Γιατί ο τόσο κακός και δυνατός ήχος στα νυχτερινά κέντρα/clubs κτλ?

....με καλωδια ηχειων μηκους 50-60 μετρα ( μιλαμε για 1000τμ μαγαζι ) το οποιο ηταν καλωδιο 20Χ1,5 και μεσα του ενα ζευγαρι για το sub αλλο ζευγαρι για Low mid κλπ κλπ κλπ ..!

Δηλ 1 χοντρο καλωδιο που ειχε μεσα 20 αγωγους?????:bang:
Κατι σαν τα τηλεφωνικα καλωδια, που εχουν μεσα ενα σκασμο καλωδιακια???

Δηλ 1 χοντρο καλωδιο που ειχε μεσα 20 αγωγους?????:bang:
Κατι σαν τα τηλεφωνικα καλωδια, που εχουν μεσα ενα σκασμο καλωδιακια???

Ακριβως αυτο το οποιο φαντασου οτι ειχε μεσα απο το ενα καναλι μονο καλωδια για μοναδες 6 δρομων πχ 4 suΒ 4 low mid κλπ κλπ φυσικα ισχυος τυπου 400-600 βαττ το καθενα ...καταλαβαινεις για τι μιλαμε ...το απολυτο μπαχαλο .. αλλα μην ξεχνας οτι μιλαμε για το 1984 ....

Μια φορά το ειδαμε!
13 χρόνια μετα την επόχη που αναφέρει ο Σάκης σε κλάμπ της παραλίας,
φωτια σε καλώδιο
αλλά φωτια!
είχαν ερθει και κρατικές δυνάμεις!!!:BDGBGDB55:

ναι φυσικα ...πλεον του ακουστικου κομματιου υπηρχαν δεκαδες αλλες τετοιες κακοτεχνιες αλλα και παρανομιες ( με τα σημερινα δεδομενα ) αλλα γενικα κανεις δεν νοιαζοταν τοτες αλλα και γενικα δεν υπηρχαν προβληματα το οποιο μαλλον στην μερια του ευτυχως παει και μαλλον στον παραγοντα τυχη ..

Στο fiji της παραλιακης μετα σευχλες και δεν θυμαμαι τι αλλο υπηρξε και θανατος πελατη απο ηλεκτροπληξια ...

Εκ πείρας σαν παλιός ερασιτέχνης DJ σε διάφορα κλαμπάκια και καφετέριες, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διαχείριση των μπάσων. Τα πρίμα και οι μεσαίες αν είναι καλά τα μηχανήματα δεν έχουν πρόβλημα στην ακουστική του χώρου, αλλά οι περισσότεροι που ασχολούνται με επαγγελματικά μηχανήματα δεν ξέρουν να τοποθετήσουν σωστά τα ηχεία ως προς το χώρο και ούτε να ισοσταθμίσουν σωστά τις χαμηλές συχνότητες. Αποτέλεσμα είναι ή συνεχές βουητό ή εκτός φάσης ήχος ή ανύπαρκτο η πολύ δυνατό μπάσο ή και όλα μαζί σε διάφορα σημεία του μαγαζιού.

Εγώ ήμουν Dj μεχρι πριν 3 χρονια Καλαμάτα και εχω περάσει πολλα μαγαζιά.αυτο που βλεπω ειναι οτι πέφτει πολυ τσιγγουνια στα μηχανήματα και ηχεία ενισχυτες κονσόλες και λοιπα.ετσι δεν γινεται δουλειά να θες με 1ευρω να βγάλεις 1.000.000 δυστυχώς.δεν δίνουν βάση δυστυχώς στα μηχανήματα και παίρνουν οτι πιο φτηνό στα συγκεκριμένα watt.δηλαδη δεν παίρνουν το CD player το καινούριο το καλο μοντέλο που εχει 1500 ευρώ και παίρνει αυτο με τα 200 ευρώ.δεν παίρνει τον μικτή των 2000 και παίρνει αυτόν με τα 100 ευρώ.δεν θα πάρει τον τελικο με τα 3000 και θα παρει με 400 ευρω.οποτε αφου απο την στιγμή που μικτής και cd ειναι τελευταίας κατηγορίας παράγει λάσπη,με την σειρα του ο ενισχυτης θα ενίσχυση την λάσπη και θα προσθέσει και την δική του λογω χαμηλής κατηγορίας επισης ΟΠΟΤΕ τα ηχεία θα αναπαράγουν λάσπη!πολυ απλό

Το πιο μεγάλο λάθος που κάνουν οι μαγαζάτορες εκτός από αυτά που λες είναι ότι παίρνουν και πολύ φτηνούς DJ.

Re: Απάντηση: Γιατί ο τόσο κακός και δυνατός ήχος στα νυχτερινά κέντρα/clubs κτλ?

Το πιο μεγάλο λάθος που κάνουν οι μαγαζάτορες εκτός από αυτά που λες είναι ότι παίρνουν και πολύ φτηνούς DJ.

+++++++1000000000000000 !!!!!!!!!

Απάντηση: Re: Γιατί ο τόσο κακός και δυνατός ήχος στα νυχτερινά κέντρα/clubs κτλ?

Εχω και γω μια εμπειρια σαν Dj σε μαγαζια ροκ κυριως της Θεσσαλονικης.Εχω δουλεψει για καποια χρονια σε μαγαζια μικρα και μεσαια απο 50 ατομα μεχρι και 350. σε 4-5 μαγαζια. Στα περισσοτερα ο ηχος αθλιος. Οσο πιο φτηνα μηχανηματα για να γινει η δουλεια.Κακιστη τοποθετηση ηχειων,μα πανω απολα ΚΑΚΙΣΤΗ ποιοτητα καλωδιοσης!!! Ακομα και με καλα player/μικτες και ενισχυτικα τα συνδεουν με rca του 2ευρου.Να μη σχολιασω για τα καλωδια ηχειων που εχουν και μεγαλο μηκος.Ακομα και ενα καλουτσικο αποτελεσμα χαντακωνεται. Πραγματικα αν βρεθειτε κοντα σε Dj κοιταξτε τα rca στα player και θα με καταλαβετε!

Συνήθως στα μαγαζιά που έχει κάκιστο ήχο, κάκιστα μηχανήματα και κάκιστη καλωδίωση έχουν και ΚΑΚΙΣΤΟΥΣ DJ.

Απάντηση: Re: Γιατί ο τόσο κακός και δυνατός ήχος στα νυχτερινά κέντρα/clubs κτλ?

Συνήθως στα μαγαζιά που έχει κάκιστο ήχο, κάκιστα μηχανήματα και κάκιστη καλωδίωση έχουν και ΚΑΚΙΣΤΟΥΣ DJ.

Συν την αδιαφορία ή την άγνοια του επιχειρηματία πολλές φορές

Συν την αδιαφορία ή την άγνοια του επιχειρηματία πολλές φορές

Ο επιχειρηματίας δεν χρειάζεται να ξέρει απ' όλα. Ο μπάρμαν είναι υπεύθυνος για τα ποτά, η λαντζέρησα για τα άπλυτα ποτήρια και ο DJ για τον ήχο και τη μουσική του μαγαζιού. Το πιο συνηθισμένο είναι ότι πιο εύκολα βρίσκεις ΥΠΕΥΘΥΝΗ λαντέρησα σ' ένα μαγαζί παρά ΥΠΕΥΘΥΝΟ DJ.

Τυπικά ο ντιτζευ είναι υπεύθυνος να βάζει τη σωστή μουσική σε σχέση με το ακροατήριο και το χαρακτήρα του μαγαζιού .Ο σωστός ήχος ανήκει στο στήσιμο του καταστημτος ,όπως παίρνουν διακοσμητές έτσι πρέπει να παίρνουν και ανάλογους για το σωστό στήσιμο του ήχου.
Θεωρώ οτι είναι περισσότερο θέμα κουλτούρας και αντίληψης παρα οικονομικός ο παράγοντας που ευθύνεται για αυτή την κατάντια.
Έχω δει πάμπολλα μαγαζιά πριν το 90 να έχουν καλό ήχο και καλή μουσική .Μετα έγιναν όλοι τενεκεδες .

Δυστυχώς χθες δεν είχα επιλογή, και έπρεπε να πάω σε ένα club όπου γινόταν η γιορτή της εταιρίας στην οποία δουλεύω. Θυμήθηκα για τα καλά, γιατί ποτέ μου δεν μου άρεσαν αυτά τα μαγαζιά.

Έπαιζε μουσική πάρα πολύ δυνατά, με το μπάσο να "κλοτσάει" όλο το κτήριο και τα ηχεία να παραμορφώνουν όσο δεν γίνεται. Φαντάζομαι ότι ο μόνος λόγος που οι υπόλοιποι συνάδελφοι διασκέδαζαν ήταν επειδή σχεδόν όλοι τους ήταν από λίγο μεθυσμένοι έως λιάρδα. Τα αυτιά μου, νόμιζα ότι θα αιμορραγούσαν. Και το χειρότερο, ο DJ να παίζει το κλασσικό πλέον γνωστό ρεπερτόριο (όλοι ακριβώς τα ίδια παίζουν) και μάλιστα να κάνει κάτι αλλαγές τελείως άκυρες.

Eγω ετυχε μια μερα να δουλεψω γκαρσονι σε ενα κυριλε μαγαζι οπου θα γινοταν μια δεξιωση κ περιμεναν την νυφη τον γαμπρο κ ολο το συναφι.Εκατσα κ εφαγα στην μαπα κοντα ενα 10ωρο εναν απαισιο ηχο ο οποιος ναι μεν ειχε αρκετα db κ μπασο αλλα η παραμορφωση ηταν αλλου!!!Οταν γυρισα τα ξημερωματα σπιτι τα αυτια μου βουιζαν,αλλα κ αργοτερα το πρωι οταν ξυπνησα....η ''παρενεργεια'' δεν ειχε περασει εντελως.Και ολα αυτα για 40 ευρο!!!:hmmmm2:

Υπαρχουν κ αξιολογα μαγαζια...ειχα πετυχει καποτε ενα στην βορειο ελλαδα το οποιο επαιζε καλη ροκ μουσικη σε φυσιολογικες εντασεις που μπορουσες να μιλησεις κ ταυτοχρονα να απολαυσεις το ποτο σου!Υπαρχουν κ τετοια...αναλογα την φιλοσοφια που ακολουθουν.Παρολο οτι ειμαι στα 25,καφετερειες-μπαρ που συχναζει νεολαια και εχουν στη διαπασον μουσικη αμφιβολου ποιοτητας δεν τα μπορω καθολου...το μονο καλο που εχουν ειναι οτι εχουν ''καλο'' κοσμο:cool4:

Χθές βράδυ ήμουνα σε ένα μπαράκι και ακούγοντας σκεφτόμουν αυτά που γράφουμε εδώ. επαληθεύτηκαν εννοείται όλα αλλά παρατήρησα και το άλλο. Κατ'αρχήν οι πολύ μεγάλες εντάσεις σε μικρό χώρο δεν μαζεύονται. Χρειάζεται δουλειά και λεφτά όσο κάνει το μαγαζί το ίδιο για να μπορέσεις να έχεις αποτέλεσμα. Μαγαζιά με ψευδοροφές, γυψοσανίδες...τι να λέμε τώρα. όλοι όσοι έχουν ακούσει σωστό ήχο σε μπαράκι θα είναι σε κανονικές εντάσεις όχι σε τρελλές γιατί εκεί χάνετε το μέτρο...σαν να πάρεις για το δωμάτιό σου που είναι 12 τ.μ. ενισχυτές 1000 βατ και ηχεία ΡΑ και να θές σε τρελλές εντάσεις καθαρό ήχο...δεν παίζει.

Έχει κανείς αναλογιστεί και το άλλο, σαν ήχος-θόρυβος που έρχεται στα αφτιά μας, εκτός της μουσικής απο τα ηχεία υπάρχουν και οι φωνές του καθενός μέσα στο μαγαζί που γκαρίζει στο αυτί του διπλανού του για να ακουστεί και να "κουβεντιάσουν". αν απομονώσεις τον θόρυβο όλων των φωνών ξέρει κανέις τί θόρυβο παίρνει...?
Είναι σαν να έχεις κλείσει μια διαδήλωση με συνδικαλιστές να φωνάζουν σε ένα μαγαζί με μουσική στη διαπασόν....καλό εεεε....

Τυπικά ο ντιτζευ είναι υπεύθυνος να βάζει τη σωστή μουσική σε σχέση με το ακροατήριο και το χαρακτήρα του μαγαζιού .Ο σωστός ήχος ανήκει στο στήσιμο του καταστημτος ,όπως παίρνουν διακοσμητές έτσι πρέπει να παίρνουν και ανάλογους για το σωστό στήσιμο του ήχου.
Θεωρώ οτι είναι περισσότερο θέμα κουλτούρας και αντίληψης παρα οικονομικός ο παράγοντας που ευθύνεται για αυτή την κατάντια.
Έχω δει πάμπολλα μαγαζιά πριν το 90 να έχουν καλό ήχο και καλή μουσική .Μετα έγιναν όλοι τενεκεδες .

Πολύ σωστή τοποθέτηση

Ο επιχειρηματίας δεν χρειάζεται να ξέρει απ' όλα. Ο μπάρμαν είναι υπεύθυνος για τα ποτά, η λαντζέρησα για τα άπλυτα ποτήρια και ο DJ για τον ήχο και τη μουσική του μαγαζιού. Το πιο συνηθισμένο είναι ότι πιο εύκολα βρίσκεις ΥΠΕΥΘΥΝΗ λαντέρησα σ' ένα μαγαζί παρά ΥΠΕΥΘΥΝΟ DJ.

Nαι,ο επιχειρηματίας δεν χρειάζεται να ξέρει απ'όλα γι'αυτό το αναθέτει σε κατάλληλους ηχολήπτες

Συμφωνώ, ο ιδιοκτήτης/επιχειρηματίας δεν χρειάζεται να γνωρίζει τα πάντα, μόνο τους κατάλληλους ανθρώπους.
Πριν, κατά, αλλά και μετά τη δημιουργία του μαγαζιού του.