Γκετο

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γκετο

τον έχω δει από κοντά αρκετές φορές λόγω της δουλειάς μου και προσωπικά
η αυστηρότητα που βγάζει σαν άνθρωπος και η σοβαροφάνεια εμένα μου σηκώνει την τρίχα.....οι συγκεκριμένοι έχουν μεγαλώσει με τις γνωστές "παραπληγικές" απόψεις που λένε ότι για να σε σέβεται κάποιος πρέπει να του
επιβάλλεσαι...

μια ματιά στον γιό τα περιγράφει όλα:flipout::flipout:

κι ο Γιώργαρος βέβαια... που τους έπαιρνε τα ψηφοδέλτια όταν ψήφιζαν για τη παραπομπή Παυλίδη για να κάνει έλεγχο μη στραβώσει το αποτέλεσμα:grandpa:

καταστασούλα από τις λίγες λέμε:BDGBGDB55:

μια ματιά στον γιό τα περιγράφει όλα:flipout::flipout:

κι ο Γιώργαρος βέβαια... που τους έπαιρνε τα ψηφοδέλτια όταν ψήφιζαν για τη παραπομπή Παυλίδη για να κάνει έλεγχο μη στραβώσει το αποτέλεσμα:grandpa:

καταστασούλα από τις λίγες λέμε:BDGBGDB55:

τον γιο δεν είχα την τιμή:flipout: να τον γνωρίσω από κοντά,,αλλά εάν τύχει
θα του μιλήσω με τον ίδιο αυστηρό (και νοσηρό) τρόπο όπως έκανα με τον πατέρα...

εμένα με μεγάλωσε ο ICE-T και όχι ο Άνθιμος:BDGBGDB55:

τι σόι έλληνας είσαι βρε γμτ...:flipout::grinning-smiley-043:worshippy:

Για κάποιους δεν είμαι Ελληνας αν και έχω γεννηθεί στην χώρα επειδή οι απόψεις
μου διαφέρουν από τις δικές τους....
Όταν κάποιος σκέφτεται έτσι πιαστο αυγό και κανε παιχνίδι...
"Έξω όλοι να μείνουν οι εχοντες την ιδια αποψη με μας"...
τι θα την κάνετε ρε παιδιά όλη την χώρα σαράντα χιλιάδες άτομα??γιατί τόσοι είστε...

Πάντως είναι λυπηρό το πως ακόμα και μια μικρή κοινωνία ενός forum μπορεί να θυμίζει τελικά την ελληνική πολιτική πραγματικότητα.

Στα διάφορα θέματα περί μεταναστών που'χουν ανοίξει, οι μισοί προσπαθούν να πείσουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα... ότι η ζωή στα Πατήσια και τον Αγ.Παντελεήμονα είναι ειδυλλιακή, και οι άλλοι μισοί να περάσουν ακραίες ρατσιστικές απόψεις, να μας πουν ότι οι μετανάστες είναι κατ'ανάγκην μισάνθρωποι ή και ζώα.

Μα ρε παιδιά είναι δυνατόν να μην υπάρχει κανείς εδώ μέσα που να βλέπει ότι κάτι συμβαίνει εκεί έξω, ότι υπάρχουν πολίτες που φοβούνται να κυκλοφορήσουν στις γειτονιές τους, ότι η ανεργία είναι τέτοια που δεν επιτρέπει την απορρόφηση άλλων μεταναστών, αλλά και ότι αντίστοιχα, οι μετανάστες δε φταίνε σε τίποτα για την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα, δε φταίνε σε τίποτα να έχουν όνειρο της ζωής τους να βρούνε έναν καλύτερο τόπο να ζήσουν, δε φταίνε σε τίποτα που φτάνουν σε τέτοιο σημείο εξαθλίωσης που τρέφονται με σκύλους.

Έναν τέτοιο γενικό προβληματισμό προσπαθούν οι μισοί να τον ρίξουν στον κάλαθο του.... Καρατζαφέρη, και οι υπόλοιποι να τον βαφτίσουν απλά εκτός πραγματικότητας.

Last edited:
Πάντως είναι λυπηρό το πως ακόμα και μια μικρή κοινωνία ενός forum μπορεί να θυμίζει τελικά την ελληνική πολιτική πραγματικότητα.

Στα διάφορα θέματα περί μεταναστών που'χουν ανοίξει, οι μισοί προσπαθούν να πείσουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα... ότι η ζωή στα Πατήσια και τον Αγ.Παντελεήμονα είναι ειδυλλιακή, και οι άλλοι μισοί να περάσουν ακραίες ρατσιστικές απόψεις, να μας πουν ότι οι μετανάστες είναι κατ'ανάγκην μισάνθρωποι ή και ζώα.

Μα ρε παιδιά είναι δυνατόν να μην υπάρχει κανείς εδώ μέσα που να βλέπει ότι κάτι συμβαίνει εκεί έξω, ότι υπάρχουν πολίτες που φοβούνται να κυκλοφορήσουν στις γειτονιές τους, ότι η ανεργία είναι τέτοια που δεν επιτρέπει την απορρόφηση άλλων μεταναστών, αλλά και ότι αντίστοιχα, οι μετανάστες δε φταίνε σε τίποτα για την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα, δε φταίνε σε τίποτα να έχουν όνειρο της ζωής τους να βρούνε έναν καλύτερο τόπο να ζήσουν, δε φταίνε σε τίποτα που φτάνουν σε τέτοιο σημείο εξαθλίωσης που τρέφονται με σκύλους.

Έναν τέτοιο γενικό προβληματισμό προσπαθούν οι μισοί να τον ρίξουν στον κάλαθο του.... Καρατζαφέρη, και οι υπόλοιποι να τον βαφτίσουν απλά εκτός πραγματικότητας.

Ποιός είπε ότι δεν τα βλέπουμε όλα αυτά.
Το κακό είναι ότι μέσα σ'όλα που βλέπουμε, έχουμε να κοιτάμε κι εκείνους που ζητάνε εξολόθρευση ή πέταμα στη θάλασσα με δεμένη κοτρώνα.
Αφού οι υπεύθυνοι για τη κατάσταση δεν πήραν ποτέ σοβαρά μέτρα που θα σέβονται ντόπιους και αλλοδαπούς, έχουμε στη διαπασών τις αλλαλάζουσες φωνές εκείνων που υιοθετούν σαν άποψη τα καφριλίκια και τις φασιστικές θεωρίες καταστολής άλλων κρατών που κι εκείνα στερούνται υπεύθυνης αντιμετώπισης (Ιταλία π.χ.).
Βάλε μέσα και την ασυγκράτητη τρομολαγνεία που διοχετεύουν οι γνωστοί κύκλοι και πέτυχε το μείγμα.

Αλλά ότι τα Εξάρχεια αδειάζουν, μόνο κάποιος που κατοικεί σε άλλη Ήπειρο θα μπορούσε να το πει.

Δηλαδη maestro μου τι πρεπει να κανουμε...πρεπει να σηκώσουμε την σημαία ψηλά να πάρουμε τα τέσσερα διακοσμητικά σπαθιά που έχω και να ξεχυθουμε στους δρόμους κυνηγώντας λαθραίους??

είπαμε το κράτος είναι υπεύθυνο για την κατάσταση και είναι υποχρεωμένο να βρει μια άκρη...λαμβάνοντας υπόψιν πάντως και το υπάρχον παγκόσμιο status quo,,συν το οτι είμαστε μια χώρα που εχει συμβαλλει τα μεγιστα στην
Δημοκρατία και στον παγκόσμιο πολιτισμό...

και μια τέτοια χώρα δεν ρίχνει τον οποιονδήποτε στην θάλασσα

Δηλαδη maestro μου τι πρεπει να κανουμε...πρεπει να σηκώσουμε την σημαία ψηλά να πάρουμε τα τέσσερα διακοσμητικά σπαθιά που έχω και να ξεχυθουμε στους δρόμους κυνηγώντας λαθραίους??

είπαμε το κράτος είναι υπεύθυνο για την κατάσταση και είναι υποχρεωμένο να βρει μια άκρη...λαμβάνοντας υπόψιν πάντως και το υπάρχον παγκόσμιο status quo,,συν το οτι είμαστε μια χώρα που εχει συμβαλλει τα μεγιστα στην

Άδωνις ο αρχαιομαθής, Σπύρε μου... Πολιτισμός μέχρι ενός ορίου:flipout:

οσοι υποτιμούν συνέχεια άπλυτους και αξύριστους αλλοδαπούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα οι οποίοι παρακαλάνε για 10 cent σε κάποιο φανάρι,,δεν έχουν παρά να πάρουν την ασπρόμαυρη φωτογραφία από κάποιον παππού τους η γιαγιάς τους και να την συγκρίνουμε....
είμαι σίγουρος ότι σε αυτές τις φωτογραφίες θα βρούμε περισσότερες αντιστοιχίες παρά διαφορές

Άδωνις ο αρχαιομαθής, Σπύρε μου... Πολιτισμός μέχρι ενός ορίου:flipout:

-bye-δεν θα συμφωνήσω απόλυτα...είμαι της άποψης ότι οι πάντες πρέπει να έχουν γνώμη και να την εκφράζουν ελεύθερα,,με την προϋπόθεση αυτή η γνώμη να μην γίνεται επικίνδυνη...
το κάψιμο μαγισσών στον μεσαίωνα είχε μόνο αθώους για θύματα και κολλημένους για θύτες....

Απάντηση: Re: Γκετο

... είμαστε μια χώρα που εχει συμβαλλει τα μεγιστα στην

Ακριβώς! Μια τέτοια χώρα κανονικά θα έπρεπε να ρίχνει άλλους στη θάλασσα. :flipout::flipout:
Αλλά επειδή ούτε τους άλλους ρίχνουμε στη θάλασσα τείνω να πιστέψω πως ίσως τελικά δεν είμαστε τέτοια χώρα.

Πέρα από τη πλάκα, πρόβλημα σίγουρα υπάρχει. Έχουν βάλει βέβαια τα ΜΜΕ το χεράκι τους και έχουν σπείρει κακούς σπόρους και το έχουν φουσκώσει.
Θέλω να πω πως σίγουρα και ο αριθμός των μεταναστών είναι μεγάλος και δεν υπήρχε ούτε κρατικός σχεδιασμός (πώς είναι δυνατό αν δεν υπάρχει οργανωμένο κράτος θα μου πεις) ακόμα και για όσους εισήλθαν νόμιμα στη χώρα, και υπάρχει και πρόβλημα με εγκληματικότητα. Δεν είναι όλα ΟΚ.

Αλλά από την άλλη δε γίνεται ούτε να κάνουμε γκέτο και στρατόπεδα συγκέντρωσης και ούτε γίνεται να τους στέλνουμε στο πάτο της θάλασσας (αν είναι δυνατόν!!!). Να τους στείλουμε πίσω δε γίνεται γιατί δεν ξέρουμε από πού ήρθαν, οπότε μας μένει ένα πρόβλημα χωρίς λύση αν υποθέσουμε βέβαια πως δε θα επιτρέψουμε στον "εαυτό" μας (είτε ως χώρα είτε ως άτομα ή πολίτες) να λάβει δραστικά μέτρα για να καταπολεμήσει το πρόβλημα (που πάλι δε βλέπω πώς λύνεται αν τους στοιβάξουμε κάπου που δε θα μας ενοχλούν - μέχρι πότε;).

Να κάνουμε μαγικά και να διορθώσουμε τα προβλήματα που έχουν αυτοί οι άνθρωποι και αναγκάζονται να έρθουν παράνομα εδώ, πάλι δε γίνεται.
Βοήθεια από την ενωμένη :flipout: Ευρώπη πάλι δε φαίνεται στον ορίζοντα.
Πραγματικά δε βλέπω πώς θα δοθεί λύση υπό τις παρούσες συνθήκες.

οσοι υποτιμούν συνέχεια άπλυτους και αξύριστους αλλοδαπούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα οι οποίοι παρακαλάνε για 10 cent σε κάποιο φανάρι,,δεν έχουν παρά να πάρουν την ασπρόμαυρη φωτογραφία από κάποιον παππού τους η γιαγιάς τους και να την συγκρίνουμε....
είμαι σίγουρος ότι σε αυτές τις φωτογραφίες θα βρούμε περισσότερες αντιστοιχίες παρά διαφορές

+1000

Πολύ καλό ποστ φίλε, με εκφράζει απόλυτα

Και οι Μικρασιάτες μετά τον διωγμό, τα ίδια και χειρότερα πέρναγαν απ τους Ελληνάρες.

Πάλι καλά που δεν μας είπες να συγκριθούμε με φωτογραφία απο πίθηκο, που παρακαλάει για ένα φιστίκι μέσα από το κλουβί του.
Πάντα μου αρέσατε εσείς οι "κοσμοπολίτες" που γνωρίζετε τα πάντα για την καταγωγή του ανθρώπου και τα μυστήρια της φύσης.

Να θυμόσαστε ότι η στάση σας αυτή φορτίζει αρνητικά και κάποιους που δεν κατάγονται από τα νεφελήμ και τους ελ και ως εκ τούτου δεν ταυτίζονται με κανένα τρόπο (απο αυτούς που εννοείς) με τα ζώα που που έκαιγαν την Αθήνα φωνάζοντας "Αλαχ Ακμπάρ".

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Γκετο

Πάλι καλά που δεν μας είπες να συγκριθούμε με φωτογραφία απο πίθηκο, που παρακαλάει για ένα φιστίκι μέσα από το κλουβί του.
Πάντα μου αρέσατε εσείς οι "κοσμοπολίτες" που γνωρίζετε τα πάντα για την καταγωγή του ανθρώπου και τα μυστήρια της φύσης.

Να θυμόσαστε ότι η στάση σας αυτή φορτίζει αρνητικά και κάποιους που δεν κατάγονται από τα νεφελήμ και τους ελ και ως εκ τούτου δεν ταυτίζονται με κανένα τρόπο (απο αυτούς που εννοείς) με τα ζώα που που έκαιγαν την Αθήνα φωνάζοντας "Αλαχ Ακμπάρ".

:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: Re: Γκετο

Βλέπω οι ''φωνές'' στο forum πληθαίνουν....

Βρε πάλι τα ίδια θα λέμε???

Βέβαια γνωρίζουμε όλοι το πρόβλημα, το οποίο και υπαρκτο είναι και φουσκωμένο είναι.

Το θέμα είναι ότι η γνώμη του κοσμάκη χειραγωγείται αβίαστα απο τις ''γνωστές'' ομάδες και αυτό είναι εναντίον όλων μας.

Άρα το πρόβλημα (εξωγενείς παράγοντες) και η αντιμετώπισή του (ενδογενείς παράγοντες) είναι αρκετά πιο σύνθετο και έχει προεκτάσεις που φτάνουν βαθύτερα από ό,τι φαίνεται.

Μαυτά και μαυτά τα ποσοστά του ΛΑ.Ο.Σ. ανεβήκαν λιγακι... Βολικά που έρχονται καμιά φορά αυτές οι αναταραχες όμως... Ούτε σχεδιασμένα να ήταν

Kαλά εννοείται αυτό... ο κάθε πικραμένος ψάχνει να πιαστεί από οπουδήποτε για να μαζέψει ψηφαλάκια.

Δες τον Καρατζαφέρη που λες, δες τον Γιωργάκη τότε με τις φωτιές, και μέτρα πόσες φορές ακούγεται η λέξη "δεκεμβριανά" σε ομιλία του Σύριζα
:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Φαντάζομαι τα ίδια θα´κανε κι ο κουρασμένος, απλά ήμουν ακόμα μικρός κι αθώος τότε...

ΥΓ: Κάποιες κακές γλώσσες λένε και για τα τρία παραπάνω παραδείγματα, από πίσω βρίσκονταν τα εμπλεκόμενα κόμματα......αλλά αυτό δε θα το μάθουμε ποτέ, κι ακόμη κι αν το μάθουμε, όπως έχουμε χιλιοπεί εδώ μέσα, έλληνας πολιτικός δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο απ'τη δικαιοσύνη

Last edited: