Γνώμες για Κλιματιστικά...

Re: Απάντηση: Γνώμες για Κλιματιστικά...

Επισης τα 24btu μου φαινονται πολλα για 60τμ. Εγω εχω 16αρι σε 60τμ και με καλυπτει, με απωλιες απο τα κουφωματα και απο την σκαλα προς τον δευτερο οροφο. 18αρι θα ηταν το ιδανικο λογω κακης μονωσης.

σε μεγάλο χώρο, βάλτε 2 ή 3.
όχι ένα γαϊδούρι.
Στη μια μεριά θα σε παίρνει ο αέρας (καυτός) και στην άλλη θα ψοφολογάς.

σε 60τμ είναι καλύτερα πράγματι να μπούνε (εάν γίνεται) 2 μικρότερα παρά 1 μεγάλο για πολλούς λόγους.

τα μικρότερα θα μπορούνε θα μπούνε σε από μία 16αρα πρίζα ή ακόμη και σε 10αρα..ενώ το γαιδούρι θα θέλει 20αρα, πράγμα δύσκολο από πολλές απόψεις σε ένα σπίτι.
μετά, εάν το ένα για κάποιο λόγο χαλάσει θα έχεις κάλυψη από το άλλο μέχρι να φτιαχτεί.
τέλος θα έχεις γρηγορότερη και ποιο ομοιόμορφη κάλυψη του χώρου, κάνοντας παράλληλα και οικονομία κατά την χρήση.

μειονέκτημα το παραπάνω κόστος απόκτησης και συντήρησης των 2...

ενδεχομένως 12+10
αρκεί να είναι επώνυμα, ινβερτερ και το 12 να μπεί στη βορεινή μεριά.

αν και τώρα είμαι ακόμα πιο μπερδεμένος, αν πάω για 12άρια, τότε έχω καταλήξει σε αυτά:

Inventor Aria AR1MVI32-12WiFiR / AR1MVO32-12 599 euro

Panasonic CS/CU-RE12QKE 499 euro

Mitsubishi Heavy Standard SRK/SRC-35ZMP-S 599 euro

τί λέτε?

panasonic έχω ένα 20ετίας σκυλί. Αλλά δεν είναι ινβερτερ. Δεν ξέρω τώρα τι βγάζουν. Αυτό ήταν γιαπωνέζικο.
Τα αρια δεν τα ξέρω.
Τα μιτσου είπαμε....

Εχω τώρα 24 hitachi. Πρόσφατα έβαλα ένα lg 10άρι. Πολύ καλό.
Θα ξαναέβαζα lg.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γνώμες για Κλιματιστικά...

σε μεγάλο χώρο, βάλτε 2 ή 3.
όχι ένα γαϊδούρι.
Στη μια μεριά θα σε παίρνει ο αέρας (καυτός) και στην άλλη θα ψοφολογάς.
Δεν παρατηρησα κατι τετοιο... Μιλαμε για ενιαιο χωρο. Μαλιστα μου εκανε εντυπωση που στην αλλη ακρη ηταν ζεστος ο χωρος και ισα που ενιωθα ενα αερακι. Απο το aircodition μεχρι τον τοιχο αποσταση 8.5 μετρα. Λειτουργια θερμου αερα και ολα αυτοματα. Τα 2-3 θα εχουν και μεγαλυτερη καταναλωση ρευματος. Το 16αρι για εμενα ηταν ιδανικο τελικα και απο καλυψη και απο κοστος. 996Kwh Ηρθε ο λογαριασμος για το καλοκαιρι με σχεδον συνεχη λειτουργια του aircodition . Μαλιστα υπηρξε εβδομαδα που δεν εκλεισε ουτε μια ωρα. Μεγαλη υποθεση το inverter μοτερ.

Δεν φτάνει ο ζεστος αέρα στα 10 μέτρα.
Στα 10 μέτρα ο δυνατός ανεμιστήρας απλώς σπρώχνει τον κρυότερο αέρα από πιό πριν και κάνει αισθητό το κρύο.
Και μιλάω για ενιαίο χώρο 45 μέτρα.

Από κατανάλωση συμφωνώ.
Ελάχιστη με 7/24

Επίσης προσέξτε τα ινβερτερ στις διακοπές ΔΕΗ.

Απλά ...καταστροφή.

Δε ξέρω γιατί δεν έχεις βάλει καθόλου χιτάτσια στη λίστα σου, εγώ τα έχω επιλέξει για την ιδιαίτερα καλή απόδοση τους στη θέρμανση (το καλοκαίρι δε καίμε αρκουδίσια στο σπίτι γιατί δε χρειάζονται).
Επιπροσθέτως αν υπάρχει δυνατότητα είμαι υπέρ των 2 κλιματιστικών σε μεγάλο χώρο (γιατί σε "ρελαντί" συνθήκες μπορεί να χρειάζεσαι μόνο το ένα πχ)

Επίσης προσέξτε τα ινβερτερ στις διακοπές ΔΕΗ.

Απλά ...καταστροφή.

Συμφωνώ και συμπληρώνω,

μια πολύ απλή λύση, με την οποία κάνεις και οικονομία είναι η ...

https://www.google.gr/search?q=ταφ+...-iy9nWAhWJ2xoKHUlmAH0QsAQILQ&biw=1366&bih=638

το χρησιμοποιούμε άφοβα σε κλιματιστικά μέχρι και 12000 btu

(το βάζουμε στην πρίζα που τροφοδοτεί το κλιματιστικό και το κλείνουμε όταν δεν δουλεύει το μηχάνημα)

1. Κερδίζουμε σε προστασία του μηχανήματος (από αυξομειώσεις της τάσης) όταν αυτό είναι σε κατάσταση αναμονής
2. Κερδίζουμε σε κατανάλωση από την κατάσταση αναμονής η οποία σε κάποιες περιπτώσεις μηχανημάτων είναι και 15 - 20 Watts (Υπολογίστε x 24 ώρες x όλες τις ημέρες και βγάλτε τα συμπεράσματά σας)

3. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν παρέχει καμμία προστασία κατά την διάρκεια λειτουργίας. Αν θέλουμε προστασία και κατά τη λειτουργία θέλουμε πρίζα ή φίς με προστασία υπέρτασης

Το βασικό πρόβλημα με το ρεύμα και τις ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές, η υπόταση....έχει βρει κάποιος έναν τρόπο σε λογική τιμή να το γιατρέψει?

επίσης σχεδόν τίποτα δεν σε προστατεύει από κοντινή πτώση κεραυνού...τα εξ´επαγωγής είναι απλά καταστροφικά...

θυμάμαι 2 περιπτώσεις που έζησα, μία στην Πεύκη σε σπίτι με αλεξικέραυνο, έπεσε ο κεραυνός σε άλλο αλεξικέραυνο κάπου στα 1000μ από το σπίτι, τίναξε τις πρίζες από τους τοίχους, τα καπάκια των κουτιών από τους τοίχους, έκαψε σχεδόν όλες τις λευκές και μαύρες συσκευές που ήταν στην πρίζα σε stand by...όλη η πολυκατοικία έκλαιγε την άλλη μέρα...

και μία από πτώση κεραυνών πέρσι το χειμώνα κάπου ανάμεσα σε Ραφήνα-Σπάτα-Λούτσα....έκαψε το 70% των ρούτερ των παρόχων...έψαχνα σε ΟΤΕ και Γερμανό μέρες να βρω ρούτερ να μου το αλλάξουν και επειδή δεν προλάβαιναν την ζήτηση μου έστειλε ένας φίλος από τα κεντρικά στην Κωλέτη με κούριερ....

3. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν παρέχει καμμία προστασία κατά την διάρκεια λειτουργίας. Αν θέλουμε προστασία και κατά τη λειτουργία θέλουμε πρίζα ή φίς με προστασία υπέρτασης

χαιρω πολύ....
μα γι αυτό μιλάμε.
ιδίως για μηχανήματα που είναι σχεδόν 7/24

κυρίως το θέμα είναι οταν ΕΡΧΕΤΑΙ πίσω το ρεύμα.

Αν είστε σπίτι και πέσει το ρεύμα, βγάλτε το από την πρίζα.
Και ξαναβάλτε το μετά αφού έρθει και είστε σίγουροι

τελικά κατάληξα στο εξής :

Inventor Nemesis Pro N2VI32-24WiFi / N2VO32-24 inverter A+++ 24000btu με wifi R32

στα 1.044 ευρώ από τον Κόκοτα.

Ελπίζω να κάνω δουλειά και να μην μου βγάλει προβλήματα, γιατί μπορεί να έχει 10 χρόνια εγγύηση, αλλά εαν είσαι επαρχία, θα πληρώσεις έτσι κι αλλιώς αρκετά για τον τεχνικό.

υπάρχουν πρίζες με προστασία από την τάση. Κάνουν γύρω στα 10 ευρώ. Αυτές κάνουν δουλειά?
κάνουν αυτό που λένε, προστατεύουν από υπέρταση, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.

σκέφτομαι για αγορά αφυγραντήρα για φέτος τον χειμώνα (έχουν αρχίσει και πονάνε οι κλειδώσεις πλέον)...πιστεύω το τόπικ να σηκώνει τέτοια συζήτηση...

είμαι παντελώς άσχετος με το θέμα...αλλά σαν κατεύθυνση πάω προς τα meaco και μάλλον με ζεόλιθο...

τετραγωνικά κάλυψης 60, 30 ενιαίος χώρος και τα υπόλοιπα σε 2 υπνοδωμάτια και 1 χωλάκι 2τμ που συνδέει όλους τους χώρους
περιοχή με έντονη υγρασία, όταν η θέρμανση είναι κλειστή η υγρασία το χειμώνα πάει 70-80 σύμφωνα με ένα υγρόμετρο του (_Χ_)....με θέρμανση είναι περίπου 10 μονάδες κάτω.
η θέρμανση είναι κυρίως με ενεργειακό τζάκι και εάν με το κακό τελειώσουν τα ξύλα ή ο χειμώνας τραβήξει αρκετά...με 2 κλιματιστικά.