Gibertini OP150 - Φωτογραφίες

pcmax

Established Member
4 March 2015
220
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά,
Το κάτοπτρο μόλις ήρθε και θα πάω αύριο να το παραλάβω.
Από το κατάστημα μου είπαν ότι είναι σφραγισμένο στο κουτί του.
Θα πάρω τα παρελκόμενα και βάση δαπέδου.

Ερώτηση για να μην γίνουν λάθη.
Τι είδος βάσης;
Τι ύψος βάσης;
Τι διάμετρος σωλήνας βάσης;
Για LNB λέω να πάρω αυτό (QUAD High Gain High Quality LNB Inverto Black Ultra)

Πρέπει να προσέξω κάτι χαρακτηριστικό στο πιάτο, τη βάση κατόπτρου ή στην συσκευασία;
Υ/Γ: Φωτογραφίες θα βάλω από την εγκατάσταση και τη συναρμολόγηση.

Καλησπέρα,

Το κάτοπτρο πήγα και το παρέλαβα με φορτηγάκι μεγάλο σήμερα και όταν το είδα είπα από μέσα μου: Μόνος σου δεν υπάρχει περίπτωση να το τοποθετήσεις.
Το Σάββατο λοιπόν, θα έρθει και ένας φίλος για βοήθεια στην τοποθέτηση.

Σεραφείμ: Στην κούτα με τα παρελκόμενα η βάση του LNB είναι ρυθμιζόμενη ως προς το ύψος. Θυμάσαι που συζητούσαμε για τις βάσεις;

Καλημέρα σε όλους,

Εδώ είναι η πρώτη φωτογραφία με την βάση του OP 150.
Την στρογγυλή βάση του 150 την έχω βάλει πάνω από το κάτοπτρο που δίνει ο ΟΤΕ μόνο και μόνο για να δουν και οι υπόλοιποι φίλοι μας την τάξη μεγέθους, γιατί στην δορυφορική λήψη τελικά το μέγεθος μετράει.

Γιώργο, σε ευχαριστώ και θα βάλω φωτογραφίες από την εγκατάσταση σε 2 με 3 ημέρες.
Υ/Γ: Το γατί ακούνητο και μέσα στο πρωινό χουζούρι.

AZEL_OP150.jpg

Μου είχε πει άνθρωπος από εδώ μέσα που έχει και κατάστημα πως έρχονται 10 10 σε μια κούτα τα gibertini και όχι ένα ένα. Και δεν πάει πολύς καιρός.
Έχει αλλάξει κάτι ; Παραξενεύτηκα όταν έγραψες πως περιμένεις το πιάτο μέσα σε δική του κούτα. Ήθελα να το δω για να το πιστέψω, που λένε..
Καλορίζικο φίλε!

Re: Απάντηση: Gibertini OP150 - Φωτογραφίες

Καλημέρα,

Στις φωτογραφίες που έχω βάλει μέχρι τώρα η εγκατάσταση δεν είναι ολοκληρωμένη, σήμερα που θα τελειώσω θα βάλω καινούριες.
Πόσο σου κόστισε;

Γιώργο το κάτοπτρο το πήρα σε πολύ καλή τιμή, πιο κάτω και από την καλύτερη του internet, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να το γράψω δημόσια μη θέλοντας να εκθέσω καταστηματάρχες.

Μου είχε πει άνθρωπος από εδώ μέσα που έχει και κατάστημα πως έρχονται 10 10 σε μια κούτα τα gibertini και όχι ένα ένα. Και δεν πάει πολύς καιρός.
Έχει αλλάξει κάτι ; Παραξενεύτηκα όταν έγραψες πως περιμένεις το πιάτο μέσα σε δική του κούτα. Ήθελα να το δω για να το πιστέψω, που λένε..
Καλορίζικο φίλε!

Δεν ξέρω αν έρχονται τα Gibertini OP150S, 10 – 10 σε μία κούτα γιατί αν είναι έτσι μόνο με κλαρκ τα ξεφορτώνεις, ίσως στα πιο μικρά να το κάνουν και δεν ξέρω.
Προφανώς λοιπόν παραξενεύτηκες, αλλά το ξεκαθάρισα στο κατάστημα από την αρχή, αν δεν είναι σφραγισμένο στην κούτα του και αν δεν το ελέγξω για κτυπήματα δεν παραλαμβάνω τίποτα.

Για την βάση που έβαλα μπορώ να σου πω είναι 1μ ύψος με φ70 βαρέως τύπου γαλβάνιζε με αντηρίδες χαμηλά στην πλάκα της βάσης και λάμες τύπου Γ ψηλά για τις μεγάλες αντηρίδες με 17άρες ανοξείδωτες περαστές βίδες.
Η βάση μου στοίχισε 28€

Re: Απάντηση: Gibertini OP150 - Φωτογραφίες

Εγω ποαντως παιδια το πηρα μεσα σε απλο χαρτονι. Ευτυχως δεν ειχε χτυπηματα. Τα υπολοιπα καλουδια ηταν σε κουτα.
Παρεπιπτοντως αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν η βιδα δεξια η οποια βοηθα τις μικρομετρικες ρυθμισεις η οποια βγηκε πιο κοντη να το πω? Το πιατο με την ανυψωση που απαιτει βγαζει τη βιδα εκτος παξιμαδιου.
Μας κουφανε. Δεν ξερω γιατι ηταν τοσο κοντη. Τετοιο θεμα δεν ειχαμε με το ΟΡ125 οταν το ειχαμε τοποθετησει. Βεβαια τελειως διαφορετικη η συναρμολογηση της πλατης αλλα και παλι κατι τετοιο δεν περιμενα να συμβει.
Με την υγεια σου να το χαρεις το πιατο σου. Αυτο μαλιστα ειναι πιατο οχι σαν εκεινα του καφε που δινει ο ΟΤΕ! Πλακα κανω φυσικα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Gibertini OP150 - Φωτογραφίες

Καλημέρα,

Γιώργο το κάτοπτρο το πήρα σε πολύ καλή τιμή, πιο κάτω και από την καλύτερη του internet, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να το γράψω δημόσια μη θέλοντας να εκθέσω καταστηματάρχες.

Καλημέρα. Πες την τιμή. Αν κάποιος εκτεθεί γιατί το πουλάει πχ 50 - 100 ευρώ παραπάνω... δεν φταίμε εμείς.

Καλησπέρα – Update για την εγκατάσταση και τα κανάλια στις 28 μοίρες.

Το κάτοπτρο έχει απίστευτη ευαισθησία στις μικρορυθμίσεις και είναι δύσκολο γενικά λόγο μεγέθους κυρίως στην ανύψωση, λεπτομέρειες αργότερα.
Αφού το συντόνισα στον Eutelsat 28,5 όσο καλύτερα μπορούσα (θα ξανακάνω ρυθμίσεις) έκανα blind scan και έχει κατεβάσει 600 συνολικά ελεύθερα και κωδικοποιημένα κανάλια χωρίς τα ραδιόφωνα με το kingofsat δίνει συνολικά 829.
Καλό το νούμερο μου φαίνεται μέχρι στιγμής.

Τώρα θα πρέπει να βρω από της αναφορές σας τις συχνότητες που έχουμε θέμα για να δω ποιες από όλες κατεβαίνουν στην Αθήνα.
Πείτε μου κανάλια και συχνότητες που θέλετε.

Τώρα φίλε Γιώργο για την τιμή δεν έχω πρόβλημα να την πω και έχεις δίκιο σε αυτό που λες, ας μας πει και ένας moderator το ΟΚ όμως.

Φιλε μου περιμενουμε αναφορα γιά τις 28°Ε νά δούμε τι κατεβάζει το πιάτο.

Καλές λήψεις με το op150.

Καλησπέρα σε όλους,

Καλημέρα. Πες την τιμή. Αν κάποιος εκτεθεί γιατί το πουλάει πχ 50 - 100 ευρώ παραπάνω... δεν φταίμε εμείς.
295€ Τελική με ΦΠΑ

Τελικά αυτό αγόρασες;
Ναι Γιώργο, αυτό. Δες τις φωτογραφίες.

Φιλε μου περιμενουμε αναφορα γιά τις 28°Ε νά δούμε τι κατεβάζει το πιάτο.
Καλές λήψεις με το op150.
Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι σε όλους υγεία και 4άμετρα πιάτα στις ταράτσες σας.

Εγω ποαντως παιδια το πηρα μεσα σε απλο χαρτονι. Ευτυχως δεν ειχε χτυπηματα. Τα υπολοιπα καλουδια ηταν σε κουτα.
Παρεπιπτοντως αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν η βιδα δεξια η οποια βοηθα τις μικρομετρικες ρυθμισεις η οποια βγηκε πιο κοντη να το πω? Το πιατο με την ανυψωση που απαιτει βγαζει τη βιδα εκτος παξιμαδιου.
Μας κουφανε. Δεν ξερω γιατι ηταν τοσο κοντη. Τετοιο θεμα δεν ειχαμε με το ΟΡ125 οταν το ειχαμε τοποθετησει. Βεβαια τελειως διαφορετικη η συναρμολογηση της πλατης αλλα και παλι κατι τετοιο δεν περιμενα να συμβει.
Με την υγεια σου να το χαρεις το πιατο σου. Αυτο μαλιστα ειναι πιατο οχι σαν εκεινα του καφε που δινει ο ΟΤΕ! Πλακα κανω φυσικα!

Νίκο, για να συμβαίνει αυτό τότε ένας από τους δυο μας έχει βάλει την βάση (AZ-EL) ανάποδα. Στο δικό μου με 48 περίπου μοίρες ανύψωση η βίδα είναι σχεδόν στο κέντρο!!!

Νίκο εγώ έτσι τα μοντάρισα, για δες με το δικό σου είναι το ίδιο;
Πίσω αριστερά και το OP100L

AZEL_1.jpg

Inverto_LNB.jpg