γιατι δεν περνω παραπανω ταχυτητα..?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,202
ΑΘΗΝΑ
η γραμμη ιντερνετ στην δουλεια μου,ειναι ταχυτατη και φτανει εξωπραγματικες ταχυτητες.
οταν ομως κανω download,σε καμια περιπτωση δεν κατεβαζω πανω
απο 1 mbit/s.
μπορω να κανω κατι για να περνω μεγαλυτερες ταχυτητες?

Attachments

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    26.2 KB · Views: 76
η γραμμη ιντερνετ στην δουλεια μου,ειναι ταχυτατη και φτανει εξωπραγματικες ταχυτητες.
οταν ομως κανω download,σε καμια περιπτωση δεν κατεβαζω πανω
απο 1 mbit/s.
μπορω να κανω κατι για να περνω μεγαλυτερες ταχυτητες?

Μπορείς να εγκαταστήσεις ένα download manager (π.χ. fdm, jdownloader, κτλ), που να χρησιμοποιεί πολλά connections ταυτόχρονα (εφόσον βέβαια κάτι τέτοιο επιτρέπεται από το policy της εταιρίας σου).

Αν ήταν πρόβλημα των connections το pc θα είχε κλατάρει πριν καν φτάσει το 1mbit....

Μάλλον υπάρχει QOS ενεργοποιημένο στην εταιρία σου και σας κόβει το επιπλέον "κλέψιμο" της γραμμής.

Επιπρόσθετα στο speed test συνδέθηκες με το UOA.gr που είναι δίπλα σου και ταχύτατο. Οταν κατεβάζεις ποιος ξέρει που γίνεται η σύνδεση και τι γραμμές παρεμβάλλονται. Αν θες να δεις κάνε tracert www.sitesou.com σε command line.

Επιπρόσθετα στο speed test συνδέθηκες με το UOA.gr που είναι δίπλα σου και ταχύτατο. Οταν κατεβάζεις ποιος ξέρει που γίνεται η σύνδεση και τι γραμμές παρεμβάλλονται. Αν θες να δεις κάνε tracert www.sitesou.com σε command line.

ειμαι μεσα στο uoa...

Μπορείς να εγκαταστήσεις ένα download manager (π.χ. fdm, jdownloader, κτλ), που να χρησιμοποιεί πολλά connections ταυτόχρονα (εφόσον βέβαια κάτι τέτοιο επιτρέπεται από το policy της εταιρίας σου).

εχω τον internet download manager

Τότε φίλε μου κάθεσαι πάνω στην πηγή!!!! Είσαι πάνω στο GRNET. Κανε δοκιμές μεταφοράς αρχείων (upload, download) στο ftp://share.uoa.gr και δες τις ταχύτητες σου. Οτι τιμές δεις εκεί δεν πρέπει να έχουν κανένα bottleneck δικτυακό. Εαν δεις και τότε χαμηλές ταχύτητες θα σημαίνει ότι υπάρχει καποιο bandwidth limiter από τους διαχειριστές.

Τότε φίλε μου κάθεσαι πάνω στην πηγή!!!! Είσαι πάνω στο GRNET. Κανε δοκιμές μεταφοράς αρχείων (upload, download) στο ftp://share.uoa.gr και δες τις ταχύτητες σου. Οτι τιμές δεις εκεί δεν πρέπει να έχουν κανένα bottleneck δικτυακό. Εαν δεις και τότε χαμηλές ταχύτητες θα σημαίνει ότι υπάρχει καποιο bandwidth limiter από τους διαχειριστές.

ok-θα το τεσταρω αυριο

Thx..

απο ΑΣΟΕΕ ειχα τις ιδιες και μεγαλυτερες ταχυτητες.Στα εργαστηριακα μηχανηματα οταν δοκιμαζα να κατεβασω αρχεια επεφτα στα 2.Το προβλημα το ελυσα κουμπωνοντας το λαπτοπ πανω στο δικτυο του εργαστηριου.Υπεθεσα οτι ετρεχε καποιο scriptακι για την αποτροπη της κακοβουλης χρησης

Τότε φίλε μου κάθεσαι πάνω στην πηγή!!!! Είσαι πάνω στο GRNET. Κανε δοκιμές μεταφοράς αρχείων (upload, download) στο [B]ftp://share.uoa.gr[/B] και δες τις ταχύτητες σου. Οτι τιμές δεις εκεί δεν πρέπει να έχουν κανένα bottleneck δικτυακό. Εαν δεις και τότε χαμηλές ταχύτητες θα σημαίνει ότι υπάρχει καποιο bandwidth limiter από τους διαχειριστές.

δεν με αφηνει καν να μπω...

ΜΠες με INternet Explorer μόνο (αν μπεις με chrome δε δουλεέυει!!!). Μετα στο μενου (tab) PAGE κάνε Open ftpsite in windows explorer και έτοιμος. Εφόσον είσαι πάνω στο uoa δεν πρπει να έχεις πρόβλημα σύνδεσης.

ΜΠες με INternet Explorer μόνο (αν μπεις με chrome δε δουλεέυει!!!). Μετα στο μενου (tab) PAGE κάνε Open ftpsite in windows explorer και έτοιμος. Εφόσον είσαι πάνω στο uoa δεν πρπει να έχεις πρόβλημα σύνδεσης.

για 6.5 giga,μου εδειξε χρονο μεταφορας 1 ημερα..!
οποτε μαλλον ειμαι με περιορισμο

ΚΑι εγώ είμαι πάνω στο GRNET από UOC κρήτη. στο ίδιο φτπ.σιτε μου μεταφέρει με 1,5ΜΒ/sec . Δηλαδή μια ματρόσκα 6.5GB se 1.2 ώρες. Μάλλον κάτι περιορίζει την γραμμή σου.
ΑΝ είσαι τυχερός, Ένα κόλπο να ξεφύγεις από τον περιορισμό είναι να αλλάξεις το IP σου. πχ αν το συγκεκριμένο IP που έχεις τώρα είχε εντοπιστεί να δημιουργεί προβληματα μπορεί να το περιορίσανε.... Βάλε ένα αλλο IP και κάνε ξανά δοκιμή..

Ένα πολυ χρησιμο εργαλείο για να βρεις πως συμπεριφέρεται το δίκυό σου είναι η εντολή tracert σε γραμμή εντολών. πχ γράφεις :
tracert www.cnn.com

θα σου βγάλει όλη την διαδρομή που ακολουθούν τα πακέτα σου κομβο κόμβο μέχρι να φτάσουν στον server του CNN. επίσης σου δείχνει πόσο καθυστερέι να φτάσει στον κάθε κόμβο. πχ για το δίκτυο μέσα στο UOA χρόνος μεγαλύτερος από 10 ms δεν επιτρέπεται. Αν δεις ότι κολλάς σε κάποιο κόμβο του τοπικού σου δικτύου μπορεί και να είναι hardware θέμα και να βρεις άκρη με τους διαχειριστές δικτύων σου.

Αν το κάνεις αυτό, να είσαι προετοιμασμένος να δεις τον τοπικό σας admin να έρχεται κατά πάνω σου με ένα τσεκούρι.. :D

Εγώ τουλάχιστον αυτό θα σου έκανα αν άλλαζες IP με το χέρι.. ;)

Εννοείται ότι οι αλλαγές IP πρέπει να γίνονται μετά από συνεννόηση με τους διαχειριστές.

Last edited:
ΚΑι εγώ είμαι πάνω στο GRNET από UOC κρήτη. στο ίδιο φτπ.σιτε μου μεταφέρει με 1,5ΜΒ/sec . Δηλαδή μια ματρόσκα 6.5GB se 1.2 ώρες. Μάλλον κάτι περιορίζει την γραμμή σου.
ΑΝ είσαι τυχερός, Ένα κόλπο να ξεφύγεις από τον περιορισμό είναι να αλλάξεις το IP σου. πχ αν το συγκεκριμένο IP που έχεις τώρα είχε εντοπιστεί να δημιουργεί προβληματα μπορεί να το περιορίσανε.... Βάλε ένα αλλο IP και κάνε ξανά δοκιμή..

Αν το κάνεις αυτό, να είσαι προετοιμασμένος να δεις τον τοπικό σας admin να έρχεται κατά πάνω σου με ένα τσεκούρι.. :D

Εγώ τουλάχιστον αυτό θα σου έκανα αν άλλαζες IP με το χέρι.. ;)

ip και λοιπα στοιχεια γραμμης,μου τα εδωσαν απο την διαχειριση δικτυων.
αρα ο καθε χρηστης εχει δικια του ip προκαθορισμενη και εαν την αλλαξω το πιθανοτερο ειναι να μην εχω καθολου προσβαση..