Γνώμες για Κλιματιστικά...

Α, και κάτι ακόμα, στα multi η παροχή ρεύματος πάει στην εξωτερική μονάδα και από αυτήν τροφοδοτούνται τα εσωτερικά.

Σε κόστος δεν γλύτωσα κάτι από το να έβαζα τρεις χωριστές, γιατί κόστισε περισσότερο η εγκατάσταση. Αλλά δεν έχω καμιά μονάδα στην πρόσοψη, είναι στο δάπεδο ενός μπαλκονιού και δεν φαίνεται καθόλου. Όμως δεν σκέφτηκα αυτό με τον θόρυβο, άν οι άλλες κρεβατοκάμαρες το δουλεύουν και στη δικιά μου έχω ανοιχτά τα παράθυρα ακούγεται. Ευτυχώς η Daikin δεν έχει θορυβώδη εξωτερική μονάδα και επιπλέον έχει και νυχτερινό πρόγραμμα για λιγότερο θόρυβο στην εξωτερική μονάδα. Καμιά φορά ακούγεται πιο δυνατά του γείτονα από απέναντι παρά το δικό μου!

Δεν ξέρω ακριβώς πώς υπολογίζουν τις θερμίδες, αλλά η δικιά μου εξωτερική μονάδα από τους κωδικούς μου φαίνεται ότι είναι μικρότερη από το άρθροισμα των εσωτερικών. Μια φορά που έπρεπε να δουλέψει στο φουλ τα άνοιξα με 5 λεπτά διαφορά, μετά δεν είχε πρόβλημα να κρατήσει τη θερμοκρασία.

Απάντηση: Re: Γνώμες για Κλιματιστικά...

Ευχαριστώ, λογικό για τα δωμάτια τελικά το multi.ετσι μάλλον θα γίνει, δεν μου λες η εξωτερική στο multi πωσ υπολογίζεται?είναι το άθροισμα των εσωτερικων μονάδων?

Αυτο ακριβως. Αν η εξωτερικη ειναι 18.000btu σηκωνει δυο 9αρια. 27.000 τρια το μεγιστο κλπ. Πχ μια 36.000 btu μπορει να σηκωσει 3x12 ή 2x9 + 1x18 .

Η Inventor ομως τα λεει λιγο διαφορετικα :p Φανταζομαι οτι δεν παιζει ρολο το ονομαστικο αλλα η πραγματικη αποδοση της εξωτερικης.
Δες το pdf αριστερα για τα multi.

https://www.inventoraircondition.gr...multi-split-free-match-pinakas-sindiasmon.pdf

Last edited:
Απάντηση: Re: Γνώμες για Κλιματιστικά...

Καλημέρα παιδιά ενδιαφέρομαι για κλιματιστικό και είμαι έτοιμος Να παραγγείλω αυτό http://www.e-shop.gr/air-condition-aux-asw-h12a4-lsr1di-eu-wifi-12000btu-inverter-p-HAP.001052 Επειδή είναι άσχετος από κλιματιστικά και πρώτη φορά αγοράζω αξίζει το συγκεκριμένο;από κατανάλωση Πώς το βλέπετε είναι για υπνοδωμάτιο με 3 μέτρα Ραβανί γι'αυτό πήγα σε 12αρι να δουλεύει πιο ξεκούραστα και με χαμηλή κατανάλωση,Κάθε γνώμη δεκτή

Απο χαρακτηριστικα/τιμη φαινεται πολυ καλο, δεν γνωριζω βεβαια την μαρκα ουτε και πολλα απο κλιματιστικα.

Αυτο που μπορω να πω ειναι οτι προπερσι βαλαμε 24αρι inverter στο σαλονι (~60τμ) και η καταναλωση σε ρευμα ολο τον χειμωνα ηταν σημαντικα μικροτερη του προηγουμενου 18αριου και η θερμανση/ψυξη του χωρου ασυγκριτα καλυτερη.

Και με μια ακομη και υποτυπωδη μονωση τα ινβερτερ κανουν δουλεια! Για παραδειγμα εγω 86τμ ψυχω με ενα 18αρι αυτες τις μερες του καυσωνα.
Εξω εχω απο 36 μεχρι 39 και μεσα σταθερα 28 με 50% υγρασια στο υψος του σωματος. Το μηχανημα ρυθμισμενο στους 28-29 και δουλευω μετα το μεσημερι μεχρι να κοιμηθουμε. Στην αρχη δουλευει λιγο πιεστηκα και μετα συνεχομενα σε ρελαντι κατασταση. Κραταει χαμηλα σχετικα τοσο θερμοκρασια αλλα και υγρασια και το περιβαλλον ειναι αριστο.
Επισης αυτο που παρατηρησα ειναινοτι βοηθαει καινστη ψυξη του κατω οροφου. Επειδη η ζεστη παει ψηλα, το κλιματιστικο δροσιζει το πατωμα που ειναι φυσικα η οροφη του κατω οροφου, οποτε δουλευει εμμεσα και για κατω. Επισης, κατω η θερμοκρασια (ισογειο) ειναι ιδια σχεδον με πανω, απλα εχει αισθηση μεγαλυτερης υγρασιας. Περσυ και παλιοτερα χωρις κλιματιστικο σε τετοιες συνθηκες φταναμε τους 30 και μεχρι 32 θυμαμαι τουλαχιστον προσφατα, εσωτερικη θερμοκρασια.

Απο χαρακτηριστικα/τιμη φαινεται πολυ καλο, δεν γνωριζω βεβαια την μαρκα ουτε και πολλα απο κλιματιστικα.

Αυτο που μπορω να πω ειναι οτι προπερσι βαλαμε 24αρι inverter στο σαλονι (~60τμ) και η καταναλωση σε ρευμα ολο τον χειμωνα ηταν σημαντικα μικροτερη του προηγουμενου 18αριου και η θερμανση/ψυξη του χωρου ασυγκριτα καλυτερη.

Ευχαριστώ πολύ Τελικά το παρήγγειλα στην τιμή αυτή 317 Δεν θα βρω κάτι καλύτερο

Μια ακόμα ερώτηση για τα multi split....οι εσωτερικές μονάδες μπαίνουν σε σειρά για τον σωλήνα ή από την εξωτερική μονάδα ξεκινούν 2 σωλήνες ένας για κάθε εσωτερική μονάδα ?

Ακύρο, πήρα την inventor και μου είπε οτι η εξωτερική μονάδα έχει τις σχετικές αναμόνες για κάθε εσωτερική.

Last edited:
το ερωτημα μου ειναι αν ειναι πιο οικονομικη (σε συγκριση με 2 ξεχωριστες)...
- οταν δουλευουν και οι δυο εσωτερικες μοναδες στο φουλ
- οταν χρειαζεται αν δουλεψει μονο μια μοναδα και μαλιστα χαμηλα

Θα ήθελα τη γνώμη σας για αγορά κλιματιστικού για το εξοχικό. Θα δουλέψει τόσο για θέρμανση όσο και για ψύξη ενιαίου χώρου 60 τμ. Στο χώρο υπάρχει μεγάλο καθιστικό με τζάκι και κουζίνα. Απο πάνω έχει μονωμένη ταράτσα.
Έχω καταλήξει πως χρειάζομαι τουλάχιστον 24άρι και μάλιστα κάποιας καλής εταιρείας (Mitsubishi, Daikin). Στην μόνιμη κατοικία μου στην Αθήνα χρησιμοποιώ ένα 24άρι Mitsubishi εδώ και 15 χρόνια και είμαι υπερευχαριστημένος!

Από μια μικρή έρευνα έχω καταλήξει στα ακόλουθα:

Mitsubishi MSZ/MUZ-HJ71VA (1.185 ευρω)
https://www.skroutz.gr/s/6655925/Mitsubishi-MSZ-MUZ-HJ71VA.html

Mitsubishi MSZ/MUZ-GF71VE (1.297 ευρω)
https://www.skroutz.gr/s/3124562/Mitsubishi-MSZ-MUZ-GF71VE.html

Daikin Siesta ATXN60NB9 (950 ευρω)
https://www.skroutz.gr/s/8695274/Daikin-Siesta-ATXN60NB9.html

Σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας!

ενημερωτικά και μόνο τα τωρινά mitsubishi δεν έχουν καμία σχέση με τα παλιά....ανήκουν πλέον στην σειρά όπως και όλα τα υπόλοιπα.

ενημερωτικά και μόνο τα τωρινά mitsubishi δεν έχουν καμία σχέση με τα παλιά....ανήκουν πλέον στην σειρά όπως και όλα τα υπόλοιπα.

Και απο οτι λενε. Αλλο mitsubishi electric και αλλο mitsubishi heavy. Το daikin μου φαινεται φτηνοδουλεια σε αυτη τη τιμη...

Ωραία όλα αυτά, αλλά το Mitsubishi SRK63ZR-S / SRC63ZR-S, το οποίο ανήκει στα heavy έχει χειρότερες κριτικές και κοστίζει 1.217 ευρώ, δηλαδή φθηνότερο από το Mitsubishi MSZ/MUZ-GF71VE (1.297 ευρω) που δεν είναι heavy.

Επίσης το Daikin Siesta ATXN60NB9 έχει μεν 950 ευρω, αλλά σε άλλο κατάστημα έχει 1.128 ευρώ.

Αυτό που θέλω να πω, είναι πως η τιμή του κάθε μηχανήματος μπορεί να "παίζει" και δεν είναι απόλυτο κριτήριο. Θα έριχνα περισσότερο βάρος στην καλή ή κακή κριτική από χρήστες όπως όλους εσάς, καθώς και σε επαγγελματίες που γνωρίζουν τεχνικά χαρακτηριστικά και τί παίζει στην αγορά...

Εγω θα σου ελεγα να κοιταξεις και προς inventor και Gree. Πλεον ειναι απο τις πιο αξιοπιστες εταιρειες και μπορει σε ποιοτητα πλαστικων να παραμενουν "κινεζιες" αλλα τα μηχανικα τους μερη, το βασικο δηλαδη, ειναι απο τα πιο αξιοπιστα της αγορας.

Επισης τα 24btu μου φαινονται πολλα για 60τμ. Εγω εχω 16αρι σε 60τμ και με καλυπτει, με απωλιες απο τα κουφωματα και απο την σκαλα προς τον δευτερο οροφο. 18αρι θα ηταν το ιδανικο λογω κακης μονωσης.

Αυτο το inventor Aria AR1MVI32-24WiFiR / AR1MVO32-24 στα 1.099 ευρώ έχει πολύ καλές κριτικές...

Τελικά είναι μεγάλο μπέρδεμα η επιλογή. Ανέκαθεν επικρατούσε η άποψη πως ότι δίνεις, παίρνεις... και στα κλιματιστικά οι top εταιρείες ήταν κυρίως οι Mitsubishi, Daikin και Panasonic.
Από αυτά που με συμβουλέψατε η λίστα με τα υποψήφια διαμορφώθηκε ως εξής:

Daikin Siesta ATXN60NB9 στα 950 ευρω
https://www.skroutz.gr/s/8695274/Daikin-Siesta-ATXN60NB9.html

Inventor Aria AR1MVI32-24WiFiR / AR1MVO32-24 στα 1.099 ευρώ
https://www.skroutz.gr/s/9039206/Inventor-Aria-AR1MVI32-24WiFiR-AR1MVO32-24.html

Mitsubishi SRK63ZR-S / SRC63ZR-S στα 1.217 ευρώ
https://www.skroutz.gr/s/8968112/Mitsubishi-SRK63ZR-S-SRC63ZR-S.html

Άντε βρε παιδιά μια τελευταία γνώμη να καταλήξω...

ευχαριστώ πολύ!

Απο μενα aria!
Γιατι οπως προηπα, daikin 24αρι δεν αγοραζεις ουτε με 900 ουτε με 1100. Αμφιβαλλω αν υπαρχει στο συγκεκριμενο καταστημα και δεν ειναι κραχτης, εστω παλιο στοκ ή φτηνο μοντελο.
Το aria το εχω σε 18αρι απο περσυ ανοιξη. Δουλεψε δυο καλοκαιρια και ελαφρα ενα φθινοπωρο. Κανενα θεμα.

Εγώ θα σου έλεγα να παραμείνεις στα Mitsubishi... όπως έχω γράψει και στο παρελθόν σε αυτό το νήμα έχω αρκετές εγκαταστάσεις σε computer room που δουλεύουν 24/7 χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και με απόδοση που οι περισσότεροι από τους άλλους ονειρεύονται... δεν θα έμπλεκα με τις φθηνιάρικες μάρκες ... όποτε το έκανα δεν άργησα να το μετανιώσω και με εταιρίες επώνυμες διεθνώς . Πέραν της χρήσης σε επαγγεματικό χώρο τα έχω δοκιμάσει και στο σπίτι και ότι υπόσχονται το κάνουν και με το παραπάνω (θόρυβο λειτουργίας, κατανάλωση, απόδοση). Όλα αυτά μετρημένα με όργανα όχι με υποθέσεις.