Ίσως αν βάλεις στενόλαιμα LNB για τις δύο θέσεις 13Ε και 9Ε...
Είναι μία λύση, αλλά κάτι άλλο συμβαίνει.
Κάτι δεν εχεις κανει σωστα... Άνετα μπαίνει ο 13 ανάμεσα.. Εισαι σιγουρος οτι ο 9 ειναι σωστος η εχεις πιασει κοινη συχνοτητα με τον 13 για να τον ρυθμισεις ??
Ναι είμαι σίγουρος ότι είναι ο 9. Παίζει όμως και η κοινή συχνότητα που αναφέρεις και θα το τσεκάρω.
Αν κατάλαβα καλά λες ότι έχεις 26-19 -9-7
Από τη φώτο το λνβ που είναι δίπλα στον 19 πρέπει να πιάνει τον 13 και όχι τον 9.
Στο πιάτο σου ο 9 και ο 7 πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από κολλημένοι.
Πολύ σωστά το γράφεις, θα έπρεπε να είναι ο 13 και όχι ο 9.
Θα το ψάξω καλύτερα σήμερα.
Όπως σου είπε και ο Afam αν βάλεις μια κοινή συχνότητα ο δέκτης δεν καταλαβαίνει σε πιο δορυφόρο ανήκει. Έτσι μόλις πιάσεις σήμα κάνεις χειροκίνητη αναζήτηση στην συχνότητα και από τα κανάλια που θα κατεβάσει καταλαβαίνεις ποιόν δορυφόρο έπιασες.
Από το μενου δεν βλέπω να έχεις βάλει συχνότητα και το λνβ δεν έχει να το βάλεις universal;
Εικόνα με κανάλια από τους δορυφόρους 19, 26, 7 έχεις πιάσει;
Εικόνα έχω παντού και σε όλους τους δορυφόρους.
Τα κανάλια είναι σωστά που έχω πιάσει και ανήκουν στους δορυφόρους που αναφέρω (τα τσέκαρα).
Χειροκίνητη αναζήτηση σε συγκεκριμένη συχνότητα δεν έχω κάνει, αυτό που έχω κάνει είναι blind scan όταν έπιασα τους δορυφόρους και σε κάθε δορυφόρο ξεχωριστά.
Το LNB δεν έχει ρύθμιση universal στον δέκτη.
Τυχαίνει να έχω το ίδιο κάτοπτρο και να λαμβάνω τους ίδιους δορυφόρους, δηλαδή κέντρο Astra 19,2 και παράκεντρα Hotbird 13 και Eurobird 9. Χωράνε τα LNBs και μάλιστα στον Hotbird έχω το Inverto Black Quad που καταλαμβάνει αρκετό πλάτος, αλλά χωράει και το LNB για τις 9 και μάλιστα είναι κανονικό LNB και όχι slim. Θα έλεγα να επιβεβαιώσεις την λήψη κάθε δορυφόρου ελέγχοντας διάφορα ελεύθερα κανάλια για να είσαι σίγουρος για τον δορυφόρο που λαμβάνει το κάθε LNB.
Αφού έχεις το ίδιο πιάτο και έχεις τον 19 κέντρο, μετά τον 13 και τέλος τον 9 τότε σίγουρα το λάθος είναι σε εμένα το οποίο πρέπει να βρω.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις πληροφορίες.
Εκτιμώ ότι κάτι παίζει με τον δέκτη και μπερδεύεται με τους δορυφόρους στις κοινές συχνότητες.
Πάω ταράτσα... με καφέ :nounder: