ΓΙΑΤΙ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ???

Εγώ έχω πει τη γνώμη μου για το θέμα:

Στο thread θα πρέπει να μπορεί να ποστάρει ο δημιουργός και μόνο γιατί αλλιώς η κατάσταση γελοιοποιείται (με παραδείγματα σαν αυτά που ανέφερες) και ξεφεύγει και από τον σκοπό της.

Kαι πως θα τον ρωτησεις κατι που θες περα απο την τιμη....θα τον ρωτας πμ και θα ποσταρει αυτος την απαντηση στο thread ?...ελεος....

Έχω βάλει και εγώ αγγελία και πραγματικά "παρασύρθηκα" από αυτά που έβλεπα, με αποτέλεσμα να μην γράψω τιμή.

Μέσα σε μία μέρα "έχασα την μπάλα" αφού δέχθηκα 5-6 ΠΜ και δεν μπορούσα, λόγω περιορισμένου χρόνου, να απαντήσω.

Βέβαια την επομένη έβαλα την τιμή για να μπορώ να παρακολουθήσω το θέμα...

Σαφώς συμφωνώ με την άποψη της αναγραφής τιμής σε κάθε αγγελία...

Kαι πως θα τον ρωτησεις κατι που θες περα απο την τιμη....θα τον ρωτας πμ και θα ποσταρει αυτος την απαντηση στο thread ?...ελεος....

Βάζεις τη αγγελία και αναμένεις επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους.

So simple.

Δεν καταλαβαίνω τον λόγο γιατί η επικοινωνία να είναι δημόσια.

Στο κάτω κάτω αν από κάποια επικοινωνία προκύψει κάτι που ο πωλητής θεωρεί καλό να αναφέρει (πχ κάτι που τον ρώτησε κάποιος και σκεφτεί ότι ίσως ενδιαφέρει και άλλους) το προσθέτει.

Αν εσένα σου φαίνεται αυτό έλεος ενώ το μπάχαλο που γίνεται τώρα στις αγγελίες σου φαίνεται λογικό, πάω πάσο.

Βάζεις τη αγγελία και αναμένεις επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους.

So simple.

Δεν καταλαβαίνω τον λόγο γιατί η επικοινωνία να είναι δημόσια.

Στο κάτω κάτω αν από κάποια επικοινωνία προκύψει κάτι που ο πωλητής θεωρεί καλό να αναφέρει (πχ κάτι που τον ρώτησε κάποιος και σκεφτεί ότι ίσως ενδιαφέρει και άλλους) το προσθέτει.

Αν εσένα σου φαίνεται αυτό έλεος ενώ το μπάχαλο που γίνεται τώρα στις αγγελίες σου φαίνεται λογικό, πάω πάσο.

Kοιτα φιλε μου....συνηθως ο πωλητης παραθετει οσα στοιχεια χρειαζεται....αλλα καποιος μπορει να εχει αποριες περα απο τιμη και βασικα χαρακτηριστικα (πχ με τι ηχεια η ενισχυτη το ειχε,με τι θα νομιζε οτι ταιριαζει και αλλα σχετικα...με την εγγυηση με το service ΚΑΙ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ)

Μπορει λοιπον αυτες οι αποριες να μην του βγουν η να μην τις σκεφτει ολες μαζι....και να πρεπει να ρωτησει τον πωλητη παραπανω απο μια φορες...και να μη θελει η να ντρεπετε να ενοχλει συνεχεια τον αλλο πριβε (και ειδικα εκεινουν που θελουν τηλεφωνικη επαφη)..σε ωρες που δεν ξερει αν ειναι για τον αλλο ακαταλληλες ...

Μπορει λοιπον μια ερωτηση που θα ποσταρει καποιος να λυσει αποριες πολλων αγοραστων...γιατι λοιπον τοσα ατομα να τρελανουμε τον αλλο στα πμ η στα τηλεφωνηματα ?

Και τελος αυτο το μπαχαλο που το βλεπετε ρε παιδια ? Εχω βλεπω και διαβαζω συνεχεια τις αγγελιες (λογω μελλοντικης αγορας αλλα και απο περιεργεια πολλες φορες ) ,σε ολες τις κατηγοριες , και μπαχαλο και χλευασμο ( οπως ειπαν μερικοι ) δεν εχω δει ΠΟΥΘΕΝΑ....

Kοιτα φιλε μου....συνηθως ο πωλητης παραθετει οσα στοιχεια χρειαζεται....αλλα καποιος μπορει να εχει αποριες περα απο τιμη και βασικα χαρακτηριστικα (πχ με τι ηχεια η ενισχυτη το ειχε,με τι θα νομιζε οτι ταιριαζει και αλλα σχετικα...με την εγγυηση με το service ΚΑΙ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ)

Μπορει λοιπον αυτες οι αποριες να μην του βγουν η να μην τις σκεφτει ολες μαζι....και να πρεπει να ρωτησει τον πωλητη παραπανω απο μια φορες...και να μη θελει η να ντρεπετε να ενοχλει συνεχεια τον αλλο πριβε (και ειδικα εκεινουν που θελουν τηλεφωνικη επαφη)..σε ωρες που δεν ξερει αν ειναι για τον αλλο ακαταλληλες ...

Μπορει λοιπον μια ερωτηση που θα ποσταρει καποιος να λυσει αποριες πολλων αγοραστων...γιατι λοιπον τοσα ατομα να τρελανουμε τον αλλο στα πμ η στα τηλεφωνηματα ?

Και τελος αυτο το μπαχαλο που το βλεπετε ρε παιδια ? Εχω βλεπω και διαβαζω συνεχεια τις αγγελιες (λογω μελλοντικης αγορας αλλα και απο περιεργεια πολλες φορες ) ,σε ολες τις κατηγοριες , και μπαχαλο και χλευασμο ( οπως ειπαν μερικοι ) δεν εχω δει ΠΟΥΘΕΝΑ....
Όποιος θέλει να αγοράσει και όποιος θέλει να πουλήσει ασχολείται, ρωτά, απαντά, παίρνει και σηκώνει τηλ, στέλνει και απαντά σε pm κοκ.

Αν κάποιος έχει ιδιαίτερο πρόβλημα επικοινωνίας (ώρες κλπ) απλώς το δηλώνει στην αρχή στην αγγελία. Γι αυτό άλλωστε υπάρχουν πχ και τα pm.

Το παρόν σύστημα για να λειτουργήσει προϋποθέτει μεγάλη εγκράτεια από όλους η οποία δυστυχώς απλώς δεν υφίσταται.

Δεν λέω ότι γίνεται πάντα αλλά αν δεν βλέπεις το μπάχαλο (προσωπικά δεν μίλησα για χλευασμό αλλά η προσβολή του σκοπού δημιουργίας των αγγελιών και κατ´ επέκταση και του ίδιου του πωλητή πχ) ή άλλο forum κοιτάς ή άλλο ορισμό του μπάχαλου έχουμε.

Mαλλον αλλα ορισμο εχουμε...γιατι δε με διαφωτιζεις δειχνοντας μου μια αγγελια ?

Mαλλον αλλα ορισμο εχουμε...γιατι δε με διαφωτιζεις δειχνοντας μου μια αγγελια ?
Μία πρώτη που θυμάμαι:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=2608
Υπάρχουν πολλές ακόμη.

Και γενικά πάντως: Πες πχ βρε παιδί μου ότι θέλω να πουλήσω κάτι. Βάζω την αγγελία μου σαν άνθρωπος και μετά πετάγεται ο κάθε Χ που δεν έχει τι να κάνει (και φυσικά δεν ενδιαφέρεται για την αγορά) και αρχίζει και πετάει ότι του κατέβει στο κεφάλι (πχ ‘φίλε μου, είναι πολύ καλό το μηχάνημα, μην το πουλάς’), το βλέπει ένας άλλος και απαντάει κοκ και η αγγελία πάει περίπατο.

Θες να μου πεις ότι γενικά κοιτάς τις αγγελίες και η παραπάνω κατάσταση σου είναι άγνωστη;

Εγώ που δεν τις κοιτάω ποτέ, όποτε έχει τύχει να πέσει το μάτι μου σε κάποια όλο και κάτι σαν το παραπάνω θα παίζει.

Τεσπά, ας μην το συνεχίσουμε άλλο, είναι θέμα της ΔΟ πως θα το χειριστεί.

Re: Απάντηση: ΓΙΑΤΙ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ???

Εγω παντως δεν βλεπω κανενα μπαχαλο, απλα καποιες φορες, οπως σε ολες τις περιπτωσεις , η κατηγορια παντα θα χρηζει moderation, αλλα αυτο δεν ειναι κακο. Γι αυτο υπαρχει αλλωστε ο moderator...

ΟΚ, είναι προφανές ότι έχουμε διαφορετική αντίληψη της τάξης / μπάχαλου (δεν το λέω ειρωνικά - εννοείται).

Αλλά το να περιμένετε οι mods να κάνουν moderating και στις αγγελίες (οι οποίες δεν είναι το βασικό θέμα του forum) μάλλον δεν δείχνει σεβασμό προς τον χρόνο που μας διαθέτουν από την ζωή τους (γιατί αν κάποιοι δεν το έχουν κατανοήσει κάποιοι άλλοι – και εννοείται ότι δεν συμπεριλαμβάνω προφανώς τον εαυτό μου σε αυτούς – είναι προφανές αλλά το λέω για να μην έχουμε πάλι παρεξηγήσεις - έχουν αφιερώσει πολύ χρόνο για κάτι που κάποιοι θεωρούν δεδομένο ζητώντάς τους μάλιστα και τα ρέστα όταν δεν κάνουν καλά την ʽδουλειάʼ τους…

Αν είναι να θέλουμε (αφήνω το ʽαπαιτούμε) moderating και στις αγγελίες άστα να πάνε….

Last edited:
Αυτος που μπαινει ως διαχειριστης, το κανει εθελοντικα, και δεν του επιβαλλεται, μην τα ξαναλεμε. Αρα ο διαχειριστης της κατηγοριας αυτης λογικα θα διαθετει το χρονο του, και ΠΡΕΠΕΙ(να διαθετει το χρονο του, αλλιως γιατι μπηκε?).

Αν δεν κανω λαθος, Υπαρχει θεσμικη θεση διαχειριστη στην κατηγορια Αγγελιες. Και υπαρχει και διαχειριστης. Και αυτη η θεση, οπως ολες οι αλλες προυποθετει καποια καθηκοντα, ΔΕΝ ειναι διακοσμητικη.

Οποιος ΔΕΝ μπορει να αφιερωσει χρονο στη διαχειριση, να παραιτηθει και να αφησει καποιον αλλο να το κανει. Νομιζω ειναι λογικοτατο αυτο

Μία πρώτη που θυμάμαι:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=2608
Υπάρχουν πολλές ακόμη.

Και γενικά πάντως: Πες πχ βρε παιδί μου ότι θέλω να πουλήσω κάτι. Βάζω την αγγελία μου σαν άνθρωπος και μετά πετάγεται ο κάθε Χ που δεν έχει τι να κάνει (και φυσικά δεν ενδιαφέρεται για την αγορά) και αρχίζει και πετάει ότι του κατέβει στο κεφάλι (πχ ‛φίλε μου, είναι πολύ καλό το μηχάνημα, μην το πουλάς’), το βλέπει ένας άλλος και απαντάει κοκ και η αγγελία πάει περίπατο.

Θες να μου πεις ότι γενικά κοιτάς τις αγγελίες και η παραπάνω κατάσταση σου είναι άγνωστη;

Εγώ που δεν τις κοιτάω ποτέ, όποτε έχει τύχει να πέσει το μάτι μου σε κάποια όλο και κάτι σαν το παραπάνω θα παίζει.

Τεσπά, ας μην το συνεχίσουμε άλλο, είναι θέμα της ΔΟ πως θα το χειριστεί.

Στην αγγελια που εβαλες (στην οποια διαβασα μονο κανα δυο σελιδες...ελπιζω μετα να μην υπηρχαν παρατραγουδα) δεν βλεπω τιποτα το επιληψιμο...

Ο ιδιος ο πωλητης καθορισε το στυλ που θα κινηθει η αγγελια αστειευομενος ο ιδιος στην αρχη-θα τις παραδωσω καλογυαλισμενες..κλπ.. και δεν ειδα καθολου να πειραχτηκε με τα σχολια ισα ισα που κινηθηκε η αγγελια σε ενα στυλ φιλικο και παρειστικο αφου και ο πωλητης δεν φανηκε να ηταν ιδιαιτερα αγχωμενος να πουλησει....θα το διαβασω ολο μετα...

Πραγματικα δεν βλεπω τιποτα το κακο...Οσο για τα σχολια τυπου ..ειναι πολυ καλο μη το δινεις κλπ..τα εχω προσεξει αλλα μαλλον θετικα λειτουργουν στην αγγελια και σαν κραχτης πολλες φορες...δεν νομιζω και παλι οτι ειναι προβλημα αυτο...και συνηθως γινονται απο ατομα που γνωριζουν και εχουν μια οικειοτητα με τον πωλητη....

Τεσπα ο καθενας με τη γνωμη του...

Οποιος ΔΕΝ μπορει να αφιερωσει χρονο στη διαχειριση, να παραιτηθει και να αφησει καποιον αλλο να το κανει. Νομιζω ειναι λογικοτατο αυτο

αυτό τώρα τι είναι?
υπόδειξη?
μομφή?

όσον αφορά στη ΔΟ, οι δυό διαχειριστές στις Αγγελίες κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους.

και φυσικά δεν είναι απαραίτητο οι απόψεις του καθενός να ταυτίζονται με εκείνες των διαχειριστών.

αυτό τώρα τι είναι?
υπόδειξη?
μομφή?

όσον αφορά στη ΔΟ, οι δυό διαχειριστές στις Αγγελίες κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους.

και φυσικά δεν είναι απαραίτητο οι απόψεις του καθενός να ταυτίζονται με εκείνες των διαχειριστών.

Δεν νομιζω να το ειπε καθολου ετσι ουτε σαν υποδειξη φανηκε σε εμενα (εκτος αν εχουν προηγηθει αλλα επεισοδια που αγνοω και βγηκαν μαχαιρια )

Λιγο υπερβολικη η αντιδραση στο ποστ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΓΙΑΤΙ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ???

αυτό τώρα τι είναι?
υπόδειξη?
μομφή?

Αυτο ηταν απαντηση στο μηνυμα του spcav, και στη γνωστη καραμελα της θυσιας του χρονου των διαχειριστων, κατι για το οποιο πρεπει να ειμαστε τα μελη ευγνωμωνες. Εγω θεωρω πως οποιος προσφερεται για διαχειριστης το κανει αυτοβουλως και οχι με το στανιο.Αρα δεν κανει χαρη στα μελη. Αν δεν ειναι αυτος διαχειριστης που δεν θα εχει χρονο, θα ειναι καποιο αλλο μελος. Νομιζω οτι τα ελληνικα μου ειναι παρα πολυ καλα, και εκφραζομαι καθαροτατα.

Αντιθετως με κατι τετοια, βλεπω ενα αγχος της διαχειρισης...

Γιατι τετοιο αγχος? Δεν θαπρεπε....

Αληθεια, με το Συλλογο τι κανουμε?:offtopic:

Last edited:
μπα
απλά, όπως και τώρα έπεσες πάνω στη στιγμή.
Το είδα απάντησα.
το είδα ξανα-απάντησα

άμεσα

Με τιμα ιδιαιτερα το γεγονος οτι η διαχειριση κρινει σκοπιμο να απαντησει ταχυτατα στις θεσεις μου, σας ευχαριστω τα μαλλα.

Βλεπω πως υπαρχει εντονο ενδιαφερον στις αποψεις μου. Βεβαια, ουσιαστικη απαντηση δεν μπορει να υπαρξει καθοτι διατυπωνω το αυτονοητο. Οποιος δεν μπορει, σπιτι του. Δεν δοξαζω κανενα.Ειπαμε, το φορουμ ειναι τα μελη του.

Η δε αναγκη για αμεσες απαντησεις κρυβει αυτο το εντονο αγχος.

όταν δεν έχεις τι να κάνεις στο σπίτι και θέλεις να σκοτώσεις λίγη ώρα στο διαδίκτυο ανοίγεις δυό τρία φόρα και αρχίζεις να γράφεις.
μετά αναγκαστικά σε πιάνει η πρεμούρα να δείς τι απαντήσανε.

Κοίταξε να δεις, είσαι παλιό μέλος με μεγάλη συμμετοχή και προσφορά.
Όχι ότι δεν θα απαντήσουμε άμεσα σε ένα νεώτερο μέλος, αλλά πως να το κάνουμε, έχεις εμπειρία και νοιάζεσαι.

Προτιμώ να απαντήσω άμεσα κι ας φαίνεται ότι "υπάρχει έντονο άγχος" παρά να μένει η εντύπωση ότι αδιαφορούμε.

α, και όσο γιά το σύλλογο, προχωράμε, αλλά αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα γραφειοκρατίας. Αναγκαστικά υπομονή.

Μα η απαντηση σε μενα, ηταν κατα τη γνωμη μου εκ παραδρομης λογω κεκτημενης ταχυτητας. ΠΟΥΘΕΝΑ στο μυνημα εκεινο δεν υπαινυσσομαι οτι οι διαχειριστες της κατηγοριας δεν κανουν καλα η οχι την δουλεια τους. Απλα ειπα οτι το οτι υπαρχουν εκει διαχειριστες σημαινει οχι διακοσμητικη δουλεια στην κατηγορια αυτη, αλλα ουσιαστικη.Και ετσι επρεπε να ειναι.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, αυτο που εγραψα ηταν ΥΠΕΡ και οχι κατα της διαχειρησης.Ισως θα επρεπε να με διαβαζετε προσεκτικοτερα και οχι με τοσο κακοπιστη διαθεση. Αλλως τε σε προηγουμενο μηνυμα Δημητρη, συμφωνω με τις θεσεις σου, οπως θα δεις...

Last edited:
Εγώ απλώς πρότεινα κάτι που και τις αγγελίες θα συμμαζέψει και την ανάγκη moderation σχεδόν θα μηδενίσει.

καλές οι διευκρινίσεις Βασίλη, αλλά η φράση

γιά μένα σημαίνει προτροπή ή τουλάχιστον είναι διφορούμενη.

Όπως και να έχει το θέμα, προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε με κάποιο τρόπο. Θα δούμε.
Πάντως νομίζω εδώ το εξαντλήσαμε.