Γκετο

Re: Απάντηση: Re: Γκετο

Βλέπω οι ''φωνές'' στο forum πληθαίνουν....

είναι αυτό που έλεγα πιο πάνω,,,"πιαστο αυγό και κουρευτο"

συγκρίνουμε ανθρώπους με ζώα,,και όλα αυτά επειδή δεν έχουν flat τηλεόραση
για να ασχοληθούν με τα εξώγαμα του Πασχάλη...
δεν την θέλω τέτοια κουλτούρα...δεν πα να ναι Ελληνική δεν πα να ναι ότι θέλει....
Αποβλακωμένα υβρίδια που νομίζουν ότι έχουν φοβερούς και τρομερούς πολιτισμούς στον παρόντα χρόνο και που ο ένας φασκελώνει τον άλλον κρεμάμενοι από το τοπ λουσάτο μοντέλο λαμαρίνας,,και περιτριγυρισμένοι
από τόνους σκουπιδιών και αυθαιρέτων...

και είμαι επιεικείς..

-bye-δεν θα συμφωνήσω απόλυτα...είμαι της άποψης ότι οι πάντες πρέπει να έχουν γνώμη και να την εκφράζουν ελεύθερα,,με την προϋπόθεση αυτή η γνώμη να μην γίνεται επικίνδυνη...
το κάψιμο μαγισσών στον μεσαίωνα είχε μόνο αθώους για θύματα και κολλημένους για θύτες....

Σωστο. Ομως αλλο να μπορεις να εκφραζεις την αποψη σου, που ειναι ο θεμελιος λιθος της δημοκρατιας και αλλο να χειραγωγεις προγονοπληκτους, αρχαιολαγνους αφελεις ανθρωπους(γιατι δεν νομιζω να υποστηριζει κανεις πως το συγκεκριμενο κομμα απευθυνεται σε κοσμοπολιτες, ανοιχτομυαλους και προοδευτικους Ελληνες), εχοντας βεβαια ολα τα μεσα που θα σου επιτρεψουν να πετυχεις τον σκοπο σου (Τηλεοπτικα καναλια, εφημεριδες, δημοσιοτητα, ταλεντο στο λαικισμο,..)

Last edited:
αλλο να χειραγωγεις αγραμματους προγονοπληκτους αφελεις ανθρωπους(γιατι δεν νομιζω να συμφωνει κανεις πως το συγκεκριμενο κομμα απευθυνεται σε κοσμοπολιτες, ανοιχτομυαλους και προοδευτικους), εχοντας βεβαια ολα τα μεσα που θα σου επιτρεψουν να πετυχεις τον σκοπο σου (Τηλεοπτικα καναλια, αφημεριδες, δημοσιοτητα, ταλεντο στο λαικισμο,..)

Σε ένα δημοκρατικό κράτος όμως δε γίνεται να αναγκάζεις σε σιωπή το ένα από τα 5 κόμματα που το κάνει αυτό και να αφήνεις ελεύθερα τα υπόλοιπα... Άρα πρέπει να επιλέξουμε τι καθεστώς θέλουμε για τη χώρα μας.

Σωστο. Ομως αλλο να μπορεις να εκφραζεις την αποψη σου, που ειναι ο θεμελιος λιθος της δημοκρατιας και αλλο να χειραγωγεις προγονοπληκτους, αρχαιολαγνους αφελεις ανθρωπους(γιατι δεν νομιζω να υποστηριζει κανεις πως το συγκεκριμενο κομμα απευθυνεται σε κοσμοπολιτες, ανοιχτομυαλους και προοδευτικους Ελληνες), εχοντας βεβαια ολα τα μεσα που θα σου επιτρεψουν να πετυχεις τον σκοπο σου (Τηλεοπτικα καναλια, εφημεριδες, δημοσιοτητα, ταλεντο στο λαικισμο,..)

Όταν λέω για "κολλημένους θύτες" αυτό ακριβώς εννοώ...

Μα δεν ειπα να σιωπησει κανενας..Λεω απλα οτι οταν καποιος εμφανως προσπαθει να χειραγωγησει, δε γινεται να κρυβεται πισω απο τα επιχειρηματα ''εχουμε δημοκρατια και απλα λεω την αποψη μου'' και το ''εσεις ειστε ακροδεξιοι και φασιστες που δεν κανετε διαλογο μαζι μας και οχι εμεις''.

Οχι.

Δεν λες απλα την αποψη σου. Παραπλανεις, λαικιζεις και κατευθυνεις ανθρωπους σε θεματα πολυ ευαισθητα, θεματα που αφορουν το συνανθρωπο σου, τη γενικοτερη θεωρηση του μεσου ανθρωπου για αξιες οπως αυτην της ανθρωπινης ζωης, της αξιοπρεπειας και της ελευθεριας.

Και οπως εχεις εσυ δικαιωμα κυριε Καρατζαφερη να χρησιμοποιεις οτι τακτικη θελεις για να πεισεις τον απλο κοσμακη (ξενοφοβια, τρομολαγνια, υστερικες φωνες και γραφικες παρουσιες), ετσι και γω εχω καθε δικαιωμα να πιστευω πως η αποψη σου, δεν ειναι επι της ουσιας αποψη αλλα μια κατευθυνομενη, μισανθρωπη στρατηγικη που βλαπτει σε τεραστιο βαθμο τους παντες(εκτος απο το κομμα σου).

Και οντως σε μια δημοκρατια πρεπει ν ακουγονται ολες οι φωνες. Δε σημαινει ομως πως ολες εχουν την ιδια αξια, ολες ειναι προς οφελος του συνολου και καμια δεν βλαπτει βασικες αξιες του ανθρωπου, ακομα και αν ''φορουν'' δημοκρατικο μανδυα..

Last edited:
Καταλαβε πρωτα τι λεω και μετα κανε τα σχολια σου

βρε καταλαβαίνω τι λες...απλά θα πρέπει και εσύ να καταλάβεις οτι τον λαο δεν τον καθοδηγεί μόνο ο Καρατσαφερης αλλά και όλοι οι υπόλοιποι που έχουν μπει και οργώνουν τα σωθικά μας τόσα χρόνια....αυτούς γιατί να τους αφήσουμε στην απ έξω...

Σε μια Δημοκρατία πρέπει να ακούγονται όλοι, είτε χειραγωγούν είτε όχι, τέλος.

Αλλά όταν στην χώρα που υπάρχει η Δημοκρατία, δεν υπάρχει ΠΑΙΔΕΙΑ, τότε ο καθείς ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, μπορεί να κατευθύνει τον απαίδευτο λαό.

Αυτά.

Καταλαβε πρωτα τι λεω και μετα κανε τα σχολια σου

Και για να μην κουραζεις το μυαλο σου.

Ολες οι γνωμες σε μια δημοκρατια πρεπει να ακουγονται. Ειναι ζωτικης σημασιας.

Το οτι πρεπει να ακουγονται ολες οι αποψεις, δε σημαινει οτι η αποψη σου ειναι απαραιτητως σοβαρη και οτι ο κοσμος θα πρεπει να τη σεβαστει, επειδη εχεις το 3% του κοινοβουλιου, επειδη εισαι βουλευτης ή οτι αλλο.

Ο σεβασμος σε μια αποψη κερδιζεται, ο σεβασμος σε μια αποψη δεν αποτελει κανενος ειδους προσυμφωνημενου αξιωματος.

Εχεις το δικαιωμα να εκφραζεις την αποψη σου σε μια δημοκρατικη κοινωνια, εχω το δικαιωμα να σου κανω κριτικη σε μια δημοκρατικη κοινωνια. Και για να πω οτι η αποψη σου καπου συμβαλλει στη λειτουργια της δημοκρατιας, τοτε πρεπει να κερδισει το σεβασμο μου.

αυτούς γιατί να τους αφήσουμε στην απ έξω...

Καθολου απ' εξω. Δεν ισχυουν μονο για τον Καρατζ αυτα που ειπα. Απλα το θεμα μας ειναι λαθρομεταναστευση και οπως και να το κανω, σ αυτον τον τομεα τη δοξα των πιο γελοιων αποψεων την εχει παρει αυτος ο κυριος προ πολλου..

Έγιναν edit ορισμένα ποστ που είχαν ''ξεφύγει'' ως προς την φρασεολογία. Παρακαλώ να ξαναδιαβάζουμε τα ποστ μας πριν πατήσουμε submit reply.

@druuna μέσα σε λίγες μέρες έχω αναγκαστεί να κάνω edit 2 ποστ σου, που κυριολεκτικά άναψαν φωτιές. Επομένως, έπρεπε να τροποποιήσω και όλα τα μηνύματα των παιδιών που σου απαντούσαν. Αυτή είναι η δεύτερη παρατήρηση μέσα σε λίγες μέρες. Δεν θα υπάρξει τρίτη........

@ Chris:

Ούτε αντίστοιχα όμως μπορείς να υποστηρίζεις ανθρώπους και το πολιτικό τους background που φωνάζουν: "εσεις ειστε ακροδεξιοι και φασιστες , άρα η άποψή σας δε μας ενδιαφέρει''.

Συγγνώμη αλλά εδώ θα σου παραφράσω λίγο αυτό που είπες, για να δεις πόσο γενικότερο φαινόμενο είναι...

"
Δεν λες απλα την αποψη σου. Παραπλανεις, λαικιζεις και κατευθυνεις ανθρωπους σε θεματα πολυ ευαισθητα, θεματα που αφορουν το συνανθρωπο σου, τη γενικοτερη θεωρηση του μεσου ανθρωπου για αξιες οπως αυτην της ανθρωπινης ζωης, της αξιοπρεπειας και της ελευθεριας.

Και οπως εχεις εσυ δικαιωμα κυριε Tσίπρα/Αλαβάνε να χρησιμοποιεις οτι τακτικη θελεις για να πεισεις τον απλο κοσμακη (και καλά μη ελευθερία της σκέψης, αστυνομοκρατία, υστερικες φωνες και γραφικες παρουσιες), ετσι και γω εχω καθε δικαιωμα να πιστευω πως η αποψη σου, δεν ειναι επι της ουσιας αποψη αλλα μια κατευθυνομενη, μισανθρωπη στρατηγικη που βλαπτει σε τεραστιο βαθμο τους παντες(εκτος απο το κομμα σου).

Και οντως σε μια δημοκρατια πρεπει ν ακουγονται ολες οι φωνες. Δε σημαινει ομως πως ολες εχουν την ιδια αξια, ολες ειναι προς οφελος του συνολου και καμια δεν βλαπτει βασικες αξιες του ανθρωπου, ακομα και αν ''φορουν'' δημοκρατικο μανδυα.."

Αυτή τη στιγμή στην πολιτική σκηνή έχουμε δύο ακραία κόμματα... τα οποία κατά την ταπεινή μου άποψη είναι το ένα πιο αφελές και επικίνδυνο απ'το άλλο. Το να τα βάζουμε συνεχώς μόνο με το ένα είναι ακόμα πιο επικίνδυνο απ'το να τα αφήναμε στην ησυχία τους και τα δύο...

Last edited:
''Ούτε αντίστοιχα όμως μπορείς να υποστηρίζεις ανθρώπους και το πολιτικό τους background που φωνάζουν: "εσεις ειστε ακροδεξιοι και φασιστες , άρα η άποψή σας δε μας ενδιαφέρει''

Maestro δεν αναφερομουν αποκλειστικα στον Καρατζαφερη, φυσικα και ειναι γενικο.

Διαφωνω με αυτα που εγραψες. Θελω να τονισω για αλλη μια φορα πως αλλο το ''σεβομαι το δικαιωμα σου να λες την αποψη σου'' και αλλο το ''σεβομαι την αποψη σου''.

Το οτι ο Καρατζαφερης (και ο καθε Καρατζαφερης) απαιτει η αποψη του να γινεται σεβαστη, καθ'οτι ταχα το απαιτει το δημοκρατικο πολιτευμα, ειναι παραμυθια της χαλιμας. Η δημοκρατια ξαναλεω, απαιτει να γινεται σεβαστο το δικαιωμα να πει καποιος την αποψη του, και ΟΧΙ να γινεται σεβαστο το περιεχομενο της αποψης.

Ετσι λοιπον φυσικα κ ουτε κ εγω θα συνομιλουσα με καποιον ο οποιος (κατα τη γνωμη μου) εκφερει φασιστικο και ρατσιστικο λογο, χωρις αυτο να με κανει αντιδημοκρατικο ή ''κολλημενο θυτη''.

Δεν εχω κανενα δικαιωμα (και ουτε θα ηθελα ποτε) να απαγορευσω σε καποιον να πει την αποψη του.

Εχω το απολυτο δικαιωμα να χλευασω ή να απαξιωσω με επιχειρηματα, οποιαδηποτε αποψη.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι -σε παγκόσμιο επίπεδο- επιτέλους τείνουμε να προσεγγίσουμε το αρχαίο δημοκρατικό πολίτευμα. Που είχε 10.000 Αθηναίους δημοκρατες πολίτες και 100.000 δούλους χωρίς δικαίωμα ψήφου. Τέτοια δημοκρατία να μου λείπει καλύτερα.

Απάντηση: Re: Γκετο

Και ποιός είμαι εγώ που θα κρίνω τι είναι χειραγώγηση και τι όχι? Ποιός με νομιμοποιεί? Νομίζω αρκεί να εξασφαλίσουμε ότι από τα ίδια μέσα θα έχουν τη δυνατότητα να ακουστούν κι άλλες απόψεις, ή/και ότι ο καθένας μας θα έχει κι άλλες πηγές πληροφόρησης.

Ο μικρόνους θα χειραγωγηθεί. Γιατί το ζητάει ο οργανισμός του. Γιατί η πραγματικότητα είναι εξαιρετικά πολύπλοκη για τον απλό του εγκέφαλο και νιώθει κι αυτός ότι κατάλαβε κάτι, όταν του σερβίρουν τις ευλογοφανείς χαζομάρες που λαχταράει να ακούσει.

Κλασσικό παράδειγμα, οι θεωρίες συνομωσίας. Δείτε στον κύκλο των γνωστών σας, σε ποιούς έχουν απήχηση: Στους απαίδευτους.

Όταν ο εύπιστος είναι έτοιμος, ο προπαγανδιστής θα βρεθεί.

δεν έχουν παρά να πάρουν την ασπρόμαυρη φωτογραφία από κάποιον παππού τους η γιαγιάς τους και να την συγκρίνουμε...

Μπράβο ρε Σπύρο, αυτό ακριβώς σκεφτόμουν και εγώ...

Έχουμε απο ότι φαίνεται ξεχάσει, τί ήταν ο Ελληνας πριν απο μερικές μόλις δεκαετίες...
Θέλεις γιατί οι περισσότεροι δεν τα ζήσαμε, ή γιατί οι πολλοί δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ να τα μάθουν...
Ο Ελληνικός λαός δεν ζούσε σαν τις ταινίες του Φίνου, με διακόπες στην Ύδρα και βόλτες στα νυχτερινά κέντρα... Πλούσιος θεωρούνταν αυτός που είχε καθαρά ρούχα και μπορούσε να φάει κρέας μία φορά την βδομάδα!
Φαινεται γρήγορα ξεχασαμε την φτώχεια. Δεν είναι κακό. Κακό είναι οτι μισήσαμε τους φτωχούς...
Ο βρωμιάρης, ο άπλυτος ο μετανάστης που μας παίρνει τις δουλείες... Λές και έχουν ξεχυθεί οι χρηματηστηριακές και προσλαμβάνουν Κούρδους απο την Ομόνοια...
Να τους πετάξουμε στην Θάλασσα, να μην πληρώνουμε και κατασκευές τώρα για στρατόπεδα κλπ... Άλλωστε ποιός θα το χτίσει? Τα λεφτά τα χρειαζόμαστε για να λειτουργούν τα "αναψυκτήρια"...

Προφανώς και έχουμε ώς χώρα ένα όριο που μπορούμε να υποδεχθούμε. Δεν αντιλέγει κανείς σε αυτό. Αλλά αυτό δεν είναι ευθύνη του μετανάστη. Δεν παίρνει προσπέκτους με τους προορισμούς και διαλέγει... Δεν ευθύνεται αυτός που ξέμεινε άφραγκος, μόνος σε μία χώρα που δεν καταλαβαίνει την γλώσσα. Που οι μόνες νόμιμες δουλείες που του προσφέρουν είναι θανατοπαγίδες. Ή μικροπωλητές να τον εκμεταλέυονται άλλοι...

Είναι ευθύνη του κράτους υποδοχής. Και είτε μας αρέσει είτε όχι ένα τέτοιο είμαστε εμείς. Το κράτος αδύνατει να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση. Εϊτε με την απουσία πράξεων, είτε με την ηλιθιότητα αυτών...

Με αυτό θα έπρεπε να είμαστε θυμωμένοι και όχι με τους μετανάστες. Είναι θύματα αυτής της κατάστασης όσο είμαστε και εμείς. Αλλά εδώ τρώμε γκόλ και κατηγορούμε την μπάλλα...

Απάντηση: Re: Γκετο

Μπράβο ρε Σπύρο, αυτό ακριβώς σκεφτόμουν και εγώ...

Έχουμε απο ότι φαίνεται ξεχάσει, τί ήταν ο Ελληνας πριν απο μερικές μόλις δεκαετίες...
Θέλεις γιατί οι περισσότεροι δεν τα ζήσαμε, ή γιατί οι πολλοί δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ να τα μάθουν...
Ο Ελληνικός λαός δεν ζούσε σαν τις ταινίες του Φίνου, με διακόπες στην Ύδρα και βόλτες στα νυχτερινά κέντρα... Πλούσιος θεωρούνταν αυτός που είχε καθαρά ρούχα και μπορούσε να φάει κρέας μία φορά την βδομάδα!
Φαινεται γρήγορα ξεχασαμε την φτώχεια. Δεν είναι κακό. Κακό είναι οτι μισήσαμε τους φτωχούς...
Ο βρωμιάρης, ο άπλυτος ο μετανάστης που μας παίρνει τις δουλείες... Λές και έχουν ξεχυθεί οι χρηματηστηριακές και προσλαμβάνουν Κούρδους απο την Ομόνοια...
Να τους πετάξουμε στην Θάλασσα, να μην πληρώνουμε και κατασκευές τώρα για στρατόπεδα κλπ... Άλλωστε ποιός θα το χτίσει? Τα λεφτά τα χρειαζόμαστε για να λειτουργούν τα "αναψυκτήρια"...

Προφανώς και έχουμε ώς χώρα ένα όριο που μπορούμε να υποδεχθούμε. Δεν αντιλέγει κανείς σε αυτό. Αλλά αυτό δεν είναι ευθύνη του μετανάστη. Δεν παίρνει προσπέκτους με τους προορισμούς και διαλέγει... Δεν ευθύνεται αυτός που ξέμεινε άφραγκος, μόνος σε μία χώρα που δεν καταλαβαίνει την γλώσσα. Που οι μόνες νόμιμες δουλείες που του προσφέρουν είναι θανατοπαγίδες. Ή μικροπωλητές να τον εκμεταλέυονται άλλοι...

Είναι ευθύνη του κράτους υποδοχής. Και είτε μας αρέσει είτε όχι ένα τέτοιο είμαστε εμείς. Το κράτος αδύνατει να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση. Εϊτε με την απουσία πράξεων, είτε με την ηλιθιότητα αυτών...

Με αυτό θα έπρεπε να είμαστε θυμωμένοι και όχι με τους μετανάστες. Είναι θύματα αυτής της κατάστασης όσο είμαστε και εμείς. Αλλά εδώ τρώμε γκόλ και κατηγορούμε την μπάλλα...

Κατά την ταπεινή μου γνώμη μια χαρά το θέτεις, εκτός από ένα - λεπτό - σημείο:
Παίρνουν δουλειές. Αυτές των ανειδίκευτων. Είναι φθηνότεροι και φυσικά προτιμούνται.
Άλλος ένας λόγος, που σε όλη την Ευρώπη, τα ρατσιστικά κόμματα αντλούν τη δύναμή τους από τα φτωχά χωρίς κατάρτιση στρώματα. Κι εκεί δεν είναι τόσο διαδεδομένη η παράνομη εργασία όπως εδώ.

Τους υπόλοιπους όλους μας/τους συμφέρει η υπαρξή τους - φθηνή και σχεδόν πάντα ανασφάλιστη εργασία.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη μια χαρά το θέτεις, εκτός από ένα - λεπτό - σημείο:
Παίρνουν δουλειές. Αυτές των ανειδίκευτων. Είναι φθηνότεροι και φυσικά προτιμούνται.

Θεωρείτε ότι υπάρχουν πια πολλοί πραγματικά ανειδίκευτοι Έλληνες; Δεν θεωρείτε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ελλήνων κάπου καταρτίζεται; Ή μήπως αν δεν έρχοταν ο ξένος (που δεν είναι μόνο Πακιστάνός ή κούρδος αλλά και Πολωνός που ξέρει τη δουλειά) ο μισθός του ανειδίκευτου θα έμενε σε υψηλά επίπεδα (αν θεωρήσουμε ότι κάποτε ήταν); Και αν έμενε, τότε μπορείτε να μου εξηγήσετε πως θα έπεφτε ο πληθωρισμός από το 18% στο 3-4% μέσα σε μια δεκαετία, χωρίς να χάσουν τα κέρδη τους οι επιχειρήσεις; Απλά ερωτήματα θέτω.

Και ποιός είμαι εγώ που θα κρίνω τι είναι χειραγώγηση και τι όχι? Ποιός με νομιμοποιεί?

O καθενας μας πιστευω μπορει και πρεπει να κρινει απο μονος του.Πιστευω αυτο ειναι το νοημα της παιδειας και της μορφωσης. Γιατι αν ειναι να καταπινουμε αμασητα αυτα που μας σερβιρουν, ας παρουμε ολοι απο ενα μικροφωνο απ τα 5 χρονων και ας εξασκηθουμε στον Πλουταρχο και την Πεγκυ..

Τυχαια οταν ημουν στην Α'Λυκειου μου ειχε πεσει ενα βιβλιο της Εκθεσης, Γ'Λυκειου, της ξαδερφης μου..Το ξεφυλλιζα και επεσα πανω σε ενα ωραιοτατο κεφαλαιο, ''Τροποι και μεσα πειθους''. Πραγματικα ειναι απο τα ελαχιστα κομματια του εκπαιδευτικου συστηματος, που δεν προκειται για στειρα γνωση, αλλα για παρα πολυ αξιολογες πληροφοριες, οι οποιες μας επιτρεπουν να ''ξεκλειδωνουμε'' αρκετα κειμενα πολιτικων και μη.

Γιατι αν ειναι να καταπινουμε αμασητα αυτα που μας σερβιρουν, ας παρουμε ολοι απο ενα μικροφωνο απ τα 5 χρονων και ας εξασκηθουμε στον Πλουταρχο και την Πεγκυ..

Δυστυχώς πάντως αυτή είναι η πραγματικότητα. Για την ακρίβεια είναι ακόμη χειρότερη, αφού τα 5χρονα που τολμούν να αντιδράσουν, πιέζονται να συνεχίσουν την εξάσκηση στον Πλούταρχο, τον Ολυμπιακό, τον Καραμανλή, και διάφορες αντίστοιχες "ιδέες" από τους γονείς τους.

Αν αμφιβάλεις ότι έτσι είναι τα πράγματα, σου υπενθυμίζω ότι ζεις σε μια χώρα που επιμένει με πείσμα να βγάζει με αυτοδυναμία τη ΝΔ... και έχει ως μοναδική της ελπίδα τον.... Τσίπρα.... :flipout::flipout::flipout: