Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

το ξέρω ρε σύ

μπήκα να κάνω μανούρα στο μαγαζί ....

Γιαουρτάκι θες?

%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CE%B9.jpg

; Μήπως να κάνατε μία αρχή ψηφίζοντας κάποιο απ' αυτά τιμωρώντας ταυτόχρονα έτσι τα κόμματα εξουσίας;

Συμφωνω.

Μια αποχη απο αυτες τις εκλογες ειναι καταστροφικη.

Αντιθετα αυτες οι εκλογες ειναι και μια καλη σφυγμομετρηση.

Δεν θα μετρησουν τα κουκια τους μονον οι κρατουντες,αλλα και οι αντιθετοι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Πόσοι; Ποιοι; Πότε; Πως;

Κατ´αρχήν με απλή αναλογική...Να δώ πως θα βγαζουν κυβερνήσεις ..Αντι για τα bonus 50 εδρών λες και το πρωτο κόμμα ειναι manager σε εταιρεια(οχι οτι δεν ειναι δηλαδή) και διάφορες αστειότητες ''ενισχυμένης αναλογικης''

Είτε με το καλο είτε με το κακό η βοη των επερχομενων θα ακουστεί.

Πως καλέ; αφού τα όσπρια πλέον τα εξάγουμε :ernaehrung004:

:flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Κατ´αρχήν με απλή αναλογική...Να δώ πως θα βγαζουν κυβερνήσεις ..Αντι για τα bonus 50 εδρών λες και το πρωτο κόμμα ειναι manager σε εταιρεια(οχι οτι δεν ειναι δηλαδή) και διάφορες αστειότητες ''ενισχυμένης αναλογικης''

Συμφωνώ απολύτως!

Αλλά προϋποθέτει κατά την ταπεινή μου άποψη νέο σύνταγμα. Πρέπει ο κόσμος να εμπιστευτεί ξανά το κράτος. Πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή. δηλαδή επανάσταση.

Συμφωνώ απολύτως!

Αλλά προϋποθέτει κατά την ταπεινή μου άποψη νέο σύνταγμα. Πρέπει ο κόσμος να εμπιστευτεί ξανά το κράτος. Πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή. δηλαδή επανάσταση.

Διάβασε την υπογραφή του Σπύρου και πες μου τι να εμπιστευτώ?

Ασφαλώς και κατάλαβες τι θέλω να πω. Αν βάλεις υποψηφιότητα στις εκλογές και ζητήσεις την ψήφο μου μπορεί να σε ψηφίσω. Αν μου ζητήσεις να σε ακολουθήσω (όπως λες εκτός εκλογών) δεν θα έχεις την υποστήριξή μου. Θα είχε ενδιαφέρον να είχαμε μία ένδειξη για το πόσοι είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν.

Μα το ιδιο λεμε. Εμπιστευεσαι οποιονδηποτε τυχαιο αρκει να ειναι μεσα απο τις εκλογες και σε καμια αλλη πτυχη της ζωης σου δεν το κανεις. Εκει γιατι;
Εγω το λεω σαφως, δεν εμπιστευομαι κανεναν, χωρις εξαιρεσεις, με εν λευκω επιταγη για 4 χρονια.
Ποιος απο τους δυο μας σκεφτεται παραλογα; :ADFADF1:

Προφανώς και διαφωνούμε. Τέτοιες μέθοδοι εννοούνται μόνο σε ένοπλη σύρραξη και όχι σε πολιτικό αγώνα.

Δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνησουμε, αλλα πρεπει να συνειδητοποιησεις οτι πρεπει να διαλεξεις πλευρα και ισως να ειναι συντομα. Ποια πλευρα δεν θα σου πω εγω, αλλα πρεπει. Και τοτε θα δουμε αν ειναι πολεμος ή τσαι και συμπαθεια.

Από τα γνωστά όχι. Αυτά τα κόμματα εκφράζουν έστω και λίγο εσάς που είστε κατά των εκλογών; Μήπως να κάνατε μία αρχή ψηφίζοντας κάποιο απ' αυτά τιμωρώντας ταυτόχρονα έτσι τα κόμματα εξουσίας;

Δεν μπορω να απαντησω για ολους, αλλα εμενα οχι, δε με εκφραζουν. Αλλα μην υπεκφευγεις. Εσυ που λες να τιμωρησουμε τα κομματα εξουσιας, ποιο θα εβλεπες σαν καλη εναλλακτικη;

Re: Απάντηση: Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Αυθαίρετο μάλλον συμπέρασμα και σίγουρα λανθασμένο.

Επίσης δεν καταλαβαίνω που θες να καταλήξεις.

Sorry δεν το ειχα δει
η εργασία, η παραγωγικότητα της και η ομορφιά είναι θέματα που απασχόλησαν πολύ πριν τα πολιτευματα....
Δεν ειναι φαινόμενα του καπιταλισμού ούτε του κομμουνισμού
Δες ξανα αυτά που αναφέρεις και αν βρεις κάτι που να βοηθάει την παραγωγικότητα ελα να το ξανασυζητήσουμε

Εάν θέλουμε να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι, από τη μεταπολίτευση και μετά το μόνο που γίνεται με τις εκλογές είναι να ανανεώνεται η λαϊκή εντολή πότε στο ένα, πότε στο άλλο, από τα δύο πάντα, κόμματα. Και αυτός είναι και ο πραγματικός σκοπός τους στο (αληθινό) πολίτευμά μας. Δεν είναι η έκφραση της λαϊκής βούλησης. Με την υιοθέτηση σχεδόν πλειοψηφικών συστημάτων (με πριμοδότηση του πρώτου κόμματος), με την καθιέρωση εκλογικού ορίου (όλα αυτά με τη δικαιολογία της δημιουργίας ισχυρών κυβερνήσεων) το έχουν πετύχει να μην υπάρχουν παρά 4-5 συγκεκριμένοι σχηματισμοί στον πολιτικό χώρο και τέλος. Αυτό το περίφημο "εάν θέλεις να αλλάξεις τα πράγματα να κατέβεις ο ίδιος στις εκλογές" είναι μεγάλη μπούρδα, πρακτικά είναι αδύνατο το να κατεβούν 10-20-100 άξιοι υποψήφιοι, ανένταχτοι σε κάποιο κόμμα, και να καταφέρουν ξέχωρα ο καθένας να εκλεγούν.

Έτσι ακριβώς, όπως περιέγραψα στην αρχή, βλέπουν και οι ευρωπαίοι τις επερχόμενες εκλογές μας. Σαν μια διαδικασία νομιμοποίησης, οπωσδήποτε, των πεπραγμένων των προηγούμενων, και ανανέωσης, εάν όχι στους ίδιους πολιτικούς, πάντως στην ίδια πολιτική (μας το κουνάνε το χέρι, να προσέξουμε μην κάνουμε καμιά μαλακία!) της λαϊκής εντολής.

Εγώ έχω πάψει εδώ και κάποιο καιρό να βλέπω τις εκλογές σαν ευκαιρία ανάδειξης νέας άξιας κυβέρνησης. Μόνο σαν διαδικασία έκφρασης λαϊκής διαμαρτυρίας για πλήρη αλλαγή θα μπορούσαν ίσως να λειτουργήσουν.

Δεν μπορω να απαντησω για ολους, αλλα εμενα οχι, δε με εκφραζουν. Αλλα μην υπεκφευγεις. Εσυ που λες να τιμωρησουμε τα κομματα εξουσιας, ποιο θα εβλεπες σαν καλη εναλλακτικη;

Δεν βλέπω, και ειδικά κάποιο απ' αυτά που ανέφερες. Δες όμως σαν πρώτο βήμα και σαν τιμωρία την μη εκλογή κανενός ή τουλάχιστον της πλειοψηφίας όσων είναι βουλευτές στην σημερινή βουλή.

Απάντηση: Re: Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Δεν βλέπω, και ειδικά κάποιο απ' αυτά που ανέφερες. Δες όμως σαν πρώτο βήμα και σαν τιμωρία την μη εκλογή κανενός ή τουλάχιστον της πλειοψηφίας όσων είναι βουλευτές στην σημερινή βουλή.

...οπότε και επόμενο βήμα για τα κόμματα θα είναι να κάνουν τις εκλογές βάσει λίστας.

Οταν αυτοί που μας λένε οτι πληρωνουμε την πολιτική των τελευταίων 30 ετων ηταν οι κυβερνώντες μας....οχι μαυρο και ακυρο...φυλακή πρεπει να πανε για κακοδιαχείριση.
Το ομολογούν και μόνοι τους
Θέλει μεγαλο θρασος να ξαναζητανε τη ψηφο μας
Πραγματικά θα ντρεπόμουν μόνο με την ιδεα να τους ψηφίσω,
δυστηχως πιστευω εχουν βολέψει τοσους πολλους που θα τα ξανακαταφέρουν
ντροπή!!!!

Re: Απάντηση: Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Εγώ έχω πάψει εδώ και κάποιο καιρό να βλέπω τις εκλογές σαν ευκαιρία ανάδειξης νέας άξιας κυβέρνησης. Μόνο σαν διαδικασία έκφρασης λαϊκής διαμαρτυρίας για πλήρη αλλαγή θα μπορούσαν ίσως να λειτουργήσουν.

Εστω κι έτσι. Θεωρείται λοιπόν η ψήφος σε πολλά μικρότερα κόμματα και η είσοδος περισσότερων σχηματισμών στη βουλή ως λαϊκή διαμαρτυρία; Είναι μία τέτοια ευκαιρία οι επερχόμενες εκλογές; Γιατί μία αποχή π.χ. της τάξεως του 40% και ποσοστό > 50% στα 2 κόμματα, μόνο ως διαμαρτυρία δεν θα εκληφθεί.....

Και τότε μπορεί το επόμενο βήμα να είναι αυτό.....
...οπότε και επόμενο βήμα για τα κόμματα θα είναι να κάνουν τις εκλογές βάσει λίστας.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Εστω κι έτσι. Θεωρείται λοιπόν η ψήφος σε πολλά μικρότερα κόμματα και η είσοδος περισσότερων σχηματισμών στη βουλή ως λαϊκή διαμαρτυρία; Είναι μία τέτοια ευκαιρία οι επερχόμενες εκλογές; Γιατί μία αποχή π.χ. της τάξεως του 40% και ποσοστό > 50% στα 2 κόμματα, μόνο ως διαμαρτυρία δεν θα εκληφθεί.....

Δεν γίνεται ακριβώς έτσι... το να εμπιστευτείς κάποιον με την ψήφο σου, είναι σαν να του δίνεις ένα γεμάτο όπλο. Θα πρέπει και να ξέρεις πώς θα το χρησιμοποιήσει αυτός που εμπιστεύεσαι. Να εμπιστευτώ, λες, μικρούς σχηματισμούς όταν τους βρίσκω αντίθετους ιδεολογικά (συνολικώς ή σε ορισμένα σημεία, δυστυχώς έτσι λειτουργούν τα κόμματα, με "πακέτο" ιδεολογίας απόψεων και προτάσεων) ή τυχάρπαστους ή και φαιδρούς ακόμη; Χώρια που αυτός που θα ψηφίσω μπορεί να μην πιάσει καν το 3% (το πιθανότερο, αφού μιλάμε για κάποιον "μικρό").

Συμφωνώ απολύτως!

Δηλαδή τι καλύτερο θα επιφέρει ένα "νέο σύνταγμα" ?
Λες και αν θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους δεν θα το παραβιάσουν....
Και γιατί και καλά θα πρέπει ο κόσμος να εμπιστεύεται το κράτος?
Το αντιθετο μάλιστα.
Ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει οτι το κράτος δεν προστατεύει τα δικά του συμφεροντα, αλλά αυτών που τον εκμεταλλεύονται....

Re: Απάντηση: Re: Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Νταλάρα...

Εμένα από την όλη συζήτηση μου έμεινε ένα πράγμα καρφωμένο στο μυαλό:

4q0nbc.jpg

:music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στον Ν

Δηλαδή τι καλύτερο θα επιφέρει ένα "νέο σύνταγμα" ?
Λες και αν θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους δεν θα το παραβιάσουν....
Και γιατί και καλά θα πρέπει ο κόσμος να εμπιστεύεται το κράτος?
Το αντιθετο μάλιστα.
Ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει οτι το κράτος δεν προστατεύει τα δικά του συμφεροντα, αλλά αυτών που τον εκμεταλλεύονται....

Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς.

το κράτος είναι εχθρός;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιαούρτια,καφέδες,νεράντζια και καρέκλες στ

το κράτος είναι εχθρός;

Φυσικα, στη μορφη που εχει τωρα προφανως και ειναι.

Και θα συμφωνησω και με τον Δημητρη οτι καμια αλλαγη Συνταγματος, απο μονη της, δεν προκειται να κανει κατι.