Γνώμη για Octagon SF8008 4K UHD

καλημέρα σε όλους. κάτοχος κι εγώ του δέκτη, έκανα τα βασικά με τη βοήθεια του Λευτέρη τον οποίο υπερευχαριστώ. οι απορίες βέβαια δε σταματούν.
στην αρχική οθόνη με την αλλαγή καναλιών μου εμφανίζονται αριστερά επάνω ενδείξεις για τον καιρό που δείχνουν άσχετα (π.χ. θερμοκρασία 3 βαθμοί) (openAtv). βγαίνει ή μπορώ να το διορθώσω και πώς; επίσης του έβαλα δεξιά ένα στικάκι 128 g. λειτουργεί το timesift και πώς;

Στο μενού plugins υπάρχουν ρυθμίσεις για το weather widget όπου μπορείς να επιλέξεις την πόλη της αρεσκείας σου (το default είναι στη Γερμανία!) ή και να το απενεργοποιήσεις πλήρως. Για το timeshift θα πας στα recording settings και θα ρυθμίσεις από εκεί αν θες να είναι μονίμως ενεργοποιημένο ή χειροκίνητα - το χειροκίνητο ενεργοποιείται πατώντας το pause. Έχει διάφορες επιλογές, ακόμα και να σώσεις το αρχείο του timeshift σαν recording.

καλημέρα. στο μενού πρόσθετα δε βρήκα το weather widget. διαπίστωσα όμως ότι έχει στη ρύθμιση θέματος επιφάνειας (κάπως έτσι το λέει) το προεπιλεγμένο και το metrix. .όταν βάζω το δεύτερο που είναι καλύτερο εμφανίζει αυτό το εικονίδιο του καιρού. από την απεγκατάσταση πρόσθετων βρήκα το metrix και από κάτω πρόσθετο εμφάνισης καιρού, το απεγκατέστησα αλλά η εικόνα εξακολουθεί να εμφανίζεται.

πώς μπορώ να κατεβάσω άλλο θέμα επιφάνειας για να το δοκιμάσω; χρησιμοποιείτε κάποιο καλό; υποθέτω ότι αν αλλάξω skin δεν αλλάζουν οι άλλες ρυθμίσεις ή αλλάζουν;

Υπάρχουν δεκάδες skinks για να σου προτείνει κάποιος. Εγώ π.χ. χρησιμοποιώ ένα που λέγεται Octagon-κάτι και είναι το πιο κοντινό στο επίσημο της εταιρείας (αλλά ε´χω και άλλο λειτουργικό). Από το download plugins --> skins θα βρεις πολλά, προτίμησε φυσικά τα FHD ή HD.

έβαλα ένα blue... κάτι και γλύτωσα από τον καιρό στη Γερμανία. βέβαια αυτό δείχνει πολλές πληροφορίες αλλά δεν πειράζει.
υπάρχουν κάποια καλά plugin που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω;(ξέρω ότι αυτό βέβαια είναι υποκειμενικό) αλλά λέω ...
επίσης πώς ενεργοποιείται η λειτουργία pip;

Καλημερα.ξερει κανεις πως μπορουμε να σβησουμε καποια καναλια δορυφορικα που δεν χρειαζομαστε?τα σβηνω και τα ποιο πολλα επανερχονται μονα τους!

Re: Απάντηση: Γνώμη για Octagon SF8008 4K UHD

Καλημερα.ξερει κανεις πως μπορουμε να σβησουμε καποια καναλια δορυφορικα που δεν χρειαζομαστε?τα σβηνω και τα ποιο πολλα επανερχονται μονα τους!

καλημέρα. ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για να τα σβήσεις;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γνώμη για Octagon SF8008 4K UHD

καλημέρα. ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για να τα σβήσεις;

το ξερω οτι χρειαζεται προγραμμα.απλως καποιος φιλος μου ειπε οτι μπορεις να τα σβησεις και απο το κοντρολ.εσυ ποιο προγραμμα εχεις και αν γνωριζεις πως σβηνονται απο το κοντρολ;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γνώμη για Octagon SF8008 4K UHD

το ξερω οτι χρειαζεται προγραμμα.απλως καποιος φιλος μου ειπε οτι μπορεις να τα σβησεις και απο το κοντρολ.εσυ ποιο προγραμμα εχεις και αν γνωριζεις πως σβηνονται απο το κοντρολ;

το dreambox edit. από το τηλεκοντρόλ δεν ξέρω. κι εγώ νέος είμαι στο άθλημα.

καλησπέρα. μια και η τηλεόραση έγινε 4κ τι πρέπει να βάλω στις ρυθμίσεις εικόνας για να αποδίδει ο δέκτης αυτή την ανάλυση; αυτό που λέει 2160 αν θυμάμαι καλά;

Ναι αυτο θα βαλεις.εγω παντος εχω παρατηρησει οτι αν βαλεις την αναλυση στο 2160 η εικονα στα HD καναλια χαλαει κατα πολυ!!

Re: Απάντηση: Γνώμη για Octagon SF8008 4K UHD

Ναι αυτο θα βαλεις.εγω παντος εχω παρατηρησει οτι αν βαλεις την αναλυση στο 2160 η εικονα στα HD καναλια χαλαει κατα πολυ!!

καλησπέρα. εσύ σε ποια ανάλυση λες ότι αποδίδει καλύτερα;

παλικαρια μια ερωτηση οσοι εχετε το δεκτη...το kodi το δουλευει σωστα ο δεκτης η κολλαει και σερνεται το kodi??ρωταω επειδη με 1 γιγα ραμ μηπως εχει θεματα το kodi...

Πηρα και εγω τον εν λογο δεκτη στην αρχη εβαλα το sdgr6 αλλα μετα απο update μου κολλησε και τελικα εβαλα το μαμισιο ομως στο μαμισιο μπλε κουμπι εκει που κατεβαζεις τα sofcams δεν μου κατεβαζει τπτ και ετσι αναγκαστηκα χειροκινητα να βαλω το τελευταιο oscam και οκ παιζει κανονικα....Ερωτηση χρησιμοποιει κανεις netflix μαυτον τον δεεκτη γιατι πηρα την προσφορα 30 μερες δωρεαν και εχω βαλει μια ταινια αλλα βλεπω πως την παιζει καπως δυσκολα με σπασιματακια....Και δεν εχει και την καλυτερη εικονα.....Η τηλεοραση μου ειναι μια sony FHD δεν ειναι 4k....Οσο για το kodi δεν δοκιμασα ακομα κατι...

Πηρα και εγω τον εν λογο δεκτη στην αρχη εβαλα το sdgr6 αλλα μετα απο update μου κολλησε και τελικα εβαλα το μαμισιο ομως στο μαμισιο μπλε κουμπι εκει που κατεβαζεις τα sofcams δεν μου κατεβαζει τπτ και ετσι αναγκαστηκα χειροκινητα να βαλω το τελευταιο oscam και οκ παιζει κανονικα....Ερωτηση χρησιμοποιει κανεις netflix μαυτον τον δεεκτη γιατι πηρα την προσφορα 30 μερες δωρεαν και εχω βαλει μια ταινια αλλα βλεπω πως την παιζει καπως δυσκολα με σπασιματακια....Και δεν εχει και την καλυτερη εικονα.....Η τηλεοραση μου ειναι μια sony FHD δεν ειναι 4k....Οσο για το kodi δεν δοκιμασα ακομα κατι...

δοκιμασες με επιγειο internet,ή wifi?