Γίνεται εγγραφή από COSMOTE TV σε DVD Recorder ή άλλο μέσο;

Re: Γίνεται εγγραφή από OTE TV σε DVD Recorder ή άλλο μέσο;

Καλημέρα σας παρεμφερές στο θέμα, επειδή έψαχνα και εγώ να βρω κάποιο DVD Recorder για να κάνω εγγραφή αλλά ακολούθησα άλλη γραμμή πλεύσης.
Αρχή του έτους έφτιαξα ένα PC για επεξεργασία VHS & H8 βιντεοκασετών (αναμνήσεις οικογενειακές παιδιών κλπ) και επιπλέον λόγο του ότι έχω συνδέσει όλα τα μηχανήματα PC, Kaon, TV LG, VCameras, VHS μαζί έψαχνα στο πώς να μπορέσω να κάνω επιπλέον HD εγγραφή από τον Kaon, τελικά κατέληξα να αγοράσω μέσω Amazon αυτή την κάρτα της AverMedia Dark Crystal HD Capture Pro ( http://tinyurl.com/av3qjlt ), με την οποία μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε ψηφιακή ή αναλογική εγγραφή θέλεις, επίσης αγόρασα μέσω Ebay και αυτό 1x2 HDMI Video Selector Splitter ( http://tinyurl.com/bpmwsqf ) για να διαμοιράσω την HDMI έξοδο του Kaon απευθείας και στην TV και στο PC. Μπορώ να πω ότι αντιγράφεις τα πάντα στον σκληρό απευθείας μέσω του προγράμματος εγγραφής της AverMedia, είτε είναι τα ελεύθερα είτε τα Cinema είτε τα Sport. Το μόνο πρόβλημα αν θεωρηθεί πρόβλημα είναι ότι την έξοδο της κάρτας σε HD δεν την αναγνωρίζει κανένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο απευθείας (Pinnacle Studio, CyberLink Power Director, Nero Video Premium, κλπ), αλλά αφού έχεις το δικό της πρόγραμμα εγγραφής μικρό το πρόβλημα.

πρωτα δινεις PVR και μετα απαγορευεις τις εγγραφες απο τα καναλια σου ...τουλαχιστον αφηνεις την δυνατοτητα εγγραφων καποιες μεταμεσονυχτιες ωρες που εχει επαναληψεις αθλητικων γεγονοτων.Εχω απογοητευτει απο τον ΟΤΕ....ευτυχως που εχω KAI aljazeera ...

Last edited by a moderator:
εγω παντως δεν εχω καποιο κλειδωμα σε καμια εγγραφη που κανω, μεσω σκαρτ ,
και εχω δοκιμασει ολες τις συνδεσεις που δεχετε το SONY RDR-HX910, ,
με τον πρωτο δεκτη του οτε και σε ολα τα καναλια που εχουν αναφερθει με κλειδωμα..ισως να ειμαι τυχερος με αυτο το ΣΟΝΥ

Αν έχεις καιρό να το χρησιμοποιήσεις δοκίμασέ το πάλι.
Με τον παλιό δέκτη μέχρι πριν περίπου 10 ημέρες έκανα εγγραφές σε DVR-RW για να βλέπει κάποιες ταινίες η σύζυγος σε λογικές ώρες.
Χθες που προσπάθησα το DVD recorder LG RC389H μου έβγαλε μήνυμα "Προστασία εγγραφής Αδύνατη εγγραφή" στα Cinema 1,2,3 και στα δύο Village.:violent-smiley-030:
Επιχείρησα και σε ΟΤΕSport με το ίδιο αποτέλεσμα.

Πράγματι τα κλείδωσαν.:tdown: Όπως είπε συνάδελφος νωρίτερα θα έπρεπε πρώτα να προχωρήσει το PVR και το ξεκλείδωμα της θύρας USB και μετά ή έστω ταυτόχρονα να το κάνουν.

Επίσης πρώτη φορά για μερικά λεπτά μου έβγαλε το μήνυμα στη δεύτερη τηλεόραση που στέλνω σήμα μέσω RF καλωδιακά για προστασία δικαιωμάτων.

το ξαναδοκιμασα μολις τωρα, και μαλιστα γραφω τον αγωνα της ρεαλ-οσασουνα,
να δω μηπως το βγαλει πιο μετα, αλλα εγραψα 10 λεπτα απο το καθε καναλι
που περιγραφεις και δεν υπαρχει κανενας περιορισμος....το δοκιμασα και απο τα rca παλι κανονικα ...
. υπενθυμιζω οτι τα γραφω στον σκληρο δισκο που διαθετει, ..
ετσι και αλλιως ετσι με εξυπηρετει , τα γραφω , βλεπω , σβηνω ...
.. παντως θα δοκιμασω και δισκσκι απευθειας εγγραφη , και μεσω του σκληρου..θα ενημερωσω ξανα..τυχερος ειμαι μαλλον;;; ελπιζωω

εγω παντως δεν εχω καποιο κλειδωμα σε καμια εγγραφη που κανω, μεσω σκαρτ ,
και εχω δοκιμασει ολες τις συνδεσεις που δεχετε το SONY RDR-HX910, ,
με τον πρωτο δεκτη του οτε και σε ολα τα καναλια που εχουν αναφερθει με κλειδωμα..ισως να ειμαι τυχερος με αυτο το ΣΟΝΥ

το ξαναδοκιμασα μολις τωρα, και μαλιστα γραφω τον αγωνα της ρεαλ-οσασουνα,
να δω μηπως το βγαλει πιο μετα, αλλα εγραψα 10 λεπτα απο το καθε καναλι
που περιγραφεις και δεν υπαρχει κανενας περιορισμος....το δοκιμασα και απο τα rca παλι κανονικα ...
. υπενθυμιζω οτι τα γραφω στον σκληρο δισκο που διαθετει, ..
ετσι και αλλιως ετσι με εξυπηρετει , τα γραφω , βλεπω , σβηνω ...
.. παντως θα δοκιμασω και δισκσκι απευθειας εγγραφη , και μεσω του σκληρου..θα ενημερωσω ξανα..τυχερος ειμαι μαλλον;;; ελπιζωω

Εχω ακριβως το ιδιο DVD recorder (συνδεση μεσω scart, εγγραφη στον σκληρο) και διαβαζοντας τα παραπανω εσπευσα να κανω κι εγω μια δοκιμη.
Ενω λοιπον μεχρι προτινος εγραφα τα παντα χωρις περιορισμους, τωρα ΔΕΝ μπορω να γραψω τα 3 ΟΤΕ cinema, τα 2 Village και τα 4 OTE sport.
Βγαζει μυνημα :"This picture cannot be recorded", ωστοσο το κοκκινο φωτακι "REC" αναβει, ο χρονος μετραει σαν να γραφει κανονικα, στο μενου εμφανιζεται σαν τα αλλα γραμμενα προγραμματα, ΑΛΛΑ οταν το βαλω να παιξει δειχνει λευκη οθονη. Φιλε apollon11 εσυ τον αγωνα που εγραψες δοκιμασες να τον δεις και παιζει κανονικα?

λοιπον παιζει κανονικα, το δοικμασα και γραφει κανονικα...ουτε μηνυμα ουτε τιποτα ,
αν ειχα τροπο θα ανεβαζα και μικρο βιντεο..., μηπως εχει να κανει με την βερσιον του σονυ;
;εγω το πηρα οταν μολις ειχε πρωτοβγει , το serial numper πισω στο ταμπελακι γραφει 4520303,

Κι εμενα απο τα πρωτα ειναι (4501821), δεν ξερω αν υπαρχουν διαφορετικες βερσιον...

Μερικοί τουλάχιστον είναι τυχεροί.
Για να δούμε αν θα μας φέξει και εμάς με καμιά νέα υπηρεσία.

Νομίζω (μπορεί και να κάνω λάθος) το κλείδωμα εγγραφής DCHP ή όπως αλλιώς λέγεται δεν επειρεάζει το σήμα HDMI... Πολύ πιθανόν λοιπόν όσοι έχουν recorder με αυτή την διυνατότητα να κάνουν κανονικά εγγραφή....Η αλήθεια είναι ότι μια συνδρομητική υπηρεσία όπως αυτή του ΟΤΕ (πράγματι αξιόλογη) θα έπρεπε να συνοδεύεται από τη δυνατότητα PVR...

Το κλείδωμα HDCP είναι ειδικά φτιαγμένο για ψηφιακή διασύνδεση! Ίσως μπερδέυεσαι με το Macrovision που αφορά τις αναλογικές διασυνδέσεις. Λίγο δύσκολο να βρεις φθηνές λύσεις για εγγραφή μέσω HDMI.
Είχε αναφερθεί από άλλον συμforumίτη σχετικά με τέτοιες προσπάθειες.

Παιδια δεν ξερω αν εχει αναφερθει, φιλος ρωταει αν μπορει να γραψει απο οτε tv που εχει (μεσω ιντερνετ, οχι δορυφορικο) σε dvd recorder καποια ματς των καναλιων ote sports?

Κάνει για εγγραφές ένα τέτοιο μηχάνημα http://www.e-shop.gr/product?id=PER.702328 το θέλω όχι όμως μόνο για το δορυφορικό αλλά να μπορεί να κάνει εγγραφές και από τον άλλο μέσω connx, ε τι λέτε ή είναι καλύτερα να πάρω τον pvr του οτε?

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να μου απαντήσετε στην εξής ερώτηση:
Πως μπορούμε ένα πρόγραμμα που το έχουμε κάνει εγγραφή στον σκληρό δίσκο του νέου δέκτη του ΟΤΕ να το μεταφέρουμε σε Υπολογιστη (για επεξεργασία και αποθήκευση); Ρε παιδί μου θέλω να κρατάω αρχείο με τα παιχνίδια της αγαπημένης μου ομάδας, μπορώ με κάποιο τρόπο να μεταφέρω από το δέκτη στο PC;
Αν δεν υπάρχει τρόπος μεταφοράς από το δέκτη στο PC, τότε υπάρχει άλλη λύση; Αν αγοράσω DVD Recorder (φέτα) μπορώ να κάνω εγγραφή από τον ΟΤΕ στο DVD; Τι συνδέεις και πως ακριβώς; Μου φαίνεται αδιανόητο να μην μπορείς να κρατήσεις αρχείο. Με τον παλιό δέκτη του ΟΤΕ (KAON χωρίς PVR) πως μπορείς να μεταφέρεις στο PC;
Ευχαριστώ

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το γράψεις σε DVD.
Δεν μπορείς να μεταφέρεις ατόφιο τον δίσκο σε pc. Μόνο playback και εγγραφή

Μπορείς σε παρακαλώ να δώσει παραπάνω διευκρινύσεις; Τι ακριβώς συνδέεις; To DVD Recorder με τον δέκτη; Με τι καλώδια; Με αυτόν τον τρόπο έχεις μόνο SD εγγραφή ή και HD;
Ευχαριστώ

Πως θα διαπιστώσω εάν το DVD αγνοεί το Macrovision; Το αναφέρει κάπου στο Manual (έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι) ή μόνο με μια δοκιμή;

Εχω την εντύπωση μονο με δοκιμή. Είχα ενα παλιο TOSHIBA με σκληρο δίσκο και ενώ έλεγε πως εχει κλείδωμα, δουλεψε κανονικά. Βέβαια με κάτι updates που έγιναν μάλλον απο την τεχνική υπηρεσία μετά κόλλησε και σταμάτησε. Δεν ξέρω. Μετα το παράτησα το άθλημα αφού περίμενα τον δέκτη με το σκληρό δίσκο αλλα τώρα με το θεμα που προεκυψε με την ημιτελή υπηρεσία της ενοικίασης ταινιών με βλέπω να το ξαναψάχνω το θέμα.

Θεωρητικά, δεν υπάρχει συσκευή που να αγνοεί το macrovision. Εκτός και αν έχει "πειραγμένο" firmware, ή δυνατότητα "ξεκλειδώματος".