Γκετο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γκετο

Θεωρείτε ότι υπάρχουν πια πολλοί πραγματικά ανειδίκευτοι Έλληνες; Δεν θεωρείτε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ελλήνων κάπου καταρτίζεται; Ή μήπως αν δεν έρχοταν ο ξένος (που δεν είναι μόνο Πακιστάνός ή κούρδος αλλά και Πολωνός που ξέρει τη δουλειά) ο μισθός του ανειδίκευτου θα έμενε σε υψηλά επίπεδα (αν θεωρήσουμε ότι κάποτε ήταν); Και αν έμενε, τότε μπορείτε να μου εξηγήσετε πως θα έπεφτε ο πληθωρισμός από το 18% στο 3-4% μέσα σε μια δεκαετία, χωρίς να χάσουν τα κέρδη τους οι επιχειρήσεις; Απλά ερωτήματα θέτω.

Όχι, δεν θα έμενε σε ψηλά επίπεδα, δεν ήταν ποτέ, αλλά ως γνωστόν, ιδιαίτερα την προηγούμενη δεκαετία, ουδέποτε πληρώθηκε σε αλλοδαπό πλήρες μεροκάματο + ΙΚΑ, όπως θα έπρεπε νόμιμα να γίνει.

Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και Έλληνες που δουλεύουν "μαύρα", είναι όμως πολύ πιο εύκολο να πιέσεις τον ξένο, ειδικά όταν είναι παράνομος.

Συνεχίζεται και σήμερα: Δεν ξέρω πολλούς που να πληρώνουν κανονική αμοιβή και ασφάλιση στη γυναίκα που τους καθαρίζει το σπίτι (σχεδόν πάντα ξένη), σε αυτή που προσέχει τους ηλικιωμένους γονείς (επίσης ξένη) κ.τ.λ

Δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς γίνεται σε όλη την αγορά, αλλά από το μικρό δείγμα που έχω, ούτε κι εκεί τηρούνται τα νόμιμα, ειδικά στις μικρές επιχειρήσεις.

Και οι Μικρασιάτες μετά τον διωγμό, τα ίδια και χειρότερα πέρναγαν απ τους Ελληνάρες.
:grinning-smiley-043
Aυτό το επαναφέρω γιατί αξίζει να το θυμόμαστε.
Οποιος διαβάσει Ιστορία θα καταλάβει τί τράβηξαν οι σαφέστερα πιό Πολιτισμένοι και Κοσμοπολίτες Μικρασιάτες απο τούς ´Πτωχούς και Τίμιους´Ντόπιους τού Κρατιδίου.

Re: Απάντηση: Γκετο

:grinning-smiley-043
Aυτό το επαναφέρω γιατί αξίζει να το θυμόμαστε.
Οποιος διαβάσει Ιστορία θα καταλάβει τί τράβηξαν οι σαφέστερα πιό Πολιτισμένοι και Κοσμοπολίτες Μικρασιάτες απο τούς ´Πτωχούς και Τίμιους´Ντόπιους τού Κρατιδίου.

Ασφαλώς και θα πρέπει να το θυμίζεις, αχ, οι επιλεκτική μνήμη ορισμένες φορές σταματάει να δουλεύει. -bye-

ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ. ΑΚΟΜΑ ΠΟΝΤΙΟΙ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΕΣ, ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ,ΒΛΑΧΟΙ, ΕΒΡΑΙΟΙ, ΣΛΑΒΟΙ, ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ. ΣΤΟΝ ΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΕΠΙΜΕΙΞΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΥΓΕΙ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΣΙΧΛΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΜΕ.

Last edited:
ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΥΓΕΙ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΣΙΧΛΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΜΕ.

Δε νομίζω ότι το να προβληματίζεται κάποιος βλέποντας ρεαλιστικές μαθηματικές προβλέψεις να δείχνουν πως στη χώρα του το 50% του πληθυσμού θα είναι σε λίγα χρόνια αλλοδαποί αποτελεί κάποιου είδους "φασιστική τσίχλα".

Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα στο παράδειγμά σου... Μιλάς για ανθρώπους με την ίδια γλώσσα, την ίδια θρησκεία, αντίστοιχα ήθη και έθιμα, και κοινή ιστορία... που ενσωματώθηκαν όλοι μαζί σε ένα κράτος στο οποίο οι περισσότεροι στο παρελθόν συνηπήρχαν.

Αν μέσα στα επόμενα χρόνια μεταναστεύσει στην Ελλάδα ολόκληρο το Πακιστάν, το Αυγανιστάν, το Ιράν, καθώς και η Αλβανία, αφού όλες οι υπόλοιπες χώρες θα δέχονται μετανάστες με κάποιο μέτρο, η μία μετά την άλλη κλείνουν σύνορα ή παίρνουν άλλα μέτρα, σε 10 χρόνια θα φτάσει το ελληνικό στοιχείο να είναι μειονότητα, και όχι ανάμεσα σε λαούς κοντινούς όπως αυτούς που ανέφερες αλλά ισλαμικής βάσης, άρα με τεράστια έχθρα για τους "'απιστους", που σε αντίθεση με τους δικούς μας φανατισμένους χριστιανούς, δε μένει μόνο στα λόγια, με πολύ διαφορετικά ήθη και έθιμα από μας (υποτίμηση της γυναίκας, ελάχιστα ανθρώπινα δικαιώματα).

Όσο λοιπόν αυτός ο εποικισμός παραμένει μια μειονότητα, όπως στις υπόλοιπες πολιτισμένες χώρες, εμένα δε με ενοχλεί καθόλου, μάλιστα το βλέπω και με συμπάθεια, γιατί μ'αρέσει να συναναστρέφομαι με διαφορετικούς ανθρώπους. Όταν όμως η μειονότητα γίνουμε εμείς, και ξαφνικά γίνουμε ισλαμικό κράτος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τότε έχω το δικαίωμα αυτό να με προβληματίζει.

....και νομίζω αυτός ο προβληματισμός δύσκολα εκφυλίζεται σε "φασιστική τσίχλα"

Δε νομίζω ότι το να προβληματίζεται κάποιος βλέποντας ρεαλιστικές μαθηματικές προβλέψεις να δείχνουν πως στη χώρα του το 50% του πληθυσμού θα είναι σε λίγα χρόνια αλλοδαποί αποτελεί κάποιου είδους "φασιστική τσίχλα".

Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα στο παράδειγμά σου... Μιλάς για ανθρώπους με την ίδια γλώσσα, την ίδια θρησκεία, αντίστοιχα ήθη και έθιμα, και κοινή ιστορία... που ενσωματώθηκαν όλοι μαζί σε ένα κράτος στο οποίο οι περισσότεροι στο παρελθόν συνηπήρχαν.

Αν μέσα στα επόμενα χρόνια μεταναστεύσει στην Ελλάδα ολόκληρο το Πακιστάν, το Αυγανιστάν, το Ιράν, καθώς και η Αλβανία, αφού όλες οι υπόλοιπες χώρες θα δέχονται μετανάστες με κάποιο μέτρο, η μία μετά την άλλη κλείνουν σύνορα ή παίρνουν άλλα μέτρα, σε 10 χρόνια θα φτάσει το ελληνικό στοιχείο να είναι μειονότητα, και όχι ανάμεσα σε λαούς κοντινούς όπως αυτούς που ανέφερες αλλά ισλαμικής βάσης, άρα με τεράστια έχθρα για τους "'απιστους", που σε αντίθεση με τους δικούς μας φανατισμένους χριστιανούς, δε μένει μόνο στα λόγια, με πολύ διαφορετικά ήθη και έθιμα από μας (υποτίμηση της γυναίκας, ελάχιστα ανθρώπινα δικαιώματα).

Όσο λοιπόν αυτός ο εποικισμός παραμένει μια μειονότητα, όπως στις υπόλοιπες πολιτισμένες χώρες, εμένα δε με ενοχλεί καθόλου, μάλιστα το βλέπω και με συμπάθεια, γιατί μ'αρέσει να συναναστρέφομαι με διαφορετικούς ανθρώπους. Όταν όμως η μειονότητα γίνουμε εμείς, και ξαφνικά γίνουμε ισλαμικό κράτος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τότε έχω το δικαίωμα αυτό να με προβληματίζει.

....και νομίζω αυτός ο προβληματισμός δύσκολα εκφυλίζεται σε "φασιστική τσίχλα"
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ. ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΕΔΩ ΣΤΟ ΑΘΗΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΜΙΛΑΝΕ 100% ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΘΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΤΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΟΥΛΑ ΜΑΣ. Η ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΛΟΙΠΟΝ. ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΛΑΧΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΓΕΡΟΙ ΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ (ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΟΣΚΙΚΑ). ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΣΑΜΙΚΑ!!!! Η ΜΙΑ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΜΙΛΑΓΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΦΟΡΑ Η ΔΕ ΑΛΛΗ ΜΟΥ ΓΙΑΓΙΑ ΤΣΑΚΩΝΙΚΑ. ΕΑΝ ΠΑΣ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΣΛΑΒΙΚΑ Η ΣΛΑΒΟΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΣΤΟ ΔΕ ΙΟΝΙΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΤΙΝΟΓΕΝΕΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ. ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΕΒΡΑΙΩΝ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΙΛΑΓΕ ΚΑΣΤΙΛΙΑΝΙΚΑ. ΕΔΩ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ "ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ". ΛΑΘΟΣ ΦΥΣΙΚΑ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ.

Απάντηση: Re: Γκετο

καιρός να συμμαζευτούν και λίγο οι γυναίκες.. αρκετά έχουν ξεφύγει:BDGBGDB55:

Καλά αυτό ξαναπέστο.
Ασε πού επειδή σέ μερικούς πέφτει ´Παντόφλα´στο Σπίτι βγάζουν τά απωθημένα τους στό να πουλάνε εξουσία.:flipout::flipout:
Δέν έχεις ακούσει τίποτα γιά Ιδρυτικές Οργανώσεις κατά τής Παντόφλας:flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Γκετο

Καλά αυτό ξαναπέστο.
Ασε πού επειδή σέ μερικούς πέφτει ´Παντόφλα´στο Σπίτι βγάζουν τά απωθημένα τους στό να πουλάνε εξουσία.:flipout::flipout:
Δέν έχεις ακούσει τίποτα γιά Ιδρυτικές Οργανώσεις κατά τής Παντόφλας:flipout::flipout:

Aκούσει έχω, διαβάσει δεν έχω ακόμα:rolleyes:
''Κρυφή'' κατηγορία οι κύριοι αυτοί ε?:D

Ναι τα δικαιώματα της γυναίκας (και κατ επέκταση των παιδιών) στην Ελλάδα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο...τώρα πως βρισκόμαστε στην ενδέκατη θέση σε παγκόσμιο επίπεδό με τις κακοποιημένες γυναίκες να ανέρχονται στο 6% του πληθυσμού είναι κάτι που σίγουρα θα οφείλεται σε μουσουλμανικό δάκτυλο ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα δεινά αυτής της χώρας εδώ και αρκετά χρόνια για πολλούς....

Ναι τα δικαιώματα της γυναίκας (και κατ επέκταση των παιδιών) στην Ελλάδα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο...τώρα πως βρισκόμαστε στην ενδέκατη θέση σε παγκόσμιο επίπεδό με τις κακοποιημένες γυναίκες να ανέρχονται στο 6% του πληθυσμού είναι κάτι που σίγουρα θα οφείλεται σε μουσουλμανικό δάκτυλο ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα δεινά αυτής της χώρας εδώ και αρκετά χρόνια για πολλούς....
ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ "ΜΙΚΡΟΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ" ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ.

Νομίζω οτι προβλέψεις του τύπου θα γίνουμε μουσουλμανικό κράτος, πέφτουν στην χώρα της καταστροφολογίας... Για να επιτευχεί τέτοιου βαθμού αφομοίωση απαιτούνται πολλά περισσότερα πράγματα να συμβούν απο απλή συγκέντρωση μεγάλων αριθμών.
Παρότι ανήκουμε στο ζωικό βασίλειο, δεν λειτουργούν οι νόμοι του εκτοπισμού στις ανθρώπινες κοινωνίες. Όχι με βάση τους αριθμούς τουλάχιστον. Αλλίως οι λίγοι λευκοί δεν θα είχαν κατορθώσει ποτέ να καταλάβουν Αμερική, Αυστραλία και λοιπές αποικίες...

Φίλε Maestro μίλησες πρίν για απουσία μετριοπαθών απόψεων. Αλλα η πρόβλεψη στην οποία βασίζεις την επιχειρηματολογία σου εδώ δεν είναι καθόλου μετριοπαθής. Είναι η απολύτως ακραία πιθανότητα. Όπως αντίστοιχα απο το άλλο άκρο θα ήταν να πούμε οτι δεν έχουμε όρια και θα τους κάνουμε και τα 5, 10 εκατομύρια Ελληνες Πολίτες και θα ζούμε όλοι αρμονικά.

Φίλε Maestro μίλησες πρίν για απουσία μετριοπαθών απόψεων. Αλλα η πρόβλεψη στην οποία βασίζεις την επιχειρηματολογία σου εδώ δεν είναι καθόλου μετριοπαθής. Είναι η απολύτως ακραία πιθανότητα. Όπως αντίστοιχα απο το άλλο άκρο θα ήταν να πούμε οτι δεν έχουμε όρια και θα τους κάνουμε και τα 5, 10 εκατομύρια Ελληνες Πολίτες και θα ζούμε όλοι αρμονικά.

Για ακραία πιθανότητα μίλησα κι εγώ, με τη μόνη διαφορά ότι τέθηκε επί τάπητος από ανθρώπους πιο σχετικούς από όλους μας εδώ μέσα με το θέμα πρόβλεψης πληθυσμών. Εξάλλου, δεν θα το ανέφερα καν αν πήγαινε κόντρα στη λογική. Κι όμως αν σκεφτούμε τον αριθμό παιδιών μιας μέσης μουσουλμανικής οικογένειας, σε σύγκριση με το 1-2 μιας ελληνικής, αν σκεφτούμε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ασία, και πόσα εκατομμύρια ατόμων αναμένονται ρεαλιστικά να περάσουν τα σύνορά μας, τότε δε νομίζω ότι τόσο απίθανος ο αριθμός των 5 εκατομμυρίων μουσουλμάνων σε 10 χρόνια, δεδομένου ότι με τα δικά τους στοιχεία υπάρχουν ήδη 2μιση.

ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ "ΜΙΚΡΟΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ" ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ.

Όσο γι αυτό που λέτε, υπάρχει παραδοσιακός γαμήλιος δημοτικός χορός στην Αλβανία που αναπαριστά το ξύλο της νύφης απο τον γαμπρό!
Δεν το πίστευα μέχρι που το είδα σε βίντεο απο Αλβανό γείτονά μου.
Είναι λοιπόν το ζευγάρι ντυμένο γαμήλια (κουστούμι ο γαμπρός και νυφικό η νύφη) και εκεί που χορεύουν αρχίζει το ξύλο έτσι ξαφνικά!!!
Απίστευτο?

Sorry για το :offtopic:

@tigergreg εξακολουθείς να μιλάς για ανθρώπους που πρώτα απ'όλα "νιώθουν" Έλληνες, και αυτό αντικατοπτρίζεται στα ήθη και τα έθιμά τους. Εξάλλου μην ξεχνάμε, η άλωση της Πόλης δεν έγινε δα και χιλιετίες πριν... όλοι αυτοί που περιγράφεις νιώθουν (και έχουν) ελληνικές ρίζες.

Δεν είμαι τόσο αποστειρωμένος όσο νομίζεις, έχω ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, και μια και απεχθάνομαι τα τουριστικά μέρη, έχω μείνει και σε χωριά στην Ήπειρο, με έντονο το αλβανικό στοιχείο, έχω γνωρίσει τις πολυάριθμες διαλέκτους, πολλές από τις οποίες είναι δύσκολο να καταλάβεις λέξη όπως είπες.... Όμως όλα αυτά συνεχίζουν να έχουν το ελληνικό περιτύλιγμα, που αφορά τον χαρακτήρα των ανθρώπων, τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τον κόσμο, που συμπεριφέρονται στους γύρω τους, που συμπεριφέρονται στους "άπιστους".

Δε νομίζω εξάλλου ότι το ότι είμαστε 11η χώρα στην κακοποίηση γυναικών σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνούμε ότι αυτό πρέπει να γίνεται και με το νόμο...

@tigergreg εξακολουθείς να μιλάς για ανθρώπους που πρώτα απ'όλα "νιώθουν" Έλληνες, και αυτό αντικατοπτρίζεται στα ήθη και τα έθιμά τους. Εξάλλου μην ξεχνάμε, η άλωση της Πόλης δεν έγινε δα και χιλιετίες πριν... όλοι αυτοί που περιγράφεις νιώθουν (και έχουν) ελληνικές ρίζες.

Δεν είμαι τόσο αποστειρωμένος όσο νομίζεις, έχω ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, και μια και απεχθάνομαι τα τουριστικά μέρη, έχω μείνει και σε χωριά στην Ήπειρο, με έντονο το αλβανικό στοιχείο, έχω γνωρίσει τις πολυάριθμες διαλέκτους, πολλές από τις οποίες είναι δύσκολο να καταλάβεις λέξη όπως είπες.... Όμως όλα αυτά συνεχίζουν να έχουν το ελληνικό περιτύλιγμα, που αφορά τον χαρακτήρα των ανθρώπων, τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τον κόσμο, που συμπεριφέρονται στους γύρω τους, που συμπεριφέρονται στους "άπιστους".

Δε νομίζω εξάλλου ότι το ότι είμαστε 11η χώρα στην κακοποίηση γυναικών σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνούμε ότι αυτό πρέπει να γίνεται και με το νόμο...

Σύμφωνα με επιδημιολογικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν ανά χώρα για κακοποιημένες γυναίκες, η Ελλάδα κατέχει την ενδέκατη θέση με ποσοστό περίπου 6% των γυναικών να ομολογούν πως έχουν υποστεί κάποιου είδους κακοποίηση. Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Ιαπωνία (77%) και η Τουρκία (60%), ενώ στο σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μία στις πέντε γυναίκες υφίσταται, στη διάρκεια της ζωής της βιαιότητες που ασκούνται από τον σύζυγο ή τον σύντροφό της.

πηγη-ActionNemesis

Σπύρο δε διαφώνησα πουθενά στο ότι είναι ντροπιαστικό αυτό. Είπα απλά ότι σε ένα ισλαμικό κράτος αυτό είναι ο κανόνας, οπότε μην βλέπουμε ότι αν εκλείψει το κακό ελληνικό στοιχείο θα βελτιωθεί κάτι τέτοιο.

Επίσης, η πηγή αναφέρει την Τουρκία, πιθανότατα λόγω του επικείμενου "εξευρωπαϊσμού" της. Δε νομίζω στην έρευνα να συμμετείχαν διάφορα κράτη όπως Αυγανιστάν, Ιραν, Συρία κλπ...

Σύμφωνα με επιδημιολογικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν ανά χώρα για κακοποιημένες γυναίκες, η Ελλάδα κατέχει την ενδέκατη θέση με ποσοστό περίπου 6% των γυναικών να ομολογούν πως έχουν υποστεί κάποιου είδους κακοποίηση. Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Ιαπωνία (77%) και η Τουρκία (60%), ενώ στο σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μία στις πέντε γυναίκες υφίσταται, στη διάρκεια της ζωής της βιαιότητες που ασκούνται από τον σύζυγο ή τον σύντροφό της.

πηγη-ActionNemesis

Η Αγγλία είναι μέσα;
Γιατι απ ότι ξέρω εκεί υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό κακοποιημένων γυναικών.

Φίλε Μαέστρο, όταν ο Κολοκοτρώνης είχε προτείνει την δημιουργία 3 "κρατών", δλδ. Χριστιανών, Αρβανιτών και Μουσουλμάνων (κατά το πρότυπο Καποδίστρια στην Ελβετία) κάτι ήξερε παραπάνω.
Βέβαια οι Μαυροκορδάτοι και οι Κωλέτηδες είχαν άλλη γνώμη.
Καλώς ή κακώς τα Βαλκάνια ανέκαθεν είχαν διαφορετικά ήθη και έθιμα ακόμα και σε διπλανά χωριά.
Η άλωση την Κωνσταντινούπολης ήταν ένα στιγμιαίο γεγονός που δεν επηρέασε σε τίποτα το υπόλοιπο σκηνικό του Ελλαδικού χώρου.
Οι Ελληνικές ρίζες που λες από που προκύπτουν? Με το DNA του Λιακό που λέει ότι είναι 200 εκατομμύρια?
Όσο για αυτό που λες, για τον χαρακτήρα των ανθρώπων, τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τον κόσμο, που συμπεριφέρονται στους γύρω τους, που συμπεριφέρονται στους "άπιστους" επέτρεψε μου να διαφωνήσω 100%.
Τι σχέση έχουν (σε αυτά που λες) οι νησιώτες του Ιονίου με τους Αρβανίτες της Πελοποννήσου π.χ.