Γνωμες για ενα DAC με καλη αναλογικη εξοδο

Πείμενε.

Τι συγκεκριμένες διαφορές ακους από CD, με και χωρίς upsampling?

Βασικά με το upsampling 'on' που ακούω διακρίνω ένα μεγαλύτερο σκηνικό εύρος στο πλάτος, ένα ίχνος ανώτερης ευγένειας στις μεσαίες και υψηλές (δεν έχει ανάγκη ούτως ή άλλως) ενώ οι ερμηνευτές με το upsampling στο on 'αιωρούνται' (κατα κάποιον τρόπο) και αποκτούν ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ τους. Το καλύτερο από όλα είναι πως δεν τσαλακώνονται οι χροιές με το upsampling. Ενα στάδιο πιο κοντά στο SACD κατα την απλή αναπαραγωγή CDs. Βασικά θα έλεγα πως δεν έχετε ξανακούσει τα απλά CDs σας ΤΟΣΟ κόντα όσο στην αναπαραγωγή των SACD, όσο θα κόστιζε δηλαδή η συλλογή σας σε SACD σε ενα ανάλογο player των 6-9k. Τι άλλο θέλετε να κάνει; Να βγαίνει και βόλτα μαζί με τον σκύλο; Εδώ πάτησε και γίγαντα... (είπαμε βάλε γλώσσα μέσααα).

he bass notes were integrated in time and space with the rest of the music. Powerful synthesizer bass notes were captured with dead-on pitch definition, adding pace, energy, and emotional weight to film soundtracks. The deepest synthesizer growls and pulses literally shook the room in the tortuous mix of percussion, chimes...

Αυτά που λέει το review ισχύουν του stereophile (δυστυχώς για κάποιους έμπορους όπου πωλούν 10k+20k Dacs --> επειδή ανοίγεις το κουτί και βγαίνει μια χοντρή) όλα.

Last edited:
Τέλος, πάει ρέστα με full λάμπα σύστημα, ρέστα και με solid-state τάξη Α. Δεν θες να χάσεις τις μοναδικές ταχύτητες και την υπερδιαφάνεια σε συνδιασμό με την maximum ευγένεια & αύρα, όμως έτσι τελικά εθίζεσαι-στρέφεσαι στα solid-states ενισχυτικά με το BDA-1 και αφήνεις λίγο πιο πέρα την λάμπα. Αλλά σκίζει και με τις λάμπες. Άλλο χαμηλό-μεσοχαμηλό.

Για να ρωτήσω και εγώ κάτι, λοιπόν.

Τί άλλο καλό πράμα DAC (ανεξαρτήτως σχολής) θα αγοράζατε μέχρι 3.000 ευρώ ;

Ομοίως πιο θεωρείτε το καλύτερο καλώδιo Digital ας πούμε μέχρι 1.000 ευρώ και τί διαφορές είδατε σε αυτό σε συνδιασμό με το (αναφέρετε) DAC σας.

thanks.

Σε πιστεύω απόλυτα.

Αυτό που μου περιγράφεις αντικατοπτρίζει πλήρως τις εγγενείς ηχητικές δυνατότητες των DAC της Crystal τύπου CS43xx (αληθοφανής στερεοφωνική απεικόνιση, εξαιρετική καθαρότητα, μουσικότητα, jumping factor, κλπ.).

Οι υλοποιήσεις των εκάστοτε κατασκευστών άλλοτε επιδεικνύουν (π.χ. Meridian, Bryston) και άλλοτε "σκοτώνουν" τα σημαντικά προσόντα αυτών των chip.

Και ένα τελευταίο: το βαθμό θα έβαζες σε απόλυτη Boogietone :) κλίμακα (με άριστα το 100) με και χωρίς upsampling?

Για μένα ένα σωστό DAC μπορεί, όπως λες, να "συγκλίνει" τις προτιμήσεις τόσο των οπαδών ενισχυτικών solid state αλλά και λυχνίας.

Σε πιστεύω απόλυτα.

Αυτό που μου περιγράφεις αντικατοπτρίζει πλήρως τις εγγενείς ηχητικές δυνατότητες των DAC της Crystal τύπου CS43xx (αληθοφανής στερεοφωνική απεικόνιση, εξαιρετική καθαρότητα, μουσικότητα, jumping factor, κλπ.).

Οι υλοποιήσεις των εκάστοτε κατασκευστών άλλοτε επιδεικνύουν (π.χ. Meridian, Bryston) και άλλοτε "σκοτώνουν" τα σημαντικά προσόντα αυτών των chip.

Και ένα τελευταίο: το βαθμό θα έβαζες σε απόλυτη Boogietone :) κλίμακα (με άριστα το 100) με και χωρίς upsampling?

Bryston BDA-1 / year 2010

Boogietone αυστηρό boogie factor level:

With upsampling ON (CD playback) 91/100
With upsampling OFF (CD playback) 83/100

(πάντα αφήνω 'αλάργα' μπας και εμφανισθεί τίποτα καλύτερο το '11, στα 90/100+ και άνω αρχίζει η μάνα σου να λέει πως έβαλες παραισθησιογώνα στο κρασί και εμφανίζονται πιάνα, κιθάρες και βιολία στο σαλόνι.)

(μην με ρωτήσεις τί θα έβαζα στο υπόλοιπο γνωστό μπακαλοσυφερτό, γιατί είναι τουλάχιστον 5-10 στις 100 μονάδες κάτω.)

Q: Τί άλλο καλό-πράμα-DAC (ανεξαρτήτως σχολής) θα αγοράζατε μέχρι 3.000 ευρώ ;

Last edited:
Αυτή την 'κόντρα' θα πλήρωνα να την κάνουμε. Τα 'τσουγκράμε' να δούμε πιο θα σπάσει, Την Κυριακή του Πάσχα ? :) :) Βέβαια, δεν είμαι ο τύπος που θα κάτσω να βάζω-βγάζω και να τρέχω σε κόντρες. Ειλικρινά θα με ενδιέφερε κάποιο περιοδικό (ξένο ΠΑΝΤΑ-έχει τολμήσει Έλλην να γράψει κακά λογάκια για μηχανάκια όσων διαφημίζονται στις 'πρώτες' θέσεις;?? ) να κάνει την κόντρα Weiss Minerva-Bryston-EMM Labs-Audio Research DAC7 - όλα τα κυβικά στην ΕΘΝΙΚΗ !.

Last edited:
Αυτό άν οργανωνόταν σωστά θα ήταν πράγματι ενδιαφέρον.:a0210:

Re: Απάντηση: Γνωμες για ενα DAC με καλη αναλογικη εξοδο

Αυτό άν οργανωνόταν σωστά θα ήταν πράγματι ενδιαφέρον.:a0210:

Ναι θα ήταν εξαιρετικό event γιατί πρακτικά έχει γίνει ΤΟΣΗ πολύ κουβέντα και ένα Weiss Minerva δίπλα σε Bryston BDA-1 δίπλα σε ΕΜΜ-Labs DAC και όμως και το Audio Research DAC7 που ανεβάζει ανάστημα και παίζει πραγματικά κορυφαία.

Κάντε το, μόνο που κατα την γνώμη μου ΠΡΕΠΕΙ να βρίσκονται ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ άτομα στο συγκριτικό για βαθμολογία (πάνω από 15 κατα την γνώμη μου) - αυτό θα ήταν το ιδανικό ΚΑΙ το σύστημα ΔΕΝ θα πρέπει να βασίζεται σε full λάμπα (εκτός και εαν είναι πραγματικά TOP) μιας που πρέπει να δεις πραγματικά την καρδία, την ταχύτητα, τα ηχοχρώματα, του κάθε DAC χωρίς extra sauce.

[Να κάνω τον τσάμπα-μάγκα με πιπεράτη δήλωση/πρόβλεψη και sorry-κι-όλας: 4ον) Weiss Minerva πιο πάνω Χέρι-Χέρι) EMM-Labs μαζί με Βryston και το Audio Research εδώ να δω, είμαι ΠΟΛΥ περίεργος. Κάποιος φορουμίτης σε ξένο forum έγραφε πως το νέο EMM ακούγεται κάπως 'γκρί' και λιγότερο πλούσιο ηχοχρωματικά. I dont know - το EMM-CD2 DAC δεν έτυχε να το ακούσω, δεν είμαι επαγγελματίας - έχω ακούσει ολοκληρωμένο ΕΜΜ.

Last edited:

Για να ρωτήσω και εγώ κάτι, λοιπόν.

Τί άλλο καλό πράμα DAC (ανεξαρτήτως σχολής) θα αγοράζατε μέχρι 3.000 ευρώ ;

Ομοίως πιο θεωρείτε το καλύτερο καλώδιo Digital ας πούμε μέχρι 1.000 ευρώ και τί διαφορές είδατε σε αυτό σε συνδιασμό με το (αναφέρετε) DAC σας.

thanks.

θα δοκιμαζα σιγουρα το νεο DAC της Naim....

επισης τα USB DAC της Ayre και Stylos

και φυσικα το Cambridge Audio 840C

για ψηφιακο καλωδιο χωρις συζητηση γυαλινη οπτικη ινα (π.χ απο Wireworld)

Bryston BDA-1 / year 2010

Boogietone αυστηρό boogie factor level:

With upsampling ON (CD playback) 91/100
With upsampling OFF (CD playback) 83/100

(πάντα αφήνω 'αλάργα' μπας και εμφανισθεί τίποτα καλύτερο το '11, στα 90/100+ και άνω αρχίζει η μάνα σου να λέει πως έβαλες παραισθησιογώνα στο κρασί και εμφανίζονται πιάνα, κιθάρες και βιολία στο σαλόνι.)

(μην με ρωτήσεις τί θα έβαζα στο υπόλοιπο γνωστό μπακαλοσυφερτό, γιατί είναι τουλάχιστον 5-10 στις 100 μονάδες κάτω.)

Q: Τί άλλο καλό-πράμα-DAC (ανεξαρτήτως σχολής) θα αγοράζατε μέχρι 3.000 ευρώ ;

θα έλεγα το Wiess Minerva

Re: Απάντηση: Re: Γνωμες για ενα DAC με καλη αναλογικη εξοδο

Τι λες μωρέ? AES/ EBU - και συγκεκριμένα το Stealth Varidig στα 700Ε νομίζω.

α βλεπω αναφερομαστε σε παρομοια κοστη....

και να μη σου πω οτι η γυαλινη οπτικη μπορει να παιζει και καλυτερα (βλεπε μηδεν jitter)

Re: Απάντηση: Re: Γνωμες για ενα DAC με καλη αναλογικη εξοδο

και να μη σου πω οτι η γυαλινη οπτικη μπορει να παιζει και καλυτερα (βλεπε μηδεν jitter)

εγω παντως απο μερα σε μερα την περιμενω την γυαλινη οπτικη της Wireworld...ΜΑς αργησε λιγο αλλα...αναμεινατε εντυπωσεις!:7SFGSFG:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γνωμες για ενα DAC με καλη αναλογικη εξοδο

Ναι ρε χαμένε έχει jitter η AES/EBU που καλωδιώνονται όλα τα studio και δεν έχει η οπτική, το άλλο με τον τοτό το ξέρεις? :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γνωμες για ενα DAC με καλη αναλογικη εξοδο

Ναι ρε χαμένε έχει jitter η AES/EBU που καλωδιώνονται όλα τα studio και δεν έχει η οπτική, το άλλο με τον τοτό το ξέρεις? :flipout:

για να μη λες παπαριες τσεκαρε πως στελνουμε high bandwidth DSD σημα σε DAC στο studio

flow.jpg

Υπάρχουν πολλά Jitter… Όπως και να έχει AFAIK to AES/EBU έχει parity / crc που δεν έχει το consumer s/pdif.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γνωμες για ενα DAC με καλη αναλογικη εξοδο

για να μη λες παπαριες τσεκαρε πως στελνουμε high bandwidth DSD σημα σε DAC στο studio

flow.jpg

Ρε κατακαημένη ρούμελη από το σχήμα που έβαλες Optical χρησιμοποιείται μόνο σε μία περίπτωση και αυτό για ένα bit. Επίσης χρειάζονται δύο γυάλινες αν θυμάμαι καλά για σύνδεση transport-dac emm labs. Σε όλες τις άλλες όπως περιπτώσει χρησιμοποιούμε bnc η AES/EBU. Θες να ρωτήσουμε την EMM LABS τι προτείνει, οπτική ή bnc? Βάζεις στοίχημα ότι θα μας πει bnc?

Last edited:
Συμφωνώ ότι πρέπει να εξειδικεύουμε στις περιπτώσεις αυτές. Θεωρώ ότι είναι καλύτερα να ρωτάμε για το ενδεικνυόμενο πρωτόκολλο και φυσικό μέσο μεταφοράς ανάλογα με τη χρήση.
Στο κάτω κάτω το consumer για παράδειγμα υστερεί και λόγο πρωτόκολλου του, ενώ υστερεί και σε άλλα σημεία ανάλογα με το φυσικό μέσο.