Γίνεται εγγραφή από COSMOTE TV σε DVD Recorder ή άλλο μέσο;

TrObAs

Established Member
26 January 2011
183
Καλημέρα ,
έχω μια απορία μπορεις με κάποιο τρόπο να κάνεις εγγραφή αυτού που βλέπεις από το ote tv (δορυφορικό) με κάποιο dvd recorder με σκληρό δίσκο ή κάποια άλλη συσκευή ή επειδή είναι προστατευμένο το περιεχόμενο δεν γινεται ?

Από καθαρή περιέργια ρωτάω μιας και φαντάζομαι ότι θα υπάρχει κάποια προστασία μιας και αργει ακόμα το pvr

Re: Μπορείς να γράψεις από OTE TV με κάποιο DVD Recorder ή άλλη συσκευή ?

Γράφεις ό,τι θες μέσω dvd recorder.:beatnik2:

Απάντηση: Γίνεται εγγραφή από OTE TV σε DVD Recorder ή άλλο μέσο;

Α καλή φάση , παίζει τίποτα άλλο για εγγραφή ίσως να γράφει και HD? Με καμια συσκευη όπως της Avermedia θα μπορούσες να κάνεις εγγραφή ?

Last edited by a moderator:

Πρόσφατα έβαλα το δορυφορικό πακέτο του ΟΤΕ.
Στο πίσω μέρος του δέκτη εκτός των άλλων έχει και δυο θύρες SCART ,η μία εκ των οποίων όπως γράφει και στο εγχειρίδιο οδηγιών του δέκτη
είναι για την σύνδεση VCR ,ώστε να γίνεται εγγραφή προγραμμάτων. Εγώ δεν έχω VCR ,έχω όμως DVD recorder (LG dr 275) το οποίο για εγγραφή από εξωτερική πηγή έχει μια θύρα SCART. Σκέφτηκα λοιπόν να το συνδέσω με τον δέκτη (KAONMEDIA) ώστε να κάνω εγγραφές προγραμμάτων. Όμως συνέβει το εξής περίεργο. Με την σύνδεση του SCART στην υποδοχή του LG dr 275 το DVD player/recorder κάνει επανεκκίνηση και μόλις ξανα ανοίγει αλλάζει το μενού του και οι επιλογές για εγγραφή μέσω χρονοδιακόπτη δεν υπάρχουν ,ενώ και το πλήκτρο REC είναι απενεργοποιημένο.
Βγάζω και ξανα βάζω το SCART και το μενού επανέρχεται στο φυσιολογικό όμως όταν ρυθμίσω κάποια εγγραφή μέσω χρονοδιακόπτη ή πατήσω το πλήκτρο REC το DVD player/recorder σβήνει και δεν μπορώ να κάνω εγγραφή με τίποτα. Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να γίνει εγγραφή;

Δεν γνωρίζω να σου πω σίγουρα αλλά γιατί δεν παίρνεις την έξοδο του δέκτη από την rca και να την δώσεις σε rca του dvd recorderαλλιως αν έχεις μόνο scart δώσε την εκεί να δείς μήπως (γιατί εγώ είχα δοκιμάσει με μια κάρτα εγγραφής από τον υπολογιστή από την rca του δεκτη και έγραφε κανονικά)

Πρόσφατα έβαλα το δορυφορικό πακέτο του ΟΤΕ.
Στο πίσω μέρος του δέκτη εκτός των άλλων έχει και δυο θύρες SCART ,η μία εκ των οποίων όπως γράφει και στο εγχειρίδιο οδηγιών του δέκτη
είναι για την σύνδεση VCR ,ώστε να γίνεται εγγραφή προγραμμάτων. Εγώ δεν έχω VCR ,έχω όμως DVD recorder (LG dr 275) το οποίο για εγγραφή από εξωτερική πηγή έχει μια θύρα SCART. Σκέφτηκα λοιπόν να το συνδέσω με τον δέκτη (KAONMEDIA) ώστε να κάνω εγγραφές προγραμμάτων. Όμως συνέβει το εξής περίεργο. Με την σύνδεση του SCART στην υποδοχή του LG dr 275 το DVD player/recorder κάνει επανεκκίνηση και μόλις ξανα ανοίγει αλλάζει το μενού του και οι επιλογές για εγγραφή μέσω χρονοδιακόπτη δεν υπάρχουν ,ενώ και το πλήκτρο REC είναι απενεργοποιημένο.
Βγάζω και ξανα βάζω το SCART και το μενού επανέρχεται στο φυσιολογικό όμως όταν ρυθμίσω κάποια εγγραφή μέσω χρονοδιακόπτη ή πατήσω το πλήκτρο REC το DVD player/recorder σβήνει και δεν μπορώ να κάνω εγγραφή με τίποτα. Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να γίνει εγγραφή;

Τα κανάλια επειδή είναι κωδικοποιημένα έχουν προστασία κατά της αντιγραφής. Δοκίμασε με καλώδιο RCA ή RCA σε SCART.

Re: Απάντηση: Γίνεται εγγραφή από OTE TV σε DVD Recorder ή άλλο μέσο;

Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να γίνει εγγραφή;

Macrovision λέγεται το πρόβλημά σου. Υπάρχουν συσκευές που το ξεπερνάνε. Υπάρχουν και "πειραγμένα" firmware για κάποια dvd recorder που το αγνοούν.

Τελικά ,σε σύνδεση με καλώδιο scart σε component ,γίνεται κανονικά εγγραφή.

Υπάρχει τρόπος να πραγματοποιήσουμε εγγραφή μέσω scart χρησιμοποιόντας το Windows Media Center PC?

Re: Γίνεται εγγραφή από OTE TV σε DVD Recorder ή άλλο μέσο;

Κάποια στιγμή θα κοπεί αυτή η δυνατότητα αν δεν έχει κοπεί ήδη.

Λογικα θα κοπεί εντελώς όταν ενεργοποιηθεί η λειτουργία εγγραφής κανονικά. πάντως τα cinema on demand ΔΕΝ τα γράφει με τιποτα. Εγω τουλάχιστον με ενα TOSHIBA XS...2004 μοντέλο, ενω μπορώ να γράφω τα παντα μολις συντονιστω στα 4 συγκεκριμένα καναλια (Ondemand) σταματαει την εγγραφή.

μέχρι χτες μου τα έγραφε όλα μέσω scart στο dvd recorder μου.

Από σήμερα δεν μου γραφεί κανένα εκτός απο τα ελληνικά (ert,mega,ant-1 κτλπ)

στην οθόνη του dvd recorder γραφεί προστασία εγγραφής

ενώ αν ξεκινήσω εγράφη σε ελληνικό κανάλι και ύστερα γυρίσω σε κανάλι του οτε

ξεγελάτε για κάποια δευτερόλεπτα και μετά μου σταματάει την εγγραφή!

Αυτό ή συμμενει οτι τώρα τους έκοψε να βάλλουν αυτο το κόλπο, ή γιατί τους έκραξαν ή γιατι ετοιμαζουν το Pvr τους

Εγω νομίζω πως μάλλον μας πηρανε χαμπάρι επειδή συζητήθηκε αρκετά ειδικά το τελευταίο διάστημα. Πάντως εγω εχθές το βράδυ έγραψα κανονικα ταινία στις 22.00, εαν άλλαξε κατι μετά δεν ξέρω. Μεχρι τις 00.30 έγραφε κανονικά απο το cinema 1.

Ούτε χαμπάρι το πήρανε,ούτε λόγω pvr η εξήγηση είναι ότι τα studio απαιτήσανε κλείδωμα λόγω πνευματικών δικαιωμάτων για αυτό και κλείδωσε η εγγραφή σε αυτά τα κανάλια.

Πάντως εγγραφή ταινίας εν έτει 2013, εν μέσω τεχνολογιών hd, online υπηρεσιων νόμιμων και μη, κτλ. ακούγεται κάπως... Θέλω να πω, πολύ φασαρία και μεγάλο κόστος για αμφίβολο αποτέλεσμα. Από αλλού γίνεται η λαθροπαρακολούθηση σήμερα και είναι γνωστό. Μου κάνει εντύπωση που έχουν ακόμα ενεργά τα κλειδώματα, πόσοι το παλεύουν ακόμα με προσωπικές εγγραφές τέτοιου τύπου;

Last edited:

Θέλω να δοκιμάσω να συνδέσω ξανά το δέκτη του ΟΤΕ (έχω τον πρώτο που έδινε) με το DVD recorder SONY που έχω για να δω αν κάνει και σε μένα κλειδώματα ή όχι, αλλά επειδή έχω και άλλο δέκτη συνδεδεμένο κάτι δεν κάνω καλά με τις συνδέσεις και τις ρυθμίσεις. Ο δέκτης του ΟΤΕ έχει δύο scart ένα TV και ένα VCR. Το ίδιο και ο άλλος δέκτης. Από τον άλλον δέκτη από το vcr scart στέλνω σήμα στο DVD Recoder δεν θυμάμαι τώρα πως πρέπει να πάνε τα καλώδια ανάμεσα στο άλλον δέκτη και τον δέκτη το ΟΤΕ (αυτό που ένα τεχνικός μου είπε κάποτε να κάνω σύνδεση "μακαρόνι") ώστε να έχω σήμα και στο recoder από το δέκτη ΟΤΕ. Ότι συνδεσμολογία και να έκανα δεν είχα σήμα όπότε πιστεύω ότι κάτι πρέπει να αλλάξω κάτι από τις ρυθμίσεις του δέκτη στις επιλογές scart, αλλά μου επιτρέπει να αλλάξω μόνο το μενού tv scart από composite σε rgb και όχι το vcr scart. Τι κάνω άραγε λάθος;

Re: Απάντηση: Γίνεται εγγραφή από OTE TV σε DVD Recorder ή άλλο μέσο;

Aπό 11 Μαρτίου έχουν ενεργοποιηθεί οι μηχανισμοί copy-protection HDCP και CGMS-A /MACROVISION για τα κανάλια ΟΤΕ Sports (1,2,3,4).
Αυτό πρακτικά σημαίνει στο εξής ότι οι χρήστες δεν θα έχουν τη δυνατότητα εγγραφής των προγραμμάτων ΟΤΕ Sports σε εξωτερικές συσκευές (π.χ. DVD Recorder).

Το macrovision παρακάμπτεται εύκολα. Το HDCP λιγότερο εύκολα. Ο Kaon με το component είναι ιδανικός για εγγραφές, αφού σε component δεν υπάρχει copy protection.

Τελικώς κατόρθωσα και σύνδεσα τον δέκτη του ΟΤΕ με το SONY DVD Recorder RDR-HX750 που έχω (το πρόβλημα ήταν στο καλώδιο scart που δεν κούμπονε πολύ καλά) και διαπίστωσα την προστασία εγγραφής στα ΟΤΕ sport κανάλια. Κρίμα, πολλές φορές χρησιμοποιώ σε αγώνες το τv pause που έχει το recorder και είχα έτσι το "δικό μου pvr".