ΓΙΑΤΙ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ???

ONGAKU

AVClub Enthusiast
4 March 2007
768
ΑΤΤΙΚΗ
Δεν έχω καταλάβει γιατί οι περισσότεροι ΔΕΝ γράφουν τιμές για τα πράγματα που πουλούν στην ίδια την αγγελία και θα πρέπει να τις μαθαίνουμε με π.μ.....Ας μου λύσει κάποιος αυτή την απορία pls....

Δεν μπορουμε να αναγκασουμε κανεναν να αναγραφει τιμες στις αγγελιες του. Ο καθε πωλητης επιλεγει μονος του το περιεχομενο της αγγελιας του και τον τροπο που θελει να ενημερωσει τα μελη για κατι που πουλαει.
Πολυ απλα οποιος δεν θελει να μπει στην διαδικασια που επιλεγουν καποιοι πωλητες να μην ανακοινωνουν τις τιμες τους και να αποστελουν πμ στους ενδιαφερομενους τοτε απλα δεν ασχολειται με τις συγκεκριμενες αγγελιες.

Και αν σε ενδιαφέρουν τα πράγματα που πουλάνε; :p
Καλά, και εμένα μου τη σπάει και πολλές φορές δεν μπαίνω στη διαδικασία να ρωτάω...

Εδω που τα λέμε , αγγελία χωρίς τιμή δεν είναι αγγελία αλλά private δημοπρασία.

Kαι εμενα μου φαινεται γελοιο....εκτος αν αυξομειωνεις τη τιμη πριβε ξεροντας την οικονομικη κατασταση του αλλου

Πραγματικα, το θεωρω τελειως αστοχο.. Βεβαια ο προφανης αντιλογος ειναι οτι αυτο γινεται επειδη παντα υπαρχουν καποιοι που μπαινουν σφηνα στην αγγελια λεγοντας οτι "εγω το βρηκα καινουριο τοσο" , πραγμα που επισης ειναι μαλλον ασχημο, δεδομενου οτι για την τιμη υπευθυνοι ειναι ο πωλητης και ο αγοραστης..

Μπορει πχ εγω να πουλαω εναν προβολεα Βenq7700 για 900 ευρω επειδη θεωρω οτι του εχω κανει αψογη χρηση, λιγων ωρων κλπ... Και αν καποιος πεταχτει και πει οτι τον βρηκε σε online μαγαζι καινουριο τοσο, ας παει να το παρει απο κει!
Aντιστροφα, εγω ψαχνοντας εναν 7700 και βλεποντας οτι ο Βαγγελης τον πουλαει 900 κι ο Γιωργος 600, εχω το δικαιωμα να θελω να παρω του βαγγελη επειδη τον ξερω προσωπικα και τον εμπιστευομαι, ή επειδη εχω δει οτι κανει προσεκτικη χρηση στα μηχανακια του, ή επειδη ετσι Γουσταρω!

Κοινως νομιζω οτι καταρχην πρεπει να μην υπαρχουν τετοιες ασχετες παρεμβασεις στις αγγελιες, ωστε μετα να απαιτησουμε να μπαινουν οι τιμες κλπ...

Last edited:
Επειδη δεν ειμαστε site αγγελιων θεωρω (και μπορει να κανω λαθος) οτι οι αγγελιες πρεπει να επιδεχονται κριτικη.
Στην κριτικη αυτη -επειδη δεν απευθυνεται σε ασχετους- μπορεις κατοπιν να επιχειρηματολογησεις.
Θεωρω δηλαδη οτι για τους αγοραστες ειναι καλυτερα να υπάρχουν τιμες και κριτικες...

Νομιζω πως κανεις απο μας εδω περα δε θελει σε μια αγγελια του να κλεψει τον αλλο.. Απλα τα μηχανηματα ειναι μια πολυ ειδικη περιπτωση, οπου το κοστος δεν παιζει τοσο πολυ ρολο σε σχεση με την ποιοτητα.. Επισης, μια και οντως δεν ειμαστε site αγγελιων, o καθεις που μπαινει εδω μεσα ειναι φιλος του "σπορ", αρα εχει και μια αποψη για τις τιμες που κυκλοφορουν στην πιατσα, οποτε μπορει να ξερει αν καποιος τον υπερχρεωνει, και να κρινει αναλογα...
Τι να πω, εγω θα προτιμουσα οι αγγελιες να ειναι κλειδωμενες για οποιονδηποτε πλην αυτου που τις δημοσιευσε, οπως γινεται και στα περισσοτερα αλλα fora, ειτε AV, ειτε υπολογιστων..

Εγώ λέω όχι στο κλείδωμα γιατί μερικές φορές γίνονται πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις για το εν'λόγο προϊον οπότε μαθαίνει και αυτός που το έχει και αυτός που θέλει να το πάρει! Όσο για τις τιμές καλύτερα να αναγράφονται γιατί ετσι αν δείς κάτι που ψιλοσκεύτεσαι να αγοράσεις και η τιμή του είναι δελεαστική ανάβουν λαμπάκια και αρχίζεις να ψάχνεσαι αν όμως δεν έχει τιμή δεν ειναι σίγουρο οτι θα στείλεις πμ

Εγώ λέω όχι στο κλείδωμα γιατί μερικές φορές γίνονται πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις για το εν'λόγο προϊον οπότε μαθαίνει και αυτός που το έχει και αυτός που θέλει να το πάρει! Όσο για τις τιμές καλύτερα να αναγράφονται γιατί ετσι αν δείς κάτι που ψιλοσκεύτεσαι να αγοράσεις και η τιμή του είναι δελεαστική ανάβουν λαμπάκια και αρχίζεις να ψάχνεσαι αν όμως δεν έχει τιμή δεν ειναι σίγουρο οτι θα στείλεις πμ

+1

Μονο που δεν μπορεις να υποχρεωσεις τελικα τον πωλητη να τις αναγραφει οποτε....

προσωπικά θεωρώ ότι η τιμή προσφοράς πρέπει να αναγράφεται.
Μετά η όλη διαδικασία γίνεται εξαιρετικά βαρετή και κουραστική και γεμίζει σελίδες με το τυπικό:

μιά τιμούλα πλς ?
έχεις πμ.....

θα εισηγηθώ την αλλαγή σε πρώτη ευκαιρία....

Απάντηση: Re: ΓΙΑΤΙ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ???

...o καθεις που μπαινει εδω μεσα ειναι φιλος του "σπορ", αρα εχει και μια αποψη για τις τιμες που κυκλοφορουν στην πιατσα, οποτε μπορει να ξερει αν καποιος τον υπερχρεωνει, και να κρινει αναλογα...

Nαι αλλά αν όλοι παντού ακολουθούσαν αυτή την τακτική να μην λένε τι τιμή ζητάνε τότε δεν θα είχαμε πια άποψη για τις τιμές που κυκλοφορούν στην πιάτσα. Οπότε πώς να κρίνεις αν κάποιος σε υπερχρεώνει ή όχι;

Επειδη δεν ειμαστε site αγγελιων θεωρω (και μπορει να κανω λαθος) οτι οι αγγελιες πρεπει να επιδεχονται κριτικη.
Στην κριτικη αυτη -επειδη δεν απευθυνεται σε ασχετους- μπορεις κατοπιν να επιχειρηματολογησεις.
Θεωρω δηλαδη οτι για τους αγοραστες ειναι καλυτερα να υπάρχουν τιμες και κριτικες...

+1

προσωπικά θεωρώ ότι η τιμή προσφοράς πρέπει να αναγράφεται.
Μετά η όλη διαδικασία γίνεται εξαιρετικά βαρετή και κουραστική και γεμίζει σελίδες με το τυπικό:

μιά τιμούλα πλς ?
έχεις πμ.....

θα εισηγηθώ την αλλαγή σε πρώτη ευκαιρία....
+1

…και επίσης μια όλο και περισσότεροι γράφονται για να βάζουν αγγελίες ας ξέρουν ότι έτσι είναι οι κανόνες του παιχνιδιού εδώ…και κριτική θα δέχονται και τιμές να δίνουν... no free meal ;)

...ακόμα καλύτερα θα ήταν αν μπορούσε να φαίνεται πόσες αγγελίες έχει ο κάθε χρήστης για να ξεχωρίζουν οι πραγματικοί ερασιτέχνες από τους «ερασιτέχνες» με τις πολλές αγγελίες…δεν με ενοχλούν αλλά καλό είναι να ξέρουμε τι γίνεται όχι ότι με ένα search στο user id δε διαμορφώνεις άποψη αλλά αν γίνεται πιο εύκολα καλό θα ήταν…

my 2 cent...

Απάντηση: Re: ΓΙΑΤΙ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ???

+1

…και επίσης μια όλο και περισσότεροι γράφονται για να βάζουν αγγελίες ας ξέρουν ότι έτσι είναι οι κανόνες του παιχνιδιού εδώ…και κριτική θα δέχονται και τιμές να δίνουν... no free meal ;)

...ακόμα καλύτερα θα ήταν αν μπορούσε να φαίνεται πόσες αγγελίες έχει ο κάθε χρήστης για να ξεχωρίζουν οι πραγματικοί ερασιτέχνες από τους «ερασιτέχνες» με τις πολλές αγγελίες…δεν με ενοχλούν αλλά καλό είναι να ξέρουμε τι γίνεται όχι ότι με ένα search στο user id δε διαμορφώνεις άποψη αλλά αν γίνεται πιο εύκολα καλό θα ήταν…

my 2 cent...

....εχω και γω καποιον στο μυαλο μου που βαζει ΜΟΝΟ αγγελιες χωρις να συμμετεχει πουθενα στο φορουμ. Πληροφοριες εντος:furious3:

Ο Ελληνας δεν έχει μάθει να παίζει λογικά... και αυτό γιατί στα δικά του τα χέρια τα μηχανήματα δεν παλιώνουν, δεν γρατζουνιώνται, δεν σκονίζονται δεν φθείρονται, δεν αγγίζονται από παιδιά, δεν σκουντιούνται από καθαρίστριες, και φυσικά δεν υπάρχει ίχνος καπνού (απο τσιγάρο ή τζάκι) σε απόσταση δεκάδων μέτρων.

Ασε που τα περισσότερα μηχανάκια αυθαίρετα μεταπηδούν στη κατηγορία των "κλασσικών".

Για να μην μιλήσω για τα χεριάσματα και τις αναβαθμίσεις που πάντα πετυχαίνουν το στόχο τους ώστε δυο εξαρτήματα των 50 ευρώ να κάνουν το μηχάνημα να γίνεται "φονιάς γιγάντων" (κυρίως για να δικαιολογήσουν την τιμη μεταπώλησης)

Ετσι οι τιμές ακόμα και να φαίνονταν πολύ πιθανόν να είναι εξωφρενικές.

Δεν νοείται συσκευή που μετά την αποχωρησή της από το μαγαζί (ή άνοιγμα κουτιού) να μην έχει χάσει το 30% της αρχικής τιμής

Δεν νοείται συσκευή πενταετίας να έχει πάνω από το 1/4 (και πολύ λέω) της αρχικής της τιμής

Αυτά για τη λογική πολλών (όχι όλων) που μετέχουν της αγοράς μεταχειρισμένων.

Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως τελικά το πόσο κάνει ένα μεταχειρισμένο προιόν προσδιορίζεται μόνο από την επιθυμία του μελλοντικού του ιδιοκτήτη να το αποκτήσει. Η ίδια επιθυμία είναι αυτή που θα τον κάνει να μην κολλήσει στο γεγονός ότι δεν αναγράφονται οι τιμές αλλά θα στείλει PM. Για τους υπόλοιπους υπάρχει και το Εbay-ευτυχώς!

Περί ορέξεως λοιπόν.