εχουν αξια γιατι δεν περναν απαρατηρητες .
Ισως μια εξηγηση της αντιστασης των Ελληνων στην κατοχη ειναι και αυτη η διαφορετικη κατανομη του πληθυσμου.
Κατι που αλλαξε βιαια με το σχεδιο μαρσαλ και την αστυφιλια.

Μωρ' τι μας λες..

4q0nbc.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Οι εκπομπές του είδους αυτού είναι άκρως απαραίτητες για το σύστημα.
Είναι ένας ακόμα τρόπος να κατασκευάσουν τους "χρήσιμους βλάκες"

Ο,τιδήποτε αποχαυνώνει τον λαό ή και απλώς τον εκτονώνει ή του απορροφά το ενδιαφέρον είναι εκ του αποτελέσματος χρήσιμο στο σύστημα και την εξουσία. Είτε αυτό λέγεται Κολοσσαίο, είτε ιπποδρομίες, είτε ποδόσφαιρο είτε πρωϊνάδικα είτε (γιατί όχι) θρησκεία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει αυτομάτως να υπάρχει και κάποια συνωμοσία πίσω από τέτοιες εκπομπές. Το ελαφρό πάντα θα "πουλάει", και φυσικά καθετί ελαφρό δεν κατατάσσεται αυτομάτως στη σκυλοκουλτούρα ούτε και είναι εκ μόνης της ιδιότητάς του αυτής οβελιστέο από ένα ραδιοτηλεοπτικό μέσο.
Επομένως ελαφρές εκπομπές θα υπήρχαν πιστεύω σε οποιοδήποτε σύστημα -πλην ίσως ολοκληρωτικών καθεστώτων που θα το 'χαν βάλει σκοπό να εκπολιτίσουν, αμέτι μουχαμέτι, την πλέμπα.

* Νομίζω ότι η χρήση του όρου "χρήσιμοι βλάκες" είναι αδόκιμη εν προκειμένω. Αμφισβητούμενης πατρότητας και εσφαλμένως από ό,τι φαίνεται αποδιδόμενος στον ίδιο τον Λένιν, αναφέρεται στους ξένους συμπαθούντες ενός συστήματος, που αφελώς απλώς υπηρετούν τα συμφέροντά του. Εσύ αναφέρεσαι στους ίδιους τους πολίτες ενός συστήματος. Μπορούσες να πεις σκέτο "βλάκες".