Γιατί ο τόσο κακός και δυνατός ήχος στα νυχτερινά κέντρα/clubs κτλ?

Πολλες και ενδιαφερουσες αποψεις απο χθες που αφησα το νημα.

Σακη εμείς της επόμενης γενιας σε wild rose και αμφιθέατρο καλά ακούγαμε
πάνε αυτες οι εποχες...
Στα περισσοτερα μπουζούκια σημερα υπάρχει ηχοληπτης ο οποίος δουλευει σε ρυθμούς...dj:BDGBGDB55:
μια που το εφερε η κουβέντα αν ενδιαφέρεται κανείς, εκλεισε ενα καφε μπαρ εδω στο πασαλιμάνι που είχε δώσει πολλά λεφτά για ηχο
εχουν μεινει μερικά διδρομα σε 15'' και 10'' κάτι τελικοί, σκαμπο, τραπεζάκια, φωτα...:-))
μέχρι αυριο μεθαυριο θα έχουν φύγει

πολυ σωστα ...εκεινη την εποχη το wild rose το εφιαχνε ο Τασος ( Χατζηδημητριου νομιζω 0 ο οποιος κενταγε για κεινη την εποχη) ...Οσο για τις συναυλιες ενα πολυ βασικο προβλημα ειναι η διναομη του κοσμου στο χωρο και του συστηματος στο χωρο ....Οι θερμοαιμοι που αρεσκονται δυο βηματα μπροστα απο το stage συνηθως δεν ακουνε τιποτα εκτος εαν ο μηχανικος ηχου εχει φροντισει και για αυτο ....πραγμα σπανιο ( πρακτικη παντως που εγω εφαρμοζω ακομα και σε στησιμο 200 ατομων ) Τοσα πραγματα εχεις κουβαλησει πετα εκει και 2 15" για τους κολλημενους ....

Η αναφορα που εκανα σε εναν του χωρου ως πανηγυρτζη ειναι μαλλον τιμητικος ορος και παρεξηγηθηκε αυτο που ηθελα να πω .... Το να στηνεις πανηγυρια ειναι μια πολυ απαιτητικη δουλεια διοτι εκει συνηθως δεν παιζουν πραγματικοι μουσικοι αλλα βιρτουοζοι αυτοδιδακτοι οπου φυσικα ο καθενας λεει και ζηταει το μακρυ του και το κοντο του .Ενας τεχνικος που καταφερνει να επιβληθει στον χωρο , να παραγει απαοτελεσμα ,και να ανδρωθει μεσα απο αυτο καθε αλλο παρα υποτιμητικος ειναι ο ορος ""πανηγυρτζης "" μαλλον για τιμωμενο προσωπο θα τον εκοβα ....

Στην αναφορα που εγινε στην Αγγλια να θυμησω οτι εκει στα club μεσω του εκει Υπουργειου Υγειας υπαρχουν περιορισμοι στο spl αυτο σημαινει οτι κανενας δεν μπορει να πλακωνει σε γκαζια ενα μαγαζι 70τμ επειδη ετσι του καπνισε ..Τον υποχρεωνουν να βαλει περισσοτερες μοναδες χαμηλοτερων db που φυσικα και παραγουν ενα πιο περιφεριακο αλλα συναμα και πιο ηπιο αποτελεσμα .

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΗΧΟΒΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ CLARK TECHNIC

Εσκασε στην πιατσα ενα τετοιο 1,300,000 δρχ εκεινο τον καιρο μαζι με το οφωνο και ερχοντουσαν οι πονηροι να κανουν ηχο σε ενα μαγαζι πχ 300 τμ με αυτο το μηχανημα ...

εστηναν το οφωνο στο κεντρο της πιστας το οποιο ηταν και εγω δεν ξερω ποσες μοιρες off axis απο τα ηχεια και σκαλιζαν τα eq για να παρουν μια φλατ γραφημα στον αναλυτη .
Προφανως η ηχοβοληση ισχυε για την πιστα αλλα αναρωτιεμαι τι γινοταν 12 μετρα πιο δεξια πιο αριστερα η πιο πανω ( πολλα τα πολυεπειπεδα μαγαζια εκεινη την εποχη )
το ουσιωδες ομως ηταν οτι ολοι αυτοι εκαναν ηχοβολησεις σε ΑΔΕΙΑ μαγαζια .....

Τι θα γινοταν αν το μαγαζι γεμιζε κοσμο ???? ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ
Περα απο αυτο κανεις δεν μπορει να πει αν το ΦΛΑΤ γραφημα ηταν και καταλληλο για το καθε μαγαζι .... για παραδειγμα εαν ηταν disco η χοροπηδηχατδικο σαφως και το φλατ δεν εκανε ...χρειαζοταν στακατα και μπολικα μπασσα κρυσταλιινα πριμα και ελεγχομενα μεσαια ....επισης δεν χρειαζοταν απαραιτητα υψηλη φλατ ποιοτητα ...

Αντιστοιχα για ενα ροκαδικο θα ηταν το ακριβως αντιθετο ηθελε σωστα μεσαια να αποδιδουν φωνες και κιθαρες σωστα και ολα τα υπολοιπα σε ενα κλικ πιο δευετρο ρολο .

Ενα ακομα παραδειγμα της κακης χρησης ενος ακριβου μηχανηματος ....

Παιδιά ας μην πέρνουμε τον ήχο στα σινεμά ως πρότυπο γιατί πρώτον το εσωτερικό "ντύσιμο" του χώρου δεν υπάρχει σε μαγαζί και δεύτερον οι ταινίες έχουν ομιλίες και εφέ τα οποία δεν έχουν και απαράμιλη ποιότητα....οπότε μην συγκρίνουμε τον ήχο που αναπαράγεται στο σινεμά με αυτό ενός μαγαζιού που παίζει μουσική. Καθίστε και ακούστε το τραγούδι των τίτλων τέλους σε μια ταινία, βάζω στοίχημα οτι το cd της ταινίας στο σύστημα του σπιτιού σας θα το ευχαριστηθείτε πολύ περισσότερο. Το καραμουγκριτό στα εφέ των εκρήξεων είναι σούπερ τι να σου πω που κουνιούνται οι καρέκλες λες και είσαι σε κανένα ρίγμα μέσα. και στα σινεμά δυστυχώς δεν είναι καλύτερα τα πράγματα αν και πάλι επαναλαμβάνω οτι ο ήχος είναι διαφορετικής ποιότητας έχει γίνει μελέτη (έστω στοιχειώδης) Η κάθε ταινία ΔΕΝ έχει τον ίδιο ήχο αλλά ΔΕΝ νομίζω να καλυμπράρεται η αίθουσα κάθε φορά....
Σίγουρα υπάρχει πολυκάναλος ήχος, υπάρχουν και μπασοπαγίδες αλλά απο εκεί και πέρα και στο σινεμα τους ενδιαφέρει το τσίτα τα γκάζια και όποιον πάρει ο χάρος.

Υ.Γ. και το ζητούμενο δεν νομίζω να είναι να ακούν καλά οι 4,5 μεσαίες σειρές στο κέντρο της αίθουσας....οι υπόλοιποι? πληρώνουν λιγότερο να ακούνε βουητό σε κάθε μπασο...?
Ο σωστός ο Μάστορης φροντίζει για ΟΛΗ την αίθουσα...

ΝΑ διορθωσω το ονομα του Τασου ο οποιος ειναι Χατζηθεοδωρου και οχι Χατζηδημητριου και εκανε τοτε το Σταδιο το club 22 to wild rose και αλλα μαγαζια ...Απο τους καλυτερους μηχανικους ηχου για αυτη την δουλεια που ειδα ποτε . Συνεργαζοταν και με τον Τολη το Μοσχο (rip) που εφιαχνε τους θρυλικους Ελληνικους ενισχυτες KRYPTON αλλα και με τον Καμπουρακη ειδικευμενο σε ηχητικα απο το πολυτεχνειο σε θεματα ηχοπαγιδας κλπ .

Απο τους πρωτους διδαξαντες στην Ελλαδα

το 33 1/3 στο χαιδαρι αν υπαρχει ακομα επαιζε με atc. To Χρυσοστομειο στο αιγαλεω εχει κατι μανουλια jbl, εξαιρετικο ηχο και παιζει συχνα με πικαπ και γενικα καλες πηγες.
Υπαρχουν εξαιρεσεις.

το 33 1/3 στο χαιδαρι αν υπαρχει ακομα επαιζε με atc. To Χρυσοστομειο στο αιγαλεω εχει κατι μανουλια jbl, εξαιρετικο ηχο και παιζει συχνα με πικαπ και γενικα καλες πηγες.
Υπαρχουν εξαιρεσεις.
Σ' όλη την Ελλάδα, όπου κι' αν πάμε, σ' όποιο μαγαζί, club, καφετέρια, ακόμα και ταβέρνα υποφέρουμε από το θόρυβο και τέλος φεύγουμε ζαλισμένοι και ταλαιπωρημένοι.

Ασφαλώς υπάρχουν μαγαζιά σωστά, φροντισμένα χάρη στο μεράκι ορισμένων ιδιοκτητών και την ευσυνειδησία κάποιων ανθρώπων. Αλλά είναι εξαιρέσεις. Φωτεινές εξαιρέσεις, σταγόνες στον ωκεανό. Και δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο την δυσάρεστη συνολική κατάσταση...

Υπαρχουν εξαιρεσεις.

Οταν ημουν ακομη φοιτητης στην Αθηνα,ειχα παει στο πρωτο που ειπες στο Χαιδαρι,και ηταν οντως ωραιο.Εμενα εκει κοντα,στην Αγια Τριαδα,στα ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ διπλα :-)
Αλλα δυστυχως οπως ειπε και ο φιλος Μιχαλης παραπανω,αυτα ειναι ελαχιστες εξαιρεσεις,στην πλειοψηφια η κατασταση ειναι αρκετα δυσαρεστη.Καλα εκανες ομως και το ανεφερες πιστευω,ειναι καλο να λεμε και τα θετικα :-)

Διαβασα ολα τα ποστ και μπορω να πω οτι μου φαινονται αρκετα λογικα τα οσα εχουν γραφτει,οπως επισης υπαρχουν και καποιες ενδιαφερουσες πληροφοριες απο ατομα-γνωστες του χωρου.

Εμενα η αποψη μου ως μη ειδικος/ηχοληπτης κτλ,αλλα σαν καποιος που αγαπα να ακουει τη μουσικη με καλο ηχο,ειναι οτι φταινε κυριως τα ακολουθα,με την παρακατω σειρα:

Κακη ισοσταθμιση/ρυθμιση του ηχου με πολυ τονισμενα ακρα > υπερβολικη πολλες φορες ενταση > Οχι τοσο καλη ακουστικη χωρου/τοποθετηση ηχειων-subs > Ποιοτητα αρχειων μουσικης > ποιοτητα μηχανηματων.

Ξαναλεω βεβαια πως αυτη ειναι χονδρικως η αποψη μου,λαμβανοντας και υποψιν το γεγονος οτι δε περιμενω να παω να ακουσω καπου πολυ υψηλης πιστοτητας ηχο,με σχεδον μηδαμινα προβληματα χωρου κτλ (δεν ειναι και το σπιτι μας οπου καθομαστε σε συγκεκριμενο χωρο/θεση),αλλα ενα αξιοπρεπες αποτελεσμα που να μην ειναι τοσο κουραστικο,και να εχει μια ισορροπια και μουσικοτητα στον ηχο επαρκως ικανοποιητικη,ακομη και σε δυνατες εντασεις.Το οτι θα κουρασει λιγο οκ,θα βγουμε να πιουμε ενα ποτο,να χορεψουμε,να γνωρισουμε τιποτα κοριτσια (οι ελευθεροι :-D ) ,αλλα οχι και να βγουμε ρε γαμωτο με προβλημα στο τελος.

Μηπως ενα επιπλεον θεμα που δεν αναφερθηκε,ειναι οτι οι υπευθυνοι για το αποτελεσμα αυτο,εχουν βλαψει την ακοη τους λογω παρατεταμενης ενασχολησης με τη νυχτα (dj's πχ),με αποτελεσμα την ακομη πιο εντονη ρυθμιση του ηχου με την παροδο του χρονου,για να ισοφαρισουν την απωλεια στην ακοη?

Παντως θα με ενδιεφερε να δω αυτη τη μελετη που λεει οτι γινεται και επιτηδες ολο αυτο,αν και πιστευω στην πλειοψηφια μαλλον φταιει η λαθος αντιληψη για τον σωστο ηχο και η αδιαφορια/αγνοια ωστε να επιτευχθει αυτο.

Παιδιά ας μην πέρνουμε τον ήχο στα σινεμά ως πρότυπο γιατί πρώτον το εσωτερικό "ντύσιμο" του χώρου δεν υπάρχει σε μαγαζί και δεύτερον οι ταινίες έχουν ομιλίες και εφέ τα οποία δεν έχουν και απαράμιλη ποιότητα....οπότε μην συγκρίνουμε τον ήχο που αναπαράγεται στο σινεμά με αυτό ενός μαγαζιού που παίζει μουσική. Καθίστε και ακούστε το τραγούδι των τίτλων τέλους σε μια ταινία, βάζω στοίχημα οτι το cd της ταινίας στο σύστημα του σπιτιού σας θα το ευχαριστηθείτε πολύ περισσότερο. Το καραμουγκριτό στα εφέ των εκρήξεων είναι σούπερ τι να σου πω που κουνιούνται οι καρέκλες λες και είσαι σε κανένα ρίγμα μέσα. και στα σινεμά δυστυχώς δεν είναι καλύτερα τα πράγματα αν και πάλι επαναλαμβάνω οτι ο ήχος είναι διαφορετικής ποιότητας έχει γίνει μελέτη (έστω στοιχειώδης) Η κάθε ταινία ΔΕΝ έχει τον ίδιο ήχο αλλά ΔΕΝ νομίζω να καλυμπράρεται η αίθουσα κάθε φορά....
Σίγουρα υπάρχει πολυκάναλος ήχος, υπάρχουν και μπασοπαγίδες αλλά απο εκεί και πέρα και στο σινεμα τους ενδιαφέρει το τσίτα τα γκάζια και όποιον πάρει ο χάρος.

Υ.Γ. και το ζητούμενο δεν νομίζω να είναι να ακούν καλά οι 4,5 μεσαίες σειρές στο κέντρο της αίθουσας....οι υπόλοιποι? πληρώνουν λιγότερο να ακούνε βουητό σε κάθε μπασο...?
Ο σωστός ο Μάστορης φροντίζει για ΟΛΗ την αίθουσα...

Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση, όπως και οι υπόλοιπες, σε ένα πολύ καλά τοποθετημένο θέμα. Παίρνω ως βάση τη συγκεκριμένη τοποθέτηση για να αντιπαραθέσω το παράδειγμα του Μουσικού Σχολείου στο οποίο εργάζομαι. Έχουμε μια μεγάλη αίσθουσα εκδηλώσεων, σε μέγεθος μεγάλου κινηματογράφου, τα μηχανήματα, στο βαθμό που γνωρίζω, δεν είναι ιδιαιτέρως ακριβά, τον ήχο τον επιμελούνται μαθητές, κι όμως έχουμε εξαιρετικό αποτέλεσμα. Μήπως λοιπόν είναι θέμα ενδιαφέροντος και κουλτούρας; Μου φαίνεται ότι έχουμε γίνει, γενικευτικά βεβαίως μιλώντας, ένας θορυβώδης λαός, ο οποίος υποκαθιστά την ποιότητα με την ένταση-ποσότητα. Διαβλέπω και στη μουσική παράσταση τη νοοτροπία των πιτσιρικάδων και των παλιμπαίδων, οι οποίοι κόβουν την εξάτμιση για να ακούγονται, ανεξαρτήτως του πώς ακούγονται.
Νομίζω ότι με το τρέχον θέμα σχετίζεται και το ζήτημα της ποιότητας και της συμπεριφοράς του κοινού σε μουσικές παραστάσεις (όχι παντού βεβαίως και όχι οποιουδήποτε κοινού). Συμπεριφέρονται σαν περαστικοί,οι οποίοι χρησιμοποιούν το ακρόαμα σαν μουσικό χαλί και δεν σταματούν να μιλάνε και μάλιστα δυνατά. Αυτό είναι θέμα παιδείας και νοοτροπίας. Είναι ένα πράγμα στο οποίο δίνω μεγάλη έμφαση στο σχολείο που διδάσκω. Σταματώ εδώ, για να μη βγω εκτός θέματος.

Η απομακρυνση απο την ουσια-ποιοτητα-ισορροπια στη ζωη μας,και η στροφη προς την ποσοτητα-υπερβολη και την αυτοπροβολη ειναι σαφως ενα προβλημα στην σημερινη κοινωνια,και σαφως σχετιζεται και με το παρον θεμα,αλλα βεβαια συνανταται και σε πολλους τομεις της ζωης μας,απο την οδηγηση,τη συμπεριφορα μας στη δουλεια μας,στους αλλους,στον τροπο που διασκεδαζουμε,στις σχεσεις μας κτλ. Μια γενικευση βεβαια και αυτη,σαφως δεν ειναι ολοι ετσι,ουτε ειμαστε κακοι οσοι δρουμε ετσι πολλες φορες,αλλα οτι υπαρχουν τετοια θεματα,υπαρχουν.

Το οτι η πλειοψηφια των νυχτερινων μαγαζιων εχουν το προβλημα που συζηταμε εδω,σαφως και δειχνει απο μια αποψη πραγματα για την αντιληψη της ποιοτητας στη ζωη μας ως λαος πιστευω,αλλιως θα συνεβαινε το αντιθετο.Ελπιζω να εκφραζομαι σωστα,να μη παρει η μπαλα τα παντα καθως υπαρχουν και ανθρωποι που προσπαθουν με μερακι για το καλογουστο και προωθουν την ποιοτητα ο καθενας οπως μπορει.

Εχω και γω μια εμπειρια σαν Dj σε μαγαζια ροκ κυριως της Θεσσαλονικης.Εχω δουλεψει για καποια χρονια σε μαγαζια μικρα και μεσαια απο 50 ατομα μεχρι και 350. σε 4-5 μαγαζια. Στα περισσοτερα ο ηχος αθλιος. Οσο πιο φτηνα μηχανηματα για να γινει η δουλεια.Κακιστη τοποθετηση ηχειων,μα πανω απολα ΚΑΚΙΣΤΗ ποιοτητα καλωδιοσης!!! Ακομα και με καλα player/μικτες και ενισχυτικα τα συνδεουν με rca του 2ευρου.Να μη σχολιασω για τα καλωδια ηχειων που εχουν και μεγαλο μηκος.Ακομα και ενα καλουτσικο αποτελεσμα χαντακωνεται. Πραγματικα αν βρεθειτε κοντα σε Dj κοιταξτε τα rca στα player και θα με καταλαβετε!

Απάντηση: Re: Γιατί ο τόσο κακός και δυνατός ήχος στα νυχτερινά κέντρα/clubs κτλ?

Υπαρχουν εξαιρεσεις.

Για χομπίστες σαν εμάς τους*κόβω*

Πραγματικά η κατάσταση στην εστίαση (γενικότερα) είναι τραγική, αυτό είναι θέμα συζήτησης στην παρέα μου εδώ και αρκετά χρόνια και χαίρομαι που το ανοίξαμε εδώ. Δεν γνωρίζω ποιοί το κάνουν επίτηδες (θα ήθελα κι εγώ να διαβάσω εκείνη τη μελέτη που λέγατε πριν) και ποιοί όχι, πιστεύω όμως οτι το φαινόμενο είναι πρώτον θέμα άγνοιας και σε δεύτερον αδιαφορίας. Αν και συμφωνώ με τα παραδείγματα των κλαμπ που το κάνουν για να πίνει περισσότερο ο κόσμος και των καφετεριών που το κάνουν για να φεύγει γρηγορότερα, υπάρχουν και άνθρωποι σαν κι εμάς εδώ στο φόρουμ, που έχουν ως κριτήριο ΚΑΙ την ποιότητα του ήχου για να μπουν σε ένα μαγαζί. Βέβαια ποιόν κοροϊδεύω, στην Ελλάδα ζούμε...

Καθώς έχω δουλέψει κι εγώ κάποια χρόνια ως dj, αν και όχι σε mainstream μαγαζιά, μπορώ να επιβεβαιώσω αυτό που έγραψε ο φίλος ncdbill για τα rca. Μάλιστα επειδή πάντα έφερνα τα δικά μου καλώδια όπου πήγαινα, τις περισσότερες φορές με κοιτούσαν σαν να τα είχα πάρει απο άλλο γαλαξία... Δεν ξέρω αν έκανα καλά ή όχι, πάντως στα περισσότερα μαγαζιά πράγματι τα interconnects ήταν της πλάκας.
Και προσωπικά το θεωρώ υποχρέωση του κάθε dj που θέλει να λέγεται επαγγελματίας να "μαζεύει" το χώρο στον οποίο παίζει, όσο αυτό είναι εφικτό φυσικά, και πριν ξεκινήσει αλλά και κατά τη διάρκεια καθώς είπαμε οτι άδειο με γεμάτο έχει μεγάλη διαφορά. Τι να τα κάνεις τα eq και τα dsp αν δεν μπορείς να τα αξιοποιήσεις;

Επίσης όπως πολύ σωστά γράφτηκε σε προηγούμενα ποστ, δεν φταίνε μόνο οι ιδιοκτήτες αλλά και οι dj. Όταν παίζεις με 128κ mp3 (στην καλύτερη, γιατί πόσα τραγούδια να χωρέσει ο χριστιανός στον 60άρη δίσκο του netbook) όσο καλό encoding και να έχει γίνει, το αποτέλεσμα συνήθως θα είναι άσχημο για τα αυτάκια μας. Μάλιστα γελάω με μερικούς που παίζουν με cd για καλύτερη ποιότητα και καλά, και τα ίδια τα cd τα έχουν κάψει με κατεβασμένα mp3, ούτε καν ριπαρισμένα απο τους ίδιους δηλαδή (είναι και επώνυμοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί, τρομάρα τους)...
Επίσης η συνηθισμένη πρακτική τέρμα gain - τέρμα μπάσα - τέρμα πρίμα - τέρμα όλα και ασ' τα πα' στα διάλα εφαρμόζεται για να αντισταθμίσει την αδυναμία των ενισχυτικών. Έχω δει μίκτες με τα κόκκινα led των vu meter να μην σβήνουν όλο το βράδυ...Και να καούν 1-2 γουφεράκια, έλα μωρέ...εγώ θα τα πληρώσω; Τα μηχανήματα είναι μάπα!

Αμ το άλλο; Κάτι πιτσιρικάδες που τραβάνε τέρμα κάτω τα μεσαία και τέρμα πάνω μπάσα και πρίμα; Για εντυπωσιασμό λένε... πως ακριβώς θα εντυπωσιαστώ ακούγοντας μπουμ - τσις - μπουμ - τσις δεν το κατάλαβα. Και ύστερα θα πάω σπίτι μου και θα λέω πως φωνάζουν οι μεσαίες...

Σε μπαράκια πάντως που παίζω εγώ, έχω απογοητευτεί πλήρως από τον ήχο...και φταίνε 2 πράγματα κατά την άποψή μου:
1) η πλήρης άγνοια των εκάστοτε υπευθύνων σε οτιδήποτε αφορά στον ήχο, σε συνδυασμό με την τσιγκουνιά τους
2) η επίσης άγνοια ή έλλειψη ενδιαφέροντος των ανθρώπων που καλούνται να φέρουν μηχανήματα και να κάνουν μια ψευτομελέτη στον χώρο, οι οποίοι σπάνια θα ασχοληθούν και θα προτείνουν σωστές λύσεις κλπ και απλά θα κάνουν ότι λιγότερο μπορούν, με βάση το μπάτζετ του πελάτη.

Είναι δυστυχώς θέμα παιδείας και κουλτούρας του Έλληνα. Ο Ήχος στα μαγαζιά, στα Club, στα πανηγύρια αλλά και στην ..... εκκλησία και την δισκογραφία σε μεγάλο βαθμό

είναι άλλη μια παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία η οποία εξηγεί , παρόλο που φαίνετε ασύνδετο το γιατί φτάσαμε σε αυτό τον κατήφορο και οικονομικά και κοινωνικά.

Είναι η τραγωδία της χώρας που φαίνετε μέσα απο την φτήνια του ήχου παντού (σχεδόν) ... φτήνια , μιζέρια , έλλειψη κουλτούρας , αισθητικής ...

Γιατί βέβαια σε όλες τις χώρες του υπόλοιπου κόσμου (και του υποανάπτυκτου ακόμα) οι πελάτες θα διαμαρτύρονταν και δεν θα πήγαιναν στο μαγαζί.

Εδώ πάνε και "διασκεδάζουν" οι κακόμοιροι ....

Η πάνε στην εκκλησία του Θεού και ακούνε ακόμα τις ντουντούκες να ψέλνουν ...

Τρέλλα ...

Εχω την αισθηση οτι από τι στιγμή που ο καθένας έφτιαξε το μπαρ και το καφέ του, ειναι αναμενόμενο να γίνει το οτι ναναι.
Δεν ηταν ετσι πριν λίγα χρόνια, που είναι ο Kontr?
Δωσανε απίστευτα λεφτά οι επιχειρηματίες σε ηχο και φωτα,
λίγο οτι τους κλέβανε απο την πορτα μέχρι την κάβα, λίγο ο κάθε ενας εκτός χώρου που μπήκε στον χώρο, λίγο οι κινεζιες, λίγο κρασι στα 8ε και λίγο θάλασσα με 30.000 ενοικιο, σημερα τα κάναμε μαντάρα.

Απάντηση: Re: Γιατί ο τόσο κακός και δυνατός ήχος στα νυχτερινά κέντρα/clubs κτλ?

Είναι δυστυχώς θέμα παιδείας και κουλτούρας του Έλληνα. Ο Ήχος στα μαγαζιά, στα Club, στα πανηγύρια αλλά και στην ..... εκκλησία και την δισκογραφία σε μεγάλο βαθμό

είναι άλλη μια παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία η οποία εξηγεί , παρόλο που φαίνετε ασύνδετο το γιατί φτάσαμε σε αυτό τον κατήφορο και οικονομικά και κοινωνικά.

Είναι η τραγωδία της χώρας που φαίνετε μέσα απο την φτήνια του ήχου παντού (σχεδόν) ... φτήνια , μιζέρια , έλλειψη κουλτούρας , αισθητικής ...

Γιατί βέβαια σε όλες τις χώρες του υπόλοιπου κόσμου (και του υποανάπτυκτου ακόμα) οι πελάτες θα διαμαρτύρονταν και δεν θα πήγαιναν στο μαγαζί.

Εδώ πάνε και "διασκεδάζουν" οι κακόμοιροι ....

Η πάνε στην εκκλησία του Θεού και ακούνε ακόμα τις ντουντούκες να ψέλνουν ...

Τρέλλα ...

Mεγάλες αλήθειες!!!

Σε μια εκδηλωση που ειχα παρακολουθησει απο κοντα υπηρχαν δυο διαφορετικα μουσικα συγκροτηματα .
Το πρωτο ειχε τραγουδιστη με ονομα βαρυ και το δευτερο ηταν ελεφρα ορχηστρα.
Περα απο το γεγονος οτι το πρωτο δεν αφηνε το δευτερο να κανει προβες ,οταν ξεκινησαν να παιζουν μεχρι που τελειωσαν ,οι θαμωνες ηταν παγωμενοι στα τραπεζια .Ο ηχος που εβγαινε ηταν απιστευτα τσιριχτος .Οι διακριτικες παραινεσεις που εγιναν στον ηχοληπτη αντιμετωπιστηκαν με επιθεση .Προφανως ηταν κουφος ο ανθρωπος .
Οταν τελειωσε το μαρτυριο ,ανεβηκε το επομενο συγκροτημα ,οι κονσολα ρυθμιστηκε φυσιολογικα και ο ηχος απο το δευτερο συγκροτημα ηταν απολαυστικος .

Εχω την αισθηση οτι από τι στιγμή που ο καθένας έφτιαξε το μπαρ και το καφέ του, ειναι αναμενόμενο να γίνει το οτι ναναι.
Δεν ηταν ετσι πριν λίγα χρόνια, που είναι ο Kontr?
Δωσανε απίστευτα λεφτά οι επιχειρηματίες σε ηχο και φωτα,
λίγο οτι τους κλέβανε απο την πορτα μέχρι την κάβα, λίγο ο κάθε ενας εκτός χώρου που μπήκε στον χώρο, λίγο οι κινεζιες, λίγο κρασι στα 8ε και λίγο θάλασσα με 30.000 ενοικιο, σημερα τα κάναμε μαντάρα.

παρε ενα κομματι ιστοριας ....

Οταν ο Σαλιαρης εκανε την Αυτοκινηση ηχο εστηνε ο Σουτζουκης dynacord ...χαλια μαυρα μετα στα Δειλινα η σχεση τους δεν πηγε καλα και Σαλιαρης εστηνε οτι εβρισκε και με την Ηλεκτρον αλλα και με τον Πατρικιο αμεσως μετα αρχισε η σχεση τους με τον Μοσχο ....ο Μοσχος κατασκευαζε τους ενιοσχυτες krypton και ειχε την εντυπωση οτι μπορουσε να στησει κιολας ... Σημαινει οτι εστηνε ενα πενταδρομο συστημα πχ το οποιο οδηγουσε ενεργο με καλωδια ηχειων μηκους 50-60 μετρα ( μιλαμε για 1000τμ μαγαζι ) το οποιο ηταν καλωδιο 20Χ1,5 και μεσα του ενα ζευγαρι για το sub αλλο ζευγαρι για Low mid κλπ κλπ κλπ ..

Καταλαβαινεις οτι εξ ορισμου το ολο πραγμα ηταν κυριολεκτικα σκατα !!! Ομως παρολα αυτα ο Τολης Οδηγουσε παντα ενα καναλι ενισχυτη = ενα μεγαφωνο και γκαζι υπηρχε .... Οταν σε καθε πλευρα υπηρχαν τουλαχιστον 30 μοναδες και πισω απο αυτες αντιστοιχα 3 rack 1,80m ενισχυτες παρολες τις απωλειες γκαζι θα εβγαινε ...ηχος με την καμμια ....

Ομως οταν εκεινη την εποχη την τεταρτη το βραδυ το μαγαζι αυτο ειχε μεσα 1800 ατομα ενω το Σαββατο 2200 εχεις της εντυπωση οτι πηγαινε κατι λαθυος στον ηχο ??? τιποτα δεν παει λαθος σε ενα μαγαζι που μπορει να κοψει 5 εκατομμυρια δραχμες σε ενα και μονο βραδυ και μονο και μονο απο την εισοδο ....

Ειναι σαφες οτι με την τρελλα που τον εδερνε τον Μακη θα μπορουσε να φερει μηχανικους ηχου απο το εξωτερικο η να δαπανησει απιστευτα κεφαλαια για να φτιαξει αυτο που πρεπει ...Απο τα παραπανω ομως μπορεις να καταλαβεις οτι προφανως δεν υπηρχε κανενας απολυτως λογος ...αρχικα γιατι κανεις τοτε δεν ειχε ιδεα τι γινοταν και απο την αλλη τι σημασια ειχε ???? το μαγαζι πηγαινει μαλλιοκουβρα !!!

Αυτο ειναι μερος της κουλτουρας μας οπως σωστα ειπωθηκε και το ψωμι παιδεια ελευθερια μεταφραστηκε πολυ ασχημα σε Ελλαδα του κοκκινου πρασινου και μπλε ηλιου γρηγορο χρημα δανεικο απο το μελλον που σημερα το πληρωνουμε χρυσο.

Ενδεικτικα ο βασικος μισθος εκεινης της εποχης ηταν 42,000 δρχ και ο δικος μου μισθος ηταν 120,000 μονο και μονο για να παιζω Φωτα απο τις 10,00 το βραδυ μεχρι τις 3,00 την νυχτα συν αλλα 60,000 για την συντηρηση που εκανα στο club τα πρωινα ( καμμια λαμπα καμμενη στα φωτορυθμικα ,κανα event , αντε και κανα καλωδιο κομμενο απο τα ποντικια και αυτο ηταν ολο )

Παντως τοτε ....τοσο ξεραμε και τοσο καναμε .... συν οτι περναγαμε παρα πολυ ωραια !!!

:a0210:
αυτη η εποχή που αναφέρεις δυστηχως δεν την πρόλαβα
Πρεπει να ξέρεις και τον Τζίμη που δουλευε μετά στου Ζαχαριουδάκη

:a0210:
αυτη η εποχή που αναφέρεις δυστηχως δεν την πρόλαβα
Πρεπει να ξέρεις και τον Τζίμη που δουλευε μετά στου Ζαχαριουδάκη

Οχι εγω γνωριστηκα με το team του Σαλιαρη στην μετα Ξυλινη εποχη ... ηταν η εποχη της πρωτης χειμωνικης χρονιας του Αυτοκινηση Club 22