Προσωπικά, θεωρώ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ για τη ψυχική μας ηρεμία τα χρήματα που καλώς ή κακώς απαιτούνται για την απόκτηση σωστών "μηχανών" για τη σωστή αναπαραγωγή της μεγάλης μας ερωμένης, της μουσικής.
Οταν επιστρέφω από τη δουλειά, μισή ώρα ακρόαση μου είναι αρκετή για να μου πάρει όλη τη ψυχική κούραση μακριά, και να μου επιτρέψει, να με επιστρέψει, στη κατάσταση που το πρωί ήμουν,
και έπειτα να χαρώ την οικογένεια μου χωρίς να πληρώνει εκείνη τα σπασμένα..
Δεν είναι λίγο.. Και ο νοών νοείτω.
Με ανεβάζει ψυχικά, με συντονίζει με τον εσώτερο εαυτό μου, με κάνει 'καινούργιο', με κάνει εμένα ξανά!
Για να μη πω και το πόσο πιο μακριά με πάει και τι νέους δρόμους μου ανοίγει, αν σκεφτούμε πως είμαστε οι ίδιοι μουσική! (ας μην το αναλύσουμε τώρα αυτό, το θεωρώ περιττό).
Μου αποκαλύπτει μουσικούς δρόμους που με ένα φτηνιάρικο τετζερέδι το πολύ πολύ μέχρι ..τερλέγκα θα με πήγαινε.
Επειδή, τα ανώτερα συναισθήματα που η ποιοτική μουσική μπορεί να σου ξυπνήσει, μόνον μέσω ενός σωστού ηχοσυστήματος μπορούν να βρουν το δρόμο τους προς τα εσένα..
Ολα τα άλλα, θεωρίες 'κουλτούρα να φύγουμε' και 'δήθεν' τύπων μπορώ να τα δεχθώ.. Και ο όποιος τέτοιος, ας ακούσει κλασσική ή τζαζ από το τρανζιστοράκι του παππού του κοροϊδεύοντας τους άλλους που 'σκάσανε ένα σωρό λεφτά'.. Δεν είναι η πρώτη φορά που κοροϊδεύουμε εκείνο που είτε δε μπορούμε να φτάσουμε, είτε εκείνο που αρνούμαστε να δούμε με παιδιάστικο πείσμα, ή την ανάγκη της διαφοροποίησης στο όνομα και μόνον αυτής!
Ζητώ συγγνώμη, αλλά τρελαίνομαι όταν μου λένε: Μα καλά, άνθρωπος της μουσικής, και όποτε πάμε κάπου με αμάξι, όλο 'κλείσε αυτή την αηδία λες' μέσα στο αμάξι..
Ναι, κλείστε το.. Δεν αντέχω αυτή τη βεβήλωση της μουσικής μέσα από μηχανές της συμφοράς μέσα σε αμάξια, κλαμπ και όπου αλλού. Θεωρώ τη μουσική Ιερή. Και με ανάλογο σεβασμό θέλω να της φέρομαι, και να μη την ευτελίζω στον ίδιο μου τον εαυτό.
Θα επιτρέπατε στον εαυτό σας, η αγαπημένη σας σύντροφος ζωής, η γυναίκα σας, να περιφέρεται σε μέρη ανάξια για κείνη;, σε γειτονιές που όποιος την έβλεπε θα τη χαρακτήριζε αναλόγως;
Ετσι βλέπω ΚΑΙ τη μουσική λοιπόν, και έτσι τη σέβομαι.
ΥΓ: Ωραίο θέμα!