Γνώμες για Κλιματιστικά...

Καλοδουλευτο.
Αλλα τι 22 και 24 μας λες.
Εγω το βαζω 28 αντε 27 στις βαριες ζεστες και εχω στο επιπεδο σωματος 27-26 βαθμους και ειναι σουπερ.
Αν περιμενεις να φτασει στομυψος του κλιματιστικου η θερμοκρασια 22 βαθμους, τοτε χαμηλοτερα θα εχεις κατω απο 20. Εντελως ανουσιο και ουτοπικο. Επισης μια θερμοκρασια 26-27 με την αναλογη χαμηλη υγρασια 50-60% ειναιντο ιδανικο.
Τοσο για ευχαριστο περιβαλλον αλλα και για μή δραματικες αλλαγες σε σχεση με εξω. Αρα κατι σκεφτεσαι λαθος.

Re: Απάντηση: Γνώμες για Κλιματιστικά...

Καλοδουλευτο.
Εγω το βαζω 28 αντε 27 στις βαριες ζεστες και εχω στο επιπεδο σωματος 27-26 βαθμους και ειναι σουπερ.
Αν περιμενεις να φτασει στομυψος του κλιματιστικου η θερμοκρασια 22 βαθμους, τοτε χαμηλοτερα θα εχεις κατω απο 20. Εντελως ανουσιο και ουτοπικο. Επισης μια θερμοκρασια 26-27 με την αναλογη χαμηλη υγρασια 50-60% ειναιντο ιδανικο.
Τοσο για ευχαριστο περιβαλλον αλλα και για μή δραματικες αλλαγες σε σχεση με εξω. Αρα κατι σκεφτεσαι λαθος.

πολύ σωστά, μη σου πω ότι για μένα η ρύθμιση στο 28 για το σπίτι είναι ιδανική

Λοιπον... Σημερα εγινε η εγκατασταση του κλιματιστικου μετα απο κραξιμο στην mediamarkt. Την εγκατασταση την αναθετουν σε εξωτερικους συνεργατες και ..μας ξεχασαν... Ενω στους ορους ελεγε εγκατασταση τρεις εργασιμες μετα την παραδοση σε εμας περασαν 8 εργασιμες ( δεκα συνολικα).

Περι του inventor life pro 16.000btu σε χωρο 40τμ.
Το κλιματιστικο με φουλ το fan καλυπτει ο αερας του ανετα αποσταση 8.5 μετρων απο τοιχο σε τοιχο. Αυτη τη στιγμη το λειτουργω στην πρωτη σκαλα του fan , ρυθμιση Θερμοκρασιας 22 με εξωτερικη σημερα μεχρι και 38 ειδα.
Η πρωτη και δευτερη σκαλα δεν ενοχλουν με τον θορυβο τους. Η πρωτη θα δοκιμαστει και σε υπνο. Δημιουργει μαζι με τον ιονιστη μια ευχαριστη ατμοσφαιρα . Σε αλλες περιπτωσεις καποια κλιματιστικα με ενοχλουν γιατι ξηραινουν πολυ την ατμοσφαιρα. Μεχρι στιγμης ειμαι οκ. Πρωτη μερα ειναι κιολας. Δεν ζοριστηκε να κατεβασει την εσωτερικη θερμοκρασια απο τους 27 στους 24. Αλλα στους 22 δεν εχω δει να πλησιαζει και με προβληματιζει για τις ωρες λειτουργιας και την καταναλωση. Η εξωτερικη μοναδα παντως ειναι αρκετα μεγαλη σε σχεση με τα 9αρια και 12αρια. Πολλες επιλογες λειτουργιας περσίδων ειτε καθετα ειτε οριζοντια. Εχει μια επιλογη που σου δειχνει πραγματικη εσωτερικη θερμοκρασια και εξωτερικη. Περα απο την εσωτερικη δεν ειδα να δειχνει σωστα την εξωτερικη.

Περι κατασκευης. Η εσωτερικη μοναδα, πλαστικουρα, αν καποιος εχει δει mitsubishi ή κανενα LG mirror. Δεν ξερω ποσο θα κιτρινισει με τον καιρο το λευκο πλαστικο. Δεν δειχνει ανθεκτικο, αλλα ενταξει, δεν θα κρεμαστω και απο πανω του... Ισως μου χτυπαει ασχημα που ειναι κατασπρο και ο τοιχος μπεζ...
Ωραιο ομως οτι εχει ενδειξεις με φωτισμο led πανω στην μοναδα για την λειτουργια και την θερμοκρασια , κρυφα , πισω απο το πλαστικο καλυμα και οχι με καποια οθονη , ωστε οταν απενεργοποιηθει η ενδειξη να μην φαινεται κατι. Στα συν οτι ειναι 16αρι με καταναλώση μεγιστη τα 1700watt οποτε δεν χρειαζεται ειδικη ηλεκτρολογικη εγκατασταση, του εδωσαν ρευμα απο μπουατ και 10 χρονια ολικη εγγυηση. Τωρα για το διαφημισμενο οικολογικο φρεον R32. Δεν μπορω να εκφερω αποψη.
Λειτουργιες turbo , ifeel, χρονοδιακοπτες δεν δοκιμαστηκαν ακομη.

Το μωρο δειχνει να κοιμαται ανετα και δεν ξυπναει μεσα στον υδρωτα και αυτο ειναι που με νοιαζει. Επρεπε να την ειχα κανει την αγορα απο το προηγουμενο καλοκαιρι.

16000 για 40 τμ χώρο είναι πολύ μεγάλο και θα σου κοστίσει σε κατανάλωση και μακροζωία,

και επίσης κλασικά δε θα σου δείχνει σωστά εξωτερική θερμοκρασία. το καλοκαίρι θα δείχνει παραπάνω και το χειμώνα παρακάτω, και ιδιαίτερα αν η θέση της εξωτερικ´ης μονάδας δεν είναι σωστή

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Γνώμες για Κλιματιστικά...

Καλοδουλευτο.
27 εχει το σπιτι χωρις κλιματισμο και δεν παλευεται. Δυστυχως το χτυπαει ο ηλιος ολη μερα. Θετικο για τον χειμωνα , γι αυτο και καιω λιγο πετρελαιο σε σχεση με τα τετραγωνικα αλλα το καλοκαιρι εχει φτασει να εχει 1 βαθμο διαφορα απο εξω. Παντως τις θερμοκρασιες τις παρακολουθω με θερμομετρο στο τραπεζακι του σαλονιου. Οποτε ειναι αυτη που εχει σε εμενα και οχι στο υψος του κλιματιστικου. Που οπως ειπα αν και το ειχα 22 δεν καταφερε να το κατεβασει πιο κατω. Ισως εχω και υγρασια που κανει και τους 27 "αποπνικτικους " και το air condition με την αφυγρανση του αερα τη ριχνει σε φυσιολογικα επιπεδα.
αν έξω έχει 38 μέσα μη θέλετε κάτω από 30 γιατί θα πάθετε σοκ.
Οντως, το ενιωσα σημερα που βγηκα απο το σπιτι μετα την εγκατασταση για να παρω το μωρο απο την πεθερα μου. Αλλα αν εξω εχει 38 δεν βγαινουμε απο το σπιτι , ειδικα το μωρο..

πολύ σωστά, μη σου πω ότι για μένα η ρύθμιση στο 28 για το σπίτι είναι ιδανική

16000 για 40 τμ χώρο είναι πολύ μεγάλο και θα σου κοστίσει σε κατανάλωση και μακροζωία,

και επίσης κλασικά δε θα σου δείχνει σωστά εξωτερική θερμοκρασία. το καλοκαίρι θα δείχνει παραπάνω και το χειμώνα παρακάτω, και ιδιαίτερα αν η θέση της εξωτερικ´ης μονάδας δεν είναι σωστή
Βαση μονωσης και τετραγωνικων μην σου πω οτι ηθελα και 18.000. Αλλα περα απο το μεγαλυτερο κοστος αγορας ηθελε και ηλεκτρολογικη εγκατασταση. Μικροτερο αν δεν σε καλυπτει καιει συνεχεια και καταναλωνει πιο πολυ. Μεγαλυτερο απο αυτο που χρειαζεσαι δεν προλαβαινει να κανει σωστη αφυγρανση στον κυκλο λειτουργιας του και δεν εχεις καλο αποτελεσμα.

Στο site της general electric, iventor κλπ υπαρχει μετρητης btu αναλογα με τα τετραγωνικα και αλλες παραμετρους. Ο διπλανος παντως με ιδια μεζονετα εχει 12αρι και δεν ειναι ικανοποιημενος. Τωρα θα μου πεις οτι απο μαρκα σε μαρκα εχει διαφορα. Αλλα μου ειπε οτι δεν του καλυπτει τον ιδιο χωρο.

Στο τελος της σελιδας https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/life-pro

Απο βδομαδα θα εγκαταστησω και μετρητη στον πινακα για να εχω μια ιδεα για την καταναλωση.

.............Το μωρο δειχνει να κοιμαται ανετα και δεν ξυπναει μεσα στον υδρωτα και αυτο ειναι που με νοιαζει. Επρεπε να την ειχα κανει την αγορα απο το προηγουμενο καλοκαιρι.

-1

Σοβαρά το θεωρείς μεγάλο;
Ο χώρος μου είναι περίπου τα ίδια τετραγωνικά ( 35) και εδώ και χρόνια τον έχω με ένα δωδεκαρι που λειτουργεί ασταμάτητα για να κρατήσει την θερμοκρασία στους 30 βαθμούς.
Αφού φέτος σκεφτόμουν να βάλω ένα ακόμη 12αρι από την άλλη μεριά του χώρου ( υπάρχει απόσταση τοίχος από τοίχο 9 μέτρα) ώστε και τα δύο μαζί να δουλεύουν πιο ξεκούραστα.

Ο χώρος μου είναι περίπου τα ίδια τετραγωνικά ( 35) και εδώ και χρόνια τον έχω με ένα δωδεκαρι που λειτουργεί ασταμάτητα για να κρατήσει την θερμοκρασία στους 30 βαθμούς.
Αφού φέτος σκεφτόμουν να βάλω ένα ακόμη 12αρι από την άλλη μεριά του χώρου ( υπάρχει απόσταση τοίχος από τοίχο 9 μέτρα) ώστε και τα δύο μαζί να δουλεύουν πιο ξεκούραστα.

Σε ίδιο χώρο [περίπου] έχω 18 αρι και τις ζεστές μέρες απλά γίνεται ανεκτή η κατάσταση .Βέβαια από τις 2μμ μέχρι τη δύση ο ήλιος χτυπάει συνέχεια ,είναι και η θάλασσα στα 100μ ,οπότε ....

Σημερα κανω δοκιμη στους 26 με αυτοματη λειτουργια του fan. Η εξωτερικη θερμοκρασια απο τις 8 ηταν ηδη στους 29 βαθμους. Στην αυτοματη λειτουργια , αν κρινω σωστα απο τον θορυβο, το κλιματιστικο δουλευει στην δευτερη σκαλα. Εγω το ειχα για πιο αθορυβη λειτουργια στην πρωτη.
Μεχρι στιγμης παντως οσο χτυπαει ο ηλιος την ανατολικη πλευρα , δεν μπορω να πω οτι νιωθω ανετα...

Κακώς συγκρίνετε τους χώρους σας αποκλειστικά βάσει των τετραγωνικών, καθώς παίζουν ρόλο κι άλλοι παράγοντες, οι κυριότεροι εκ των οποίων (όπως αναφέρθηκε) είναι η μόνωση και η έκθεση στον ήλιο.

τωρα το ειδα το "-1" . Για το οτι καθυστερησα την αγορα; Ναι οντως. Αλλα οταν γεννηθηκε το μωρο ακουγαμε πολλα για τα aircondition και πως θα το επιρρεαζαν και δυστυχως τους ακουσα και εβαλα ανεμιστηρα οροφης για "πιο υγιεινο" και φυσικο κλιματισμο.

Διαλεξε μια σταθερη ταχυτητα ανεμιστηρα και μην εμπιστευεσαι την αυτοματη.
Ως συνηθως στην αυτοματη ταχυτητα ο κλιματισμος τεινει να υπολειτουργει.
Εχω κλιματιστικα απο το 1990 και δεν το εχω βαλει ποτε στο αυτοματο.
Και αν βιαζεσαι για γρηγορη ψυξη βαλε στην αρχη της λειτουργιας για 3-4 λεπτα το
high (ή το τουρμπο) και μετα χαμηλωσε το.

Last edited:

Και αν βιαζεσαι για γρηγορη ψυξη βαλε στην αρχη της λειτουργιας για 3-4 λεπτα το
Ναι το εβαλα manual. Γενικα ακομη πειραματιζομαι. Κινηση και καλυψη χωρου απο τις περσιδες, ταχυτητα fan, θερμοκρασια. Ειναι τριπτυχο που πρεπει να βρω τη χρυση τομη.Η θερμοκρασια 26 δεν ηταν ιδανικη τελικα. Το εβαλα στο 25 . Το θερμομετρο δειχνει 24.8. Η γυναικα μου νιωθει ανετα και εγω καπως καλυτερα.
Εξωτερικη 32.

Με την αυτοματη λειτουργια ρυθμιζεται η σχετικη υγρασια, ειναι υποχρεωτικη η χρηση της σχετικης ρυθμισης.

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γνώμες για Κλιματιστικά...

το θεώρησα μεγάλο με βάση ένα τυπικό σπίτι, σαν το δικό μου πχ διαμέρισμα,

όπου το 12άρι σε πολύ χαλαρή λειτουργία καλύπτει ικανοποιητικά 60 τ.μ. ενιαίο χώρο κουζίνα, σαλόνι, ημιϋπαίθριο με νότιο προσανατολισμό στο Χαλάνδρι

βέβαια όπως σωστά αναφέρθηκε, παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες,

πχ αν έχεις μόνωση χάλι, μεγάλες τζαμαρίες χωρίς σκίαση, δουλεύει φούρνος και ενισχυτής τάξης Α :2thumb22sup: , μάλλον θες πολύ μεγαλύτερο μηχάνημα

αλλά καλό είναι να κάνουμε και λίγο οικονομία, ειδικά για το περιβάλλον, έτσι για την ώρα με κλειστά παράθυρα και 26-27 βαθμούς μέσα αντιστέκομαι ακόμη να το ανάψω

Δεν έχω δουλέψει ποτέ τον κλιματισμό manual.
Απλά επιλέγω επιθυμητή θερμοκρασία και το αφήνω να κάνει την δουλειά του.
Συνήθως παίζω στους 26-27 βαθμούς κι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος .
18αρι toshiba δεκαετίας, όχι inverter σε χώρο 60τμ.

Πείτε όμως λίγο για την manual λειτουργία γιατί μου κινήσατε την περιέργεια.
Πάντα πίστευα ότι το σωστό είναι να επιλέγεις θερμοκρασία και να μην ασχολείσαι.

Δεν έχω δουλέψει ποτέ τον κλιματισμό manual.
Απλά επιλέγω επιθυμητή θερμοκρασία και το αφήνω να κάνει την δουλειά του.
Συνήθως παίζω στους 26-27 βαθμούς κι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος .
18αρι toshiba δεκαετίας, όχι inverter σε χώρο 60τμ.

Πείτε όμως λίγο για την manual λειτουργία γιατί μου κινήσατε την περιέργεια.
Πάντα πίστευα ότι το σωστό είναι να επιλέγεις θερμοκρασία και να μην ασχολείσαι.
Αυτοματισμος. Βρισκεις την ιδανικη για σενα ρυθμιση θερμοκρασιας και το μηχανημα φροντιζει αναλογα τη λειτουργια, ανεμιστηρα και συμπιεστη. Το μανουαλ νομιζω ειναι για αχορταγους στη ψυξη :flipout: παω να φαω ενα παγωμενο γλυκισμα τωρα...

Εγω εκανα ακριβώς το αντιθετο
Τόσα χρόνια manual και από περσι μόνο auto.
Φτιάχνει καλυτερα την ψύξη ή την θέρμανση στον χωρο

εδώ και δυό τρία χρόνια αποκλειστικά αυτόματο.
τα πάντα όλα.
Δοκιμασμένο και ιδιαίτερα στην κατανάλωση.
Και με δυό ινβερτερ 10άρι και 24άρι
και με απλό 10άρι.
Με την κατανάλωση μετρημένη χειμώνα καλοκαιρί σχεδόν καθημερινά.
ο,τιδήποτε εκτός αυτόματου σε καθαρίζει οικονομικά και δεν αποδίδει ως θέρμανση ψύξη,.

θεωρώ το αυτόματο πάντα καλύτερο.
Διότι πχ αν το έχεις στο φαν στην μεγάλη ταχύτητα θα σου φυσάει με δύναμη αέρα που δεν έχει φέρει ακόμα ο κομπρέσσορας στην κατάλληλη θερμοκρασία.
Επίσης ταχύτητες μικρες στο φαν δεν γεμίζουν χώρους με αποτέλεσμα να δουλεύει σύνέχεια χωρίς αποτέλεσμα.
Δηλαδή να βγαίνει παγωμένος αέρας εκεί κοντά στη συσκευή αλλά στην άλλη μεριά του σπιτιού να μην γίνεται τίποτα.