Γνωμες για ενα DAC με καλη αναλογικη εξοδο

Μια καλή γυάλινη οπτική ST είτε είναι ένα μέτρο, είτε δέκα… δεν έχει καμία ακουστική διαφορά.

Μεγάλο πλεονέκτημα ότι κοστίζει ''ελάχιστα'' και δουλεύει σωστά.
Μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείς να αλλάξεις χωρητικότητα. Δηλ. δεν μπορείς να κάνεις τον ήχο πιο ‛’αναλογικό’’.

Το CHIRON-GLASS1 και αντίστοιχες συσκευές από επαγγελματικές εταιρείες έχουν φτιαχτεί για να μεταφέρουν απόλυτα το σήμα και όχι να δημιουργούν ένα είδος ''equalizer''… Η τιμή ουσιαστικά είναι για τις δυο συσκευές που μετατρέπουν το σήμα και όχι για το μήκος της οπτικής…
Αν για μερικούς η τιμή είναι χαμηλή υπάρχει λύση. http://www.weiss.ch/eq1/eq1.html , http://www.avalondesign.com/equalizr.html Μπορείς να αλλάζεις τον ήχο αναλόγως με την διάθεση σου και να είσαι πάντα στη μόδα.

ΥΓ. Εγώ χρησιμοποιώ Avalon γιατί μου άρεσε μια κοπέλα στο Αϊβαλή και μου έμεινε απωθημένο.

Τελικά αν κατάλαβα καλά απο τα συνφραζόμενα όσον αφορά την συνδεση pc με dac είναι πιο καλή η οπτική ίνα λόγω απομόνωσης του θορύβου του υπολογιστή ενώ όσον αφορά το οποιδήποτε transport πιο σωστή είναι η coaxial; AES/EBU και BNC δεν έχομεν...
Απο ο,τι καταλάβατε μιλάμε για χαμηλότερες κατηγορίες τιμής!!!

Τελικά αν κατάλαβα καλά απο τα συνφραζόμενα όσον αφορά την συνδεση pc με dac είναι πιο καλή η οπτική ίνα λόγω απομόνωσης του θορύβου του υπολογιστή ενώ όσον αφορά το οποιδήποτε transport πιο σωστή είναι η coaxial; AES/EBU και BNC δεν έχομεν...
Απο ο,τι καταλάβατε μιλάμε για χαμηλότερες κατηγορίες τιμής!!!

λαθος καταλαβες....

η γυαλινη οπτικη που ειναι παμφθηνη χρησιμοποιειται σε επαγγελματικα συστηματα δεκαδων χιλιαδων Ευρω.... αρα μαλλον εκει πρεπει να προσανατολιστεις...

προσοχη στο γυαλινη...

λαθος καταλαβες....

η γυαλινη οπτικη που ειναι παμφθηνη χρησιμοποιειται σε επαγγελματικα συστηματα δεκαδων χιλιαδων Ευρω.... αρα μαλλον εκει πρεπει να προσανατολιστεις...

προσοχη στο γυαλινη...

Υπάρχουν μηπως κάποια links;

Ευχαριστώ και συγνώμη για την παρεμβολή!!

ξαναδιαβασε το post #100 του παροντος θεματος...

Το ξαναδιάβασα αλλά πέρα απο αυτό:
"15 meterSTtoSTopticalcable Price: $62, 30 meterSTtoSTopticalcable Price: $78." το οποίο δεν μου είναι χρησιμο δεν βρηκα που μπορω να βρω 1m τέτοιου καλωδίου που χρειάζομαι...
Εκτός αν δεν το "έχω" καθόλου σημερα!!!! :(

παρόλα αυτά, είναι εντελώς διαφορετική η ποιότητα της διασύνδεσης, και δεν εξαρτάται μόνο από την γυάλινη η μη οπτική ινα. Τα συστήματα που βασίζονται σε ST κοννέκτορες και ανάλογα receiver/transmitter έχουν BW πολύ-πολύ μεγαλύτερο από το μέσο torx της toslink που πάει μέχρι τα 5Mbit.. πχ το κλασικό σετάκι opf1412/2414 της optek χτυπάει 155Μbit.. Πολλές μελέτες στα ψηφιακά συνδέουν άμεσα το εύρος ζώνης του link με την ευαισθησία του σε jitter λόγω παρασίτων κλπ. Και φυσικά ένα κλασικό γυάλινο st-st έχει 7-8$ max..

δηλαδή, άλλη η οπτική σύνδεση μέσω toslink, και άλλη η st-glass, σαν χαρακτηριστικά διασύνδεσης..

Οι ST κοννέκτορες ήταν standard στον κόσμο των enterprise υπολογιστικών συστημάτων παλιότερα, σε υλοποιήσεις μέχρι 1Gbps.

Δεν έχουν καμία σχέση με s/pdif..

ναι, φυσικά και το φυσικό τους περιβάλλον (των κοννέκτορων και των ανάλογων rx/tx) είναι το networking (κάποτε), αλλά έχουν χρησιμοποιηθεί και χρησιμοποιούνται ακόμα στα ψηφιακά i/o σε ακριβές εως πανακριβες υλοποιήσεις ήχου (wadia, emm, levinson, ....), καθώς η συγκεκριμένη υλοποίηση υπερτερεί από την toslink.

Οι receiver / transmitter μπορούν μια χαρά να χρησιμοποιηθούν για μετάδοση s/pdif format..

Απάντηση: Re: Γνωμες για ενα DAC με καλη αναλογικη εξοδο

Μεγάλο πλεονέκτημα ότι κοστίζει ''ελάχιστα'' και δουλεύει σωστά.
Μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείς να αλλάξεις χωρητικότητα. Δηλ. δεν μπορείς να κάνεις τον ήχο πιο ‛’αναλογικό’’.

Πιο αναλογικός μπορεί να γίνει ο ήχος αλλάζοντας απλώς αντιπρόσωπο, βασικό στοιχείο και μετά τα τεχνικά :

Εχω μετρήσει ψηφιακά "ειδικά" καλώδια με υψηλή αντίσταση (DC Resistance) που σημαίνει ότι ο κατασκευαστής σκοπίμως έχει σαν στόχο να δημιουργήσει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, βλ. equalizer

Re: Απάντηση: Re: Γνωμες για ενα DAC με καλη αναλογικη εξοδο

Πιο αναλογικός μπορεί να γίνει ο ήχος αλλάζοντας απλώς αντιπρόσωπο, βασικό στοιχείο και μετά τα τεχνικά :

Εχω μετρήσει ψηφιακά "ειδικά" καλώδια με υψηλή αντίσταση (DC Resistance) που σημαίνει ότι ο κατασκευαστής σκοπίμως έχει σαν στόχο να δημιουργήσει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, βλ. equalizer

ποιας εταιριας?

Μπορέι κάποιος να μου εξηγήσει τις δαφορές ανάμεσα στην Toslink και στην ST;
Η ST είναι η γυάλινη οπτική ίνα ή έχει και διαφορά στο βυσμα;
Τελικά ποιο απο τα δυο προτιμάμε;

Πάντως αν πάω την κουβέντα αλλου πέιτε μου να ανοιξω άλλο thread...κανένα πρόβλημα!

Το ST είναι το βύσμα. Βέβαια, όταν μιλάμε για ίνες ST - ST πρακτικά πάντα μιλάμε και για γυαλί.

Μην δίνεις σημασία.. είναι πρότυπα που δεν τα συναντάς σε "ανθρώπινα" μηχανήματα. Αν έχεις πάντως επιλογή, βάσει προδιαγραφών το ST είναι ανώτερο. Το αν ακούγεται κιόλας η διαφορά είναι άλλο θέμα.. μεγάλο..

ΟΚ μάλλον κατάλαβα οτι τα ST καλώδια είνα γυάλινες οπτικες ινες που ταυτόχρονα έχουν και διαφορετική συνδεση σε σχέση με τις Toslink και όπως βλέπω και στο παραπάνω link είναι και σε τιμες ultra high end!!!

O εκάστοτε Ελλην αντιπόσωπος θα σας απαντήσει σε όλα σας τα ερωτήματα.
Γιατί δεν απευθύνεστε σε αυτόν, και χρυπάτε λάθος πόρτες ;

Αγοράζουμε από´Ελλαδα !!!

Last edited:
Re: Απάντηση: Γνωμες για ενα DAC με καλη αναλογικη εξοδο

O εκάστοτε Ελλην αντιπόσωπος θα σας απαντήσει σε όλα σας τα ερωτήματα.
Γιατί δεν απευθύνεστε σε αυτόν, και χρυπάτε λάθος πόρτες ;

Αγοράζουμε από´Ελλαδα !!!

καλο εεεεε?