Γνωμες για ενα DAC με καλη αναλογικη εξοδο

Re: Απάντηση: Re: Γνωμες για ενα DAC με καλη αναλογικη εξοδο

α βλεπω αναφερομαστε σε παρομοια κοστη....

και να μη σου πω οτι η γυαλινη οπτικη μπορει να παιζει και καλυτερα (βλεπε μηδεν jitter)

Φίλέ μου ξεχνάς ότι προτού το σήμα σου γίνει φως, είχε ηλεκτρική μορφή. Και επίσης, στον δέκτη (DAC) το φως ξαναμετατρέπεται σε ηλεκτρικό. Δύο μετατροπές ως τώρα.

Εκτός των άλλων, η έλειψη συχρονισμού οπτικού πομπού και δέκτη, καθώς και η απόσταση των δύο διασυνδεδεμένων συσκευών σε συνδυασμό της ποιότητας των οπτικών εξαρτημάτων (συμπεριλαμβανομένου της ίνας), ενδέχεται συν τοις άλλοις να εισάγει σημαντικό ποσοστό jitter.

Το μόνο σημαντικό προτέρημα αυτής της συνδεσμολογίας είναι η ηλεκτρική απομόνωση.

εγω παντως απο μερα σε μερα την περιμενω την γυαλινη οπτικη της Wireworld...ΜΑς αργησε λιγο αλλα...αναμεινατε εντυπωσεις!:7SFGSFG:

Εγώ θα έλεγα να βρείς καλά XLR καλώδια και να οδηγήσεις από τη VARIABLE έξοδο του Benchmark τους τελικούς σου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γνωμες για ενα DAC με καλη αναλογικη εξοδο

Φίλέ μου ξεχνάς ότι προτού το σήμα σου γίνει φως, είχε ηλεκτρική μορφή. Και επίσης, στον δέκτη (DAC) το φως ξαναμετατρέπεται σε ηλεκτρικό. Δύο μετατροπές ως τώρα.

Εκτός των άλλων, η έλειψη συχρονισμού οπτικού πομπού και δέκτη, καθώς και η απόσταση των δύο διασυνδεδεμένων συσκευών σε συνδυασμό της ποιότητας των οπτικών εξαρτημάτων (συμπεριλαμβανομένου της ίνας), ενδέχεται συν τοις άλλοις να εισάγει σημαντικό ποσοστό jitter.

Το μόνο σημαντικό προτέρημα αυτής της συνδεσμολογίας είναι η ηλεκτρική απομόνωση.

Γεια σου Σταύρο! :ernaehrung004:

Αυτό λέω και εγώ ότι το jitter, έχει να κάνει περισσότερο με τον πομπό και το δέκτη παρά με την σύνδεση αυτή καθ' αυτή. Όχι ότι δεν παίζει και αυτή ρόλο!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γνωμες για ενα DAC με καλη αναλογικη εξ

Ρε κατακαημένη ρούμελη από το σχήμα που έβαλες Optical χρησιμοποιείται μόνο σε μία περίπτωση και αυτό για ένα bit. Επίσης χρειάζονται δύο γυάλινες αν θυμάμαι καλά για σύνδεση transport-dac emm labs. Σε όλες τις άλλες όπως περιπτώσει χρησιμοποιούμε bnc η AES/EBU. Θες να ρωτήσουμε την EMM LABS τι προτείνει, οπτική ή bnc? Βάζεις στοίχημα ότι θα μας πει bnc?

βαζω στοιχημα οσο θες....

το Dac2 με το transport της με τι τα συνδεει εξυπνακια? μηπως με γυαλινη οπτικη τυπου ST? γιατι αραγε?

Last edited:

παιδια καλη η θεωρια αλλα να δουμε λιγο και την πραξη... Εχει δοκιμασει κανεις σας γυαλινη οπτικη?
Την εχει συγκρινει με τυπικο καλωδιο BNC?
Εχει δοκιμασει κανεις γυαλινη οπτικη με δυο μετατροπεις AES/EBU - Optical στα δυο ακρα οπως το Weiss Chiron?
Δε ρωτατε τον Economides που το εχει αγορασει να σας πει ποσο καλυτερα επαιξε απο το Mogami AES/EBU που ειχε προηγουμενως?

Τωρα εαν η φανερη βελτιωση οφειλεται στο γεγονος οτι δεν περναει θορυβος απο το τροφοδοτικο του υπολογιστη στο υπολοιπο συστημα μεσω της οπτικης δε μπορω να το ξερω. Αυτο που ξερω με βεβαιοτητα ειναι δυο απο τις κορυφαιες εταιριες επαγελματικων DAC (η Weiss και η Emm Labs ) προτεινουν συνδεση με γυαλινη οπτικη. Τωρα εαν διαφωνειτε εσεις κανενα προβλημα...

Last edited:
Οτι το Weiss Chiron παίζει η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το Mogami AES/EBU δεν υπάρχει αμφιβολία αλλά ξεχνάς και τη διαφορά τιμής.
Με την οπτική πέρα από όποια διαφορά στον ήχο προστατεύεις το DAC από την πολύ προβληματική γείωση του PC.

Οτι το Weiss Chiron παίζει η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το Mogami AES/EBU δεν υπάρχει αμφιβολία αλλά ξεχνάς και τη διαφορά τιμής.
Με την οπτική πέρα από όποια διαφορά στον ήχο προστατεύεις το DAC από την πολύ προβληματική γείωση του PC.

συμφωνω απολυτως. Ειναι πολυ σημαντικη η γαλβανικη απομονωση. Αλλα ακομα και στην συνδεση transport dac της Emm Labs χρησιμοποιειται αντιστοιχη συνδεσμολογια... Εκτος εαν ο λογος ειναι τα διακοπτικα τροφοδοτικα των συγκεκριμενων συσκευων...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γνωμες για ενα DAC με καλη αν

βαζω στοιχημα οσο θες....

το Dac2 με το transport της με τι τα συνδεει εξυπνακια? μηπως με γυαλινη οπτικη τυπου ST? γιατι αραγε?

Και η Weiss όπως και τα περισσότερα studio χρησιμοποιούν διπλό AES/ EBU, ένα για το δεξί κανάλι και ένα για το αριστερό.

Δεν την έχω δοκιμάσει αλλά ούτε και εσύ την έχεις συγκρίνει απευθείας με BNC και ΑES/ EBU. Σε όλα τα forum για το computer audio η γυάλινη οπτική αναφέρεται ως η χειρότερη δυνατή σύνδεση μεταξύ υπολογιστή και DAC. Τι να σου πώ...

Εγώ θα έλεγα να βρείς καλά XLR καλώδια και να οδηγήσεις από τη VARIABLE έξοδο του Benchmark τους τελικούς σου.

Δηλαδη λες με λιγα λογια να παρακαμψω τον Counterpoint προενισχυτη?
Πιστευεις θα παιξει καλυτερα?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γνωμες για ενα DAC με καλ

Και η Weiss όπως και τα περισσότερα studio χρησιμοποιούν διπλό AES/ EBU, ένα για το δεξί κανάλι και ένα για το αριστερό.

Δεν την έχω δοκιμάσει αλλά ούτε και εσύ την έχεις συγκρίνει απευθείας με BNC και ΑES/ EBU. Σε όλα τα forum για το computer audio η γυάλινη οπτική αναφέρεται ως η χειρότερη δυνατή σύνδεση μεταξύ υπολογιστή και DAC. Τι να σου πώ...

καλα αμα το λενε στα forum....

εγω ξερω οτι με 100 Ευρω maximum παιρνεις ενα ψηφιακο καλωδιο που για να παρεις αντιστοιχης κλασης ψηφιακο σε BNC πρεπει να τα χωσεις.... συντομα θα συγκρινω την οπτικη απο το Mac στον upsampler με αντιστοιχη συνδεση BNC μεσω του Hiface και θα γραψω εδω τα συμπερασματα....

Last edited:

Το benchmark σαν προ δεν κάνει μην παιδεύεσαι , είχα δοκιμάσει να οδηγήσω τον classe ca-2200

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γνωμες για ενα DAC με καλ

+1
εισήχθη δε -και αυτη, εδω και χρόνια- απο τη dCS.

σχετικά με τη Mogami.... εννοείται βρε Γιώργο.....ότι σύγκριση και να κάνεις.
Ας δοκιμάσει ένα κορυφαίο digital interconnect και θα δει.

Υπάρχουν κι άλλες διαφορές ανάμεσα στο AES/EBU και στο S/PDIF πέρα από το βύσμα. Τα περισσότερα consumer μηχανήματα δεν είναι πραγματικά AES3 (η επίσημη ονομασία του AES/EBU) γιατί δεν μεταφέρουν τις επιπλέον πληροφορίες που απαιτώνται. Αντίθετα, το S/PDIF μεταφέρει 20bit ήχου και τα υπόλοιπα 4bit μπορεί να είναι ήχος ή -πολύ σπάνια- άλλα δεδομένα, ενώ η πρόβλεψη για άλλα δεδομένα απουσιάζει από το AES3. Στην πράξη βέβαια τα μηχανήματα είναι αρκετά έξυπνα για να μην μπλοκάρουν από τις διαφορές στα data.

AES/EBU uses a balanced differential line based on XLR connectors and the signal levels are 5 volts
S/PDIF uses a coaxial unbalanced line with RCA connectors and the signal levels are around 0.5 volts
But the protocol used in AES/EBU and S/PDIF is not exactly the same and that can cause sometimes problems. The basic data format of AES and S/PDIF are identical. There is a bit in the channel status frame that tells which is which. Depending upon the setting of that bit, some bits have different meanings. For example, the bits used to describe de-emphasis in the AES/EBU protocol overlap the bits used to implement the SCMS protocol in S/PDIF land.
Some equipment are very flexible and will reject data that is different from what it is expecting. So an S/PDIF equipment may reject AES/EBU data.
The AES/EBU standard for serial digital audio uses typically 163 ns clock rate and allows up to -20 ns of jitter in the signal. This peaks to peak value of 40 ns is aroun 1/4 of the unit interval. D/A conversion clock jitter requirements are considerably tighter. A draft AES/EBU standard specifies the D/A converter clock at 1 ns jitter; however, a theoretical value for 16-bit audio could be as small as 0.1 nsec. Small jitter D/A conversion is implemented by using separate PLL clocks for data recover and DAC and by using a buffering between data recovery and DAC.

Α, και κάτι ακόμα. Υπάρχει πρόβλεψη στο πρωτόκολλο AES3 για ασύγχρονη μεταφορά πάνω από CAT5 καλώδιο για μεγάλες αποστάσεις. Ξέρει κανένας σας τέτοια υλοποίηση;

Last edited:

Δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις.
Έτσι το δούλευε και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης.
Είναι δεδομένο ότι το Benchmark λόγω του ότι είναι επαγγελματικό μηχάνημα και έχει σχεδίαση Balanced παίζει καλύτερα από XLR γιατί αυτή χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα Studio.

Δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις.
Έτσι το δούλευε και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης.
Είναι δεδομένο ότι το Benchmark λόγω του ότι είναι επαγγελματικό μηχάνημα και έχει σχεδίαση Balanced παίζει καλύτερα από XLR γιατί αυτή χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα Studio.

Nα σου πω την αληθεια δε νομιζω πως θα παιξει καλυτερα...
Αν κ δε χανω κατι με μια δοκιμη, αλλα εχω κι αλλες (αρκετες) πηγες οποτε αδυνατο να παρακαμψω τον προ μου.

Ο προηγουμενος ιδιοκτητης ειχε προενισχυτη η δεν ειχε γι αυτο κ επαιζε κατευθειαν απ το DAC???

Για να μην μιλάω εγώ για το προηγούμενο ιδιοκτήτη για λεπτομέρειες ρώτα τον ίδιο.

Γνωμες για ενα DAC

+1
εισήχθη δε -και αυτη, εδω και χρόνια- απο τη dCS.

σχετικά με τη Mogami.... εννοείται βρε Γιώργο.....ότι σύγκριση και να κάνεις.
Ας δοκιμάσει ένα κορυφαίο digital interconnect και θα δει.

Γιώργο, όμως 7 μέτρα κορυφαίο digital interconnect ??? ούτε θέλω να σκέφτομαι την τιμή του :bigcry:
Πιστεύω ότι σε value for money για μεγάλα μήκη το Weiss Chiron είναι αχτύπητο. :award: Εφθασε το pc να παίζει καλύτερα από το transport της Emm !!! (και έγινε πολύ φανερό στη συγκέντρωση του ACA στο σπίτι μου, όπου όλοι συμφώνησαν ότι το pc έπαιζε καλύτερα και από το cd και από το αναλογικό !!!!! ) :ADFADF1:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γνωμες για ενα

Γιώργο, όμως 7 μέτρα κορυφαίο digital interconnect ??? ούτε θέλω να σκέφτομαι την τιμή του :bigcry:
Πιστεύω ότι σε value for money για μεγάλα μήκη το Weiss Chiron είναι αχτύπητο. :award: Εφθασε το pc να παίζει καλύτερα από το transport της Emm !!! (και έγινε πολύ φανερό στη συγκέντρωση του ACA στο σπίτι μου, όπου όλοι συμφώνησαν ότι το pc έπαιζε καλύτερα και από το cd και από το αναλογικό !!!!! ) :ADFADF1:

Άλλα το Weiss Chiron, εσύ εξαιρείσαι! :music-smiley-005:

Καλά εσύ ήσουν πιωμένος και νόμιζες ότι έπαιζε πικάπ και στο τέλος ήθελες να αγοράσεις δίκσους (βινυλιου !!!) :drummer:

Απάντηση: Re: Γνωμες για ενα DAC με καλη αναλογικη εξοδο

Καλά εσύ ήσουν πιωμένος και νόμιζες ότι έπαιζε πικάπ και στο τέλος ήθελες να αγοράσεις δίκσους (βινυλιου !!!) :drummer:

σσσσσσσσσσσσσσσσσσσσστττττ! :ADFADF1: