ΓΝΩΜΕΣ - ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΗΧΕΙΑ: KEF IQ7, JBL ES100, MISSION M35i

Re: Απάντηση: ΓΝΩΜΕΣ - ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΗΧΕΙΑ: KEF IQ7, JBL ES100, MISSION M35i

Γιατί δεν πας στα Klipsch RF-62
http://www.klipsch.com/world/eu/en/products/details/rf-62.aspx#description
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=245

ή έστω στα RF-52 αν τα παραπάνω σού πέφτουν λίγο ακριβά;
http://www.klipsch.com/world/eu/en/products/details/rf-52.aspx
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=244

Κάνουν για rock μουσική που τα θέλεις.
Εχουν ευαισθησία 97db/w/m και αντίσταση που δεν πέφτει κάτω από τα 8Ωhm. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο θα παίξουν με τον Musical Fidelity αλλά θα δημιουργήσουν και ηχητικές στάθμες που δεν θα το πίστευες...

Τα klipsch τα έχω ακούσει και πραγματικά μου άρεσαν….

Τέτοιο ήχο πάνω-κάτω ψάχνω….

Αλλά είναι ακριβούτσικα… τα RF-52 κάνουν 600 euro… και εχω την
αίσθηση ότι είναι overvalued....

Φίλος, απολαμβάνει εδώ και μια δεκαετία το συνδυασμό A1 + Klipsch . Είχαμε κάνει αρκετές ακροάσεις και ο συγκεκριμένος ήχος τον κάλυψε απόλυτα σε σχέση με την all around rock / pop που ακούει και ένα δέκτη ραδιοφώνου.

Επειδη και εγω παλαιοτερα ημουν στη θεση σου ψαχνοντας στα ιδια λεφτα, το συμπερασμα που εβγαλα ειναι οτι δεν υπαρχει ηχειο δαπεδου της ταξεως των 500 και 600 ευρων που να μπορει να παιξει μουσικη, με πολυ ελαχιστες εξαιρεσεις οπως καποια Heco. Η συμβουλη μου ειναι να περιμενεις λιγο καιρο, γιατι αν δωσεις ενα χιλιαρικο το πραγμα αλλαζει τελειως και εκει μπορεις να βρεις αν οχι εξαιρετικα,πολυ τιμια ηχεια. Αν δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα για κατι τετοιο, θα ελεγα πηγαινε σε βασης.

Και αυτο το συμπερασμα το εβγαλα τσεκαροντας πανω απο 15-20 ηχεια της κατηγοριας που ψαχνεις. Και believe me,δεν ειναι θεμα σνομπισμου προς εσενα, ξεκινησα με badget 800 για ενισχυτη-ηχεια-πηγη, καθως ημουν σιγουρος πως κατι παραπανω θα ηταν παραλογο. τελικα εδωσα... 3500 χιλιαρικα.

Ηχεια Audio Spectrum Αρτεμις, ενισχυτη vincent/t.a.c. λαμπατο, και πηγη project turntable.

Αλλα αυτο δεν εχει σχεση με το συγκεκριμενο νημα προφανως...το θεμα εχει να κανει με το παλικαρι και το τι μπορει να του προτεινει καποιος για να μην κλαιει τα λεφτα του μακροπροθεσμα,αναλογιζομενος το ποσο καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα θα εχει αν δωσει 3 κατοσταρικα παραπανω για ηχειο

Αλλα αυτο δεν εχει σχεση με το συγκεκριμενο νημα προφανως...το θεμα εχει να κανει με το παλικαρι και το τι μπορει να του προτεινει καποιος για να μην κλαιει τα λεφτα του μακροπροθεσμα,αναλογιζομενος το ποσο καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα θα εχει αν δωσει 3 κατοσταρικα παραπανω για ηχειο

Το θέμα είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικό & προσωπικό...
Ας ακούσει πρώτα και φθηνότερα και ακριβότερα για να αποφασίσει σωστά, είναι ο μόνος τρόπος.
Και συμφωνώ ότι πρέπει να σκέφτεται μακροπρόθεσμα...

Ηχεια Audio Spectrum Αρτεμις, ενισχυτη vincent/t.a.c. λαμπατο, και πηγη project turntable.

Δηλαδή δεν υπάρχει τίποτα που να αξίζει παρακάτω από τα Audio Spectrum Αρτεμις :stoned:
Speechless
Aλλά περί ορέξεως.....κολοκυθόπιτα :ciao:

Απάντηση: Re: ΓΝΩΜΕΣ - ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΗΧΕΙΑ: KEF IQ7, JBL ES100, MISSION M35i

Δηλαδή δεν υπάρχει τίποτα που να αξίζει παρακάτω από τα Audio Spectrum Αρτεμις :stoned:
Speechless

Αμα έχεις ακούσει Αρτεμις δύσκολα ακούς κάτι άλλο.

Τον ενισχυτή αυτόν το έχω σε επετειακή έκδοση (Anniversary) με μόλις 5W παραπάνω ανά κανάλι και τον έχω ταιριάξει με Monitor Audio RS6.

Σου συνιστώ να πάρεις παραμάσχαλα τον ενισχυτή σου (μεταφέρεται πανεύκολα) και να τον ακούσεις με όποια ηχεία επιθυμείς σε 3-4 δικά σου κομμάτια που τα γνωρίζεις καλά. Προσωπικά αυτό έκανα και κατέληξα...

Επιπρόσθετα, δεν ξέρω πόσο καιρό τον έχεις, αλλά αυτός ο ενισχυτής παίζει πολύ καλά με την προϋπόθεση ότι θα του κάνεις μία εσωτερική ανακαίνιση σε ηλεκτρολυτικούς σταδίου ενίσχυσης και ηλεκτρολυτικούς τροφοδοσίας (+ το mod που δίνει ο Mark Hennessy για την προενίσχυση εάν θέλεις).

Το κυριότερο δεν μας είπες πόσα m² είναι ο χώρος ακρόασης σου...

Re: Απάντηση: Re: ΓΝΩΜΕΣ - ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΗΧΕΙΑ: KEF IQ7, JBL ES100, MISSION M35i

Αμα έχεις ακούσει Αρτεμις δύσκολα ακούς κάτι άλλο.

Σωστά... Μετά έχεις ένα θέμα...

Αλλά εντάξει, κάποια στιγμή και αφού απομακρυνθείς παίρνεις τα ίσια σου... :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΓΝΩΜΕΣ - ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΗΧΕΙΑ: KEF IQ7, JBL ES100, MISSIO

Σωστά... Μετά έχεις ένα θέμα...

Αλλά εντάξει, κάποια στιγμή και αφού απομακρυνθείς παίρνεις τα ίσια σου... :flipout:

Ναι καλά κρασιά!
Επρεπε να είναι αγγλικό και να κάνει 3.500 για να πέφτουν όλοι να το προσκυνάνε...
Τώρα που είναι ελληνικό και κάνει μόνο 1.600 το σνομπάρουμε...

Γούστα είναι αυτά...
Προσωπικά δεν μου έκανε τίποτα εντύπωση από αυτό το ηχείο όταν έψαχνα κάτι σε αυτή την κατηγορία τιμής...
Με τα πιο μεγάλα κάτι παίζει αλλά ολοκληρωμένο ηχείο σε λογική τιμή και με λογικές απαιτήσεις σε ενισχυτικά δεν έχω ακούσει ακόμη από την AS...

Speechless

Μαλλον δεν καταλαβες τι θελω να πω. Το οτι κατεληξα σε AS δεν σημαινει ουτε οτι δεν υπαρχουν αξιολογα φτηνοτερα ηχεια ουτε οτι το ηχειο θα αρεσει σε ολους. Αυτο που διαπιστωσα απλως ειναι οτι δεν ακουσα μεχρι στιγμης ηχειο που να κοστιζει κατω απο 800 ευρω που να λες οτι βγαζει μουσικη.
Υπαρχουν ατομα που δεν γουσταρουν τα monitor ακουσματα. Υπαρχουν ατομα που τους αρεσει το τζατζικι και αλλα που δεν...οποτε περι ορεξεως...

Επειδή χάσαμε την οδηγό παράσταση…..

Και από αλλού ενοικήσαμε και αλλού καταλήξαμε….-bye-

Ξανά ρωτώ:

Γνώμη για…

1)τα JBL E80
2)τα Klipsch RF-52

Πoια ταιριάζουν στον ενισχυτή που έχω (Musical Fidelity A1 για 30-35 τμ και ροκ μουσική κυρίως:music-smiley-006:)

Που μπορώ να βρω Klipsch στην Θεσσαλονίκη:fahne90:?

Και τελικά αν είναι τα Klipsch αυτά που θέλω αξίζουν τα διπλά λεφτά (JBL =260 euro / Klipsch=600 euro) ή είναι overvalued?

Η τελικά να πάρω και εγώ τα Αρτέμης???? (χοχοχο…. Λεμέ και καμία μακακια…:116:)

Απάντηση: Re: ΓΝΩΜΕΣ - ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΗΧΕΙΑ: KEF IQ7, JBL ES100, MISSION M35i

Γνώμη για…

1)τα JBL E80
2)τα Klipsch RF-52

Καμμία απολύτως σχέση. Τα Klipsch είναι σαφώς ανώτερα.

Πoια ταιριάζουν στον ενισχυτή που έχω (Musical Fidelity A1 για 30-35 τμ και ροκ μουσική κυρίως:music-smiley-006:)

Τα Klipsch

Που μπορώ να βρω Klipsch στην Θεσσαλονίκη:fahne90:?

Αυτό θα πρέπει να σου το πούνε οι Θεσσαλονικείς.

Και τελικά αν είναι τα Klipsch αυτά που θέλω αξίζουν τα διπλά λεφτά (JBL =260 euro / Klipsch=600 euro) ή είναι overvalued?

Οχι δεν είναι overvalued. Αντίθετα τα JBL είναι σε πολύ χαμηλή τιμή. Αλλά μην περιμένεις και τίποτα...

Η τελικά να πάρω και εγώ τα Αρτέμης????

Γιατί όχι; 1600 αλλά δεν θα το μετανιώσεις.

(χοχοχο…. Λεμέ και καμία μακακια…:116:)

.................... -bye-

Για τσεκαρε τα Heco Victa 500 και τα Yamaha NS 525F. Για rock πιστευω ειναι οτι πρεπει- ατμοσφαιρικα με αναλυτικες μεσαιες, και ειναι και στο budget σου. Το πρωτο γυρω στα 400 νομιζω και το δευτερο στα 700. Απο την αλλη, ο μεταλλικος ηχος των klipsch προσωπικα με απωθει, αλλα εφοσον σου αρεσει θα ελεγα να στραφεις προς τα εκει.